Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
Ma.Le.Na

#1326 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by Ma.Le.Na »

Lady koji Syoss si uzela?
zamzija

#1327 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by zamzija »

ladyblue18 wrote:
ladyblue18 wrote:Eh evo da javim utiske. :D

Regenerator je ah odakle da pocnem. :D prvo i najvaznije prvi put nakon godina i godina uspjela sam rascesljati kosu odmah nakon pranja, a svi vi koji znate moje probleme sa kosom znate da je to skoro pa nemoguca misija. :-) :D
I prelijepo mirise. :D
Sampon se cini ok, kosa je super nakon feniranja, nije zapinjala ni petljala se u cetku, pod rukom je bas fina mekana i svilenkasta pa cu javiti za 2-3 dana kako se pokazalo sve to zajedno.
Treci dan danas, kosa nije masna :? :D

jel to syoss
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#1328 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by ladyblue18 »

Uzela sampon i regenerator za suhu i ostecenu kosu. Kod mene nije suha vala :-) ali jest ostecena. :D

Fakat nije masna :lol: jer kod mene vec drugi dan je kosa ko da sam je uljem poljevala, ali evo za sada je ok, nije ono sad da puca od cistoce jer ipak je treci dan ali nije ni masna koliko zna biti.
Ma.Le.Na

#1329 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by Ma.Le.Na »

ladyblue18 wrote:Uzela sampon i regenerator za suhu i ostecenu kosu. Kod mene nije suha vala :-) ali jest ostecena. :D

Fakat nije masna :lol: jer kod mene vec drugi dan je kosa ko da sam je uljem poljevala, ali evo za sada je ok, nije ono sad da puca od cistoce jer ipak je treci dan ali nije ni masna koliko zna biti.
taj sam i ja uzela :D
zeznula se...vidjela ono repair i kupim..tek kasnije skontam da je za suhu :-? a meni masna :D
i ..i meni traje duze!
doduse nisam kupila regenerator..samo sampon...a umjesto regeneratora koristim neku masku
kakav nered

#1330 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by kakav nered »

Gospoda Ministarka wrote:
Gospoda Ministarka wrote:
Gospoda Ministarka wrote:Ljudi pomagajte :sad:
Odakle da krenem.... od onog gdje sam stala da sam osisala vrhove (8cm) pocela koristiti ricinusovo ulje bez zumanaca (3 puta) kosa je malo u korijenu ojacala ali..... vrhovi nikad nisu bili gori :( (sto potvrduje tezu od Misa Mekinjasa :) bacam kosku)znaci...nema dlake koja nije ispucala (cjepkam lagano dva dana makazicama jee nezelim da skratim jos vise), i to po 7 puta jedna dlaka :cry: vrhovi mi djeluju tako mrtvo... pa mo recite ima li nade da se to popravi maskama ili da danas odem kod frizera i sve poskidam sto znaci da ce mi biti ove duzine :cry:
Image
Eh da iznesem novine... :D
Kosa je bila katastrofa, rascijepi se do pola, i nije bilo dlake koja nije bila ispucala... shvatila sam da mi je potrebno kosu ojacati iznutra te vec 20 i nesto dana pijem dm, dodatak prehrani, kompleks vitamina B za jacanje i podsticanje rasta kose:
Image
Kosa je vec jaca, ne puca, sjajna i zdravo izgleda.

Kao regenerator koristim vec gore spomenuti proizvod dm-a
Image

Najbitnije od svega, shvatila sam od cega mi je kosa pucala i to i izbjegavam. Naime, kosu sam odmah ispod tusa jos vlaznu a ne dobro frotiranu sokirala vrucim fenom, tako da sad umotam kosu 30 min u rucnik bez uobicajenog "trljanja", i udaljim fen na 40 cm dok susim kosu, razliku osjetim vec 10ak dana, vise ne moram ni da je feniram da bi svaka dlaka bila glatka i podatna i da bi imala efekat ravne kose, prije mi ni pegla za kosu nije puno pomagala niti davala bolji efekat.
To je to moje dame.
kakav nered wrote:ljudi u laganoj sam depresiji :( prekjučer sam se šišala i evo već danas kosa izgleda kao da je makaze nisu ni dotakle... opet imam ispucalih vrhova :( a skinula mi je 5-7 cm kose (kako gdje)... i sve je izgledalo super, stvarno se potrudila...ali danas opet kosa katastrofa... pre pre suha je...a ni ne farbam se, niti feniram...kad je sušim samo tjeme osušim...baš je čuvam...ali izgleda da joj treba nešto iznutra...pa sad, da li da počnem uzimati pivski kvasac ili vitamin B ili nešto treće??? treba mi nešto što će mi popraviti kosu, ojačati je... help me please :sad:
@kakav nered, imala sam isti problem par stranica unatrag....nije mi bio problem traziti da ti kazem kako rijesiti problem jer vidim da sam u istim problemima bila. To je to sto sam ja koristila.
Tablete sam nastavila koristiti, regenerator stavim povremeno a ono sto sad redovno koristim to su Selective ampule za kosu mineralna ulja za jacanje kose. Moram da kazem da je razlika drasticna, stalno dobijam komplimente za zdravu i sjajnu kosu.

