Pomozite da se monstrumi kazne

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

Post Reply
zvrk

#1326 Re: Pomozite da se monstrumi kazne

Post by zvrk »

ljubaznoscu predsjednice udruzenja prijatelji zivotinja BiH

imamo kratku prijavu, ali ce i ona pomoci valjda

evo prijave i adresa:

Prijava:

BOSNA I HERCEGOVINA
FEDERACIJA BOSNE I HERCEGOVINE
KANTONALNO TUŽILAŠTVO TUZLA

Predmet: Krivična prijava protiv nepoznatog počinioca

Na području Općine Živinice od strane nepoznatih osoba počinjeno je krivično djelo ubijanja životinja prema čl 318 st.1 i 2 KZFBiH, a radi se o streljanju napuštenih pasa, te pribavljanju novčane nagrade po repu psa. Zakonom o zaštiti i dobrobiti životinja BiH, čl.4 zabranjeno je ubijanje životinja, što se direktno odnosi na navedenu odredbu KZFBiH.
Zahtijevamo izvršenje detaljne istrage o počiniocima krivičnog djela, kao i o naredbodavcima, te provođenju sankcija u skladu sa navedenim članom KZFBiH.

Evo linka za direktno pisanje kantonalnom tuzilastvu:

evo I maila I telefona:
Kantonalno tužilaštvo Tuzlanskog kantona
Ulica: Maršala Tita broj 137
75 000 Tuzla

E-mail: [email protected] - Odjel za odnose s javnošću
E-mail: [email protected] - IKT službenik

Telefon: +387 35 306 100
Fax. +387 35 306 114

evo televizija:
moilim vas da prijavu svi kopirate i posaljete svim tv kucama
ciji su mailovi dostupni

evo medijskih kuca:

Hayat TV
Informativni program - [email protected]

Kenan Ćerimagić, direktor vijesti - [email protected]

FTV

Federalna Televizija
INFORMATIVNI PROGRAM

Željko Tica, odgovorni urednik

informativnog programa [email protected]

Dnevnik - [email protected]

TVSA

Kantonalna Televizija Sarajevo - TVSA

[email protected]

Televizija Bosne i Hercegovine

Damir Šimić
urednik informativnog programa
[email protected]
tel: +387 33 455 115
fax: +387 33 450 717

DESK
Telefoni 033 650 452 / 455 115
Fax 450 717
e-mail : [email protected]
Last edited by zvrk on 01/02/2011 10:13, edited 2 times in total.
Cober

#1327 Re: Pomozite da se monstrumi kazne

Post by Cober »

Tužilaštvo i druge adrese u gornjem mailu su www- web strana a ne mail, pa postavlječ posta treba ispraviti te adrese (Adresa "<http://www.krimolovci.ba,, http://www.vasapolicija.ba, <[email protected]>, [email protected], [email protected], [email protected], <[email protected]>" u polju "Prima" nije prepoznata. Provjerite jesu li sve adrese ispravno oblikovane.)

Potrebno je napraviti i ovdje postirati prevode na njemački, engleski, francuski itd koji će biti priloženi uz mail.

Dodatne adrese na koje masovno treba slati mail:

