MMA (Mixed Martial Arts)

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
enisss

#1326 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by enisss »

Strauss wrote:war shogun.. svaka mu cast :-D
joj rogana hljeba mi, ne mogu da vjerujem
i meni je poceo ici na zivce Rogan...nekad jednostavno toliko ocito navija za jednog borca da je to nevjerovatno...svaki put kad gledam Pokrajca,ovaj navija za njegovog protivnika pa mi onda bude duplo drago kad ovaj pobijedi :D
amra67

#1327 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by amra67 »

Kao sto sam rekla odlicne borbe sve do jedne. Joe lauzonu koji po ko zna koji put ide kuci sa bonusom submision of the night bi trebalo dati Nate Diaza za sledeceg protivnika ..sledeci ufc je spaktakl sam za sebe Frenki Edgar vs Ben Henderson plus ostali. Takodje Rory vs BJ Penn is out zbog Rorijeve povrijede..
drugodtvogdruga

#1328 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by drugodtvogdruga »

fantastican event na foxu, drama
drugodtvogdruga

#1329 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

enisss wrote:
i meni je poceo ici na zivce Rogan...nekad jednostavno toliko ocito navija za jednog borca da je to nevjerovatno...svaki put kad gledam Pokrajca,ovaj navija za njegovog protivnika pa mi onda bude duplo drago kad ovaj pobijedi :D
kakite i to kako, joe rogan je najbolji komentator u mma historiji i to je cinjenica.
Cracked

#1330 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by Cracked »

enisss wrote:

Bas me podsjeti na Edgar vs Henderson. Ono lik pobjedio BJ pena dva puta i usred izjednacene borbe sa Hendersonom on komentarise kako bi se Frenky trebao spustit za kategoriju ko eto mal je i slab za laku kategoriju. Lik ga vec otpisao a ovaj sampion :S. Isto kao oni levati na arena sport prenosili Evans vs Davis. Ocrnise Davisa: "nema on sanse", "ovo ce biti lako za Evansa", "Sto su ga pustili s njim da se bori". Mislim znao sam i ja ali brate dragi komentator si, malo pasivnije i objektivnije a ovako mi usere borbu u startu
enisss

#1331 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by enisss »

drugodtvogdruga wrote:
enisss wrote:
kakite i to kako, joe rogan je najbolji komentator u mma historiji i to je cinjenica.
lupas kao i obicno...nije niko spomenuo njegove komentatorske kvalitete koje su bez sumnje odlicne..ovdje pricamo o pristrasnosti tokom prenosenja borbi...
amra67

#1332 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by amra67 »

pa ocigledno je da rogan prefira bbj i muay thai borce od ostalih mma stilova. pa tako ako neko od njih vise koristi tu techniku nego ostale on mu je naklonjeniji.
enisss

#1333 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by enisss »

amra67 wrote:pa ocigledno je da rogan prefira bbj i muay thai borce od ostalih mma stilova. pa tako ako neko od njih vise koristi tu techniku nego ostale on mu je naklonjeniji.
ma nema to veze sa tim...moguce je da je on jednostavno u dobrim odnosima sa par tih boraca i naravno da njih i forsira tokom prenosa borbi...
Ja sam dosta borbi pregledao u reprizi i to bez tona..i dobije se sasvim drugi utisak...probajte :)
amra67

#1334 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by amra67 »

enisss wrote:
amra67 wrote:pa ocigledno je da rogan prefira bbj i muay thai borce od ostalih mma stilova. pa tako ako neko od njih vise koristi tu techniku nego ostale on mu je naklonjeniji.
ma nema to veze sa tim...moguce je da je on jednostavno u dobrim odnosima sa par tih boraca i naravno da njih i forsira tokom prenosa borbi...
Ja sam dosta borbi pregledao u reprizi i to bez tona..i dobije se sasvim drugi utisak...probajte :)
pa slusala sam njegov komentar nam phan vs cole miler gdje on svaki body punch od nam phana komentarise kao nesto fantasticno jer kao sto i sam kaze malo boraca u sustini koristi te udarce?? takodje kod vere kad je punom snagom zadavo shogunu low kickove jer je shogun isao unazad a tada su low kickovi ubitacni jer dolaze punom snagom.. mada meni ne smeta sta kaze i sta misli jer moze mu se...
UnscarD
Location: Na granici koja polako nestaje, tamo izmedju atoma i bita.

