Marokanski iscjelitelj u Bosni

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Locked
sabanss

#1326 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by sabanss »

zonbirile wrote: -----------------------------------------------
tako se gazi svijest,moral,duh spoznaje.Pa i Gaši da je uplatio,bio bi ti dobar.Neke stvari se ne dopoštaju pojedincu na volju,u organizovanom društvu,zato i postoje Zakoni i moralni kodeksi.Mufljuz krši niz Zakona,a što dio daje,to on tvrdi a i to je upitno,i nevažno je da li je time volja većine na njegovoj strani,makar to bili i bolesni lčjudi.
Gasi je uplacivao, kao i Saja. Da li su i oni dobrocinitelji?
svakako_lud

#1327 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by svakako_lud »

karanana wrote:radi on brze od 5 sekundi po osobi. ja bih prije rekao da je prosjek 2 sekunde po ononim klipovima sto su prikazali kako obradjuje. zastitar tjera nakvu nanu jer je nesta usporila. cak se odrekao i pipkanja grudi zarad brzine obrade. ali vjerovatno svako malo naleti i osoba kojoj se grudi moraju pipnuti za potpuni tretman i to malo pokvari prosjek, ali vrijedi par maraka gubitka.
A jbg, neka je i tri sekunde prosjek opet izađe na 14 400 bez pauze a koliko čujem da pravi i neke pauze kad valjda napuni dvoranu...
Hebe lud zbunjenog.... :-)
ultima_palabra

#1328 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by ultima_palabra »

sabanss wrote:
tako se gazi svijest,moral,duh spoznaje.Pa i Gaši da je uplatio,bio bi ti dobar.Neke stvari se ne dopoštaju pojedincu na volju,u organizovanom društvu,zato i postoje Zakoni i moralni kodeksi.Mufljuz krši niz Zakona,a što dio daje,to on tvrdi a i to je upitno,i nevažno je da li je time volja većine na njegovoj strani,makar to bili i bolesni lčjudi.
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 24&t=62398
A jbg, neka je i tri sekunde prosjek opet izađe na 14 400 bez pauze a koliko čujem da pravi i neke pauze kad valjda napuni dvoranu...
Hebe lud zbunjenog....
Pa uđe 30.000 i plati marku, od toga ih više od pola ne dođe na red... al kupe karton svete vodice i vrate se opet sutra ;-)
svakako_lud

#1329 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by svakako_lud »

ultima_palabra wrote:
sabanss wrote:
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 24&t=62398
Hebe lud zbunjenog....
Pa uđe 30.000 i plati marku, od toga ih više od pola ne dođe na red... al kupe karton svete vodice i vrate se opet sutra ;-)
Već negdje napisah da niti sam išao niti bih otišao, jbg nekako mi to vrijeđa inteligenciju, ali znam dosta ljudi koji su išli i svi su došl na red nakon par sati...
I opet mi se sve završava na ludom i zbunjenom i njihovim sexualnim odnosom... :-)
Ovaj put žestoko navijam za finansijsku inspekciju, mada znajući po kojem osnovu se kod nas postaje faca u ZOIu i sličnim firmama nešto baš i ne vjerujem u to...
udwarach

#1330 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by udwarach »

Treba ovu stvar posmatrati sa druge strane.

Dakle jasno je o cemu se ovdje radi - o ljudskoj naivnosti, jadu i beznadju.
Hocemo li se mi toga rjesiti ako zabranimo Torabija?

Mislim da ne. On nije mogao dobiti vecu reklamu od ove Reisove "kritike". To bi trebalo vise zabrinuti reisa nego Torabija.
Ali hajde, idemo dalje - sta je Medjugorje?
Ista stvar - ljudi idu tamo jer VJERUJU da ce im se ukazati gospa.
I nekima se i ukaze. I to je cista njihova autosugestija, a ne stvarna pojava, jer da je to ukazala bi se svima.
Tako je i sa ovim stvarima i to je dokazani nebrojeno puta, ako je neko ubjedjen da mu neko daje spasonosnu tabletu, to bi mu moglo STVARNO popraviti stanje makar se radilo o pepermintu. To je dobropoznati efekat autosugestije.

