Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Upravljajući autobusom sarajevskog prijevoznika “Centrotrans”, vozač je iznenadno skrenuo s kolovozna trake i zabio se u stub ulične rasvjete, oborivši pritom tablu sa semaforima i putokazima. Uz bilans od sedam povrijeđenih osoba, prolaznicima je nakratko zaprijetila i opasnost od paljenja benzina koji je iscurio iz vozila na užareni asfalt. Brzom intervencijom vatrogasaca i ta opasnost je otklonjena.
Ekskluzivno kix.ba saznaje da Če poĆeti saobraČati nikopodni voz na relaciji Zenica-Travnik-Gornji Vakuf-Prozor-Mostar nepostojeČom uskotraĆnom prugom, ondaK Če zavrn't iz Mostara ka Saraj'vu, elektrificiranom.
Uskoro opširnije sa fotografijama FeDŽe Krvavca (saznaj više - kiks.ba)
photo wrote:Marin Dvor umjesto Marijin Dvor (kao da se radi o Mari a ne Mariji) - tako Avaz pise a vidio sam i na drugim mjestima i u clancima na net-u.
Marin Dvor je narodski izraz. Koliko je to nepravilno književno - ne znam
photo wrote:Marin Dvor umjesto Marijin Dvor (kao da se radi o Mari a ne Mariji) - tako Avaz pise a vidio sam i na drugim mjestima i u clancima na net-u.
Marijin dvor ili Marindvor, ali ne Marin dvor. Ja otkako pamtim uvijek su ljudi govorili Marindvor (brzo izgovoreno kao jedna rijec). Nikada se nije govorilo Marin dvor (sporo izgovoreno kao dvije rijeci). A zvanicno tacan naziv je, naravno, Marijin dvor.
Marijin dvor ili Marindvor, ali ne Marin dvor. Ja otkako pamtim uvijek su ljudi govorili Marindvor (brzo izgovoreno kao jedna rijec). Nikada se nije govorilo Marin dvor (sporo izgovoreno kao dvije rijeci). A zvanicno tacan naziv je, naravno, Marijin dvor.
Ako može "na Markalama" (u obliku za množinu čak) i Mis Irbina, što ne bi i Marindvor?
johntra wrote:Sa desne gore strane ima čitava zezancija sa ovim vijestima...Više na temu Srce od sedre....
Glumac Nestor Soria Plug (Bruno iz serije Corazón de Toba calcárea) odao je javnosti tajnu svoje savršeno oblikovane stražnjice. Svako veče, prema njegovim riječima, radi čučnjeve, ali tako da mišićima stražnjice podiže kuhana jaja s poda i spušta ih u korpicu. Sljedećeg mjeseca planira preći na nekuhana jaja, jer je nakon višemjesečnog treninga u stanju da kontroliše stisak.
Jara wrote:
Ako može "na Markalama" (u obliku za množinu čak) i Mis Irbina, što ne bi i Marindvor?
Izvorno Markthalle.
A izvorno Mis Irbina i Marindvor, što samo Markale?
Neki kažu Mis Ibrina
Ja mislim da bi trebalo biti Mis Irbijina
A sto se tice Marijin Dvora, samo da se razumijemo: kad je Hajrudin-Mata-Hajrudin otpjevao te noci na Marindvoru nema vise diskusije za mene