Kupio bih nesto sa eBay-a

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
Melami

#1326 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Melami »

badalpur wrote:
kOmpir wrote:Šteta što nije čaj, taman sam mislio raspisati se o istima, kad ono na slijedećoj stranici.. :(
Inače ne kupuj od nekog dok prvo ne vidiš feedback, i svakako bolje ne naručuj od nekog tko nema barem 98,99% pozitivnih dojmova.

Usput da pitam, jesi platila za to što si naručila?
Rekoh gore da sam dobila preporuku od nekoliko osoba iz Cro...Platila jesam.
Poznajes djevojke privatno? Ako ti nije problem reci ovdje sta trazis da ti pomognemo, ili kad nadjes stavis link da vidimo jel OK. Ja sam skoro kupio nesto za auto za $30 sa dostavom a u najblizoj radnji ovdje je $140 i treba cekati dostavu 5 dana. Ja dobio dozivotnu garanciju na djelove i rade bolje nego novi.
Svako ima kikseva na pocetku, kupovao sam daljinske koji uopste ne rade. i tako to. prodavaci davali povrat novca bez da im vracam proizvod.
acb123

#1327 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by acb123 »

Da li ko narucuje sa http://www.prodirectsoccer.com/ ? Imate li iskustva?
Da li bi neko bio spreman naručiti uz prethodni dogovor oko predaje novca?
Last edited by acb123 on 18/06/2012 23:55, edited 6 times in total.
anestezija123

#1328 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by anestezija123 »

Hello people! :)
Ovako, tek sam prije nekih mjesec dana imala svoje prve narudzbe sa e-baya, neke sitne "dzidzice", cisto da vidim kako funkcionise. Sve mi je uredno stiglo, ostavila sam feedback sellerima.
Interesuje me, izmedju ostalog, da li vi komunicirate sa sellerom prije narudzbe, u smislu da mu je potrebno nesto dodatno napisati osim placanja. Ili kad dobijete paket, da li mu pisete poruku, ili samo feedback ostavljate?

Jos nesto, ako se neko razumije u postarinu iz UK, koliko otprilike treba da kosta za cipele, cizme? Konkretno ove:

http://www.ebay.com/itm/190601668458?va ... l2649#shId

Je li ok cijena?
I da, koliko se skine novca pri konverziji valuta? Npr. koliko bi mi skinuli novca u KM-ovima za konkretno ovaj artikal s racuna?

Hvala unaprijed. :D
Melami

#1329 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Melami »

anestezija123 wrote:Hello people! :)
Ovako, tek sam prije nekih mjesec dana imala svoje prve narudzbe sa e-baya, neke sitne "dzidzice", cisto da vidim kako funkcionise. Sve mi je uredno stiglo, ostavila sam feedback sellerima.
Interesuje me, izmedju ostalog, da li vi komunicirate sa sellerom prije narudzbe, u smislu da mu je potrebno nesto dodatno napisati osim placanja. Ili kad dobijete paket, da li mu pisete poruku, ili samo feedback ostavljate?

Jos nesto, ako se neko razumije u postarinu iz UK, koliko otprilike treba da kosta za cipele, cizme? Konkretno ove:

Je li ok cijena?
I da, koliko se skine novca pri konverziji valuta? Npr. koliko bi mi skinuli novca u KM-ovima za konkretno ovaj artikal s racuna?

Ja im ostavim feedback i to je to, komuniciram ako ima potrebe, ali vecinom nema. Ja kada sam bilo sta placao online sa drguom valutom samo bi mi skinulo onoliko koliko je kada se konvertuje po trenutnoj kursnoj listi.
levatcom

#1330 eBay - Vaša iskustva

Post by levatcom »

Chuckie wrote:3 paketa iz Engleske ne dolaze pa ne dolaze, vise od mjesec dana proslo. Koji im je klinac, uvijek je dostava iz Eng bila najbrza, 7-8 dana.

Sent from my iPhone using Tapatalk
nek nisam jedini, ja cekam vishe od 3 paketa, ne kontam sta je problem :( iz engleske mi je znalo doc za 3-4 dana.
NediM17

#1331 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by NediM17 »

levatcom wrote:
Chuckie wrote:3 paketa iz Engleske ne dolaze pa ne dolaze, vise od mjesec dana proslo. Koji im je klinac, uvijek je dostava iz Eng bila najbrza, 7-8 dana.

nek nisam jedini, ja cekam vishe od 3 paketa, ne kontam sta je problem :( iz engleske mi je znalo doc za 3-4 dana.
Ja iz Britanije u nedjelju narucio neki ABS senzor, pa cemo vidjet kad ce doci.
levatcom

#1332 eBay - Vaša iskustva

Post by levatcom »

Chuckie wrote:Sta paket od 3$ ima da radi na carini haha. I tu ima poštarine, samo je uračunata u cijenu artikla. Taj aritkal kod drugih prodavaca košta 1.5$ sa poštarinom 1.5$. To ti pokušavamo cijelo vrijeme reći.

