Vukašin B. @ Eurosong 2010

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Locked
ja71

#1326 Re: Vukašin B. @ Eurosong 2010

Post by ja71 »

Dijaspora jest izdala Vukasine ( i Bosnu) ali ja sam materemi
5 puta poslo poruku, zena takodje.

Mislim dobro je ipak na kraju, Vukasin je hadzo, izvuko je cojk ipak maksimum iz onog jada sto su mu dali da pjeva, nije se nadalo ni da ce proci u finale
Last edited by ja71 on 30/05/2010 00:59, edited 1 time in total.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#1327 Re: Vukašin B. @ Eurosong 2010

Post by -LIBERO- »

Ja kada sam rekao da trebamo poslati Dubiozu kolektiv,neki su se smijali,a ja se uopste nisam zezao.

Dovoljno su i alternativni,drugaciji,a imaju i notu komercijalnog..odrali bi ih 100% :dance:

Al' gdje ce Dejan i Maja nesto tako pogurati..prije sam uvjerenja da za slijedeci put vec "pakuju" Selmu Bajrami il' barem nekoga u slicnom "izrazaju" :dance: :dance:
Sezam

#1328 Re: Vukašin B. @ Eurosong 2010

Post by Sezam »

-LIBERO- wrote:Ja kada sam rekao da trebamo poslati Dubiozu kolektiv,neki su se smijali,a ja se uopste nisam zezao.

Dovoljno su i alternativni,drugaciji,a imaju i notu komercijalnog..odrali bi ih 100% :dance:

Al' gdje ce Dejan i Maja nesto tako pogurati..prije sam uvjerenja da za slijedeci put vec "pakuju" Selmu Bajrami il' barem nekoga u slicnom "izrazaju" :dance: :dance:
Treba poslat Vunene :dance:
ja71

#1329 Re: Vukašin B. @ Eurosong 2010

Post by ja71 »

Sezam wrote: Treba poslat Vunene :dance:
il cemo ipak duet Ekrema Jevrica i DJ Krmka
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#1330 Re: Vukašin B. @ Eurosong 2010

Post by ladyblue18 »

-LIBERO- wrote:Ja kada sam rekao da trebamo poslati Dubiozu kolektiv,neki su se smijali,a ja se uopste nisam zezao.

Mislis da bi Dubioza pristala da ode na ovo? Sumnjam :-)
Better Man

#1331 Re: Vukašin B. @ Eurosong 2010

Post by Better Man »

Naatasha wrote:kako mi je krivo što sam zbog bolje slike pratila na HRT1 pa nisam slušala Dejana kako pati-
dejane ako ovo čitaš primi moje saučešće.

drago mi je što je njemačka pobijedila jer je pjesma dobra i Lena je simpatična, ali brate loše je otpjevala. ne kažem da ima loš glas ali mi se čini da je pjesma jako teška i da joj lena nije dorasla. vjerujem da puno bolje zvuči snimljena u studiju već ovako uživo

Kad treba glasati na ESC-u:"Hajmo dijasporaaaaaa :bih: "
U svim drugim aspektima - drvlje i kamenje na dijasporu.
mislim da to i jeste razlog zašto nisu glasalu ALI da je išla Selma Bajrami ili neko sličan sigurno bi glasali. pa čitala sam im komentare. stide se vukašina, stidjeli su se deena i Lake itd dok su podržavali onu dvojicu hadžija dinu i harija plus glupu reginu
Pa napisao sam vec da nam je dijaspora klasicni turbo folk, odnosno da jedino tu vrstu muzike znaju i slusaju. Cast pojedincima, ali su oni u manjini.
Sezam

#1332 Re: Vukašin B. @ Eurosong 2010

Post by Sezam »

ja71 wrote:
Sezam wrote: Treba poslat Vunene :dance:
il cemo ipak duet Ekrema Jevrica i DJ Krmka
Ekrem Dzehenem :D
Loulou

#1333 Re: Vukašin B. @ Eurosong 2010

Post by Loulou »