Hvala :kiss: baš sam u istim problemima...

moram kupiti taj B vitamin u DM-u i Selective ampule... a balein anti spliss serum već imam... :)
Gospoda Ministarka

#1331 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by Gospoda Ministarka »

kakav nered wrote:Hvala baš sam u istim problemima...

moram kupiti taj B vitamin u DM-u i Selective ampule... a balein anti spliss serum već imam...
Ma nista, drago ce mi biti ako pomogne.
Ovaj kompleks vitamina B sa cinkom je zaista pomogao, i adekvatna njega cuda cine :thumbup:
Takoder, napokon je doslo proljece... kosa treba sunca. :-D
kakav nered

#1332 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by kakav nered »

Gospoda Ministarka wrote: Ma nista, drago ce mi biti ako pomogne.
Ovaj kompleks vitamina B sa cinkom je zaista pomogao, i adekvatna njega cuda cine :thumbup:
Takoder, napokon je doslo proljece... kosa treba sunca. :-D
Odmah danas shopping... :D
ja sam stavljala maslinovo ulje i lorealovu total repair 5 masku za kosu i regenerator u spreju i ništa nije pomoglo... sad ću uzeti ovo što si ti rekla i još ću neka ulja kupiti i miksati neke prirodne maske pa se nadam da će se oporaviti... na kosu sam strašno slaba...
LK

#1333 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by LK »

A gdje se imaju kupiti ti SYOSS šamponi za kosu.. i koja je cijena :)

Ja sam kupila Pantene neku novu liniju nista ne valja, pa ELSEV LOREAL 5 nekih funkcija uzas kosa nikako i nikad slozena a tjeme svrbi za izluditi..

Zao mi koliko para dajem na kosu stvarno sve te maskice samponi i tako to..

Voljela bih se namiriti na sampon uh :)
LK

#1334 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by LK »

žena wrote:
ladyada wrote:Image
ovako nesto.......... ako napravim nakon 2 sata je prava i nista od frizure ..ne podnosim pjene i otale zezancije , jer me pocne koza glave svrbit i perutati se ........
takodje,isti slucaj...previse gusta i teska i odmah se opusti :roll:
a kako napraviti ovakvu frizuru.. preslatka je.. Vitlerima ili vec cime????
Michun

#1335 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by Michun »

Ovakvu ili sl. frizuru mozete napraviti papilotnama...
Ali bez pjene ili necega da ucvrstite, stajace 12 sec :D
zamzija

#1336 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by zamzija »

Michun wrote:Ovakvu ili sl. frizuru mozete napraviti papilotnama...
Jesu li to one spužvaste duguljaste tvorevine sa žicom u sredini, pa se omotaju oko kose ?
Ja sam to kupila u SAM SHOP-u 8 KM jedno pakovanje - 4 kom dugačka
i isprobala, čak osušila kosu s njima i super stoje stvarno, ali kao što ti kažeš ispravila mi se kosa nakon pola sata, mora se na mokru kosa valjda prije toga staviti pjena , a ja još nisam skontala koja je najbolja :-D
Michun

#1337 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by Michun »

zamzija wrote:
Jesu li to one spužvaste duguljaste tvorevine sa žicom u sredini, pa se omotaju oko kose ?
i isprobala, čak osušila kosu s njima i super stoje stvarno, ali kao što ti kažeš ispravila mi se kosa nakon pola sata, mora se na mokru kosa valjda prije toga staviti pjena , a ja još nisam skontala koja je najbolja :-D
tako je, to je to.
pjena wella, ona broj 3 jacine. ne mora biti mokra kosa. osusis kosu da bude haman pa suha, na pramencic pjene i namotas tako da ti je papilotna uspravno a ne vodoravno (kao sto bi stavila vikler). dobices ovu valovitu kosu.
yellow cat

#1338 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by yellow cat »

zamzija wrote:
zamzi, imaš u Izboru 12 kom 3 KM.
zamzija

#1339 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by zamzija »

Michun wrote: tako je, to je to.
pjena wella, ona broj 3 jacine. ne mora biti mokra kosa. osusis kosu da bude haman pa suha, na pramencic pjene i namotas tako da ti je papilotna uspravno a ne vodoravno (kao sto bi stavila vikler). dobices ovu valovitu kosu.
Ahaaaaaaa, to je ta caka znači, ja sam je motala vodoravno, ali svejedno je fino izgledalo, ali ipak je bolje uspravno
Moram to da isprobam. :)
Ih još kad se našminkam, kako ste me naučile, biću pravo žensko! :D

yellow cat, hvala !
Zlata M.