A što se tiče carine, naruci nesto od 200$ pa ces vidjet sto nece biti carine.

ja sam objektiv narucio od 400$ i nisam marku platio hehehehe
levatcom

#1333 eBay - Vaša iskustva

Post by levatcom »

NediM17 wrote:
levatcom wrote:

Ja iz Britanije u nedjelju narucio neki ABS senzor, pa cemo vidjet kad ce doci.
ja sam 31.6 tastaturu za laptop, dan poslije gevey ultra s, pa dijelove za 3gs. kupovao sam na co.uk zbog brzine i funte koja se drzi nisko.
Primjetio sam da mi iz Singapura dolazi za 7 - 8 dana max, a Engleska zakazala.
anestezija123

#1334 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by anestezija123 »

Melami wrote:

Je li ok cijena?

Ja im ostavim feedback i to je to, komuniciram ako ima potrebe, ali vecinom nema. Ja kada sam bilo sta placao online sa drguom valutom samo bi mi skinulo onoliko koliko je kada se konvertuje po trenutnoj kursnoj listi.
Hvala na odgovoru. :)
Samo, ovo za postarinu, je li ok ova cijena?
levatcom

#1335 eBay - Vaša iskustva

Post by levatcom »

anestezija123 wrote:
Melami wrote:

Je li ok cijena?

Hvala na odgovoru. :)
Samo, ovo za postarinu, je li ok ova cijena?
koliko vidim po izgledu nisu lagane, tako da postarina zvuci ok.

ti trebas skontat isplati li se sa postarinom, tj ima li ovdje jeftinije.

trazini od njih da ti upakuju sto bolje
mogu, manju cijenu da izbjegnes carine ovdje.

ebay je pijaca i treba im te gluposti trazit.
Chuckie

#1336 eBay - Vaša iskustva

Post by Chuckie »

Stigo jedan paket iz Eng, jos 2.

anestezija123

#1337 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by anestezija123 »

Isplati se svakako, ali eto, ne bih da me neko vesla bezveze. :D
Iznad 50 KM carine ?
Ovo je sa postarinom oko 50 KM, ne bi trebali cariniti.

Edit: jao, ne znam zasto sam mislila da su 9 funti cizme i 9 shipping. One su 19.. Uff... Sorry.

Jos jedan edit: sad mi opet pokazuje 9 funti. wtf :?
Last edited by anestezija123 on 19/06/2012 14:21, edited 1 time in total.
levatcom

#1338 eBay - Vaša iskustva

Post by levatcom »

anestezija123 wrote:Isplati se svakako, ali eto, ne bih da me neko vesla bezveze. :D
Iznad 50 KM carine ?
Ovo je sa postarinom oko 50 KM, ne bi trebali cariniti.
otidji na stranicu carine, ne postoji to 50km limit.

trazi od prodavaca da ti zamaskira kako god zna i umije.
levatcom

#1339 eBay - Vaša iskustva

Post by levatcom »

Chuckie wrote:Stigo jedan paket iz Eng, jos 2.

koji ti je stigao, mislim kad je poslan.

meni postar jutros dosao, evo reko paketa, kad cestitka iz poreske :(
anestezija123

#1340 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by anestezija123 »

E bas sam brzopleta..
Fazon je u boji, crna je 9, braon su 19. :D :D

Elem, sorry na peglanju i hvala na odgovorima. Sad cu da pogledam to na stranici carine.
levatcom

#1341 eBay - Vaša iskustva

Post by levatcom »

Religious Fantastic wrote:Jeste da sam veteran e-buyer, ali prvi put do sada sam odlučio platiti Express Mail International uslugu za jedan mali artikl iz Amerike ($39 samo poštarina). Do sada sam koristio uvijek Standard International Shipping, ali pošto prodavac nije želio ni pod kojim okolnostima poslati tom uslugom, odlučio sam prihvatiti, platiti i sada je situacija slijedeća: na USPS stranici stoji da je paket napustio USA 15 Juna (prije 4 dana). To je zadnji status. Moje pitanje za vas koji ste možda koristili Express Mail International uslugu je koliko je bilo potrebno da stigne do vas (pošto se reklamira kao 4-6 dana) i da li ste mogli na USPS stranici pratiti ukupan progres? Hvala!

