Elektronska muzika ! ! !

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
So What!

#1326 Re: Elektronska muzika ! ! !

Post by So What! »

Za sve ljubitelje techna, potvrđeno je da njemačke legende Scooter nastupaju u Sarajevu u maju 2013.

GaRGa

#1327 Re: Elektronska muzika ! ! !

Post by GaRGa »

Scooter je smece uz koje su samo mala djeca do 5-6 godina mogla skakat..
benassi

#1328 Re: Elektronska muzika ! ! !

Post by benassi »

Broly_the_Legend

#1329 Re: Elektronska muzika ! ! !

Post by Broly_the_Legend »

za ove sto vole vokalni trance this is it :-D

http://www.youtube.com/watch?v=km1tI4cZhxI
MaD_ProfessoR

#1330 Re: Elektronska muzika ! ! !

Post by MaD_ProfessoR »

za ljubitelje ozbiljnijeg psy-a evo jedan link sa 20ak kvalitetnih setupa, uživajte kao i ja :thumbup:

http://rghost.net/users/tb/releases/psychedelic-mixes
Saian

#1331 Re: Elektronska muzika ! ! !

Post by Saian »

So What! wrote:Za sve ljubitelje techna, potvrđeno je da njemačke legende Scooter nastupaju u Sarajevu u maju 2013.

Image
Industrialyzer

#1332 Re: Elektronska muzika ! ! !

Post by Industrialyzer »

So What! wrote:Za sve ljubitelje techna, potvrđeno je da njemačke legende Scooter nastupaju u Sarajevu u maju 2013.

Ovo je dobra informacija za ljubitelje techno-a da ne budu taj dan nikako u Sarajevu :mrgreen:
So What!

#1333 Re: Elektronska muzika ! ! !

Post by So What! »

Industrialyzer wrote:

Ovo je dobra informacija za ljubitelje techno-a da ne budu taj dan nikako u Sarajevu :mrgreen:

Majstore ja sam ti slabo u ovoj elektronskoj muzici, pa tako da nisam baš nešto Bogzna upućen u status Scootera među fanovima iste muzike. Ja samo prenosim onako vijest, da vidim ima li kakvog značaja ovaj koncert za našu kulturnu scenu. Uglavnom, ja sam za njih čuo još kao klinac gledajući VIVU. Ja mislim da će tu bit gledalaca.
bonkla

#1334 Re: Elektronska muzika ! ! !

Post by bonkla »

Navjerovatnije je neko postavio, ali sta fali opet :P
Industrialyzer

#1335 Re: Elektronska muzika ! ! !

Post by Industrialyzer »

So What! wrote:
Industrialyzer wrote:

Majstore ja sam ti slabo u ovoj elektronskoj muzici, pa tako da nisam baš nešto Bogzna upućen u status Scootera među fanovima iste muzike. Ja samo prenosim onako vijest, da vidim ima li kakvog značaja ovaj koncert za našu kulturnu scenu. Uglavnom, ja sam za njih čuo još kao klinac gledajući VIVU. Ja mislim da će tu bit gledalaca.

Ma nista licno kralju, nego ti kazem da je Scooter za techno ono sto je MC Stojan za hip hop :mrgreen:

Ako hoce nesto dobro za techno scenu da urade neka dovedu oca Hawtina, Mills-a, ili cak mladog Angy Kore-a pa da sarajevska raja osjeti sta je pravi techno i sta su pravi majstori :thumbup:
GaRGa

#1336 Re: Elektronska muzika ! ! !

Post by GaRGa »

Jeff Mills je bio 2 puta i vise sigurno nece dolaziti zbog Ari-a izrade...
Industrialyzer

#1337 Re: Elektronska muzika ! ! !

Post by Industrialyzer »

Trenutno u BiH ne postoji ozbiljna booking agencija koja bi mogla dovesti bilo kojeg ozbiljnog artista. Nisam mogao vjerovati da smo mogli pasti jos nize :sad:
Astrix

#1338 Re: Elektronska muzika ! ! !

Post by Astrix »

Taman kad covjek pomisli da ide sve na bolje, srusi sve kao kula od karata i to prvenstveno arievom zaslugom. Kako je on izradio zadnjih par party-a nema vise nista.

Ovaj momak sto je otvorio svoju agenciju (ED booking) pokusava da napravi nesto, da li ce uspjeti vidjecemo. On je doveo Hernana Cattanea, sad u aprilu dovodi Innu u Dom Mladih, eto pokusava nesto...
oldschool

#1339 Re: Elektronska muzika ! ! !

Post by oldschool »

Sa'o za Shina, on će vam dovesti ovo :D :D

:lol: :lol:
So What!

#1340 Re: Elektronska muzika ! ! !

Post by So What! »

Astrix wrote:Taman kad covjek pomisli da ide sve na bolje, srusi sve kao kula od karata i to prvenstveno arievom zaslugom. Kako je on izradio zadnjih par party-a nema vise nista.

Ovaj momak sto je otvorio svoju agenciju (ED booking) pokusava da napravi nesto, da li ce uspjeti vidjecemo. On je doveo Hernana Cattanea, sad u aprilu dovodi Innu u Dom Mladih, eto pokusava nesto...
Treba biti relana i reći da se ovi ljudi nešto i trude, a ako iko u Sarajevu može biti zadovoljan, mogu biti fanovi te elektronske muzike baš iz razloga što je zaista skoro svaki veći muzičar iz ovog svijeta muzika gostovao u Sarajevu. Pa sada ja ne znam kako kod vas kotiraju Tiesto, Guetta (on je čisti pop, ali nema veze), Morales, Kox, Asian Dub Foundation, , Zabiela, Kosheen itd...