#1335 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by UnscarD »

Sve dok ne kaze " Greg Jackson i Jon Jones nestrpljivo cekaju u ringu a cini mi se ..da da .. evo i nasih " dobar je ... :)

Jbg, covjek je .. ponese to ...
enisss

#1336 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by enisss »

amra67 wrote:
enisss wrote:
pa slusala sam njegov komentar nam phan vs cole miler gdje on svaki body punch od nam phana komentarise kao nesto fantasticno jer kao sto i sam kaze malo boraca u sustini koristi te udarce?? takodje kod vere kad je punom snagom zadavo shogunu low kickove jer je shogun isao unazad a tada su low kickovi ubitacni jer dolaze punom snagom.. mada meni ne smeta sta kaze i sta misli jer moze mu se...
ima nas kojima to smeta...zasto mu se moze?Prosvijetli me? :D...Mnogo bolje komentarisu od njega Randy Couture..Frank Mir..pa i Kenny Floryan...
Cracked

#1337 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by Cracked »

enisss wrote:
Cracked wrote:Hebote

Struve ima 84,5 incha reach (visok 212cm)
Jones 84.5 incha (visok 192cm)

Ovaj Jones pravi majmun, ruke do poda. Haman laktom ko neko cijelom rukom. Lako je glumiti talenat sa te daljine :lol: a opet ni previsok ni pretezak da gubi pokretljivost i brzinu.

Rodila ga majka za UFC. Krakonja! Da ga hoce Hendo ko Bispinga, sve bi dao

84.5 incha dodje na 2,15m. ...svasta
laku je glumiti Dos Santosu talenat kad ima tu brzinu..covjek HW a brzina ruku kao LW....lako je GSP-u kad ima taj atleticizam...lako je onom Andersonu Silvi kad ima onu preciznost i tajming...lako je Royu Nelsonu kad ima granitnu bradu...
Dajte ljudi kakva je to prica...
Jon Jones je talenat...covjek je hrvac prije svega...jos ga niko nije bacio na ledja..ja jos nisam cuo da za takedown defence trebas da imas duge ruke...
Ako ti se lik ne svidja..jednostavno reci..ne svidja mi se i to je to..a ne sad da pisemo prednosti koje on ima i da kazemo..eh..lako mu je...
svaki od tih vrhunskih boraca ima neki talenat i neku prednost...to i jeste ono sto ih cini najboljima...Jon Jonesu se nema sta prigovoriti...
Sta pricas bolan, lik iz full guarda udara laktovima i to je maksimalno udaljen, a ti to poredis sa preciznoscu i atleticizmom....

Ne kazem da lik nije odlican, ali nikad nebi imao ni blizu tu dominaciju da nema abnormalno duge ruke sa svega 192cm velicine. S time ne gubi na brzini niti snazi kao recimo Sefan Struve.
enisss

#1338 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by enisss »

Cracked wrote:
enisss wrote:
Cracked wrote:Hebote

Struve ima 84,5 incha reach (visok 212cm)
Jones 84.5 incha (visok 192cm)

Ovaj Jones pravi majmun, ruke do poda. Haman laktom ko neko cijelom rukom. Lako je glumiti talenat sa te daljine :lol: a opet ni previsok ni pretezak da gubi pokretljivost i brzinu.

Rodila ga majka za UFC. Krakonja! Da ga hoce Hendo ko Bispinga, sve bi dao

84.5 incha dodje na 2,15m. ...svasta
laku je glumiti Dos Santosu talenat kad ima tu brzinu..covjek HW a brzina ruku kao LW....lako je GSP-u kad ima taj atleticizam...lako je onom Andersonu Silvi kad ima onu preciznost i tajming...lako je Royu Nelsonu kad ima granitnu bradu...
Dajte ljudi kakva je to prica...
Jon Jones je talenat...covjek je hrvac prije svega...jos ga niko nije bacio na ledja..ja jos nisam cuo da za takedown defence trebas da imas duge ruke...
Ako ti se lik ne svidja..jednostavno reci..ne svidja mi se i to je to..a ne sad da pisemo prednosti koje on ima i da kazemo..eh..lako mu je...
svaki od tih vrhunskih boraca ima neki talenat i neku prednost...to i jeste ono sto ih cini najboljima...Jon Jonesu se nema sta prigovoriti...
Sta pricas bolan, lik iz full guarda udara laktovima i to je maksimalno udaljen, a ti to poredis sa preciznoscu i atleticizmom....

Ne kazem da lik nije odlican, ali nikad nebi imao ni blizu tu dominaciju da nema abnormalno duge ruke sa svega 192cm velicine. S time ne gubi na brzini niti snazi kao recimo Sefan Struve.
sta bi ti izabrao od svih tih prednosti?
Da li bi izabrao da imas duge ruke?..Preciznost?...Brzinu?..ili pak atleticizam?
Jon Jonesa na vrhu poluteske kategorije drzi upravo njegov atleticizam..tj njegove hrvacke sposobnosti...duge ruke mu ne bi toliko pomogle kada se nadje u ringu sa boljim hrvacem..tako da....
drugodtvogdruga

#1339 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

enisss wrote: lupas kao i obicno...nije niko spomenuo njegove komentatorske kvalitete koje su bez sumnje odlicne..ovdje pricamo o pristrasnosti tokom prenosenja borbi...
i za to kakis, na casove engleskog odmah ili sada, evo sto je najbolji komentator u mma historiji, dodaj i najobjektivniji, ti bi da zvuci ko nekakav mrtvac na majku? (retoricko pitanje).
Strauss

