Milorad Dodik ALL ABOUT

Locked
vee-jay

#1326 Re: Dodik grabi prema odcjepljenju RS-a

Post by vee-jay »

Dodik: Vlada RS nema šta da krije

Premijer Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da je od dostavljanja dokumentacije o izgradnji Administrativnog centra RS Tužilaštvu BiH odustao nakon konsultacija sa pravnim timom Vlade RS. Dodik je rekao da je o ovome razgovarao sa visokim predstavnikom u BiH Miroslavom Lajčakom i da je u jednom trenutku bio spreman da dostavi dokumenta Tužilaštvu, ali da je od toga odustao po preporuci pravnog tima.

"Nema Vlada šta da krije u tom slučaju. Jednostavno se radi o postupanju po nadležnostima i nenadležnostima institucija", rekao je Dodik za sutrašnji "Glas Srpske", negirajući navode visokog predstavnika da je odbio da Tužilaštvu dostavi traženu dokumentaciju, iako mu je to obećao.
.........
.........

*** SPAM ***/content/view/16834/215/
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kad Miki Kolumbo kaze da se boji ([url]rtsp://195.222.58.181:7070/ftv/60minuta1117.rm[/url] zadnjih 10 minuta)

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
PalaSa Marsa

#1327 Re: Dodik: "Bosanski jezik ne postoji"

Post by PalaSa Marsa »

Lincoln-Burrows wrote:
zlatan01 wrote:Zivim u Svedskoj gdje je razlika u govoru izmedju stanovnika juga i sjevera zemlje veca nego izmedju stanovnika BiH, Hrvatske i Srbije u bilo kojoj kombinaciji. Ljudi ovdje naime zele da se sporazumjevaju i savladavaju jezicke barijere da bi svima bilo bolje. Na zalost , na brdovitom Balkanu ljudi namjerno otezavaju komunikaciju baveci se formalnostima a ne sustinom.
Sve je to u redu, nije ni ovdje drugačije što se toga tiče.
Nego nisi objasnio kakve veze ima to što si napisao sa postojanjem
ili ne postojanjem bosanskog jezika.
Ti si vjerojatno za srpsko hrvatski jezik kao jedan.
Da se upetljam (bez zamjerki, nadam se)- Dakle covjek je htio dat' uporedbu...kako to ide u normalnim drzavama, gdje narod u svakom slucaju gleda da se zblizi da komunicira, da prosto bude bolje u zemlji u kojoj zive i borave i samim tim, da se svi ukupno osjecaju bolje.... :bih: :bih: :bih: :bih:
dallton

#1328 Re: Dodik grabi prema odcjepljenju RS-a

Post by dallton »

:lol: :lol: :lol: :lol:
Stulic verzija 2008:
"Kad kolumbo kaze da se boji
on misli ozbiljnooo" :lol: :lol: :lol:

Nije da ga simpatisem, ali mislim da je nas miki kolumbo kad mu je pozicija u bosni povjerena, mislio da je nagradjen "za svoje sposobnosti", ono ispade da su ga zavalili dali mu poziciju bez mogucnosti da je koristi ...i novine vani pisu da je potrebno "lajcaka zamjeniti politicki snaznijom osobom"...al hajde, uvijek ima pozicija u UN tamo se okupljaju demagozi bez utjecaja na bilo sta
zlatan01

#1329 Re: Dodik: "Bosanski jezik ne postoji"

Post by zlatan01 »

PalaSa Marsa wrote:
Lincoln-Burrows wrote:
zlatan01 wrote:Zivim u Svedskoj gdje je razlika u govoru izmedju stanovnika juga i sjevera zemlje veca nego izmedju stanovnika BiH, Hrvatske i Srbije u bilo kojoj kombinaciji. Ljudi ovdje naime zele da se sporazumjevaju i savladavaju jezicke barijere da bi svima bilo bolje. Na zalost , na brdovitom Balkanu ljudi namjerno otezavaju komunikaciju baveci se formalnostima a ne sustinom.
Da se upetljam (bez zamjerki, nadam se)- Dakle covjek je htio dat' uporedbu...kako to ide u normalnim drzavama, gdje narod u svakom slucaju gleda da se zblizi da komunicira, da prosto bude bolje u zemlji u kojoj zive i borave i samim tim, da se svi ukupno osjecaju bolje.... :bih: :bih: :bih: :bih:
Hvala Bogu pa jos ima normalnih ljudi koji nemaju problema sa logikom...
zlatan01

