Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
gilla wrote:Gdje se može izvaditi ono ljekarsko uvjerenje za pripravnike, pretpostavljam ono da si psihofizički sposoban .
I koja je cijena(gdje je najpovoljnije), bio bih zahvalan?
Imas u poliklinici Mimo u Hrasnom ta ljekarska uvjerenja,ja kad sam vadila za vozacki bilo je nesto oko 40 ,ne vise.; urade ti za pola sata .
Da li mi moze neko reci gdje da najbrrze dobijem dokaz o pooznavanju rada na racunaru ??
Mislim da je diploma Interlingue dovoljna za poznavanje Engleskog Jezika
i koliko vidim ne traze kopiju Licne Karte...
Ko god da je predao na konkurs, nek namBog pomogne haha!!!Zna li neko sta oni podrazumijevaju pod testiranjem, da li je to test općeg znanja ili samo intervju???
Elzana wrote:ja sam otisla (prvi put kada sam se prijavljivala na konkurs) na biro radi dokaza da nemam radni staz i teta mi objasnila da je to u biti ovjerena fotokopija radne knjizice... kako god provjeri na birou za svaki slucaj.
sretno svima
mozda ce ovo zvucati smijesno ali koje sve stranice tacno trebam kopirati ? trenutno gledam ovu svoju radnu knjizicu i po meni nekako logicno djeluje da se treba kopirati prvih 7 stranica ????? help pleaseeeeeee !!
Ja sam kopirala prvih sedam strana radne knjizice, i to je u biti to, jer im treba da vide da se nije radio pripravnicki staz!
Mene smao brine ovaj test (
Elzana wrote:ja sam otisla (prvi put kada sam se prijavljivala na konkurs) na biro radi dokaza da nemam radni staz i teta mi objasnila da je to u biti ovjerena fotokopija radne knjizice... kako god provjeri na birou za svaki slucaj.
sretno svima
mozda ce ovo zvucati smijesno ali koje sve stranice tacno trebam kopirati ? trenutno gledam ovu svoju radnu knjizicu i po meni nekako logicno djeluje da se treba kopirati prvih 7 stranica ????? help pleaseeeeeee !!
Ja sam kopirala prvih sedam strana radne knjizice, i to je u biti to, jer im treba da vide da se nije radio pripravnicki staz!
Mene smao brine ovaj test (
Ovako neko kaze da je dovoljno da se kopira jedna stranica knjizice, što se radi i u vecini slucajeva.
Međutim, desavalo se da poslodavac ili ko vec upisuje u radnu knjizicu upise staz na drugu ili trecu stranicu ili cak i na kraj. S toga kako bi izbjegli moguce neugodnosti oko trazenja dlake u jajetu kopirajte sve
sve je moguce...
kao vecina, ja kopiram stranice sa mojim podacima (mislim da su to prve dvije) te prvu stranicu u nizu gjde se upisuje staz. i naravno, ovjerim fotokopiju.
kako rekoh, sve je moguce, a ko ne treba biti primljen kao pripravnik, njemu ce naci vec neki razlog
Da upravu si, po nekoj logici trebalo bi se kopirati stranice sa nasim podacima, ali vec...
bit ce test općeg znanja, pa sad sta podrazumijevaju pod tim ne znam, samo znam da su moje kolege ranije polagale tako slican test, i bio je bas tezak, jer se sve svodi na ustav, zakone, finansiranje drzavnih ustanova, europska unija....
gilla wrote:Gdje se može izvaditi ono ljekarsko uvjerenje za pripravnike, pretpostavljam ono da si psihofizički sposoban .
I koja je cijena(gdje je najpovoljnije), bio bih zahvalan?
Imas u poliklinici Mimo u Hrasnom ta ljekarska uvjerenja,ja kad sam vadila za vozacki bilo je nesto oko 40 ,ne vise.; urade ti za pola sata .
Uradio u vrazovu, 60KM, blize mi bilo.
Trebalo je 2 sata brat bratu, te vamo te tamo....
obratite dobro paznju na stavku dal se trazi javna ustanova za vadjenje ljekarskog..
da ne bi izvadili kod privatnika za 40KM pa da vam ne priznaju pa onda da morate opet placat u javnoj ustanovi 60KM
Last edited by kokuz_sa on 01/11/2012 22:52, edited 1 time in total.
A sta ce vam to sad, kad pise da ce izabrani kandidati biti duzni dostaviti ljekarsko uvjerenje ili ja nisam dobro skontala?
Inace, odustala sam od ovog konkursa, eto vam jedan takmac manje.
Emilly5 wrote:A sta ce vam to sad, kad pise da ce izabrani kandidati biti duzni dostaviti ljekarsko uvjerenje ili ja nisam dobro skontala?
Inace, odustala sam od ovog konkursa, eto vam jedan takmac manje.
Što ovi trče pred rudu (ili su vec primljeni ) i Ljekatsko uvjerenje je obavezno kod zasnivanja bilo kakvog radnog odnosa i ono košta cca 50 KM. Sad da svi kandidati ne bi bezveze placali tolike pare. (jer svi nece biti primljeni) logicno je da se na kraju procedure onaj ili one koje prime dostave svoja ljekarska uvjerenja (jer su oni ti koji zasnivaju radni odnos).. sad da nije malo rano pricati o tome ???
Ja bi pak skrenuo paznju na test ako neko zna o cemu je prica bilo bi puno korisnije malo o tome prozboriti koju rijec ??
Jel moze neko reci sta na ovom konkursu znaci dodatak diplomi? Ja jos nisam dobio diplomu, imam samo uvjerenje o diplomiranju (Pravni fakultet), uz koje dodje jedino prepis ocjena, nista vise. Slao mail zavodu, gdje su mi rekli
"Na pravnom fakultetu su Vam uz potvrdu o diplomiranju morali izdati i dodatak diplomi. Ako nisu, otiđite u studensku službu i tražite da Vam ga izdaju."