Vase naredno vozilo ce biti ?

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply

Vase naredno vozilo ce biti?

1.) Hibrid
24
6%
2.) SUV
71
18%
3.) SUT
1
0%
4.) Sportski Compackt
44
11%
5.) Subcompact
16
4%
6 ) Limuzina
126
32%
7.) Pickup
2
1%
8.) Crossover
16
4%
9.) Mini Van
11
3%
10) Nije bitno samo nek' je VW
81
21%

Total votes: 392

Šeha

#1326 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by Šeha »

whow wrote:
Gume su Contipro contact SSR 225/45/17 , tako da pojma nemam kakve ce biti na snjegu . X drive je definitivno bolja opcija ali ja zato i puno skuplja.Sheha me prepade sa ovim komentaraom da nije mogao kroz 2 cm , ja sam se mislio provuci za ovim allseason gumama ali mozda cu morati uzeti kakve 16" zimnjace sa celicnim felgama za preko zime.
Na mom su bile ove gume tako da se nemoj previse brinuti :) Kupi zimske gume i bices dobar. Otidji u salon i vidi sta oni rade (nude neki "weatherisation" paket) pa ti onda uradi to isto negdje drugo (jer je kod njih skuplje)
citroen

#1327 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by citroen »

whow wrote:
corolla02 wrote:jeste, jebada je to drug kad znas da ovakav far placas $40K+ :cry:

Image
Jaro ne placas 40+ za taj far nego za onaj mali plavo-bijeli propeler na haubi :lol:
BMW se kupuje srcem a ne razumom u suprotnom svi bi vozili Huyndai.
Sad je BMW najbolji auto? je li tako? najbolji odnos ulozeno-dobiveno.. :D :D :D :D :D :D
whow

#1328 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by whow »

corolla02 wrote:
whow wrote:
Jaro ne placas 40+ za taj far nego za onaj mali plavo-bijeli propeler na haubi :lol:
da o tome ti i besjedim :-D zivot je visi od kojekakve znacke na haubi :wink:
Ma znacka je sve , branding je najvaznija stvar u danasnjem svijetu biznisa. Koliko fudbalera igra jednako dobro kao Edin Dzeko a Dzeko je jos uvijek desetine ili stotine puta skuplji od tih ostalih fudbalera. Dzeko je brand , simbol uz koji se vezu mnoge druge stavari uosim fudbala. Slicno je i sa BMW-om . Istina moj je samo baby BMW ali je meni drazi od svake Mazde.
whow

#1329 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by whow »

Šeha wrote:
whow wrote:
Gume su Contipro contact SSR 225/45/17 , tako da pojma nemam kakve ce biti na snjegu . X drive je definitivno bolja opcija ali ja zato i puno skuplja.Sheha me prepade sa ovim komentaraom da nije mogao kroz 2 cm , ja sam se mislio provuci za ovim allseason gumama ali mozda cu morati uzeti kakve 16" zimnjace sa celicnim felgama za preko zime.
Na mom su bile ove gume tako da se nemoj previse brinuti :) Kupi zimske gume i bices dobar. Otidji u salon i vidi sta oni rade (nude neki "weatherisation" paket) pa ti onda uradi to isto negdje drugo (jer je kod njih skuplje)

Uh Sheha pa ovo su gume za trke , imaju odprilike dvije ili tri share. Ove conti pro SSR imaju dosta dobru sharu tako da sigurno nece biti ko' ta Potenza . Uglavnom sacekat cu par sedmica dok zapada pa cu da vidim hoce li biti kakvog hajra od njih ili cu morati uzimati zimsku gumu .
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
Horoskop: Gemini

#1330 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by corolla02 »

whow wrote:
corolla02 wrote:
whow wrote:
da o tome ti i besjedim :-D zivot je visi od kojekakve znacke na haubi :wink:
Ma znacka je sve , branding je najvaznija stvar u danasnjem svijetu biznisa. Koliko fudbalera igra jednako dobro kao Edin Dzeko a Dzeko je jos uvijek desetine ili stotine puta skuplji od tih ostalih fudbalera. Dzeko je brand , simbol uz koji se vezu mnoge druge stavari uosim fudbala. Slicno je i sa BMW-om . Istina moj je samo baby BMW ali je meni drazi od svake Mazde.
i osiguranju je drazi zasigurno :mrgreen:

nego kad ce te slicice vec jednomm..
drastic

#1331 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by drastic »