#1330 Re: Dodik: "Bosanski jezik ne postoji"

Post by zlatan01 »

Lincoln-Burrows wrote:
Fakat, kako si ovo zakljucio? Na osnovu cega iz mog posta? Nije tajna da ja smtram moj maternji jezik za jedan jezik koji se moze nazvati "juznoslovenskim" i koji ima svoje varijante ili dijalekte (Bosanska, Srpska, Hrvatska, Crnogorska uz mozda jos neku regionalnu kao Zagorska i slicno). Nikome ne treba prevodilac unutar BiH pa cak ni politicarima koji tvrde kojesta o jezicima. Zvanicni prevodilac u Svedskoj za nase jezike se naziva prevodilac za Bosanski/Hrvatski/Srpski jezik. Primjenjeni red je abecedni tako da se nacionalisti nemaju potrebu uzbudjivati. Ljudi su skontali da je nepotrebno placati tri osobe kad je dovoljna jedna. I tako dok Svedjani olaksavaju zivot i sebi i nama koji smo ovdje a porijeklom sa Balkana, vi dole se ubiste od zagorcavanja zivota samim sebi...
qwxéùトカラ

#1331 Re: Dodik: "Bosanski jezik ne postoji"

Post by qwxéùトカラ »

Razlika izmedu američkog, australijskog, i engleskog - "engleskog", je veća nego između hrvatskog bosanskog i srpskog !
A vi samo nastavite sa zapišavanjem teritorija i zaštitom prava na korištenje imena...
Lincoln-Burrows

#1332 Re: Dodik: "Bosanski jezik ne postoji"

Post by Lincoln-Burrows »

zlatan01 wrote: Fakat, kako si ovo zakljucio? Na osnovu cega iz mog posta? Nije tajna da ja smtram moj maternji jezik za jedan jezik koji se moze nazvati "juznoslovenskim" i koji ima svoje varijante ili dijalekte (Bosanska, Srpska, Hrvatska, Crnogorska uz mozda jos neku regionalnu kao Zagorska i slicno). Nikome ne treba prevodilac unutar BiH pa cak ni politicarima koji tvrde kojesta o jezicima. Zvanicni prevodilac u Svedskoj za nase jezike se naziva prevodilac za Bosanski/Hrvatski/Srpski jezik. Primjenjeni red je abecedni tako da se nacionalisti nemaju potrebu uzbudjivati. Ljudi su skontali da je nepotrebno placati tri osobe kad je dovoljna jedna. I tako dok Svedjani olaksavaju zivot i sebi i nama koji smo ovdje a porijeklom sa Balkana, vi dole se ubiste od zagorcavanja zivota samim sebi...
Ok, ti si za južnoslavenski jezik, i jasno je da nam ne treba prevodilac,
zbog čega onda inzistiranje na bosanskom jeziku, odnosno zbog čega
ovolike polemike oko jezika, jeli treba da se nametne naziv jezika???
Koji će meni kuras Svedjani i njihov model za njihove manjine.
I zar će nama Šveđani reći koja nam je povijest i koji je naš jezik.

Ovdje se ne radi o olakšavanju ili ne olakšavanju komunikacije,
nego o čisto terminologiji za neki jezik. Svi se razumijemo i ne
treba nam prevodilac. To nitko i ne osporava.
Ja sam svjestan kao i svi da je to sve jezik istog korijena
a da su u pitanju dijalekti i nariječja, i upitni su ovdje samo oni
koji osporavaju pravo nekome na njegov jezik, nitko drugi.
Vjerojatno prepoznaješ da je to Dodik u ovom slučaju,
jezik ima svoje ime i to je jedino o čemu se ovdje spori.
Lincoln-Burrows

#1333 Re: Dodik: "Bosanski jezik ne postoji"

qwxéùトカラ wrote:Razlika izmedu američkog, australijskog, i engleskog - "engleskog", je veća nego između hrvatskog bosanskog i srpskog !
A vi samo nastavite sa zapišavanjem teritorija i zaštitom prava na korištenje imena...
Oni svoje jezike nazivaju, britanski engleski, američki engleski i australski engleski i time nisu zapišali teritorij
jer se to uglavnom anglosaksonska imperija osvojena kroz povijest.
PalaSa Marsa

#1334 Re: Dodik: "Bosanski jezik ne postoji"

Post by PalaSa Marsa »

