KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
bluerapsody

#1326 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by bluerapsody »

gilla wrote:Gdje se može izvaditi ono ljekarsko uvjerenje za pripravnike, pretpostavljam ono da si psihofizički sposoban :D.
I koja je cijena(gdje je najpovoljnije), bio bih zahvalan?

Imas u poliklinici Mimo u Hrasnom ta ljekarska uvjerenja,ja kad sam vadila za vozacki bilo je nesto oko 40 ,ne vise.; urade ti za pola sata .
Jameka

#1327 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by Jameka »

Dr.Brennan wrote:
Emilly5 wrote:Zna neko sta se uzima u obzir kao dokaz o poznavanju engleskog jezika i rada na racunaru?
Evo za eng.http://www.ads.gov.ba/v2/index.php?opti ... 89&lang=bs
A za komp. certifikat (kurs) samo, koliko ja znam.
Tenk ju! :thumbup:
nelisa

#1328 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by nelisa »

Mozeli mi nek reci sta podrazumijeva pod testiranjem??
jaca-maca

#1329 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by jaca-maca »

Skupila sam sve papire :D

Da ponovim: CV, rodni list, drzavljanstvo, potvrda da nisam bila zaposlena, potvrda o zakonu IX. i diploma?

Je li to to? :D
kokuz_sa

#1330 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by kokuz_sa »

zasto ce ti potvrda da nisi BILA zaposlena..treba ti potvrda da ne radis tj da si na birou

btw meni su trebali i papiri da nisam kaznjavan i da se ne vodi krivicni postupak
jaca-maca

#1331 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by jaca-maca »

kokuz_sa wrote:zasto ce ti potvrda da nisi BILA zaposlena..treba ti potvrda da ne radis tj da si na birou

btw meni su trebali i papiri da nisam kaznjavan i da se ne vodi krivicni postupak
Ma na to sam mislila :lol:

Pa ne znam da li to treba u ovom konkursu? http://www.konkursi.bih5.net/Pregled.aspx?SFile=4369
aaynaa

#1332 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by aaynaa »

:skoljka:
Last edited by aaynaa on 03/09/2013 08:39, edited 1 time in total.
perfect_guy

#1333 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by perfect_guy »

aaynaa wrote:ej ljudi a sta znaci ovo "dodatak diplomi" za nas bolonjce? jel' to prepis ocjena odnosno Uvjerenje o prepisu ocjena?
dobiješ ga uz diplomu, tu ti je spisak svih položenih predmeta s ocjenama i informacije o studiju
MASTER_NO1

#1334 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by MASTER_NO1 »

Da li mi moze neko reci gdje da najbrrze dobijem dokaz o pooznavanju rada na racunaru ??
Mislim da je diploma Interlingue dovoljna za poznavanje Engleskog Jezika
i koliko vidim ne traze kopiju Licne Karte...
nelisa

#1335 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by nelisa »

Ko god da je predao na konkurs, nek namBog pomogne haha!!!Zna li neko sta oni podrazumijevaju pod testiranjem, da li je to test općeg znanja ili samo intervju???
aaynaa

#1336 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by aaynaa »

Last edited by aaynaa on 03/09/2013 08:40, edited 1 time in total.
nelisa

#1337 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by nelisa »

aaynaa wrote:
Elzana wrote:ja sam otisla (prvi put kada sam se prijavljivala na konkurs) na biro radi dokaza da nemam radni staz i teta mi objasnila da je to u biti ovjerena fotokopija radne knjizice... kako god provjeri na birou za svaki slucaj.

sretno svima :)
mozda ce ovo zvucati smijesno ali koje sve stranice tacno trebam kopirati :D :-) :? ? trenutno gledam ovu svoju radnu knjizicu i po meni nekako logicno djeluje da se treba kopirati prvih 7 stranica :? ????? help pleaseeeeeee !!
Ja sam kopirala prvih sedam strana radne knjizice, i to je u biti to, jer im treba da vide da se nije radio pripravnicki staz!
Mene smao brine ovaj test :((
aaynaa

#1338 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by aaynaa »

Last edited by aaynaa on 03/09/2013 08:40, edited 1 time in total.
MASTER_NO1

#1339 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by MASTER_NO1 »

nelisa wrote:
aaynaa wrote:
Elzana wrote:ja sam otisla (prvi put kada sam se prijavljivala na konkurs) na biro radi dokaza da nemam radni staz i teta mi objasnila da je to u biti ovjerena fotokopija radne knjizice... kako god provjeri na birou za svaki slucaj.