1981 vw rabbit diesel
BASS

#1332 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by BASS »

Nova Opel Astra,1.4 100 ks,crna metalik,sa tonom nekakve opreme od koje mi pola ne treba ali hajd neka je :-D

Nakon obilaska salona,proucavanja cjenovnika i racunanja te 3 test voznje - podvukao crtu i shvatio da je najpametniji izbor koji zadovoljava neke moje kriterije : njemačko,štedljivo,lijepo i veće od fabije :-D

U salon zapravo otisao da vidim chevrolet cruza,ali kad sam vidio astru u crnoj metalic i sjeo u onaj spejs satl :) nije bilo druge nego razrocit stednju i dodat par hiljada na razliku.
PeshtA

#1333 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by PeshtA »

Moze li mi neko reci nesto o Mercedesu B Klasi B200 tacnije ?

Hvala
whow

#1334 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by whow »

BASS wrote:Nova Opel Astra,1.4 100 ks,crna metalik,sa tonom nekakve opreme od koje mi pola ne treba ali hajd neka je :-D

Nakon obilaska salona,proucavanja cjenovnika i racunanja te 3 test voznje - podvukao crtu i shvatio da je najpametniji izbor koji zadovoljava neke moje kriterije : njemačko,štedljivo,lijepo i veće od fabije :-D

U salon zapravo otisao da vidim chevrolet cruza,ali kad sam vidio astru u crnoj metalic i sjeo u onaj spejs satl :) nije bilo druge nego razrocit stednju i dodat par hiljada na razliku.
Cestitam na novome autu i neka te dobro sluzi. Dali se radi o novome modelu Opel Astre ili je upitanju ova Astra H. Cruze je u biti dosta slican ovoj predhodnoj tj. Astri H sa kojom djeli dosta djelova ukljucujuci i 1.8l motor . Cruze je takoder veci od Astre H . Kada su u pitanju vozne karakteristike Astra je pravi Shvabo dok Cruze ima nesto " mekse" vozne karakteristike. Licno mislim da je za Bosne Astra bolji izbor od Cruze . Kolika je razlika u cijeni izmedu Cruza i Astre?
demetra22

#1335 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by demetra22 »

Image
whow

#1336 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by whow »

PeshtA wrote:Moze li mi neko reci nesto o Mercedesu B Klasi B200 tacnije ?

Hvala
Radi se o Mercedesovom kompaktu koji se na ovom trzistu pojavio 2006 godine i do sada se dosta dobro pokazao . U Sjevernoj Americi ovaj kompaktni Benz dolazi sa dva motora , atmosferskim ceverocilindrasem koji proizvodi 134 ks te turbo benzincem koji proizvodi 197 ks. B klasa ima veoma praktican dizajn i vjerovatno se radi o najprakticnijem Mercedesu. Sto se tice transmisije u ponudi su 5 brzina rucni mjenjac te CVT transmisija. Prijatelj ima 2007 ili 2008 B200 kojega je kupio polovnog sa preko 60 000 km i znam da nikada nije imao nikakav problem sa ovim autom. Odrzavanja je prilicno skupo i redovni servis koji se radi jednom godisnje u MB servisu kosta izmedu 600-1000 dollara. Uz pravilno i redovno odrzavanje ovaj Mercedes moze nadziviti vlasnika.
BASS

#1337 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by BASS »

whow wrote:
BASS wrote:Nova Opel Astra,1.4 100 ks,crna metalik,sa tonom nekakve opreme od koje mi pola ne treba ali hajd neka je :-D