[email protected],
[email protected],
[email protected],
[email protected],
[email protected],
[email protected],
[email protected],
[email protected],
[email protected],
[email protected],
[email protected],
[email protected],
[email protected],
[email protected],
[email protected],
[email protected],
[email protected],
[email protected],
[email protected],
[email protected],
[email protected],
[email protected],
[email protected],
[email protected],
[email protected],
[email protected],
[email protected],
[email protected],
[email protected],
[email protected],
[email protected]
[email protected],
[email protected],
[email protected],
[email protected],
[email protected],
[email protected],
[email protected],
[email protected],
[email protected],
[email protected],
[email protected],
[email protected],
[email protected],
[email protected],
[email protected],
[email protected],
[email protected],
[email protected],
[email protected],
[email protected],
[email protected],
[email protected],
[email protected],
[email protected],
[email protected],
[email protected],
[email protected],
[email protected],
[email protected],
[email protected],
[email protected],
[email protected],
[email protected],
[email protected],
[email protected],
[email protected],
[email protected],
[email protected],
[email protected],
[email protected],
[email protected],
[email protected],
[email protected],
[email protected],
[email protected],
[email protected],
[email protected],
[email protected],
[email protected],
[email protected],
[email protected],
[email protected],
[email protected],
[email protected],
[email protected],
[email protected],
[email protected],
[email protected],
[email protected],
[email protected],
[email protected],
[email protected],
[email protected],
[email protected],
[email protected],
[email protected],
[email protected],
[email protected],
[email protected],
[email protected],
[email protected],
[email protected],
[email protected],
[email protected],
[email protected],
[email protected],
[email protected],
[email protected],
[email protected],
[email protected],
[email protected],
[email protected],
[email protected],
[email protected],
[email protected],
[email protected],
[email protected],
[email protected],
[email protected],
[email protected],
[email protected],
[email protected],
[email protected],
[email protected],
[email protected],
[email protected],
[email protected],
[email protected],
[email protected],
[email protected],
[email protected],
[email protected],
[email protected],
[email protected],
[email protected],
[email protected],
[email protected],
[email protected],
[email protected],
[email protected],
[email protected],
[email protected],
[email protected],
[email protected],
[email protected],
[email protected],
[email protected],
[email protected],
[email protected],
[email protected],
[email protected],
[email protected],
[email protected],
[email protected],
[email protected],
[email protected],
[email protected],
[email protected],
[email protected],
[email protected],
[email protected],
[email protected],
[email protected],
[email protected],
[email protected],
[email protected],
[email protected],
[email protected],
[email protected],
[email protected],
[email protected],
[email protected],
[email protected],
[email protected],
[email protected],
[email protected],
[email protected],
[email protected],
[email protected],
[email protected],
[email protected],
[email protected],
[email protected],
[email protected],
[email protected],
[email protected],
[email protected],
[email protected],
[email protected],
[email protected],
[email protected],
[email protected],
[email protected],
[email protected],
[email protected],
[email protected],
[email protected],
[email protected],
[email protected],
[email protected],
[email protected],
[email protected],
[email protected],
[email protected],
[email protected],
[email protected],
[email protected],
[email protected],
[email protected],
[email protected],
[email protected],
[email protected],
[email protected],
[email protected],
[email protected],
[email protected],
[email protected],
[email protected],
[email protected],
[email protected],
[email protected],
[email protected],
[email protected],
[email protected],
[email protected],
[email protected],
[email protected],
[email protected],
[email protected],
[email protected],
[email protected],
[email protected],
[email protected],
[email protected],
[email protected],
[email protected],
[email protected],
[email protected],
[email protected],
[email protected]
zvrk

#1328 Re: Pomozite da se monstrumi kazne

Post by zvrk »

hvala puno na korekciji :thumbup:

izbrisala sam web stranice na kojim je bila mogucnost kontakta - iz razloga sto mogu izazvati zabunu
ostale su samo mail adrese

krimiolovci su SIPA- tako da nisu nadlezni za KD iz KZ Federacije BiH
zvrk

#1329 Re: Pomozite da se monstrumi kazne

Post by zvrk »

javila mi je djevojka koja je vidjela sve tacnu lokaciju:
kovaci - zivinice
Cober

#1330 Re: Pomozite da se monstrumi kazne

Post by Cober »

prevodi sa:

Najmanje što možete učiniti je da pošaljete mail.

U ovom trenutku zelim da umrem, samo da me prestane gusiti, u grlu mi je gorcina i ne mogu da prestanem plakati. Prije samo pola sata cula sam dva pucnja blizu moje kuce. Istrcim van jer je moj pas pusten. Pocnem se derati, zvati ga, a njega nema. Nena preko puta mi rece da je cula pucanj i psa kako ciknu. Trcim prema drugoj kuci od moje i vidim crnog psa, lezi u snijegu a pored njega jebena seljacina debeli smrdljivi lovac. Derem se iz sveg glasa Je li to moj cuko!!!!!! A komsija mi govori da nije moj, moj je pobjegao negdje i sakrio se. Pas u snijegu lezi, krvari i gleda mene pravo u oci, izgleda kao kip, izgleda nestvarno, ukoceno ali pogled mu ziv i ja kazem PA OVAJ PAS JE ZIV, ZAR CETE GA OVAKO PUSTITI DA UMRE, a seljacina odgovara STA ME BRIGA, MENI JE BITNO DA JA NJEMU ODSJECEM REP PA NEK UMRE, pitam ga je li cuo za zakon o zastiti zivotinja, kaze da su dobili oni zakon,a li da je to samo papir. Trcim u kucu da uzmem mobitel da slikam, ali njih su cetvorica, stavljaju ruku ispred mobitela, ne daju da slikam, lovac kaze MRS U PICKU MATERINU, a ja kazem STA CES MI, PUCAES I U MENE? Dvojica krenuse prema meni da me gurnu, govore mi svasta i ja se placuci vratim kuci samo sam ovom slikom. Cijeli put je krvav. Vezali su crnog psa koji me gledao iz snijega, vezali su mu zadnje noge i vuku ga po ledu. Jos uvijek je ziv, dise i gleda, a oni ga vuku. Zovem 122 ali me izbacuje. Oni sa sigurno i dalje ubijaju, a u ovoj prokletoj vukojebini nema nikoga da ih zaustavi !!!!!!!!!!!!!!! Pomozite mi da se cuje za ovo!

Za one koji pitaju da li sam sigurna da li su to bili lovci : Covjek je bio u lovackom odijelu, sa lovackom puskom, spomenuo je odsjecanje repa i rekao da ce opet danas doci DA SVE POTAMANE ! Molim one koji ce koristiti ovaj tekst da u moje ime zamole ljude da osude okrutnost jer ne postoji covjek na ovom svijetu koji je u stanju da ovaj cin smatra humanim. Ovo je bilo nehumano i brutalno.