#1340 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by Strauss »

koliko je objektivan najbolje pokazuje i to sto su mu se mnogi borci puno puta dosad zamjerili.. sigurno nisu bez razloga.. a ti nastavi pucati kontru, tebi je to jedino bitno xd ..a to sto se blamiras, ma sta ima veze :d
enisss

#1341 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by enisss »

drugodtvogdruga wrote:
enisss wrote: lupas kao i obicno...nije niko spomenuo njegove komentatorske kvalitete koje su bez sumnje odlicne..ovdje pricamo o pristrasnosti tokom prenosenja borbi...
i za to kakis, na casove engleskog odmah ili sada, evo sto je najbolji komentator u mma historiji, dodaj i najobjektivniji, ti bi da zvuci ko nekakav mrtvac na majku? (retoricko pitanje).
Jos jednom da ti napisem..posto vidim da ti trebaju cvike sa velikom dioptrijom...
NIKO nije spomenuo njegove kvalitete!!!...On kao komentator ne bi smio biti pristrasan...ajde sad nastavi da trolas ovaj moj post...
War Cro Cop :)
drugodtvogdruga

#1343 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

i da te zakopam za taj ocajni pokusaj humora sa jednim citatem

"What happened Mirko, what happened to your legs? Nothing happened, the referee is not wearing
an earpiece, the promoter did not come in the back and tell your oponent when to go down,
that's when happened. 'I lost my motivation?', no you didn't, you suck, you suck just like
Fedor sucks, you suck just like Wanderlei sucks" Chael P. Sonnen
enisss

#1344 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by enisss »

drugodtvogdruga wrote:i da te zakopam za taj ocajni pokusaj humora sa jednim citatem

"What happened Mirko, what happened to your legs? Nothing happened, the referee is not wearing
an earpiece, the promoter did not come in the back and tell your oponent when to go down,
that's when happened. 'I lost my motivation?', no you didn't, you suck, you suck just like
Fedor sucks, you suck just like Wanderlei sucks" Chael P. Sonnen
Koji si ti intelektualac haha,pokopavas me tako sto citiras Sonnena,..idi gledaj WWE....haha omg :-D
amra67

#1345 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by amra67 »

@ennis:pa moze mu se jer ima ne 100 % podrsku od ufc nego 1000 % ..tako moze da kaze sta hoce...takodje ariel kaze sto sta. to je dio posla kojem se bave i vjerovatno da nisu takvi ne bi bili zanimljivi nikome.
enisss

#1346 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by enisss »

amra67 wrote:@ennis:pa moze mu se jer ima ne 100 % podrsku od ufc nego 1000 % ..tako moze da kaze sta hoce...takodje ariel kaze sto sta. to je dio posla kojem se bave i vjerovatno da nisu takvi ne bi bili zanimljivi nikome.
e vidis..bas suprotno..mislim da bi Rogan imao puno vise fanova da nije pristrasan....
amra67

#1347 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by amra67 »

enisss wrote:
amra67 wrote:@ennis:pa moze mu se jer ima ne 100 % podrsku od ufc nego 1000 % ..tako moze da kaze sta hoce...takodje ariel kaze sto sta. to je dio posla kojem se bave i vjerovatno da nisu takvi ne bi bili zanimljivi nikome.
e vidis..bas suprotno..mislim da bi Rogan imao puno vise fanova da nije pristrasan....
pa lakse je biti ono sto jesi i kakav jesi nego se svakome prilagodjavati..ma ne bitno!!! takav je kakav je. na nama je da ga slusamo ili ne slusamo..
drugodtvogdruga

#1348 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

da bi imo puno vise fanova? hahahaha, lik ima vise fanova neg mnogi u mma 'svijetu', medju deset najpoznatijih licnosti u mma-u, licnost godine u mma-u za 2011. godinu, pola miliona ga slijedi na twitter-u, za stand up show mu kartu moras uzet sest mjeseci prije showa, za svako hiljadu fanova ima jedan trollenis koji hejta na rogana
enisss

#1349 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by enisss »

drugodtvogdruga wrote:da bi imo puno vise fanova? hahahaha, lik ima vise fanova neg mnogi u mma 'svijetu', medju deset najpoznatijih licnosti u mma-u, licnost godine u mma-u za 2011. godinu, pola miliona ga slijedi na twitter-u, za stand up show mu kartu moras uzet sest mjeseci prije showa, za svako hiljadu fanova ima jedan trollenis koji hejta na rogana
Kazu da je lijepo svakome objasniti neke stvari,pa ako treba i treci put :-D a zna se kome se objasnjava vise puta :-D
Nisam Roganov hejter nego samo kazem da mi se ne svidja njegova pristrasnost tokom prenosenja borbi...objasnicu ja tebi i cetvrti put,taj put ce biti mnogo prostije da me bolje razumijes
Sto se tice trolovanja...jesi to ti rekao nesto o trolovanju???haha omg
Cyrax

#1350 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by Cyrax »

Vala Rogan je bio na strani Vere to ne moze niko osporiti da mi je iz oka ispao :-) .
Post Reply