Cestitam na novome autu i neka te dobro sluzi. Dali se radi o novome modelu Opel Astre ili je upitanju ova Astra H. Cruze je u biti dosta slican ovoj predhodnoj tj. Astri H sa kojom djeli dosta djelova ukljucujuci i 1.8l motor . Cruze je takoder veci od Astre H . Kada su u pitanju vozne karakteristike Astra je pravi Shvabo dok Cruze ima nesto " mekse" vozne karakteristike. Licno mislim da je za Bosne Astra bolji izbor od Cruze . Kolika je razlika u cijeni izmedu Cruza i Astre?
Hvala lijepo :)
Nova astra tj. astra j.
Cruze koliko sam ja shvatio djeli platformu i motor upravo sa ovom novom astrom,ali iskreno razlika se osjeti,zato sam odlucio i doplatiti.Cruze je na akciji sa motorom od 120 ks i pristojnom opremom 22-23.000 km dok je astra nesto ispod 27.000 ali brate nema sta nema u i na njoj.Vise vjerujem opelu,vozao sam astru f - onu prvu i bio potpuno zadvoljan (samo sipaj i vozi) i tako par sitnica su prevagnule npr.chevi nudi sest godina garanciju na lim,opel 12.Cruze jeste lijep bez daljneg,ali treba mu jos da se dokaze.Nova astra mi npr.ne valja u srebrenoj i sl.bojama - jedino u crnoj i crvenoj,ali opet to je stvar ukusa,vec je u proizvodnji nekoliko godina i nije imala nekih "djecijih bolesti" tj.sasvim siguran izbor.
Razlika je npr. kao izmedju vw-a i skode,sto se uklapa u politiku opela koji hoce mic po mic da se oslobodi gm-a i sada radi ono sto je vw uradio prije desetak godina pocevsi sa golfom 4,tj.digao kvalitetu a svoje dotadasnje mjesto prepustio skodi i seatu,inace chevi je skroz dobro auto i vidjati cemo ga sve vise na cestama jer nudi dobar odnos ulozeno dobiveno,nije losa ni astra h tj.astra classic,ali ja kad bi birao uzeo bih cruza.
whow

#1338 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by whow »

BASS wrote:
whow wrote:

Hvala lijepo :)
Nova astra tj. astra j.
Cruze koliko sam ja shvatio djeli platformu i motor upravo sa ovom novom astrom,ali iskreno razlika se osjeti,zato sam odlucio i doplatiti.Cruze je na akciji sa motorom od 120 ks i pristojnom opremom 22-23.000 km dok je astra nesto ispod 27.000 ali brate nema sta nema u i na njoj.Vise vjerujem opelu,vozao sam astru f - onu prvu i bio potpuno zadvoljan (samo sipaj i vozi) i tako par sitnica su prevagnule npr.chevi nudi sest godina garanciju na lim,opel 12.Cruze jeste lijep bez daljneg,ali treba mu jos da se dokaze.Nova astra mi npr.ne valja u srebrenoj i sl.bojama - jedino u crnoj i crvenoj,ali opet to je stvar ukusa,vec je u proizvodnji nekoliko godina i nije imala nekih "djecijih bolesti" tj.sasvim siguran izbor.
Razlika je npr. kao izmedju vw-a i skode,sto se uklapa u politiku opela koji hoce mic po mic da se oslobodi gm-a i sada radi ono sto je vw uradio prije desetak godina pocevsi sa golfom 4,tj.digao kvalitetu a svoje dotadasnje mjesto prepustio skodi i seatu,inace chevi je skroz dobro auto i vidjati cemo ga sve vise na cestama jer nudi dobar odnos ulozeno dobiveno,nije losa ni astra h tj.astra classic,ali ja kad bi birao uzeo bih cruza.
Nova Astra je jednostavno bolje auto od Cruza i definitivno vrijedi razlike u cijeni. Ja sa vozio Chevy Cruze i mogu reci da iako se radi o solidnom autu po performansama i voznim karakteristikama je dosta iza konkurencije. Prednost bih dao svim konkurentima iz Japana , Europe i Koreje. Cruze ima tri prednosti a to su ; prostranost, dobar dizajn te potrosnja kod 1.4l turbo benzinca no medjutim 1.4l T motor dolazi u kombinaciji sa skupljim paketima opreme sto ga cini dosta skupim za klasu. Uglavnom siguran sam da ce Cruize naci svoje pristalice i Amarici dok ce u Europi i ostatku svijeta to prvenstveno ovisiti o cijenama ovoga vozila u odnosu na konkurenciju.
BASS