In this moment I just want to die, to stop chocking. In my throat there is bitterness and I can't stop crying. Just two hours ago I heard two shots near my house. I ran out because my dog was outside. I start to shout, call it, but he just isn’t there. A woman told me that she heard a shot and then a dog yelp. I ran to another house and there I saw a black dog lying, lying in the snow and a fucking fat, stinky hunter. I am shouting towards them: ‘’is that my dog?’’ But a neighbor tells me that my dog got away and that it is hiding somewhere.
The dog in the snow is bleeding, looking me in the eyes, looking like a statue, it looks unreal. The dog is paralyzed, but its eyes are alive and I tell the hunter: ‘’But this dog is alive, are you really going to let it die’’, and he answered me ‘’well I do not care, I just care to cut its tail and then it can die. I ask him if he has heard about the law for animal protection and he tells me that they have got the act, but that this was just a piece of paper for them.
I ran to my house to get my cell phone, but there are four of them and they won’t let me take a picture. The hunter told me ‘’GO FUCK YOURSELF’’ and I ask him ‘’what are you going to do, are you going to shoot me?’’. Two of them pushed me away and told me many bad things, so I turned home crying and only with this picture. The whole road is full of blood. They tied up the poor black dog in the snow, they tied up its paws and they are pulling it on ice. It is still alive, it is breathing and watching and they are pulling it. I am calling the 122, but I cannot reach them. They are still killing that’s for sure, but in the fucking hole of the world there is no one who can stop them!!! HELP ME!!! THIS MUST BE HEARD AND STOPPED!!!!

In diesem Moment möchte ich nur sterben, ich möchte nur aufhören um Luft zu schnappen. In meinem Hals ist so eine Bitterkeit und ich kann nicht aufhören zu weinen. Vor zwei Stunden habe ich zwei Schüsse in der Nähe meines... Hauses gehört. Ich bin raus gerannt, weil ich wusste dass mein Hund draussen ist. Ich habe herrum geschrien und ihn zugerufen, aber er kam nicht. Eine Frau sagte mir, dass sie Schüsse gehört hat und dann einen Hund jaulen. Ich rannte zum Nachbarshaus und dort sah ich einen schwarzen Hund liegen und einen fetten, stinkigen Jäger neben ihm. Ich schreie ihn an und frage ihn ob das mein Hund sei, aber ein Nachbar sagt mir, dass mein Hund weggerannt ist und dass er sich irgendwo versteckt hat.
Der Hund im Schnee blutet, sieht mich an, liegt da wie eine Statue...es ist Alles so unreal. Der Hund ist ganz steif, aber seine Augen sind voller Leben und ich sage zu dem Jäger:''Dieser Hund ist noch am Lebem, werden sie ihn wirklich so sterben lassen?'', aber er antwortet mir: ''Ist mir doch egal, sobald ich seinen Schwanz abgehackt habe, kann er von mir aus sterben´´. Ich fragte ihn ob er vom Tierschutzgesetz gehört hat, doch er antwortet mir dass sie(die Jäger) das Gesetz erhalten haben, doch dass es für sie nur ein Stück Papier ist.
Ich bin zu meinem Haus gerannt um mein Handy zu holen, aber sie waren zu viert und sie liesen mich keine Fotos machen. Der Jäger sagte mir ich solle mich verpissen und ich fragte mich was er dagegen tun wollte, ob er mich auch erschiessen wolle. Zwei Männer schubsten mich weg und sagten mir schlimme Dinge, also blieb mir nichts anderes als nach Hause zu gehen und zwar nur mit diesem Foto. Der ganze Weg war voller Blut. Sie hatten den armen schwarzen Hund gefesselt, haben seine Hinterpfoten festgebunden und zogen ihn auf dem Eis hinter sich her. Er lebte noch, er atmete und schaute um sich herum und sie zogen ihn einfach so. Ich versuchte 122 zu erreichen, aber die Linie war nicht in Ordnung. Sie morden immer noch, das ist sicher, aber in diesem Loch der Welt gibt es niemanden der sie stoppen kann!! HELFEN SIE MIR BITTE!! DIESE GRAUSAMKEIT MUSS GEHÖRT UND GESTOPPT WERDEN WERDEN!!!!
Cober

#1331 Re: Pomozite da se monstrumi kazne

Post by Cober »

NACELNIK OPCINA ZIVINICE
za mene

pokaži detalje 09:39 (Prije 0 min)

od NACELNIK OPCINA ZIVINICE <[email protected]>
datum 2. veljače 2011. 09:39
predmet RE: tužba - obračanje medijima

sakrij detalje 09:39 (Prije 0 min)

Poštivanje Zakona o zaštiti i dobrobiti životinja

Poštovani,

Moj Ured je od jutros bukvalno „zatrpan“ e-mail porukama sa raznih adresa iz čitavog regiona. Sadržaj istih je gotovo identičan i u njemu sam ja prozvan raznim pogrdnim imenima. Optužujete me da sam ja navodno odobrio ili čak naredio ubijanje pasa lutalica na području grada Živinica, a da sam za egzekutore odredio lovce iz Lovačkog društva Živinice. Insinuacije idu čak do te mjere da navodno Načelnik isplaćuje nagradu od 10 KM po repu ubijenog psa.