Lincoln-Burrows wrote:
qwxéùトカラ wrote:Razlika izmedu američkog, australijskog, i engleskog - "engleskog", je veća nego između hrvatskog bosanskog i srpskog !
Oni svoje jezike nazivaju, britanski engleski, američki engleski i australski engleski i time nisu zapišali teritorij
jer se to uglavnom anglosaksonska imperija osvojena kroz povijest.
Pa u cemu je onda problem, ako Bosansko Hercegoavcki narod ima Bosanski jezik koji govori, pise, razgovara i komunicira :?: :?:
Dado dijasporitus
Grijem se na: Trčanje oko zgrade

#1335 Re: Dodik: "Bosanski jezik ne postoji"

Post by Dado dijasporitus »

Bosanac_21 wrote: "Obilježje jezika nosi obilježje naroda. Bošnjaci imaju pravo na svoj jezik, ali on ne može da se zove bosanski, nego bošnjački", rekao je Dodik novinarima u Banjaluci.
Ja sam ovdje stao. Dakle Amerikanci govore americki, Brazilci brazilski, Argentinci argentinski a Austrijanci austrijski. :-)

I meni ce krmak iz Laktasa objasnjavati lingvistiku :x . Stvarno mi nije jasno kako dobija 4 stranice price na ovom forumu :roll:
Dado dijasporitus
Grijem se na: Trčanje oko zgrade

#1336 Re: Dodik: "Bosanski jezik ne postoji"

Post by Dado dijasporitus »

Svedjani nisu ratovali od 5 vijeka i kriminalce drze u hotelima bez resetaka. Stvarno nije dobra uporedba.
maybelline

#1337 Re: Dodik: "Bosanski jezik ne postoji"

Post by maybelline »

Ma ovima na vrhu odgovara ovakva podjela jezika, kao sto im odgovaraju i sve druge podjele kod nas... Da je bogdo pametnih, i logicnih politicara koji svojoj drzavi (kako god se ona zvala) i svojim gradjanima (koje god oni vjeroispovjesti bili) zele samo napredak i boljitak, umjesto toga mi stojimo i mjestu...Hajmo ga nazvati xy jezik pa da svi budu sretni...Najbolje bi bilo, cini mi se, da nas fino neka velesila kolonizira i nametne svoj jezik...
nigdje.nikog

#1338 Re: Dodik: "Bosanski jezik ne postoji"

Post by nigdje.nikog »

Ponavljam, problem Bosanskog jezika nije nimalo jednostavan.

To sto je nekad na ovim prostorima koristen ovaj naziv, nije dovoljno. "Onaj Bosanski jezik" i "Ovaj Bosanski jezik" nisu ista stvar.

"OVAJ Bosanski jezik", po zvanicnim tumacenjima, jeste zapravo SH/HS prosiren sa "Bosnjackim modulom", tako da je po Bosanskom jeziku ispravno reci i marama i mahrama i rubac. Dakle sve se ovdje prihvaca, samo da se ocuva to nekakvo jedinstvo.

Medjutim sta praksa kaze - kaze da Bosanski jezik, de facto, jeste ono sto nisu Hrvatski i Srpski, a to onda cini da on zaista postaje Bosnjacki.

Molim vas nemojte sad skakati i tvrditi da ovo nije tacno, suvise je mnogo primjera koji potvrdjuju da jeste ovako.
Radi se, zapravo, o jednoj istinskoj TRAUMI koja je, izmedju ostalog, dovela do toga da svaki pojedinac koji tvrdi da mu je jezik Bosanski, zapravo govori nekom svojom kompilacijom svih jezika koji se ovdje govore, ali kad se radi o mjestima gdje se Bosanski jezik mora precizirati - SKOLE, tu opet imamo situaciju da je Bosanski jezik onaj jezik koji konkretan profesor tog jezika praktikuje i namece.

To je dovelo do toga da je jako mnogo bosnjacke djece koja nisu prihvacala nametnutu verziju Bosanskog jezika, mijenjala skole a dosta njih je zavrsilo u katolickim skolama gdje se, pazite ovog apsurda, govori cistim Hrvatskim jezikom sto nije nista drugo do njihova verzija Bosanskog jezika!

Taj "tesko prihvatljivi" Bosanski jezik jeste zapravo onaj jezik koji se s razlogom naziva Bosnjackim (umetnuto "H" uz naglasenu upotrebu turcizama) i od tuda svi ovi nesporazumi i frustracije.