#1339 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by BASS »

Mislim da je najveći problem chevroleta generalno drastičan pad cjene i to je jedan od faktora koji odvraca raju i od chevia i od hiundaia i kie,mislim da chevi ako hoce da se pozicionira na bh trziste mora da nudi staro za novo akcije ili da rusi konkurenciju cijenom i garancijom kao ostali korejci.Taj motor je ponudjen i sa slabijom opremom i bio sam u stvarnoj dilemi.
Nova astra sa druge strane je sjajno auto,osjetno bolje od prosle i ako mora tradicionalno golf biti prvi u svojoj klasi,eto neka bude mada ova nova astra je stvarno ozbilno auto i tu su negdje objektivno.Radio sam voznju golfa 6 sa motorom istog obujma kao ovog u astri,ono sta reci,auto jeste skladno i korektno i ukratko to je to.Usljedio je po ko zna koji put ponovljeni zakljucak da je precjenjen.Prevagnuo je strah od kradje i bezobrazluk sa opremom.Pogotovo kad sam vidio da astra nudi esp serijski bez naplate dok golf u bih esp naplacuje u deuthclandu serijski.Pa eboga on mene u startu diskriminira sto sam balija (ili pripadnik nekog drugog balkanskog plemena) a ne arijevac,no dobro,ko voli nek izvoli.Od ostalih iz te ponude sam se najvise dvoumio oko hiundai i30 jer se mogao naci dizel,skroz dobro auto i iako raja vise uzima kia ceed,ja svima kazem da je i30 bolji i ostajem pri tome,jedino mu ne valja sto nije svabo :P
PeshtA

#1340 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by PeshtA »

Ja konto ta astra nesto pravo povoljno i zaletih se na stranicu im da skontam da je dizelka sa osnovnom opremom 32 hiljade. Pa toliko je i Golf 1.6 tdi sa svim onim dzidzama ... samo sto ja imam jednu astru u garazi vec 2001 godina i razlika izmedju nje i golfa je sto ja za moju ne mogu dobiti ni 7 hiljada a G4 isto godiste je 10-12. Mozda jest diskriminirajuci taj ESP i te neke sitnice, ali kvalitet izrade opela i volkswagena nazalost se ne moze porediti. I ja to kazem koji sam bio vw-mrzac godinama a posebno da ne pricamo o smecu od Cruze-a i njihovim kineskim plastikama u unutrasnjosti.
whow

#1341 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by whow »

PeshtA wrote:Ja konto ta astra nesto pravo povoljno i zaletih se na stranicu im da skontam da je dizelka sa osnovnom opremom 32 hiljade. Pa toliko je i Golf 1.6 tdi sa svim onim dzidzama ... samo sto ja imam jednu astru u garazi vec 2001 godina i razlika izmedju nje i golfa je sto ja za moju ne mogu dobiti ni 7 hiljada a G4 isto godiste je 10-12. Mozda jest diskriminirajuci taj ESP i te neke sitnice, ali kvalitet izrade opela i volkswagena nazalost se ne moze porediti. I ja to kazem koji sam bio vw-mrzac godinama a posebno da ne pricamo o smecu od Cruze-a i njihovim kineskim plastikama u unutrasnjosti.
Opelevi benzinci su veoma konkurentni VW benzincima a moje licno misljenje je da su cak i bolji. Dizel motor ,pogotovo TDI ,ima taj neki idolizirani status samo u Bosni i valjda vise nigdje u svjetu. Trenutna cijena dizela u Kanadi je $ 1.20 CAD dok je benzin 0.99 centi. U Hrvatskoj je Astra benzin najprodavanije vozilo a sto se tice kvaliteta izrade mislim da se Golf i Astra itekako mogu porediti .Govorim jer sam imao 2007 Golfa 5 te sljedece godine Astru H i mislim da je kvalitet izrade u Astri ustvari bolji nego u Golfa . Problem sa Astrom za Americko trziste je bio sto je jedina raspoloziva masina bila ta 1.8 l koja proizvodi 138 ks sto nije dovoljno Americka i Canadska prostranstva iako je vidim sada ugradjuju u Chevy Cruze. Takoder 5 stepeni mjenjac koji u 5 brzini na 120km/h vrti masinu na 3500 obrtaja je lose rjesenje za voznju na autoputu . VW Golf se prilagodio trzistu tako sto je uveo arhaicnu ali funkcionalnu 5 cilindara 2.5 litra masinu sa 150/ 170 ks koja je zedna ali solidno obavlja posao i nema gotovo nikakvih problema a dobro se pokazala u vecini uvjeta. Mislim da je dilema Golf vs Astra , Astra vs Golf kulturoloska a nakon toga i ekonomska tako da vozaci koji iskljucivo voze jedno ili drugo vozilo nisu bas potpuno nepristrasni kada je u pitanju ocjena ova dva kompakta. Glede Cruse , jeli li ikada sjeo u ovoga Chevija? Cruise je neuporedivo udobniji od Gofa , a sad dizajn je takoder miljama ispred dosadnog Golfovog dizajna kome svakoj novoj generaciji odprilike nabace novu masku i stope i to zovu novom generacijom. Danas se u Kini proizvode djelovi ili citava vozila za vise manje sve proizvodjace i oni koji jos uvjek nisu prisutni na ovom trzistu su u velikom zaostatku. Inace VW je u Kini vec odavno prisutan i u sva VW vozila se ugradjuje masa djelova iz Kine koja je globalna fabrika za citavu auto industriju.
BASS