Naatasha wrote: drago mi je što je njemačka pobijedila jer je pjesma dobra i Lena je simpatična, ali brate loše je otpjevala. ne kažem da ima loš glas ali mi se čini da je pjesma jako teška i da joj lena nije dorasla. vjerujem da puno bolje zvuči snimljena u studiju već ovako uživo
Svi oni zvuče daleeeeeko bolje u studijskoj verziji... Ništa čudno. Moldavija je savršen primjer.
S druge strane, kad trema "uzme pod svoje" i najbolji padaju... Odgovorno tvrdim da je Harel Skaat (ljubi ga majka :oops: ), ovogodišnji predstavnik Izraela, izvrstan vokal, ali od treme nije pokazao ni pola od onog što jeste i što može. Dovoljno je pogledati njegove live izvedbe upravo ove pjesme (Milim) u Amsterdamu i par drugih mjesta, da se vidi što sve može, ali, bez obzira na (njegove) godine, ovoliki pritisak nije mogao izdržati... I to ga ne čini lošim pjevačem. Harel je veliko dijete, a djecu snažan pritisak, odn. velika želja da budu što bolji, gotovo pa paralizira.
A ECS svakako nije mjerilo (muzičkog, vokalnog) kvaliteta.
swirl

#1334 Re: Vukašin B. @ Eurosong 2010

Post by swirl »

Sljedece godine moze Feminem predstavljati i BiH i Hrvatsku, da smanjimo troskove :-)
ja71

#1335 Re: Vukašin B. @ Eurosong 2010

Post by ja71 »

moderator wrote:
sanabe wrote: uopshe te volim turbo folk, de Boga ti :roll:
Kazem ti da Njemacka pjesma nije ostavila nikakav utisak na mene, nishta :roll:
esadile
Nije ni na mene, al na mnoge ocigledno jeste.
Jedino sto upamtih su jbni leptiri - wtf je ono bilo omg
reko sam ja vec par dana prije evrovizije da nije fer sto se njemacka pjesma vrti na Vivi i MTV-iju
usla ljudima u uho, eto to je to
Šizika

#1336 Re: Vukašin B. @ Eurosong 2010

Post by Šizika »

swirl wrote:Sljedece godine moze Feminem predstavljati i BiH i Hrvatsku, da smanjimo troskove :-)

pošto stalno mijenjaju treću članicu sljedeće godine će uzeti srpkinju, pa će predstavljati srbiju na eurosongu

ja bih Zoster za dogodine :sad:
macan prvi

#1337 Re: Vukašin B. @ Eurosong 2010

Post by macan prvi »

swirl wrote:Sljedece godine moze Feminem predstavljati i BiH i Hrvatsku, da smanjimo troskove :-)
:lol: :lol: :lol:

Sljedece godine hocemo Selmu Bajrami! :oops: :oops: :oops: :mrgreen:
ja71

#1338 Re: Vukašin B. @ Eurosong 2010

Post by ja71 »

Naatasha wrote: ja bih Zoster za dogodine :sad:
ja bih MSR, ionako necemo pobijediti pa da bar ljudima ucinimo uslugu za kvalitet :bih:
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#1339 Re: Vukašin B. @ Eurosong 2010

Post by Chmoljo »

dobra Lena svega mi. cura ženiti. i napokon neko koga bih mogo oko struka zagrliti :roll:
pustopoljina

#1340 Re: Vukašin B. @ Eurosong 2010

Post by pustopoljina »

Loulou wrote:
pustopoljina wrote: p.s.ja fakat ne vjerujem da je do brojanja zrnaca- dijaspora svake godine sve manje glasa.

i turci su bili super, ali previse cool za eurosong.
Dijaspora je "meta za potkusurivanje". Kad treba glasati na ESC-u: "Hajmo dijasporaaaaaa :bih: "
U svim drugim aspektima - drvlje i kamenje na dijasporu.

Slažem se da su Turci bili odlični. mANga - :thumbup:
gdje si ti,kad se tako dobro razumijemo? :)
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#1341 Re: Vukašin B. @ Eurosong 2010

Post by -LIBERO- »

ladyblue18 wrote:

Kada bi im dali slobodu da naprave pjesmu kakvu oni hoce,pristali bi,vrlo vjerovatno. :D

Eto ne moraju oni,ako vec nebi pristali,ima dosta kreativnih bendova i pjevaca eto Vuneni,eto Damira Imamovic sa svojim obradama sevdaha,zoster,skroz..sta znam,ima raznih kreativaca :D
Ma imas more izvodjaca,ali uzalud sve to kada Dejan i Maja,i svi ti silni stucni "ziriji" ne znaju dalje od nekih ispjevavanja sematskih balada,il' bez nekih uobicajenih frensi poskocica ( "..udri nogom od plocu,nek ti sise klokocu..." :-) :lol: :lol: )