I jos nesto. Problem sa rijecima mahrama, mehko, lahko...je zapravo sto su te rijeci prevazidjene (anahrone), tako da, sve i da jesu opravdana nastojanja da se taj jezik reafirmise, postavlja se pitanje da li bi taj dijalekat prezivio da nije zabranjivan kako se smatra.
Nije, naime, isto kako jedan Slovenac izgovara "lahko" i kako to zvuci kad ga izgovori Belmin Karamehmedovic!
Ovdje je rijec o fonetski zakonima a ne o politici. Da se razumijemo.
PalaSa Marsa

#1339 Re: Dodik: "Bosanski jezik ne postoji"

Post by PalaSa Marsa »

nigdje.nikog wrote:Ponavljam, problem Bosanskog jezika nije nimalo jednostavan.

To sto je nekad na ovim prostorima koristen ovaj naziv, nije dovoljno. "Onaj Bosanski jezik" i "Ovaj Bosanski jezik" nisu ista stvar.

"OVAJ Bosanski jezik", po zvanicnim tumacenjima, jeste zapravo SH/HS prosiren sa "Bosnjackim modulom", tako da je po Bosanskom jeziku ispravno reci i marama i mahrama i rubac. Dakle sve se ovdje prihvaca, samo da se ocuva to nekakvo jedinstvo.

Medjutim sta praksa kaze - kaze da Bosanski jezik, de facto, jeste ono sto nisu Hrvatski i Srpski, a to onda cini da on zaista postaje Bosnjacki.

Molim vas nemojte sad skakati i tvrditi da ovo nije tacno, suvise je mnogo primjera koji potvrdjuju da jeste ovako.
Radi se, zapravo, o jednoj istinskoj TRAUMI koja je, izmedju ostalog, dovela do toga da svaki pojedinac koji tvrdi da mu je jezik Bosanski, zapravo govori nekom svojom kompilacijom svih jezika koji se ovdje govore, ali kad se radi o mjestima gdje se Bosanski jezik mora precizirati - SKOLE, tu opet imamo situaciju da je Bosanski jezik onaj jezik koji konkretan profesor tog jezika praktikuje i namece.

To je dovelo do toga da je jako mnogo bosnjacke djece koja nisu prihvacala nametnutu verziju Bosanskog jezika, mijenjala skole a dosta njih je zavrsilo u katolickim skolama gdje se, pazite ovog apsurda, govori cistim Hrvatskim jezikom sto nije nista drugo do njihova verzija Bosanskog jezika!

Taj "tesko prihvatljivi" Bosanski jezik jeste zapravo onaj jezik koji se s razlogom naziva Bosnjackim (umetnuto "H" uz naglasenu upotrebu turcizama) i od tuda svi ovi nesporazumi i frustracije.

I jos nesto. Problem sa rijecima mahrama, mehko, lahko...je zapravo sto su te rijeci prevazidjene (anahrone), tako da, sve i da jesu opravdana nastojanja da se taj jezik reafirmise, postavlja se pitanje da li bi taj dijalekat prezivio da nije zabranjivan kako se smatra.
Nije, naime, isto kako jedan Slovenac izgovara "lahko" i kako to zvuci kad ga izgovori Belmin Karamehmedovic!
Ovdje je rijec o fonetski zakonima a ne o politici. Da se razumijemo.
Ja licno mislim da se sve ovo vrti u krug i da je nekad davno neko dosao u BiH da studira Bosanski jezik(jer u stvari nije imao svoj sopstveni), da bi ga kasnije preobrazio u neki slican Bosanskom jeziku (i nazvao ga svojim/prisvojio)..Sve je ovo vrteska koja polako dolazi na svoje mjesto, jer kako je vrijeme pokazalo pa tako i narod, Bosna i Hercegovina je uvijek bila Bogata zemlja sto se tice kultura, znanja, i svega onog sto je cinilo i sto je cini ovakvom kakva jeste..Sta reci, dakle i to sto spominjes da djeca idu u Katolicke skole i uce navodni Bosanski jezik, to nama pokazuje da je upravo to sto si rekao leglo na svoje mjesto..Bosna je samo jos vise bogata i vraca joj se ukradeno..
A sto se tice da neko govori Bosnjackim jezikom ili ga tako prisvaja i naziva, to je opet dobra "propaganda" da se ovdje sve radi o nekim Nacionalistickim namjestaljkama, koje sve teme pa i ovu navode u krivom smijeru..i vade se da je to ili ono neki vjerski jezik striktno namijenjen odredjenoj grupi naroda..
PS:Vec sam negdje napomenula, niko nikom nije kriv, ako taj neko ne cijeni svoju zemlju i ne osjeca se kao gradjanin iste..Nije problem jezika, problem je u GLAVAMA LJUDI.. :bih: :bih:
ljubav_aha