I da zavrsim, ja bih ovu euforiju iskoristio tako sto bih naplacivao ulaz po pet maraka i tri marke odvajao za djecu koja moraju ici na operacije vani, jer im ovdje ne moze pomoci nijedno od 13 ministarstva zdravstva niti dvije sekunde Torabijevog milovanja.
roki

#1331 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by roki »

Torabi ostaje u Sarajevu do 27. Novembra
svakako_lud

#1332 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by svakako_lud »

babyline wrote:cula sam da su analizirali i da je ama bas svaka hilmina voda dobila sada te nepoznate elemente i da je ljekovita.. rekao mi je neko iz njegovog objezbjedjenja
A kakva je stvar sa pivom, ima li kod nje promjene da i mene malo ta energija pogura :D
HAVANA

#1333 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by HAVANA »

svakako_lud

#1334 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by svakako_lud »

babyline wrote:
svakako_lud wrote:
babyline wrote:cula sam da su analizirali i da je ama bas svaka hilmina voda dobila sada te nepoznate elemente i da je ljekovita.. rekao mi je neko iz njegovog objezbjedjenja
A kakva je stvar sa pivom, ima li kod nje promjene da i mene malo ta energija pogura :D
jesi bio gore, ako nisi otidji... mozda ce da fercera...
Ma nisam ,kontam do granapa otići ako je i pivu to potkačilo, pa i ona se od vode pravi :D
zlatiborka

#1335 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by zlatiborka »

babyline wrote:pa ako vjerujes u pozivitnu energiju ja mislim da hoce...
Naravoucenije: kupujte tekucine koje proizvodi Sarajevska Pivara.... :lol:

Joj sto na ovo sizi Fahro, ko mu je kriv sto nema pivaru vec novinsku kucu..... :lol:

Blago nama, koji smo idioti da nas levati svaka susa.... :x

Mi se ovdje preseravamo, kritikujemo i rondamo, sta smo konkretno poduzeli da zaustavimo ovu ludost?

Ima li VLASTI i finansijske policije na vidiku, halo ba, pa ovome izgleda nema kraja... :evil: Torabi je produzio boravak a mozda ce se za stalno nastaniti u Sarajevu..... :x
karanana

#1336 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by karanana »

cula-rekla-kazala.
u onom redu od 30.000 ljudi i cekanju po 5-6 sati sta ce se drugo pricati nego takve stvari i kako se price i glasine prenose s pocetka na kraj reda od osobe do osobe, prica se pomalo napumpava i postaje senzacionalna.
svi smo mi nesto culi ali niko nista nije vidio. da vidim rezultate te analize.

a vlastima nije u cilju da ovo ukinu da ne bi na sebe digli bunu i da se problemi ovih ljudi koje ustvari te vlasti trebaju da rjesavaju ne obruse na njih. u ovom trenutku torabi im dodje za kupovanje mira i preuzimatelj njihovih obaveza.
svakako_lud

#1337 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by svakako_lud »

karanana wrote:
cula-rekla-kazala.
u onom redu od 30.000 ljudi i cekanju po 5-6 sati sta ce se drugo pricati nego takve stvari i kako se price i glasine prenose s pocetka na kraj reda od osobe do osobe, prica se pomalo napumpava i postaje senzacionalna.
svi smo mi nesto culi ali niko nista nije vidio. da vidim rezultate te analize.

a vlastima nije u cilju da ovo ukinu da ne bi na sebe digli bunu i da se problemi ovih ljudi koje ustvari te vlasti trebaju da rjesavaju ne obruse na njih. u ovom trenutku torabi im dodje za kupovanje mira i preuzimatelj njihovih obaveza.
cinizam, ironija.... kontaš ?
Cholina_Lokica

#1338 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by Cholina_Lokica »

al' torabi zadaje po kafanama haman svaku noc :lol:
karanana

#1339 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by karanana »

a nisam upratio. ja kontam stvarno svjedocenje.

kamo su smajliji koji bi to nagovijestili?
neprilagodjena

#1340 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by neprilagodjena »

Juce otisla da kupim novine i vidim na onom caspisu sto se zobe *BUM* da ovaj marokanac sad ljeci i Tihica :roll: :lol:

Sad jel istina to ne znajem :roll: ako nije valjda ce demantovani.
svakako_lud

#1341 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by svakako_lud »

babyline wrote:naravno da je istina, zar sumnjas i u sta :?
Ispade ti smajli iz glave :lol: :D
Nekako s proljeća

#1342 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by Nekako s proljeća »

ri0 wrote:
Nekako s proljeća wrote::)

''OAZI'' prije nekoliko dana na račun uplaćeno 15 000 km...''SRCU'' 10 000...

Daj mi milion uplatit cu tebi 50 milja i po izboru jos nekome 50 milja.... ne sumnjam da je uplaceno i za mene to nije upitno....
:)

Kralju, dopusti mi da se hranim pozitivnim stvarima. Uz to i istinitim , treba mi ta vrsta hrane a u njoj je energija. A bez nje ne bih mogao ustrajati na životnom putu...

Dopusti mi da živim i radim sa uvjerenjem da novac nikako ne smije biti cilj, već samo sredstvo do cilja. Draža mi je tvoja marka čestito zarađena nego nečiji milion.A ti odaberi gdje ćeš je od srca dati.Do tada bar možeš biti fer pa pozdraviti nešto što je do jučer isto bilo sumnjivo. Ako ništa , ono bar zbog ljudi u potrebi .