Najlakše je tako. Načelnik je dežurni krivac za sve, pa neka se brani. Uistinu sam se jako uvrijedio ovim vašim optužbama i dovođenjem ovakvih pojava u vezu samnom. Ja sam već tri mandata Načelnik općine Živinice, svaki put izabran neposrednim izborima, dakle direktnom voljom građana. Za proteklih 10 godina, zahvaljujući povjerenju i partnerstvu naših građana, jasnoj viziju razvoja i uloženoj ogromnoj energiji, uspjeli smo od prosječne općine u BiH sa budžetom od svega 3,5 miliona KM od općine napraviti jednu od najrazvijenijih općina i gradova u BiH i njen budžet podići na 18,5 miliona KM. Tačno je da je Zakon o zaštiti i dobrobiti životinja trebao biti u punoj primjeni još prošle godine. Međutim, ne znam da li vam je poznato da sam ja sedam mjeseci prošle godine proveo u bolesničkoj postelji i na štakama nakon atentata koji je izveden na mene u zgradi općine. Poslije oporavka sa sedam „rupa“ od metaka i tri „rupe“ od operacije vratio sam se na posao i uhvatio u koštac sa rješavanjem mnogih problema pa i problema primjene Zakona o zaštiti i dobrobiti životinja.

Moj prvi zadatak bio je staviti u budžet sredstva za zbrinjavanje pasa lutalica, što podrazumijeva formiranje Higijenskog servisa i skloništa za životinje. Općinsko vijeće je nedavno usvojilo Budžet za 2011.godinu i za ovu namjenu su planirana sredstva od 36.400,00 konvertibilnih maraka. U međuvremenu smo, da bi napravili reda u ovoj oblasti, objavili Javni poziv građanima općine Živinice 24.01.2011.godine da svi držaoci pasa izvrše upis pasa u registar kod nadležne ustanove – Veterinarske stanice Živinice. Paralelno s tim provodimo procedure u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama za izgradnju skloništa za pse, nabavku specijalnog vozila za njihov transport, puške za privremeno uspavljivanje, te nabavku druge opreme, hrane i drugog materijala kako bi napravili sve ono što od nas jasno traži zakon. Lično ću se založiti da ove aktivnosti završimo što prije kako bi sve ovo stavili u funkciju do početka aprila mjeseca, da i naša lokalna zajednica na human i korektan način zbrinjava pse lutalice. Bezbolno ih hvata, udomi i hrani, nudi na usvajanje, kastrira, čipuje i vodi elektronsku evidenciju o istim. Ja sam čovjek legalista. Zbog provođenja zakona umalo nisam platio životom. Jer zakon se neodgovornim pojedincima ne sviđa. Stoga sam i ovog puta odmah danas pismeno tražio od Lovačkog društva Živinice izvještaj o događaju o kome ste mi pisali, a od Policijske stanice Živinice tražio odmah takođe pismeno rasvjetljavanje ovog događaja i preduzimanje najrigoroznijih zakonskih mjera protiv eventualnih počinilaca.

Na kraju, potpuno se ograđujem od „pokroviteljstva“ nad ovakvim i sličnim nezakonitim radnjama jer i sam sam imalac prekrasnog psa „Bekija“ koji mi puno znači i ni sam ne znam šta bih bio spreman da uradim da mi ga neko ubije. Stoga ću vam oprostiti uvrede na moj račun jer ste bili izrevoltirani i pogrešno informisani. Ali neću oprostiti onome ko vas je lažno i krivo informisao o ovome i tražit ću od Policijske stanice preduzimanje mjera i protiv tog lica.

Jer previše je da me neko od ljubitelja pretvara u mrzitelja životinja, pogotovu pasa. Kada formiramo Centar i higijeničarsku službu objavit ćemo to na našoj Web stranici, a sve vas pozivam da tada dođete i pogledate te prelijepe životinje. Možda će vam se neka i svidjeti i možda ćete poželjeti da je udomite. Pružimo im sreću zajedno.

S poštovanjem!

OPĆINSKI NAČELNIK

mr.sci. Hasan Muratović
Cober

#1332 Re: Pomozite da se monstrumi kazne

Post by Cober »

ja / za NACELNIK
pokaži detalje 10:15 (Prije 6 min)

Poštovani gosp. Muratović,

ne znam o kakvim uvredama govorite. Ja sam se vama kao i javnosti obratio sa kratkima mailom u kojem vas na jasan i sažet način informišemo o zbivanjima na području Općine Živinice, i zahtjevom da poduzmete aktivnosti oko jasnog sankcionisanja prekršioca, kao i obrazloženje aktivnosti na izgradnji Azila koje su u zakašnjenju 2 godine, obzirom da je Zakon stupio na snagu u februaru 2009 godine, a azil trebao da bude u funkciji do februara 2010 godine.

