Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
topcam wrote:
Izmjeri tacku ledjenja. Ako je kako treba (ja bih isao na -30 otprilike) ne trebas mjenjati, bar ja mislim da je suvisan i bespotreban trosak.
Ja sa kupio sebi mjerac i kazem mehanicaru, da ne radi kako treba. Ne mjeri tacno, kad on donese razblazenu tecnost i isproba, radi, drugim rijecima ja i u sibiru mogu voziti bez problema, ah da ni ljeti nemam problema, iako je cisto samo antifriz nasut.
Onaj najjeftiniji zuti.
Dosuo sam jednom pola litra destilovane vode, prije nego sto mi je mehanicar demonstrirao da je mjerac ispravan.
Hmmm, nemam opremu kojom bih izmjerio
Sta znam i kad su bile velike zime i minusi, auto je uvijek palio bez problema. Cak i nakon duzeg stajanja. Ali eto obzirom da je Talijan, a oni nisu bas voljni razgovarati o ulju mimo Selenije (sto strogo postujem), kontam da nije mozda ista logika i sa antifrizom
Ja svoje auto vozim 15 godina, antifriz mjenjan jedan put, prije 2 godine, mislim da interval mjenjanja antifriza nije tako cest.
bitanga_sa_otesa wrote:antifriz ako je dobar ,ne treba ga cesto mijenjati-bespotreban trosak
kvacilo -luk je bolje ali skuplje
Sipajuci ovaj Petrolov, kako vec rekoh, nisam imao problema, ali uvijek imam tu dilemu da li ce nesto prosvirati zato sto ne koristim preporucenog proizvodjaca. Znas kakvi su Talijani
pa ako ti nije dosad prosviralo nece ni ubrzo vjerovatno,mada ti ako zelis naspi paraflu to ide u njih fabricki,nemam iskustva s tim petrolovim,ja uglavnom kupujem ravenol imaju u ponudi i zeleni i g12.dosad niko nije imao problema...
_BataZiv_0809 wrote:
Sta znam i kad su bile velike zime i minusi, auto je uvijek palio bez problema. Cak i nakon duzeg stajanja. Ali eto obzirom da je Talijan, a oni nisu bas voljni razgovarati o ulju mimo Selenije (sto strogo postujem), kontam da nije mozda ista logika i sa antifrizom
Možeš slobodni sipati i drugi antifriz i drugo ulje, dok god poštuješ fabričke norme koje se moraju ispunjavati. Nije niko ograničio striktno Selenija i striktno Paraflu.
skafiskafsnjak wrote:Pa ja mislim da ne bi trebao biti problem
Bitno da su naprijed iste .
Bitno jeste da su iste gume na istoj osovini, ali bi trebale biti iste visine i naprijed i nazad. Ovako je auto podignutije naprijed, što sigurno nije dobro.
friskyoreo wrote:Da li je problem ako su mi na autu naprijed gume dimenzija 185/65/14 a nazad 190/60/14?
Hvala
i jos samo reci da su razlicite marke...
vec sada imas razlicito nalijeganje gume na cestu a jos ako su razlicite marke pa njihove osobine su automatski razlicite, sto znaci prilikom kocenja svaka vodi svoju politiku.
Danas sjedio na kafi i krenem kući, prva druga, treca kad samo zatrza kratko, izgubi snagu i poce da blica lampica od grijača.... Odmah sam skontao da se turbina ugasila i auto otislo u limp mode. Jaran je na svom imao taj probem, isti. U glavnom posto je turbina elektronska kad ona rucica osjeti otpor automatski ugasi turbinu, a to se desava kad se turbina zacepi, isprlja sta li.... E sad mene zanima kod koga da odem da mi skine turbinu, da je odnesem na ciscenje? Ciscenje znam gdje cu ali ne znam kome da odem da skine turbinu sa mondea...
I usput, samo potvrdjuje ono moje da je dizel generalno sranje...
pozzz...prijeko potrebna pomoc...imam fiat bravo 98 godiste 59 kw 1.4 motor benzin...otisao mi je kineticki zglob....i sada kada trebam da zamijenim nigjde nemogu da nadjem odgovarajuci kineticki u svakog kojeg donesem promjer mu neodgovara osovini na koju ide....prvo su mi govoruili da mi ta osovina koja dolazi sa mjenjaca nije orginal da je od nekog drugog auta a oni neznaju kojeg pa neznaju koji kineticki da kupim onda su mi predlozili da kupim cijelu osovinu ja sam kupio cijelu osovinu sa kinetickim i bila je kraca 6 cm od ove koja je trenutno na autu sada nezzz sta da radim nemam ideje treba mi osovina duga sa kinetickim 77 cm a gdje god odem svako mi lijevu za fiat brava daje od 71 cm...e sad pitanje je dali je mjenjac od drugog auta ja nezz dalie je prije mene neko mijenjao dok ga nisam kupio pa ako ko zna od kojeg auta bi mi mogao kineticki ili ta osovina molim vas pomozite