sretno svima :)
mozda ce ovo zvucati smijesno ali koje sve stranice tacno trebam kopirati :D :-) :? ? trenutno gledam ovu svoju radnu knjizicu i po meni nekako logicno djeluje da se treba kopirati prvih 7 stranica :? ????? help pleaseeeeeee !!
Ja sam kopirala prvih sedam strana radne knjizice, i to je u biti to, jer im treba da vide da se nije radio pripravnicki staz!
Mene smao brine ovaj test :((
Ovako neko kaze da je dovoljno da se kopira jedna stranica knjizice, što se radi i u vecini slucajeva.
Međutim, desavalo se da poslodavac ili ko vec upisuje u radnu knjizicu upise staz na drugu ili trecu stranicu ili cak i na kraj. S toga kako bi izbjegli moguce neugodnosti oko trazenja dlake u jajetu kopirajte sve :)
Elzana

#1340 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by Elzana »

sve je moguce...
kao vecina, ja kopiram stranice sa mojim podacima (mislim da su to prve dvije) te prvu stranicu u nizu gjde se upisuje staz. i naravno, ovjerim fotokopiju.

kako rekoh, sve je moguce, a ko ne treba biti primljen kao pripravnik, njemu ce naci vec neki razlog :roll:

koji test? i mene brine test :-?
nelisa

#1341 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by nelisa »

Da upravu si, po nekoj logici trebalo bi se kopirati stranice sa nasim podacima, ali vec...
bit ce test općeg znanja, pa sad sta podrazumijevaju pod tim ne znam, samo znam da su moje kolege ranije polagale tako slican test, i bio je bas tezak, jer se sve svodi na ustav, zakone, finansiranje drzavnih ustanova, europska unija....
gilla

#1342 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by gilla »

bluerapsody wrote:
gilla wrote:Gdje se može izvaditi ono ljekarsko uvjerenje za pripravnike, pretpostavljam ono da si psihofizički sposoban :D.
I koja je cijena(gdje je najpovoljnije), bio bih zahvalan?

Imas u poliklinici Mimo u Hrasnom ta ljekarska uvjerenja,ja kad sam vadila za vozacki bilo je nesto oko 40 ,ne vise.; urade ti za pola sata .
Uradio u vrazovu, 60KM, blize mi bilo.
Trebalo je 2 sata brat bratu, te vamo te tamo....
kokuz_sa

#1343 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by kokuz_sa »

obratite dobro paznju na stavku dal se trazi javna ustanova za vadjenje ljekarskog..
da ne bi izvadili kod privatnika za 40KM pa da vam ne priznaju pa onda da morate opet placat u javnoj ustanovi 60KM
Last edited by kokuz_sa on 01/11/2012 22:52, edited 1 time in total.
Jameka

#1344 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by Jameka »

A sta ce vam to sad, kad pise da ce izabrani kandidati biti duzni dostaviti ljekarsko uvjerenje ili ja nisam dobro skontala?
Inace, odustala sam od ovog konkursa, eto vam jedan takmac manje. :D
Elzana

#1345 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by Elzana »

Emily5, dobro si skontala, ali dobro je znati info koju nam je napisao kokuz_sa :thumbup:
MASTER_NO1

#1346 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by MASTER_NO1 »

Emilly5 wrote:A sta ce vam to sad, kad pise da ce izabrani kandidati biti duzni dostaviti ljekarsko uvjerenje ili ja nisam dobro skontala?
Inace, odustala sam od ovog konkursa, eto vam jedan takmac manje. :D

Što ovi trče pred rudu (ili su vec primljeni ) i Ljekatsko uvjerenje je obavezno kod zasnivanja bilo kakvog radnog odnosa i ono košta cca 50 KM. Sad da svi kandidati ne bi bezveze placali tolike pare. (jer svi nece biti primljeni) logicno je da se na kraju procedure onaj ili one koje prime dostave svoja ljekarska uvjerenja (jer su oni ti koji zasnivaju radni odnos).. sad da nije malo rano pricati o tome ???
Ja bi pak skrenuo paznju na test ako neko zna o cemu je prica bilo bi puno korisnije malo o tome prozboriti koju rijec ??
aaynaa

#1347 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by aaynaa »

da li oni koji su upisali master imaju pravo prijave na ovaj konkurs?
nelisa

#1348 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by nelisa »

Jeli iko od Vas predao dokumente???
perfect_guy

#1349 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by perfect_guy »

aaynaa wrote:da li oni koji su upisali master imaju pravo prijave na ovaj konkurs?
redovno ili vanredno? Ja sam na samofinansirajućem (nemam ni mogućnosti vanrednog), tako da sam predao, i neću ni pominjati da sam student
SundanceKid

#1350 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by SundanceKid »

Jel moze neko reci sta na ovom konkursu znaci dodatak diplomi? Ja jos nisam dobio diplomu, imam samo uvjerenje o diplomiranju (Pravni fakultet), uz koje dodje jedino prepis ocjena, nista vise. Slao mail zavodu, gdje su mi rekli

"Na pravnom fakultetu su Vam uz potvrdu o diplomiranju morali izdati i dodatak diplomi. Ako nisu, otiđite u studensku službu i tražite da Vam ga izdaju."

Na sta misle ovi ljudi?
Post Reply