Ne trebate biti uvrijeđeni jer naravno shvatate da su ovi nemili događaji posljedica neblagovremenog djelovanja Općine po Zakonu.
Cober

#1333 Re: Pomozite da se monstrumi kazne

Post by Cober »

HVALA OSLOBOĐENJU !!!

http://oslobodjenje.ba/?id=13088
duboka_misao

#1334 Re: Pomozite da se monstrumi kazne

Post by duboka_misao »

:(
UZNEMIRUJUĆE FOTOGRAFIJE IZ HADŽIĆA: Psu odsjekli zadnje šape, pa ga izbacili na ulicu
Ponedjeljak | 21.02.2011.
Jutros je u Kantonu Sarajevo, tačnije na području Općine Hadžići zabilježen još jedan neljudski čin. Naime, nepoznata osoba je mladom psu amputirala obje zadnje šape te ga takvog izbacila na ulicu
- Jutros smo dobili poziv veterinarske stanice Hadžići koji su nas obavijestili da je neko psu amputirao dvije zadnje šapice i izbacio ga na ulicu, saopštili su iz Udruženja za zaštitu životinja Av-Mau.

Nesretni pas je, kako su nam javili iz ovog Udruženja, danas operisan, odnosno operisana mu je jedna noga i rep, dok je operacija druge ozlijeđene noge zakazana za sutra.

Ove uznemirujuće fotografije još su jedan od dokaza ljudske izopačenosti u BiH
Image

Iako je Zakonom o zaštiti životinja izričito zabranjeno maltretiranje, ubijanje i iživljavanje nad psima i mačkama, u BiH je to i dalje uobičajeno.

Također, u prigradskim naseljima širom zemlje često se organizuju i ilegalne borbe pasa.

Pojedinci koji se bave zaštitom životinja u našoj zemlji svakodnevno su izloženi podsmijehu, a nerijetko i raznim prijetnjama, čak je aktivistima nekoliko puta prijećeno i smrću.

Podsjećamo da je prošle u godine u Beogradu veliku pažnju javnosti izazvao slučaj kujice Mile kojoj je nepoznati monstrum odsjekao sve četiri šapice.

Ukoliko na bilo koji način želite pomoći u liječenju povrijeđenog psića kontaktirajte članove Udruženja Av-Mau na slijedeće brojeve telefona 061 360 285 ili 061 600 210
teAMICA

#1335 Re: Pomozite da se monstrumi kazne

Post by teAMICA »

od juče sebi ne mogu doći... :( :( :( :( :(
jadničak mali mogu mislit kroz kakve muke prolazi...
amelino84

#1336 Re: Pomozite da se monstrumi kazne

Post by amelino84 »

Ovo je nasa heroina Dora. Molim Vas pomozite da joj omogucimo normalan zivot. Malena je operisana i oporavlja se u Vetlife-u. Potrebna je pomoc za placanje operacije i troskova transporta za inostranstvo.

Udruzenje za zastitu zivotinja Av-Mau Sarajevo

INTESA SANPAULO BANK D.D. BIH. Transakcijski racun (za unutrasnji platni promet): 1541602002340578

Za uplate iz inostranstva:

INTESA SANPAULO BANK D.D. BIH
SWIFT CODE: UPBKBA22

Details of beneficiary:
IBAN CODE: BA 39 1541602002340578
Full beneficiary's name: AV-MAU Udruženje za zaštitu životinja

Hvala svima koji zele pomoci da spasimo ovog andjela!!!
Rosson3r

#1337 Re: Pomozite da se monstrumi kazne

Post by Rosson3r »

http://www.youtube.com/watch?v=MtbJCoRF ... r_embedded

Ovdije mozete vidjeti nasu Doru kako se i pored svega sto ju je zadesilo bori :(((
Ova bebica je stara svega mjesec i po, a od toga 15 dana je u ovakvom stanju, niko od nas nemoze da zamisli kakvi su to bolovi i kroz sta je sve prosla, ali nas andelcic se ne predaje nego se bori i zeli da zivi :(((

Samo se pitam do kad ovako, da je neka zivotinja napala covjeka BiH cjela bi brujala o tome, a ovako kad monstrum uzme se izivljavat na neduznoj i nejakoj zivotinji svi sute, jedan mali clanak u Avazu i to je sve, nisam primijetio da je iko na vjestima iznjeo ovo, jer ovo je uistinu veliki problem, pogotovo jer je ovo druga zrtva u opcini Hadzici, prva nazalost nije prezivila :((((
Qler

#1339 Re: Pomozite da se monstrumi kazne

Post by Qler »

E sad jedno pitanje za ljude iz udruzenja. Volim zivotinje, pse pogotovo, ali sta u sljedecoj situaciji.