#1342 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by BASS »

@Peshta - Gle ja uopste nemam nista protiv vw,ne hejtam :) radi se o skladnim i pouzdanim autima,koja su benchmark za ostala auta.Što ne znaci da ih ostala mogu preteći.Vw je omiljen u BiH i to dobavljač(i) iskorištavaju,najblaže rečeno.
Taj dizel što si spomenuo je na akciji,mislim da se radi o vozilima na stanju,ne znam.Ali znam da van akcije taj motor i tu opremu ne možeš sastaviti ispod 40.000 KM.Uzmi u obzir da prodavač (mora da) ostavri profit i na ovoj akcijskoj cijeni i sve će ti bit jasno (nadam se).O tome pričam.Ja razumjem što švabe forsiraju vw jer im on čini dobar dio industrije generalno,autoindustrije pogotovo i donosi hljeb na milione stolova najmanje direktno i indirektno,dok Opel je u vlasništvu amera i prosječan Njemac ti Opela uopšte ne doživljava kao njemačku firmu.Astra kad bi letjela bit će vječito druga i neka će,jer bi se onda i oni pohasili i bili prosječnom kupcu (meni) nedostupni :) Isto je tako opel astra (vauxhal astra) vječiti drugi u Engleskoj iza - pazi sad - ford focusa :roll:
A to da je cruze smeće iznutra ne stoji.Uzmi npr.Leon koji je skuplji od cruza,lijepo auto s vana - unutra je izrada na nivou Dacie,mozda i gore,jer ima Dacia sa opremom finom za male pare.
Ljudi koji razumski kupuju prije će se odlučiti za opela,skodu,toyotu,pa i hyundaia i chevroleta,oni jesu jeftiniji u startu i polovni,suština je ne slušati priče,nego obići salone,provozati,dobro prostudirati ponudu i odlučiti svojom glavom i džepom,a ne slušat ljude koji će te ubjeđivati da istreseš 25.000 KM na polovno auto.Osim ako ne kupuješ značke u tom slučaju,nock your self out :)
PeshtA

#1343 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by PeshtA »

Ja ipak mislim da bi ta astra trebala biti puno jeftinija, jer kvalitetom i ukupnom vrijednoscu ne moze parirat golfu. Ponavljam, imam astru u garazi.
johntra

#1344 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by johntra »

E pa, očito si zaglavio u poređenjima Astre koju imaš u garaži i Golfa četvorke, koji joj je pandan i koji jeste bolji, ali sadašanja Astra može u svemu parirati Golfu i to bez ikakve muke...
PeshtA

#1345 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by PeshtA »

Amin!
_Astra_

#1346 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by _Astra_ »

Koje diskusije jbt...