#1340 Re: Dodik grabi prema odcjepljenju RS-a

Post by ljubav_aha »

dalton,upoznala sam nekoliko osoba koje rade ili su radile za UN,lijepe plate,ima zaista interesatnih zanimanja :)
xyz2007

#1341 Re: Dodik: "Bosanski jezik ne postoji"

Post by xyz2007 »

Do 2010 MZ zahtjeva od Bosanske vlade da im se salju sva pisma sa cijele teritorije BIH i svi sluzbeni dokumenti samo na jednom jeziku.

Jer oni smatraju da je razlika izmedju Bosanskog :bih: , Hrvatskog i Srpskog --- U BOSNI --- samo politicka.

Pogodite koji jezici u BIH nece biti vise sluzbeni? :lol: :P
Lincoln-Burrows

#1342 Re: Dodik: "Bosanski jezik ne postoji"

xyz2007 wrote: Pogodite koji jezici u BIH nece biti vise sluzbeni? :lol: :P
Uvijek će biti komentara na način MZ će nam odrediti kojim jezikom govorimo,
a i ovaj tvoj je utopistički, jer hrvatski i srpski postoje i ne mogu se ukinuti
nekakvim dekretom, jedina je stvar naziva.
Lingvistika je posebna grana i nema veze sa nazivom države jer bi
onda postojao i brazilski jezik.
cogni

#1343 Re: Dodik: "Bosanski jezik ne postoji"

Post by cogni »

Lincoln-Burrows wrote:
xyz2007 wrote: Pogodite koji jezici u BIH nece biti vise sluzbeni? :lol: :P
Uvijek će biti komentara na način MZ će nam odrediti kojim jezikom govorimo,
a i ovaj tvoj je utopistički, jer hrvatski i srpski postoje i ne mogu se ukinuti
nekakvim dekretom, jedina je stvar naziva.
Lingvistika je posebna grana i nema veze sa nazivom države jer bi
onda postojao i brazilski jezik.
Ja mislim da ce ako bude jedan jezik iz BiH to biti engleski. :D
Lincoln-Burrows

#1344 Re: Dodik: "Bosanski jezik ne postoji"

xyz2007 wrote:Do 2010 MZ zahtjeva od Bosanske vlade da im se salju sva pisma sa cijele teritorije BIH i svi sluzbeni dokumenti samo na jednom jeziku.
cogni wrote: Ja mislim da ce ako bude jedan jezik iz BiH to biti engleski. :D
Pa to bi moglo biti jedno od riješenja za ova pisma koja spominje xyz.
A slijedeća stavka bi bila da se država zove britanska Bosna
po uzoru na britanske Djevičanske otoke i eto postadosmo kolonija.
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#1345 Re: Dodik: "Bosanski jezik ne postoji"

Post by PipiDugaDevetka »

nigdje.nikog wrote:Ponavljam, problem Bosanskog jezika nije nimalo jednostavan.
Naprotiv, problem bosanskog (Ne, Bosanskog) jezika je jednostavan.
Sa tačke gledišta lika iz naslova ove teme:
Nema bosanskog jezika=Nema Bosne i Hercegovine!

Međutim, gospodin blogger - @tersolog je sve objasnio, pa ova tema treba da ''potone'':
http://bosanskijezik.blogger.ba/arhiva/2006/10/14/467843 wrote:Birajući sebi pravo da svoj jezik zovem onako kako želim, ja, logično i drugima prepuštam isto; ostavljam im pravo da svoj maternji jezik imenuju kako žele. Iz nekog nepoznatog, ili pak predobro poznatog razloga, drugi (a pri tome ne mislim na strance) to isto pravo niječu meni. Usto obično budem izložen tvrdnjama da "bosanski jezik ne postoji", da je posrijedi "varijanta srpskog" (ili hrvatskog, ovisno o davatelju izjave), niječe mu se postojanje gramatike, historije, leksike; rječju, uskraćuje mu se cjelokupan identitet.
..........
.........
Već neko vrijeme, kada me počnu daviti sa političko-jezičkim začkoljicama i kada mi kažu kako bosanski ne postoji, ja, tobože čudeći se, kažem:

"Šališ se? Bosanski jezik ne samo da postoji, nego su od njega nastali i hrvatski i srpski."
......
.....
Last edited by PipiDugaDevetka on 20/11/2008 09:29, edited 1 time in total.
Lincoln-Burrows

#1346 Re: Dodik: "Bosanski jezik ne postoji"

PipiDugaDevetka wrote:
"Šališ se? Bosanski jezik ne samo da postoji, nego su od njega nastali i hrvatski i srpski."
Navodnom blogeristi treba preporučiti tečaj kod jednog prosječnog lingviste ili povjesničara
tek toliko da se poduči o bosanskom jeziku koji je postojao i kako je nastao i.t.d.
I drugo, što je činjenica, ovaj današnj bosanski jezik nije isti onaj koji je bio,
a kod muslimana se spominje jedino u alHamijado književnosti, kod Srba se ne spominje,
a kod Hrvata se dugi niz godina naziva bosanski.
I još nešto, "hrvatski" bosanski jezik i "muslimanski" bosanski jezik nisu isti iako se nazivi poklapaju.
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#1347 Re: Dodik: "Bosanski jezik ne postoji"

Post by PipiDugaDevetka »

Lincoln-Burrows wrote:
PipiDugaDevetka wrote:
Navodnom blogeristi treba preporučiti tečaj kod jednog prosječnog lingviste ili povjesničara
tek toliko da se poduči o bosanskom jeziku koji je postojao i kako je nastao i.t.d.
I drugo, što je činjenica, ovaj današnj bosanski jezik nije isti onaj koji je bio,
a kod muslimana se spominje jedino u alHamijado književnosti, kod Srba se ne spominje,
a kod Hrvata se dugi niz godina naziva bosanski.
I još nešto, "hrvatski" bosanski jezik i "muslimanski" bosanski jezik nisu isti iako se nazivi poklapaju.
Jeste da se slažem sa citranim, ali ovo su riječi bloggera-@tersologa.
Ovo je podforum Politika, a ne (H)Istorija/Povijest. Blogger @umijećetersanja je genije. Mene, takođe, nervira pretjerana upotreba glasa H i trucizmi tipa: Eh, ovo je ovako moja nana govorila (Sidžim=Lanac za oko vrata ili za ''podapinjanje'' krave i slično), pa haj'mo sada to vratiti u bosanski jezik.

Neka buduće generacije imenuju ''naše jezike'' jednim imenom,...Osim, ako se do tada ne raščereče i ''rastope'' kao santa leda kod Arktika zbog ''šupljeg stakla'' od ozona.

Jel' znaš da Crna Gora ima svog prvog doktora crnogorskog jezika? Ime mu je Adnan,...samo malo da proguglam i da nadjem više podataka.
....proguglao: Dr. Adnan Čirgić (1980.)=Prvi doktor crnogorskog jezika.
dallton

#1348 Re: Dodik grabi prema odcjepljenju RS-a

Post by dallton »

ljubav_aha wrote:dalton,upoznala sam nekoliko osoba koje rade ili su radile za UN,lijepe plate,ima zaista interesatnih zanimanja :)
vjerujem da ce se miki kolumbo tamo osjecati kao kod kuce - radio ne radio svira ti radio, plata ide (bolja nego u slovackoj), penziono, socijalno, raj na zemlji.... :D
spreca

#1349 Re: Dodik: "Bosanski jezik ne postoji"

Post by spreca »

Lincoln-Burrows wrote:
xyz2007 wrote:Do 2010 MZ zahtjeva od Bosanske vlade da im se salju sva pisma sa cijele teritorije BIH i svi sluzbeni dokumenti samo na jednom jeziku.
cogni wrote: Ja mislim da ce ako bude jedan jezik iz BiH to biti engleski. :D
Pa to bi moglo biti jedno od riješenja za ova pisma koja spominje xyz.
A slijedeća stavka bi bila da se država zove britanska Bosna
po uzoru na britanske Djevičanske otoke i eto postadosmo kolonija.

Super(za boldirano) i to je bolje nego sto smo kolonija(tor)bosnjacko srpsko hrvatske koalicije.
Naj bole kad bi nas neko kolonizirao(ali niko sa balkana)
izdaleka

#1350 Re: Dodik: "Bosanski jezik ne postoji"

Post by izdaleka »

Ko Dodik mi nesto zna, obicna bedevija.
Locked