I dileri droge samo u Sarajevu godišnje zarade preko 100 000 000 :-) , pa šta... ?!
Kao što ti novci nisu moji i tvoji, nisu ni njihova nedjela ...a ubijaju nam mladost kralju.

Ismijavate članove koji su indirektno dali marku navedenim organizacijama. Mislim da to nije u redu i kada bih znao da ova replika ne bi nikog navela za samokritični osvrt , ne bih se sigurno ni javio. Priznajem da nisam vidovit, a ni glup....
novi.dan.nova.nafaka

#1343 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by novi.dan.nova.nafaka »

aplu wrote:2. Spominje se nekih 30 pa i 40 hiljada ljudi dnevno po 1km pa parkinzi po 3km pa voda po 0,75pf pa tamo neki milioni, ispravite me ako grijesim ali za jednog covjeka mu treba cca 5 sek, jer ce neko ostati 3 sek, a neko 10 sek. Znaci u minuti 12 ljudi, za sat 720 ljudi, za 10 sati 7200 ljudi. To je 7200 km od ulaznica, 40% je 2880km i to ide njemu svaki dan, za 20 dana je dobio 57600km, a 40000km je i donirao u 3 humanitarne organizaije, znaci od Zetre nista.
3. Voda! Kao sto sam gore vec napisao Mekki je ili sizofrenicar ili stvarno dobija energiju ali prevarant definitvno nije,
ali niko se ne obazire na njegovog asistenta koji meni pravo izgleda namazan to jest on je izgleda organizator svega ovoga i vjerujem da on nafura Mekkija da pomaze ljudima i onda dogovara poslove sa pivarom kod nas, Janom u HR itd, a racunica za vodu je valjda sljedeca, 7200 ljudi po 2 flase jer nece svi kupiti, neko paket neko 1 flasu to je hajde 15000 flasa dnevno * 0,75 = 11250km * do sada 20 dana 225000 km, nek ima troska 75000km, znaci zarada 150000km,pivara ce sebi uzeti cca 100000km a njima mozda 50000km, pa vala iskreno i nije neka para za prevaru.
Ispravite me ako grijesim ali milionska prevara definitvno nije, a sta je .......
E sad, veliko je pitanje da li on svakog od 30 000 prisutnih dodirne, ili neke energizira na daljinu. Uglavnom, dnevno se proda recimo 30 000 ulaznica (što znači da Mekki i menadžer dobiju 12 000 dnevno*30 dana = 480 000 KM).
Nek se proda 3-4 000 parking ulaznica, to je 10-tak hiljada KM (i neka tu imaju procenat 30 %) to je 3 milje dnevno. Neka svaki prisutni dnevno kupi vode u vrijednosti 2 KM, to je 60 000 KM, pa nek dobiju 5 milja od toga, on i menadžer izađu na 20 000 KM dnevno...
Dakle, tih par desetina hiljada što će uplatiti nekim udruženjima je 10 %, a oni dobri barem pola miliončića... ;-)
neprilagodjena

#1344 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by neprilagodjena »

babyline wrote:naravno da je istina, zar sumnjas i u sta :?
Sumnjam da ovaj marokanac samom sebi moze pomoci a kamoli drugima :roll: :roll:
stochar

#1345 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by stochar »

- Eno bolan, gledo sam sliku, s oba Halida se slik'o!!!!!
- Sa Brenom bio!!!!!!
- Ma co'ece, on je vuko curu, nosila bedz da joj se
zna prednja strana!
palamuda

#1346 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by palamuda »

Čovjek je varalica čuje li iko ovo ljudi, mislim na onog Torabijevog menadzera, on je kolovođa Torabi ne zna ni šta ga je snašlo, danas priča jedno sutra drugo, lik nije sastavljen. Onaj njegov menadzer je vođa ove ekspedicije po Sarajevu. Nikoga oni nisu izlječili ni učinili mu stanje boljim to je većinom prazna priča plaćenih glumaca koji ih prate, a lova se slijeva, voda se puni i tališe, a Bošnjo glup nemore gluplji biti.
Ne kontam kakva te nevolja može otjerati ovom tipu, ja imam urođeni astgmatizam eto ti nevolje pa ne tražim Torabija po Zetri niti mi pada napamet da ga tražim da me prosvjetli.
Ja poslje njegovih TV nastupa i priča o kornjačama mogu zaključiti ko mu ide.
fedor