A što se tiče tih agencija Prodavnica Zvuka je pokušala nešto, zaitm Gramofon, a sad treba biti realan i reći da se i ljudi iz ED Bookinga trude, pa evo izbacili su projekte koje će raditi:

BORA BORA IBIZA WORLD TOUR - Winter 2012/13
SARAJEVO WINTER ELECTRONIC FEST - Winter 2013
SARAJEVO SPRING MUSIC FEST - April 2013
SCOOTER - MAY 2013

a Sarajevo Spring Music festival će imati dva floora i do sada su najavljeni sljedeći muzičari Inna, Tomcraft, Outwork, Edy C, Pete Dux itd...
Partijaner

#1341 Re: Elektronska muzika ! ! !

Post by Partijaner »

Hawtin kad bi dosao koad nas , ja bi ga ukrao i odveo sebi na vikendicu da mi vrti svaku noc. :mrgreen:
jasko_ba

#1342 Re: Elektronska muzika ! ! !

Post by jasko_ba »

So What! wrote:Treba biti relana i reći da se ovi ljudi nešto i trude, a ako iko u Sarajevu može biti zadovoljan, mogu biti fanovi te elektronske muzike baš iz razloga što je zaista skoro svaki veći muzičar iz ovog svijeta muzika gostovao u Sarajevu.
:lol: Ubjedljivo smo najgori u evropi sto se tice gostovanja vec 10 godina. Kosovo i Albanija imaju bolju klubsku scenu od nas. Nazalost, al tako je.
So What! wrote:a Sarajevo Spring Music festival će imati dva floora i do sada su najavljeni sljedeći muzičari Inna, Tomcraft, Outwork, Edy C, Pete Dux itd...
I ovo sto je tipicno samo za nas. I ako dodje neko, to su uvijek ista imena. Pa svi oni su bili prosle godine u pm.
Edit: Evo hoce i Kanzyania staviti :lol: :lol: :lol:
Last edited by jasko_ba on 21/11/2012 17:54, edited 3 times in total.
oldschool

#1343 Re: Elektronska muzika ! ! !

Post by oldschool »

Nema ovdje scene nikakve, a kamoli elektronske. Wedran i Focho su nešto krenuli, Ari nanjušio da može ponovo repa uzeti i sve u helać otišlo. Ovdje i kad party organizuješ suočiš se s regionalnim kabadahijama u vidu dj-eva, od kojih trebaš dobiti dozvolu i ugraditi njih, inače će sve uraditi da propadneš. Kao neki vladari Zenice,Tuzle, Mostara, Sarajeva i ostalih nam selendri ne daju da neko dođe i organizuje nešto. Bio je pokušaj festivala u Livnu, pa ih proglasiše sotonistima, čovjek dosta novca izgubio. Kod dovođenja ,Kowalskog i Vorna u Tuzlu, bilo je raznoraznih sabotaža, laži, pa to je za nepovjerovati. Trebaš pitati nekog smijem li ja tog dovesti, koliko ti hoćeš, pa kao imaš dozvolu :lol: :lol: , tuga i jad. Samo jedan primjer kako su se Makedonci odnosili prema ljudima koji su dolazili, pa im uvijek dolaze i za manje pare. Kad je Derrick May gostavo u Makedoniji, izveli su ga u restoran, došao je konobar i pitao ih šta će ko. Došao je konobar i daje Derricku jelo a ostaloj trojici po čašu vode, te ih je on pitao kasnije što oni nisu šta naručili, gdje su mu rekli da je tu skupo, da oni nemaju para da tu jedu već su njega tu doveli, da ga dobro dočekaju. Zamislite kako to zvuči kad neko kaže drugima, pa se pročuje. Što bi Zike rekao:'' Vath neće ni da leti bh vazdušnim prostorom koliko su ga puta izradili.'' :lol: :D
shin

#1344 Re: Elektronska muzika ! ! !

Post by shin »

Ja sam zadnji put bio na partiju 2002, i nemam namjeru jos deset godina najmanje ici.
Partijaner

#1345 Re: Elektronska muzika ! ! !

Post by Partijaner »

Nece kod nas biti zadugo neka dobra partija, tako da ja nekad odem do susjednih drzava, posto imam prijatelja mnogo, kad se skupi kesha i ode se.

benassi

#1346 Re: Elektronska muzika ! ! !

Post by benassi »

Alpha 9 - Come Home -E ovo je umjetnost, da je vise ovakvih "relax" traka :)

Nisu ga dzaba A&B uzeli pod labelu anjunabeats

okocha

#1347 Re: Elektronska muzika ! ! !

Post by okocha »

shin

#1348 Re: Elektronska muzika ! ! !

Post by shin »

:wink:
Saian

#1349 Re: Elektronska muzika ! ! !

Post by Saian »

veri gud shinche, ova gore serija s netskiN ne djasvi mi se, ostalo nisam sluso :D
shin

#1350 Re: Elektronska muzika ! ! !

Post by shin »

Naravno da v0lja :D

Ovaj mali clubbing pred dvadesetak ljudi je limit, dosta mi je ovih njemacko/skandidavskih krkacina pred 50k ljudi :D
Post Reply