Prije dvije noci, rodjak krenuo kuci i na putu prema autu, u Hrasnom, prolazio pored par pasa, i jedan ga iz cista mira ujeo. Znaci prosao pored njih, i kada je prosao, jedan se zaletio i ujeo ga za nogu. Naravno on ga je stigao udariti nogom jednom, dalje je cuko pobjegao, a ovaj ga nije mogao stici. E tu ja opravdavam to da ga je rodjak jos dobro izudarao nogama. Znaci ujeo ga bukvalno iz cista mira, nicim izazvan. Sad on mora kod doktora, platiti vakcinaciju, pa onda mora vaditi krv, pa jos nekih obaveza ima, i to sve kosta i novca i vremena. Ko ce to njemu nadoknaditi? Plus povrede i strah? Kada bi trazio koga da tuzi ko bi to bio?

I opet da naglasim, stvarno sam veliki ljubitelj pasa, ali i mene tako da ujede mislim da ne bi zalio da ga sutam nogama dok god imam snage. Pa nek se ljuti ko hoce....
rednna

#1340 Re: Pomozite da se monstrumi kazne

Post by rednna »

nazalost..u nasem gradupostoji mnogo psa lutalica...i sama sam bila X puta u situaciji kao i tvoj rodjak..ali bas cin udaranja nogama nije krasan..ima i drugih metoda..kao prvo sigurno je veci od tog psa..kao drugo sigurno je napravio neki pokret ili nesto sto je psa uznemirilo...danas ljudi prave velike greske..udarajuci pse i sta ti ja znam kakve gadosti jos..ja ne opravdavam to da ga pas ujeo ali ni to da ga je udarao nogama..mislim da bi se ljudi vise trebali malo osvijestiti u nasoj drzavi pa da se nadje neki smjestaj za nase pse lutalice...ja prva kada idem ulicom i naidjem na psa lutalicu(mozete me zvati ludom koliko hocete)dam mu da jede jer uvijek u torbi imama neku hranu..ne samo za pse nego i mace ili trknem pa kupim negdje u prodavnicu..mislim da je zaista vrijeme da se nesto uradi....
Qler

#1341 Re: Pomozite da se monstrumi kazne

Post by Qler »

..kao drugo sigurno je napravio neki pokret ili nesto sto je psa uznemirilo...
Nista, ali bukvanlo nista nije uradio da ga isporvocira, jednostavno prolazio trotoarom, nije neznalica, zna sta radi. I ja sam za azile, ali ako moram birati izmedju eutanazije i ovolikog broja lutalica, nazalost, izabrao bi ovo prvo. Jer je stvarno preslo svaku mjeru. Vise je sramota i za grad ovoliki broj pasa, kao da smo negdje u onim azijskim zemljama sto gledamo na NatGeo...
rednna

#1342 Re: Pomozite da se monstrumi kazne

Post by rednna »

ma nemamo mi drzave za to....nece ljude da nam pomognu spasiti a kamoli pse...nasi su tezak narod...sve ima prece od preceg..pa pobogu bolje je napraviti golf teren nego smestaj za pse lutalice......da ne psujem sada..sklona sam tome ..
d700

#1343 Re: Pomozite da se monstrumi kazne

Post by d700 »

"Fenomem" lutalica je nesto sto je covjek stvorio, ne zivotinje. Naravno da je problem ako te takav pas ujede, ali sada sve svaliti na blesavu pascad je previse jednostavno.

Mozda zbog cinjenice sto ne zivim u Bosni, na te stvari imam neki realniji pogled. Ono sto ja zapazim jeste, da je odnos naseg covjeka prema zivotinji duboko bolestan. Sve je fino dok su slatki i mali da se djeca igraju, onda se zatvore u shupu 2x2 metra godinama, i kada nekome dojadi, utrpa ga u vagon ili autom ga odvede u susjedno selo pa ga tu izbaci. Onda se to vec retardirano pasce "udruzu" s coporom (Sto mu je u prioridi) i rezultat je ovdje opisan ujed. Ali opet pitanje? Sta je tome prethodilo ?

Pred svojom kucom svake godine vidim isti scenario: Neko dodje, izbaci stenad u kartonu i moja stara se sazali i de fakto ih primi. Rezultat tome jeste: Proculo se da se neko o njima brine, pa sad svake godine isti scenario.

Ono sto fali je zakon o drzanju pasa, kao njihova registracija. Ovdje u Njemackoj je to regulisano kroz chipovanje, kroz porez koji se mora placati kao i obavezu o vakcinisanju i osiguranje koje je obavezno platiti ako pasce napravi problem. Za neke rase cak postoji i obaveza dokazivanje sposobnosti, napr. Pit Bull itd. Da je to bio slucaj i kod onog retardiranog Karovica, mozda se nebi zgrozili na ono sto uradi...jer nebi psa ni mogao da ima. Pored toga postoje programi sterilizacije itd itd...da ne nabrajam. Rezultat svega jeste: Ovdje nemate lutalica i vecina ljudi koja drzi psa, drzi ga -koliko toliko- onako kako i treba.