#1347 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by fedor »

palamuda wrote:Čovjek je varalica čuje li iko ovo ljudi, mislim na onog Torabijevog menadzera, on je kolovođa Torabi ne zna ni šta ga je snašlo, danas priča jedno sutra drugo, lik nije sastavljen. Onaj njegov menadzer je vođa ove ekspedicije po Sarajevu. Nikoga oni nisu izlječili ni učinili mu stanje boljim to je većinom prazna priča plaćenih glumaca koji ih prate, a lova se slijeva, voda se puni i tališe, a Bošnjo glup nemore gluplji biti.
Ne kontam kakva te nevolja može otjerati ovom tipu, ja imam urođeni astgmatizam eto ti nevolje pa ne tražim Torabija po Zetri niti mi pada napamet da ga tražim da me prosvjetli.
Ja poslje njegovih TV nastupa i priča o kornjačama mogu zaključiti ko mu ide.
:thumbup:
Onaj njegov "menadžer" bi dobro trebao da pogleda svaki intervju koji je do sada dao. Lik je totalno nepovezan. Mogao je da smisli jednu priču i da to priča na svakoj TV/Radio stanici. Ovako ispada smiješan. Ja ne znam da li ovi ljudi što idu u Zetru gledaju TV, prate li gostovanja Mehkog Turabija :lol: , strašno :lol: Još kad Mehki počne da priča o kornjačama, a kaže da "taj dar" dolazi od Boga. Pa nije Bog kornjača, tobe jarrabi!! I slažem se da su plaćenici, za 100KM ovdje bi raja majku rođenu ubila.... 8-)
fedor

#1348 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by fedor »

Hej Mehki, Mehki
Tako ti Allaha
Oslobodi me Mehki
Staračkoga štapa......(x2) :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
aplu

#1349 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by aplu »

novi.dan.nova.nafaka wrote:
aplu wrote:2. Spominje se nekih 30 pa i 40 hiljada ljudi dnevno po 1km pa parkinzi po 3km pa voda po 0,75pf pa tamo neki milioni, ispravite me ako grijesim ali za jednog covjeka mu treba cca 5 sek, jer ce neko ostati 3 sek, a neko 10 sek. Znaci u minuti 12 ljudi, za sat 720 ljudi, za 10 sati 7200 ljudi. To je 7200 km od ulaznica, 40% je 2880km i to ide njemu svaki dan, za 20 dana je dobio 57600km, a 40000km je i donirao u 3 humanitarne organizaije, znaci od Zetre nista.
3. Voda! Kao sto sam gore vec napisao Mekki je ili sizofrenicar ili stvarno dobija energiju ali prevarant definitvno nije,
ali niko se ne obazire na njegovog asistenta koji meni pravo izgleda namazan to jest on je izgleda organizator svega ovoga i vjerujem da on nafura Mekkija da pomaze ljudima i onda dogovara poslove sa pivarom kod nas, Janom u HR itd, a racunica za vodu je valjda sljedeca, 7200 ljudi po 2 flase jer nece svi kupiti, neko paket neko 1 flasu to je hajde 15000 flasa dnevno * 0,75 = 11250km * do sada 20 dana 225000 km, nek ima troska 75000km, znaci zarada 150000km,pivara ce sebi uzeti cca 100000km a njima mozda 50000km, pa vala iskreno i nije neka para za prevaru.
Ispravite me ako grijesim ali milionska prevara definitvno nije, a sta je .......
E sad, veliko je pitanje da li on svakog od 30 000 prisutnih dodirne, ili neke energizira na daljinu. Uglavnom, dnevno se proda recimo 30 000 ulaznica (što znači da Mekki i menadžer dobiju 12 000 dnevno*30 dana = 480 000 KM).
Nek se proda 3-4 000 parking ulaznica, to je 10-tak hiljada KM (i neka tu imaju procenat 30 %) to je 3 milje dnevno. Neka svaki prisutni dnevno kupi vode u vrijednosti 2 KM, to je 60 000 KM, pa nek dobiju 5 milja od toga, on i menadžer izađu na 20 000 KM dnevno...
Dakle, tih par desetina hiljada što će uplatiti nekim udruženjima je 10 %, a oni dobri barem pola miliončića... ;-)
Daj mi samo jedan dokaz da svakog dana dolazi 30000 ljudi, po mojoj racunici moze maximalno se rukovati sa 7000, hajde neka bude 10000 ljudi, a sta je sa ostalih 20000, dolaze i gledaju ga ? Ne kontam, pa nije kosarkaska utakmica Bosna - Jugoplastika pa da svakog dana 20000 ljudi samo gleda.
svakako_lud

#1350 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by svakako_lud »

novi.dan.nova.nafaka wrote:
Ja koliko skontah da mu svako priđe i rukuje se a onda 30 000 ljudi nema šansi ni teoretski da dođe.
Znači da ni toliko karata nema šansi da se proda, mislim da je sva priča koja prelazi cifru od 15-20 hiljada ljudi dnevno klasično medijsko pretjerivanje... Samim tim i cifra koju spominješ rapidno pada...
Locked