FK Sloboda Tuzla

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
sandblasted

#1326 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by sandblasted »

R2D2_SA wrote:I sta bi sa Cirom, desava li se ista kod vas ili se mora bas cekati predsjednik iz USA
Pregovori su u toku,Ćiro ništa ne pominje,neki izvori govore da najvjerovatnije ostaje,al nije još sigurno.
PrtiBeeGee

#1327 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by PrtiBeeGee »

Naša kadetska selekcija plasirala se u finale završnice Nogometnog saveza FBiH.

Izabranici trenera Nedima Omerovića su na stadionu u Rodoču u polufinalu savladali Željezničar rezultatom 2:1 (0:1).

Finale je na rasporedu danas u 12:00h. Sretno momci!!!

Kadeti prvaci NS FBiH!

Crveno - crni su u finalnom meču na stadionu Branitelja u Rodoču bili bolji od vršnjaka iz bihaćkog Jedinstva porazivši ih sa 3:1 (2:0).

Image
korisnik.1

#1329 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by korisnik.1 »

@sovex možda ti uklone link

Jimmy Floyd Hasselbaink blizu preuzimanja Crveno - crnih!

Nakon promocije u Premijer ligu BiH i velikog rezultatskog uspjeha koji je napravio Miroslav Blažević, domaći navijači bi na Tušnju u narednoj sezoni mogli gledati još jedno veliko svjetsko fudbalsko ime.

Image

Naime, vrlo blizu preuzimanja Crveno - crnih je Jimmy Floyd Hasselbaink!

Legendarni holandski golgeter nakon sjajne igračke karijere, trenerski posao je započeo u Nottingham Forestu, a prošle sezone bio je šef struke belgijskog drugoligaša Royal Antwerpa.

Predsjednik našeg kluba Azmir Husić prvu rundu pregovora obavio je sa Hasselbainkom prošle sedmice u Los Anđelesu, da bi Saša Vugdalić u Londonu jučer ponovo razgovarao sa planetarno poznatom zvijezdom svjetskog fudbala.

"Iako sam prilično daleko, non - stop sam u kontaktima sa ljudima u Klubu. Mislim da smo sa gospodinom Blaževićem napravili veliki iskorak, a ukoliko se dogovorimo sa Hasselbainkom, to bi bio novi korak ka evropskoj Slobodi. Nadam se da će me u ovome pratiti vodstvo grada i grad Tuzla, a ja nikada neću odustati od pravljenja evropske Slobode", poručio je Azmir Husić koji je trenutno u Brazilu gdje će bodriti naše Zmajeve:

"Nadam se da će nam svima ovaj vikend biti sladak i da ćemo dobiti Argentince!".

Image

Da su vrlo blizu finalizacije dogovora govori i to da će se Jimmy Floyd Hasselbaink pojaviti u Tuzli krajem sljedeće sedmice, najvjerovatnije u četvrtak, te lično razgledati grad i pogledati u kakvim uslovima se radi u našem Klubu.

"Veoma sam zainteresovan za ovaj projekat u Bosni. Mladi predsjednik Husić je na mene ostavio veliki utisak", poručio je iz Londona Hasselbaink.

Jimmy Floyd Hasselbaink rođen je u Paramaribu (Surinam) 27. marta 1972. godine. Svoju bogatu igračku karijeru započeo je u Telstaru, a zatim igrao za AZ, Leeds, Atletico Madrid, Chelsea...

Karijeru vrhunskog napadača okončao je u Cardiffu (2007/08) nakon čega se okrenuo trenerskom pozivu. Za reprezentaciju Holandije odigrao je 23 utakmice i postigao devet golova.
R2D2_SA

#1330 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by R2D2_SA »

A zašto Husić stalno proziva grad Tuzlu, da ga prate, je li očekuje da će kantonalne, opštinske vlasti da daju novac?
korisnik.1

#1331 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by korisnik.1 »

Ne proziva ih da im nešto našteti, nego indirektno jer ima iza sebe probuđene navijače a sad da ovi iz općine počnu nešto kočiti kao do sad ne bi im valjalo. Ovako ih poziva, malo novčano malo administracijski da ne koče Slobodu.
Jbg znače i one pare od općine, do Husićevog dolaska Sloboda od općine imala 84 000 KM godišnje, i to je počelo rasti tako da ćemo u PL sezoni od općine imati 300 000 KM a to je velika razlika. Kanton naravno 0 KM kao i do sad.
phillie

#1332 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by phillie »

Sretno sa Haselbankom :thumbup:
R2D2_SA

#1333 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by R2D2_SA »

korisnik.1 wrote:Ne proziva ih da im nešto našteti, nego indirektno jer ima iza sebe probuđene navijače a sad da ovi iz općine počnu nešto kočiti kao do sad ne bi im valjalo. Ovako ih poziva, malo novčano malo administracijski da ne koče Slobodu.
Jbg znače i one pare od općine, do Husićevog dolaska Sloboda od općine imala 84 000 KM godišnje, i to je počelo rasti tako da ćemo u PL sezoni od općine imati 300 000 KM a to je velika razlika. Kanton naravno 0 KM kao i do sad.
I na ovom jadu je u redu 300 milja dati za nečije bildanje ega? Sve super, ok malo pogurati klub, ipak predstavlja grad ali dovoditi neka imena, nekoga ko sigurno nece doci da radi bilo sta na lijepe oci i ocekivati da se za to daju pare poreznih obveznika :-) :-) :-)