Mozda slijedece godine posalju onog Babajica :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :bih:
Last edited by -LIBERO- on 30/05/2010 01:13, edited 1 time in total.
macan prvi

#1342 Re: Vukašin B. @ Eurosong 2010

Post by macan prvi »

Chmoljo wrote:dobra Lena svega mi. cura ženiti. i napokon neko koga bih mogo oko struka zagrliti :roll:
Tu mrsavicu :oops: :D
Balawatz

#1343 Re: Vukašin B. @ Eurosong 2010

Post by Balawatz »

Naatasha wrote:

pošto stalno mijenjaju treću članicu sljedeće godine će uzeti srpkinju, pa će predstavljati srbiju na eurosongu

ja bih Zoster za dogodine :sad:
A da se dogodine ugledamo na Italiju i Austriju? :P
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#1344 Re: Vukašin B. @ Eurosong 2010

Post by Chmoljo »

macan prvi wrote:
Chmoljo wrote:dobra Lena svega mi. cura ženiti. i napokon neko koga bih mogo oko struka zagrliti :roll:
Tu mrsavicu :oops: :D
tja :D
amar007

#1345 Re: Vukašin B. @ Eurosong 2010

Post by amar007 »

Sta ste ocekivali od dijaspore nije mi jasno. Valjda je jasno da se oni ispale kad je najteze ;-)
ja71

#1346 Re: Vukašin B. @ Eurosong 2010

Post by ja71 »

Balawatz wrote: A da se dogodine ugledamo na Italiju i Austriju? :P
Italija bojkotuje zbog svog festivala a Austrija je vazda bila zadnja.
posto mi nismo ni jedno oni drugo ja sam za ZA
(osim ako ne racunas onaj festival u Bihacu)
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#1347 Re: Vukašin B. @ Eurosong 2010

Post by ladyblue18 »

-LIBERO- wrote: ali uzalud sve to kada Dejan i Maja,i svi ti silni stucni "ziriji"
To je fazon...njih dvoje su od eurosonga napravili privatni projekat. :roll:
Loulou

#1348 Re: Vukašin B. @ Eurosong 2010

Post by Loulou »

Naatasha wrote:nadam se da će biti repriza :D
Neko reče da će na RTRS-u biti repriza u ponedjeljak, u 13h (ako se dobro sjećam).
alica.k wrote:zao mi harela, on je za mene moralni pobjednik :D prejaka pjesma, tek se ovdje vidjelo kako mu je onaj kraj tesko bilo otpjevat. onaj jedan jadni bod je bio od mojij 500 poziva :( jedva cekam racun.
Ja sam se ipak zadržala na jednom (pozivu) :D
ladyblue18 wrote:Mislis da bi Dubioza pristala da ode na ovo? Sumnjam :-)
Nakon kraćeg uvjeravanja (ako i toliko) ja vjerujem da bi, upravo iz razloga koji sam pomenula u jednom od prethodnih postova: samopromocija. I Laka se žestoko protivio, pa je skužio na kraju korist za samog sebe (ne znam što je i koliko bilo od toga).
putopoljina wrote:dje si ti,kad se tako dobro razumijemo? :)
Nisam sigurna da sam shvatila na što misliš... al' nisam u dijaspori. :)
agnostic_front

#1349 Re: Vukašin B. @ Eurosong 2010

Post by agnostic_front »

ladyblue18 wrote:

a sto ne bi?
to oni ko alternativci, pa ne bi na tu paradu turbo-folka??
ja71

#1350 Re: Vukašin B. @ Eurosong 2010

Post by ja71 »

amar007 wrote:Sta ste ocekivali od dijaspore nije mi jasno. Valjda je jasno da se oni ispale kad je najteze ;-)
ne nabijajte mi kompleks, ja sam glaso 5 puta zena takodje
eto da vidim sboj racun ali dzaba.

ljudi treba poslati pjesmu, pjesmu i pjesmu
pa onda ne moras ni lobirati, ljudi sami po sebi glasaju
Locked