meni se graficke kartice vukle po americi 10 dana, onda nista 7 i na kraju se pojavile samo.
Chuckie

#1342 eBay - Vaša iskustva

Post by Chuckie »

Ja sam DHLom iz LAa dobio paket za 3 dana. :D Kompanija Shipnex, 70$ cijena.

levatcom

#1343 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by levatcom »

Chuckie wrote:Ja sam DHLom iz LAa dobio paket za 3 dana. :D Kompanija Shipnex, 70$ cijena.

DHL je najskuplji al je najjaci, meni je iz kine stiglo, tako nesto 2-3 dana...
Oxygenn

#1344 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Oxygenn »

Religious Fantastic wrote:Jeste da sam veteran e-buyer, ali prvi put do sada sam odlučio platiti Express Mail International uslugu za jedan mali artikl iz Amerike ($39 samo poštarina). Do sada sam koristio uvijek Standard International Shipping, ali pošto prodavac nije želio ni pod kojim okolnostima poslati tom uslugom, odlučio sam prihvatiti, platiti i sada je situacija slijedeća: na USPS stranici stoji da je paket napustio USA 15 Juna (prije 4 dana). To je zadnji status. Moje pitanje za vas koji ste možda koristili Express Mail International uslugu je koliko je bilo potrebno da stigne do vas (pošto se reklamira kao 4-6 dana) i da li ste mogli na USPS stranici pratiti ukupan progres? Hvala!
Evo ti putovanje mojih naocala iz NewYorka USPSom - doslo mi na vrata ali ne obicni postar nego neki cova sa postarskim autom treba licna pri preuzimanju i naplatili su mi jos 8,5KM nekakav pregled u posti
(nisu me rebnuli za carinu i PDV :-D )

Image
Chuckie

#1345 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Chuckie »

Imaš sreće pa je to krenulo sa istočne obale, da je iz kalifornije bilo bi plus 5-10 dana. Ko da ih kotrljaju gumenim kolima. :D
boracha

#1346 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by boracha »

procepilo je iz uk :D
levatcom

#1347 eBay - Vaša iskustva

Post by levatcom »

boracha wrote:procepilo je iz uk :D
to i tebi stiglo.

---
I am here: http://tapatalk.com/map.php?3uewe0
levatcom

#1348 eBay - Vaša iskustva

Post by levatcom »

boracha wrote:procepilo je iz uk :D
samo ja cekam josh :(

---
I am here: http://tapatalk.com/map.php?dwtckb
Haris033

#1349 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Haris033 »

Uplatio sam 10. maja £21.75 + £3.50 - Royal Mail Airmail (Small Packets) za majicu. Pošto mi majica nije došla, juče sam otvorio case i seller mi je vratio novac. Tek sada sam vidio da i ostali imaju problema sa dostavom iz UK, pa me zanima šta da radim ukoliko mi majica dođe, da li ću imati problema ako se ušutim, ili ipak da opet uplatim novac selleru... :?

Takođe, 28.05.2012.g. sam uplatio (za tene NIKE) £64.99 + £9.99 - Royal Mail Airsure, te naznačio selleru da mi stavi najnižu cijenu. Kada tene dođu da li će mi ih ocariniti ili ne? Vaša iskustva? :)
Chuckie

#1350 eBay - Vaša iskustva

Post by Chuckie »

Meni prije 2 dana dosao paket iz UK za koji mi je seller refundirao lovu dan dva prije. Ja mu jos zvekno neg feedback jer mi nije odgovarao na mejlove dok nisam digao case na paypalu. I bio mi crnjak kad dobih paket, javim mu se i kazem da mi je dosao paket, da mi posalje dozvolu da revidiram feedback, sto i uradim, i ponovo mu posaljem lovu. Covjek ne moze da vjeruje da ima iskrenih kupaca i u nekoj tamo Bosni. Poslao mi je 3 mejla: I really appreciate your honesty. :D Ja jednostavno nebi spavao dobro kad bi znao da sam dobio stvar koju nisam platio, maltene kao da sam je ukrao.

Btw kupovao sam patike vise puta iz UK u cjenovnom rangu 30-40 funti, nije bilo carine, te tvoje su poskupe, moze biti svasta.

Post Reply