U Bosni je to jos iluzija. U svakom slucaju mogu reci: Drustvo vrijedi koliko je kvalitetan i fer odnos prema zivotinji. U Bosni nekada nisam siguran, ko je veca zivotinja. Svaka cast izuzecima koji se privatno angaziraju....

P.S.: Sta bi sa onim Kemalom Karovicem ? Jel ikada dobio kaznu ?
Rosson3r

#1344 Re: Pomozite da se monstrumi kazne

Post by Rosson3r »

Qler wrote:
Nista, ali bukvanlo nista nije uradio da ga isporvocira, jednostavno prolazio trotoarom, nije neznalica, zna sta radi. I ja sam za azile, ali ako moram birati izmedju eutanazije i ovolikog broja lutalica, nazalost, izabrao bi ovo prvo. Jer je stvarno preslo svaku mjeru. Vise je sramota i za grad ovoliki broj pasa, kao da smo negdje u onim azijskim zemljama sto gledamo na NatGeo...
odakle tebi pravo da odlucujes o njihovom zivotu, Bog ih je stvorio isto kao i nas, ja sam za eutanaziju ljudi ima ih previse i svakakvih ako cemo po tvom kriteriju gledat :wink: ...kako mi se gade ovakvi komentari,..
duboka_misao

#1345 Re: Pomozite da se monstrumi kazne

Post by duboka_misao »

tema je o ovome Image
i slicnim bolesnicima a ne o prezvakanom ko je kriv za ogroman broj pasa u Sa i BiH
Qler

#1346 Re: Pomozite da se monstrumi kazne

Post by Qler »

Rosson3r wrote:
Qler wrote:
odakle tebi pravo da odlucujes o njihovom zivotu, Bog ih je stvorio isto kao i nas, ja sam za eutanaziju ljudi ima ih previse i svakakvih ako cemo po tvom kriteriju gledat :wink: ...kako mi se gade ovakvi komentari,..
I meni se gade mnogi komentari. Ne znam za tebe, ali npr. moja mama se strasno boji pasa, i sad zamisli da je napadne neki. Pa prvo, ne da bi bio u stanju njega da eutaniziran, nego i sve koji se nesto kao bune.

Opet ti kazem, volim pse, ali brate volim i sebe i moje blize. I to vise nego pse. Znaci ti imas svoje misljenje, koje ja do jedne grancie shvatam i razumijem, ali ima neka granica, kada moras odluciti ko ti je preci, i tu ja nemam dvojbi. Zato kazem, kad vec nemaju azile, neka ih se nekako rjesavaju, a to je problem prvenstveno vas koji ste i trazili da se ne uspavljuju i napravili ovo sranje u gradu.
Cober

#1347 Re: Pomozite da se monstrumi kazne

Post by Cober »

Qler wrote:Naravno on ga je stigao udariti nogom jednom, dalje je cuko pobjegao, a ovaj ga nije mogao stici. E tu ja opravdavam to da ga je rodjak jos dobro izudarao nogama...

I opet da naglasim, stvarno sam veliki ljubitelj pasa, ali i mene tako da ujede mislim da ne bi zalio da ga sutam nogama dok god imam snage. Pa nek se ljuti ko hoce....
Sve si već sam rekao o tome.. nezrelo, bolesno, odvratno, bijedno razmišljanje ove sredine koja smatra da tada ima opravdanje i da je to normalno da ga izudara do krajnjih granica.. jebo cukine polomljene jetre i sve unutrašnje organe takvim postupkom, nema samilosti za takav postupak, pokazao bi on njemu.. sramotno razmišljanje, i nažalost generalno svojstveno kao primjena sile nad slabijim kod svakog mučitelja, nad životinjama, djecom kojoj se tako pokaže gdje im je mjesto ili najčešće kod mučitelja u ratovima nad zarobljenicima.. jer su zaslužili nekim svojim postupkom. E moj Qler, nisi ti sebe svjestan..

Čuj ne bi žalio da ga šuta dok ima snage.. mladi cuko koji ne zna za što je dobio taj nagon, i Qler koji zato ne žali da ga šuta dok ima snage.. svaka čast momčino, stidim se takvih sugrađana.. Tebi je nepoznat pojam Pravo na život, smatraš sebe onim koji ima pravo tako kažnjavati, i to ti je normalno.. razmisli dobro. Takvom psu možda treba samo malo pomoći da shvati granice koje ne smije preći, ali on je sam, napušten i na ulici, možda tek spoznaje svoje granice i svoje moći, a možda je smatrao to samo igrom, u procesu odrastanja i psi kao i ljudi ispituju svoje granice u igranju, skakanju pa i ujedanju sa svojim vršnjacima, e tu bi se našao jedan Qler batinaš koji smatra da je onda sasvim normalno ga za kaznu udara nogama sve dok ima snage... da mu pokažeš njegovo mjesto. Što ga ne bi razapeo pa ga polako mučio da shvati kako si ti neprikosnoven, a on bijednik mali se usudio zaletiti na tebe...
Qler

#1348 Re: Pomozite da se monstrumi kazne

Post by Qler »

Znaci tebe sad napadne maloljetnik, i ti nista ne radis, jer, boze moj, jos je mlad, pa ne zna sta radi?