Presao s Astrom H 105 000km i zamijenio za 6-icu.... Sada mi je na 6-ici 105 000km...

ZNAM, astra je prosli model...nebitno... ja cu samo reci da je Golf (pustite se prica debila koji samo kenjaju po netu a nisu ni u tramvaj sjeli) mnogo udobniji... (mislim i na 5-icu)...

A, na Astri sam imao jedan kvar.... a to je prednji desni lezaj koji je kostao 780KM!...i prednje dvije osovine ili kako se vec zove na letvi volana = 140KM.... na 95 000km se to desilo...

S Golfom jos do sada nista... pa cak ni sijalicu nisam zamijenio....

I GARANTUJEM (osim ako ti bas ne "padne crna ovca") da bi se isto ponasao i i30, Peugeot 308, Mazda 3 i sl...

ljudi bezze se*u... jer, sve su to nova auta i novi modeli... i svi su DOBRI... sve je " u pet deka"...
Radi se samo o, manje-vise, subjektivnoj odluci buduceg vlasnika...
whow

#1347 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by whow »

Utvrditi sta je bolje Golf ili Astra je nemoguca misija i vjerovatno predmet mnogih buducih diskusija. Suocen sa ovom perpetualnom dilemom priznajem poraz i ostavljam buducim generacijama da odgnetnu ovu misteriju.

U medjuvremenu BMW RULES
PeshtA

#1348 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by PeshtA »

testirao sam jucer Kia Optimu novu i Kiu Rio ... oba auta su zapanjujuca posebno optima. Koja je ono limuzina. O komforu da ne pricamo ja sam automatski s obzirom na svoje gabarite i prije nego sam usao pomjerio sjediste do kraja nazad, kad sam sjeo nisam mogao dohvatit gas i kocnicu ... super super auto ... ovdje u KW kosta 5000 dinara sto je ekvivalent oko 25000 maraka ... znam da kod nas nece ni blizu toliko kostati ... bice sigurno nekih 40+

Evo jedna fotka unutrasnjosti
Image
Jedino su ukaili sa ovom rucicom mjenjaca ... ogavna je ... nigdje nema nijednog "drvenog" detalja osim na njoj ... fuj fuj :)

Rio prelijep autic unutrasnjost savrsena ... komfor vrlo dobar skoro pa odlican ... ja sam morao sjediste do kraja pomjeriti i iza mene onda ostane nekih 20ak cm prostora do zadnjeg sjedista znaci niko nebi mogao sjesti ... ali veoma veoma udobno volan lak ko pero ... i opet ... unutrasnjost unutrasnjost 5+
cucamonga

#1349 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by cucamonga »

whow wrote:Utvrditi sta je bolje Golf ili Astra je nemoguca misija i vjerovatno predmet mnogih buducih diskusija. Suocen sa ovom perpetualnom dilemom priznajem poraz i ostavljam buducim generacijama da odgnetnu ovu misteriju.

U medjuvremenu BMW RULES
ma u tebe je kako god koje auto mijenjas rulz, honda rulz, krajzler rulz, folcvagen rulz...

veceg korisnickog prilivode vidio nisam.

a pojede te samohvala - ko da cekas da ti svi pljescu na svaki auto koji zamijenis u lizingu.
johntra

#1350 Re: Vase naredno vozilo ce biti ?

Post by johntra »

Vala cucamonga, tu si u pravu, koje god auto promijeni ono najbolje... :D
elem, za ovog što kaže da mu je petica udobno auto, onda se fakat često voziš u tramvaju...šestica jeste mnogo udobnija, ali opet je to bio rezultat mnogobrojnih kritika vozača, jer kad sjediš u VW modelu, ko da sjediš na panju...pa su napokon debilne švabe skontale da treba malo raditi i na udobnosti, a ne samo na rasporedu prekidača i plastici...taj trend je započela nova Škoda Superb, pa su polako prihvaćali i ostali modeli grupacije, šestica i Passat, koje bih rado nazvao novim automobilima, ali mi inteligencija ne dozvoljava...helem, nova Astra je, bar meni, bolja, kvalitetnija, žustrija, i na kraju krajeva NOV model automobila...
Post Reply