Ako vam dodje ovaj super, super generalno za ligu, samo iz razloga jer ce mozda raja vise pratiti i domaci fudbal a ne samo sjediti kod kuce i gledati lige petice na TV-u. Za dovodjenje sam imena sve dok ce to donositi novac, ako ce stvarati nove dugove... :-)
bingov buraz

#1334 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by bingov buraz »

kako sam gotivio Dzimi Flojda u predAbramovicevskom periodu Celsija :D ubica
kao trener nije vjerovatno tako dobar ali dobar marketinski potez Slobode ako se ostvari
korisnik.1

#1335 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by korisnik.1 »

R2D2_SA wrote:
korisnik.1 wrote:Ne proziva ih da im nešto našteti, nego indirektno jer ima iza sebe probuđene navijače a sad da ovi iz općine počnu nešto kočiti kao do sad ne bi im valjalo. Ovako ih poziva, malo novčano malo administracijski da ne koče Slobodu.
I na ovom jadu je u redu 300 milja dati za nečije bildanje ega? Sve super, ok malo pogurati klub, ipak predstavlja grad ali dovoditi neka imena, nekoga ko sigurno nece doci da radi bilo sta na lijepe oci i ocekivati da se za to daju pare poreznih obveznika :-) :-) :-)

Ako vam dodje ovaj super, super generalno za ligu, samo iz razloga jer ce mozda raja vise pratiti i domaci fudbal a ne samo sjediti kod kuce i gledati lige petice na TV-u. Za dovodjenje sam imena sve dok ce to donositi novac, ako ce stvarati nove dugove... :-)
Ne razumijem, kakvo bildanje ega ili čijeg ega ?
Razumijem ja tebe i raju sa takvim mišljenjem, tako ste i o Ćiri mislili samo ime, star i pohaban, pokupiće pare. Ništa od toga se nije desilo, već samo pozitivnosti i napredak. Ova ekipa na čelu sa Husićem je počela sa radom februara 2013 godine i od tada nisu napravili ni jednu marku duga. Zašto im neko ne bi vjerovao da rade dobar posao ? i da će i sa Džimijem nastaviti tako. Za Ćiru ste isto pisali da neće raditi džaba (i nije radio za džaba), ali mi smo sa njim samo dobili finansijski bum.
Između ostalog spominješ pare poreznih obveznika, to su pare svih građana Tuzle a FK Sloboda je još uvijek udruženje građana, a ne privatni klub.
sandblasted

#1336 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by sandblasted »

R2D2_SA wrote:

Ništa se ti ne brini za nas i naše dugove,zna Azmir šta radi bolje i od mene i od tebe 8)
F&N
Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...

#1337 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by F&N »

R2D2_SA wrote:

Daj ba ne pretjeruj. Da nama opstina daje 300 000 KM mi bi skakali od srece i ljubili sliku nacelnika. Svaka cast opstini kad gura domaci klub, konacno da dozivimo to u bilo kojoj opstini osim Listice. Kukamo kako Zagreb daje Dinamu, a Sarajevo ne da ni nama ni Zeljeznicarima. I sad kad Tuzla daje Slobodi, to kao ne valja. Treba biti objektivan i realan. Svaka cast vasoj opstini ako vas gura, jer i treba da vas gura. Kad se daju pare za milion kojekakvih nevladinih organizacija koje mlate slamu i preljevaju iz supljeg u prazno nek se daje i za neki klub.

Za dovodjenje Dzimija imam samo :thumbup: Mislim da je ovdje puno manje bitno njegovo trenersko znanje od onoga sto on donosi klubu svojim dolaskom. Promjena percepcija i kod drugih igraca, poslovnih ljudi, naroda sto sve pozitivno utice na klub. Stvara se pozitivno javno mnjenje, stvara se euforija.

Medjutim iza ovoga mora biti kvalitetna dugorocna politika koja ce taj pozitivni val znati iskoristiti za daljnji stabilan razvoj kluba.
Eborg

#1338 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by Eborg »

Ovo bi vam bila strašna stvar a i pored Sarajeva bi otvorilo još jednu pozitivnu priču u našoj ligi, možda i ostale trzne.

I Rijeka je svojevremeno dovela Fredija Bobića da malo nešto kao šuta loptu ali takvim su potezom postali daleko ozbiljniji pregovarač, kako u transferima, tako u nekim drugim stvarima.
korisnik.1

#1339 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by korisnik.1 »

Jašta je nego, Rade sa Stupina. Al' buraz izreklamira tuzlansko, bure mu trebaju poklonit :-D
Tyke

#1340 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by Tyke »

Licenca dobijena, idemo dalje, idemo jace.