Ja kazem, branit cu sebe i moje. Sto bi to ja pravdao napad na sebe? Bilo ciji? Daj i vi smanjite dozivljaj. Vi veliki zastitnici pasa. Sto ih ne vodite kucama? Ja sam samo realan, a vi sto ne vidite nista oko sebe to je vas problem. Daj mi jedan valjan razlog sto da se ne branim? Sto da pravdam napad na sebe? Da me bijesan pas ujede i da ja kazem, ma OK, ne zna sta radi. Ja opravdavam kada pas koji je izazvan ujede, koji je ugrozen, ali ne opravdavam kada ujede bez razloga. I ti i svi koji mislite da je u redu da te pas ujede, jer boze moj, desava se, niste normalni. Ja sam pomogao vise pasa nego sto ih ih je neki koji se busaju u prsa ovdje i vidjelo. Citav rat smo i ja i brat vodali neke pse, sklanjali ih, hranili, pazili, branili ih od sintora, otimali ih sintorima iz ruku, pod granatama isli da vidimo da li su stanci u redu, i onda mi dodje neki dusebriznik i kaze da sam ja grozan. Daj molim vas ne valjajte gluposti. Nema, znaci nema, opravdanja za napad bez razloga. Bilo da se radi o psu ili covjeku. Isto tako bi sutao i one sto muce pse, sto ih maltretiraju. Nema razlike. Nasilnici i jedni i drugi.

Zato, ti, ako si toliki ljubitelj, fino sad kreni po gradu i pokupi sve lutalice, pa ih kuci vodi, jer danas, sutra ce taj isti pas ujesti neko dijete. Pa da vidimo onda, kako ces opravdati to, i kako ces napasti roditelja sto je ubio psa? Ili ces reci nema veze, evo i moje dijete, pa neka ga malo gricne. Za sve imaju granice. Moja je moja sigurnost i sigurnost mojih blizih. Koja je tvoja?
Cober

#1349 Re: Pomozite da se monstrumi kazne

Post by Cober »

Qler wrote:Znaci tebe sad napadne maloljetnik, i ti nista ne radis, jer, boze moj, jos je mlad, pa ne zna sta radi?
U redu, recimo da se slažem. Pošto sam ja prilično velik i jak, ako me iza leđa hinjski opauči kakav maloljetnik, prvo ću mu bukvalno jednim udarcem polomiti vilicu da proguta zube i napuni usta krvlju, onda ću ga raspaliti koji put da mu polomim organe unutra, pa kao ti nastaviti udarati dok imam snage, a pošto imam to će onda potrajati..

E moj Qler, i ti govoriš da za sve imaju granice, a udarao bi dok imaš snage..

Pa ti zaista ne znaš šta znači "pravo na život", svačije pa i tog psa.. igraš se Boga, ili sebe i svoje smatraš višom rasom pa samim tim i pravo da ih kažnjavaš i udaraš dok imaš snage? da te ne bi povrijedilli? Ti pa ti.. jebo sve druge
Last edited by Cober on 02/03/2011 12:09, edited 1 time in total.
Qler

#1350 Re: Pomozite da se monstrumi kazne

Post by Qler »

Cober wrote:
Qler wrote:Znaci tebe sad napadne maloljetnik, i ti nista ne radis, jer, boze moj, jos je mlad, pa ne zna sta radi?
U redu, recimo da se slažem. Pošto sam ja prilično velik i jak, ako me iza leđa hinjski opauči kakav maloljetnik, prvo ću mu bukvalno jednim udarcem polomiti vilicu da proguta zube i napuni usta krvlju, onda ću ga raspaliti koji put da mu polomim organe unutra, pa kao ti nastaviti udarati dok imam snage, a pošto imam to će onda potrajati..

E moj Qler..
Prvo i ti ne budi bukvalan, ali da cu ga opaliti par puta nogom, hocu. I dalje mi nisi rekao, sta je tvoja granica? Koga treba da ti napadne lutalica, koja je vjerovatno prenosnik nekih bolesti, pa da ti kazes, je hebem mu, trebalo bi ovo rijesiti? Mamu? Dijete? Zenu? Brata/sestru? Koga? Ko ti je drazi od lutalice?

Daj realno, reci, sta bi ti uradio da te napadne veci pas? Pomazio ga? Branio se? Bjezao?
Post Reply