#1340 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by Zlata M. »

Henny wrote:Hvala vam na sugestijama i pomoci.
Probace prvo ovaj Vishy, imaju sampon i neki 3-mjesecni tretman, pa vidimo ima li mu pomoci od toga.
Vichy-jev tretman stvarno zaustavlja opadanje kose, ali Regaine cini da kosa ponovo izraste i na mjestima na kojima se pojavila celavost. Problem je u tome, sto ta novoizrasla kosa ovisi o Regaine ... cim se prestane sa upotrebom, vraca se staro stanje. :|
(al' da pomaze - pomaze ! :) )
Partizzanka

#1341 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by Partizzanka »

ja sam ovakve lokne dobila kad sam radila sa alu folijom ... samo sam je uvila vodoravno i kad sam skidala izvlacila sam na dole foliju i one se razvukle
natabala sam preko pola neke loreal pjene za volumen hahaha i drzalo je par sati sa konstantnom tendencijom ispravljanja :)
Michun

#1342 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by Michun »

jes jes, ispravlja se. to je fakat friz za izaci uvece i sutra imas cupavu kosu. :-)
mada, ima onih curica na youtube koje objasnjavaju kako da kosu (vlaznu) svezes/uvrnes u dva repa i dobijes ono lagano valovitu...
LK

#1343 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by LK »

Ja sam jucer u DM-u vidjela SYOSS sampon i regenerator za kosu.. nisu ni skupi 7 KM a hvale ih.. Kao za profesionalnu njegu kose..

Nisam uzela iz razloga ne zelim da gomilam sampone jer imam ih na izvoz.. ali eto imate u DM po 7 KM :)
inspire_me

#1344 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by inspire_me »

LK wrote:Ja sam jucer u DM-u vidjela SYOSS sampon i regenerator za kosu.. nisu ni skupi 7 KM a hvale ih.. Kao za profesionalnu njegu kose..

Nisam uzela iz razloga ne zelim da gomilam sampone jer imam ih na izvoz.. ali eto imate u DM po 7 KM :)
Ja sam kupila u Interexu, na akciji su cini mi se 6,35 KM. Kupila sam repair sampon, a volumen regenerator.
Onako prvi utisak, nije lose, kosa mi se i dalje masti kako masti, ali nekako mi je zivlja, leprsavija.
Henny

#1345 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by Henny »

Zlata M. wrote:
Probace prvo ovaj Vishy, imaju sampon i neki 3-mjesecni tretman, pa vidimo ima li mu pomoci od toga.
Vichy-jev tretman stvarno zaustavlja opadanje kose, ali Regaine cini da kosa ponovo izraste i na mjestima na kojima se pojavila celavost. Problem je u tome, sto ta novoizrasla kosa ovisi o Regaine ... cim se prestane sa upotrebom, vraca se staro stanje. :|
A koje su nuspojave kod Regaine?
zamzija

#1346 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by zamzija »

Michun wrote:jes jes, ispravlja se. to je fakat friz za izaci uvece i sutra imas cupavu kosu. :-)
mada, ima onih curica na youtube koje objasnjavaju kako da kosu (vlaznu) svezes/uvrnes u dva repa i dobijes ono lagano valovitu...
Ma meni bilo kako namještena valovita kosa stoji najviše dva sata poslije ispadnu špagete na glavi :)
ja ne znam kako onim glumicama i pjevačicama stoji, sve one imaju bujnu i valovitu kosu valjda ih učvrste cementom :D
LK

#1347 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by LK »

Michun wrote:jes jes, ispravlja se. to je fakat friz za izaci uvece i sutra imas cupavu kosu. :-)
Aj posalji link sa youtube da vidim i taj eksperiment.. Mozda upali..

Ja sam sinoc sa "6" onih stapica uvrnula kosu bilo je preslatko kad sam nakon 1 sata skinula s glave svezala je u rep i tako spavala.. jutros mi je valovita ne kao u Katie Holmes :) (koja sigurno sama ne postize takve rezultate i baska za nju to ne rade profesionalni frizeri????????) ali fino je izgledalo.. Ali sam je prethodno ja na slabijem fenu (podiok 1) isfenirala okruglom cetkom :)
Zlata M.

#1348 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by Zlata M. »

Henny wrote:
Zlata M. wrote:
A koje su nuspojave kod Regaine?
... (moguce... ne mora se pojaviti kod svakog) : vrtoglavica i povisen krvni pritisak te povecana dlakavost na licu, al' dobro, hehehe, ti rece da je u pitanju muz, pa nije strasno. :D
LK

#1349 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by LK »

http://www.youtube.com/watch?v=DwzUavNC ... ure=relmfu

Pogledajte super link :)

A evo i za ove valove... ne okani se dok ne nadjo i super ova cerka kod mene je velika okrugla nisam ni znala da moze i ova.

http://www.youtube.com/watch?v=8BM4EPPa ... ure=relmfu
alica.k

#1350 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by alica.k »

eno na blogu, koga zanima kako je caca brun ispala na ofarbanoj kosi.
Post Reply