Sad se samo ceka ko ce voditi Slobodu naredne sezone, da se izvrsi prozivka igraca i odluci ko ostaje, a koga treba dovesti kao pojacanje. Sigurno da ce se sve znati nakon Azmirovog povratka iz Brazila. Gospodin.
R2D2_SA

#1341 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by R2D2_SA »

Je li vi imate nekog sportskog direktora ili se fakat jedan covjek pita za sve?
Heller

#1342 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by Heller »

R2D2_SA wrote:Je li vi imate nekog sportskog direktora ili se fakat jedan covjek pita za sve?
Saša Vugdalić obavlja kao tu funkciju, dok je Azmir predsjednik kluba, za transfere je bio zadužen Husarić zajedno sa trenerom kolko sam ja upoznat
Eborg

#1343 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by Eborg »

Kojom linijom je Vugdalić uopće došao do vas? Čovjek Mostarac a koliko vidim nije nikad igrao ni blizu Tuzle a sve neka ljubav prema klubu, svi ga u Tuzli znaju i to. Je li možda živi u Tuzli ili je došao u paketu sa Ćirom s obzirom da se njih dvojica znaju još od ranije?
R2D2_SA

#1344 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by R2D2_SA »

Nije ni bitno kojom je linijom dosao. Vugdalic je sigurno koristan covjek, mada bih ga prije ocekivao u Zeljeznicaru. Pitao sam jer mi se cini da se u Slobodi nista ne radi bez Husica, a covjek je predsjednik UO. Gledam vam statut, organizacija vam je sasvim cudna i nije ni cudo da vam skoro sve stoji dok je Husic u Brazilu, u jeku priprema za novu sezonu. Po pravilu UO je tijelo koje se sastane u 6 mjeseco, imenuje upravo ljude koji na operativnom nivou vode klub. Klubovi obicno imaju predsjednika, direktora, sportskog direktora, sekretara kluba, a iznad njih je Upravni odbor koji donosi strateske odluke. Kod vas je to sve u jednom. Zato me cudi da ne znate ko vam sta u klubu radi, tipa Vugdalica. Osim pronalaska trenera, igraca morate poradi na strukturi kluba, da se zna ko kosi a ko vodu nosi a ne da sve zavisi od jednog covjeka, koji u jeku priprema gladi muda na drugom kraju svijeta.
korisnik.1

#1345 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by korisnik.1 »

Vugdalić je došao posredstvom Mate Đakovića.

A to da sve stagnira dok nema Husića nije istina, naprotiv nama su se najbolje situacije dešavale kad on ode van BiH, donese nam poklon kao djeci svaki put. :D Prvi put otišao svi mislili da je već digao ruke, a on iskeširao i kupio klupski autobus. Drugi put otišao, tad su svi mislili da će ostati trener Smajil (ublehaš teški) a on doveo Ćiru. Evo i sad je otišao i u Los Anđelesu obavio pregovore sa Džimijem, a Saša u Londonu. 21. je vijek i postoji tehnologija da ljudi razgovaraju s jednog kraja svijeta na drugi, a kao što sam napisao Husić je u Los Anđelesu razgovarao sa Džimijem i to je prošlo pozitivno.

Razlog zašto još uvijek nema zvaničnih transfera na Tušnju je Džimi, pošto se čeka da on dođe u nedjelju i obiđe infrastrukturu, ako ga to zadovolji i potpiše onda će sebi tražiti igrače. Ako Džimi ne potpiše ima alternativa trenera, koji će isto tako tražiti koji mu igrači odgovaraju.

R2D2_SA, Nisi upoznat pa ti sve izgleda da vrši jedan čovjek, a to bi bilo nemoguće i sa fizičke strane. Predsjednik UO je Azmir Husić, potpredsjednik Karabegović i UO se redovno sastaje. Saša Vugdalić obavlja formalno ulogu sportskog direktora, a na ovu poziciju bi zvanično trebao biti izabran 20. jula od strane Skupštine kluba. Sekretar kluba je Ekrem Ibrić ako te i to ime interesuje.
Eborg

#1346 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by Eborg »

A koliko vi uopće možete računati na Husića glede finansijskog pokrića? Koliko znam on u SAD-u ima nekakvu školu za kamiondžije a u BiH radio-stanicu Kameleon. Ima li on još nekih biznisa, ovi mi ne zvuči nešto multi-milionski pa da sad možete birati koga ćete dovesti u BiH?
insomnia78

#1347 FK Sloboda Tuzla

Post by insomnia78 »

Nije Kameleon njegov
I nije bas da ce dovesti Drogbu pa da trebaju neki multimilioni

Envoyé de mon iPhone à l'aide de Tapatalk
Eborg

#1348 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by Eborg »

Sam je govorio o milionskim transferima - odakle? Uostalom, i Gracić ima pare, možda je i jači od Husića, pa opet Olimpic nikad da zaigra u Evropi.
insomnia78

#1349 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by insomnia78 »

Pa to treba vidjeti sa Gracicem
Ono sto je evidentno je da Husic ima rezultate

Envoyé de mon iPhone à l'aide de Tapatalk
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#1350 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by Velkoski »

insomnia78 wrote:Pa to treba vidjeti sa Gracicem