Slonića i tajnu sticanja surle nisam čitala
edit: preteče me bluz
Moderator: Chloe
funeral blues wrote:![]()
joj, moraš! ja sam je prvi put pročitala sa 10ak godina (u suštini je dječija), ali i dan-danas nije ništa manje zanimljiva. posudim tiSinjaD wrote:Misliš na Kiplinga (Knjiga o džungli)??
Slonića i tajnu sticanja surle nisam čitala)
Dječije knjige volim i rado čitam!Sookie McSue wrote:joj, moraš! ja sam je prvi put pročitala sa 10ak godina (u suštini je dječija), ali i dan-danas nije ništa manje zanimljiva. posudim tiSinjaD wrote:Misliš na Kiplinga (Knjiga o džungli)??
Slonića i tajnu sticanja surle nisam čitala)
hintić?funeral blues wrote:Kveščn : Priča o naučniku koji ,da bi razbio pakt sa đavolom, dobrovoljno ide na lomaču sa ženom koju voli . Djelo i autor?
well of skrozSinjaD wrote:hintić?funeral blues wrote:Kveščn : Priča o naučniku koji ,da bi razbio pakt sa đavolom, dobrovoljno ide na lomaču sa ženom koju voli . Djelo i autor?
Njetfuneral blues wrote:well of skrozSinjaD wrote:hintić?funeral blues wrote:Kveščn : Priča o naučniku koji ,da bi razbio pakt sa đavolom, dobrovoljno ide na lomaču sa ženom koju voli . Djelo i autor?![]()
Zlo izlazi na Zemlju, Anđeo ga spriječi i onda pada opklada između Anđela i Đavola koja će odlučiti o sudbini svijeta.. nadam se da je ovo pomoglo
Sookie McSue wrote:oficijelno smo zapeli
lijep pozdrav i tebi do ponedjeljka, ja jucer nisam bio tu a znao sam da je faust, pa cu sebi uzeti za pravo da postavim sljedece pitanje!funeral blues wrote:vjerovatno nisam dala dovoljno dobre upute pa smo malo zapeli.. no never mind![]()
Odgovor je ''Faust ''sorry, nema me tu vikendom, a idem kući za minut, pa da ostali mogu nastaviti s kvizom
![]()
lijep poz svima do ponedjeljka
Vipera berus wrote:Milena Mrazovic - Preindlsberger
bolje da te nismo pustili, vidi samo kakvo tesko pitanje si nam postavila!?SinjaD wrote:Dok jedni slave, drugi moraju postavljati pitanja na kvizu![]()
Pitanje:
U pećinam ispod grada žive INKovci.
U nekom drugom svijetu lobanje jednoroga isijavaju snove.
Pisac + roman??
sadmire wrote:bolje da te nismo pustili, vidi samo kakvo tesko pitanje si nam postavila!?SinjaD wrote:Dok jedni slave, drugi moraju postavljati pitanja na kvizu![]()
Pitanje:
U pećinam ispod grada žive INKovci.
U nekom drugom svijetu lobanje jednoroga isijavaju snove.
Pisac + roman??
cim se spomenuo Tokio, nije ni mogao biti niko drugi!? Sa tom tematikom, mislim! Tu si i nekakva tvrdo kuvana jaja, bas takva volim!funeral blues wrote:Znam da je Murakami, ali ne znam naziv knjige(nešto zemlja čudesa ili sl.) / tek mi je na popisu za čitanje, nisam je još pročitala/
Biće dovoljno za prolaznu ocjenufuneral blues wrote:Znam da je Murakami, ali ne znam naziv knjige(nešto zemlja čudesa ili sl.) / tek mi je na popisu za čitanje, nisam je još pročitala/
funeral blues wrote:Kolegica mi ju je baš nahvalila, spominjala je te INKovce, Bob Dylana (čini mi se), jednoroge i Japan.. zato sam se i sjetila.. Nakon ovoga, definitivno se mora što prije pročitati![]()
Evo pitanje:
Radnja djela se svodi na opis života tri različita lika u toku jednog dana. Autor i djelo?