Mobilni all about

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
bez_ideje

#1326 Re: Mobilni all about

Post by bez_ideje »

E sutra ili prekosutra idem po mob...sta cu,zafurat cu u univerzalno........vidim da mahom tamo raja kupuju ...
Zapikah ovu nokiu e5....
ako jos ima neki prijedlog u posljednji cas ,do 300 KM....nek se javi sad,il suti zauvijek :mrgreen:
zateznistub

#1327 Re: Mobilni all about

Post by zateznistub »

bez_ideje wrote:E sutra ili prekosutra idem po mob...sta cu,zafurat cu u univerzalno........vidim da mahom tamo raja kupuju ...
Zapikah ovu nokiu e5....
ako jos ima neki prijedlog u posljednji cas ,do 300 KM....nek se javi sad,il suti zauvijek :mrgreen:
Ovako, ako ti se svidja ovakav layout telefona mislim da ti je bolja opcija polovn a ocuvan E72. Ali do tebe je.
Licno sam dosta telefona kupio/mijenjao na auto pijaci. Nemoj odmah graknuti, vjeruj isto je porijeklo i kvliteta i onog na auto-pijaci i onoga u bilo kojoj sarajevskoj radnji. S tim da ces na pijaci proci jeftinije.
Ako onaj u Imamexu daje garanciju 6 mjeseci isto kao i ovi na pijaci sve ti se samo govori. Dobijes garanciju, on upise IMEI sebi i ako budes imala nekih problema (ja licno nisam imao) kontaktiras ih.
ema_

#1328 Re: Mobilni all about

Post by ema_ »

Mislila sam da ću danas biti vlasnik Arca, al kad su današnji prodavači odron :roll: . Čovjek mi preko čitave BiH poslao "nov" mobitel sa hiljadu ogrebotina, pa nije niko danas slijep, a ni glup da daje preko pola milje za dobro korišten mobitel :-) :-) .

@zateznistub

Ima li Arc na autopijaci?
zateznistub

#1329 Re: Mobilni all about

Post by zateznistub »

ema_ wrote:Mislila sam da ću danas biti vlasnik Arca, al kad su današnji prodavači odron :roll: . Čovjek mi preko čitave BiH poslao "nov" mobitel sa hiljadu ogrebotina, pa nije niko danas slijep, a ni glup da daje preko pola milje za dobro korišten mobitel :-) :-) .

@zateznistub

Ima li Arc na autopijaci?
Ne znam, najbolje je da odes i vidis. Odgovorno tvrdim da je iste kvalitete i onaj u radnji i onaj na pijaci (isti izvor).
Ako si ti ili neko tvoj pretplatni BH Telecom-a imas upravo taj u ponudi na rate pa i to pogledaaj.
ema_

#1330 Re: Mobilni all about

Post by ema_ »

Sad sam pogledala, imaju samo Xperia Ray.

Na autopijaci sam kupila prošli mobitel, nikakvih problema nije bilo.
zateznistub

#1331 Re: Mobilni all about

Post by zateznistub »

ema_ wrote:Sad sam pogledala, imaju samo Xperia Ray.

Na autopijaci sam kupila prošli mobitel, nikakvih problema nije bilo.
Mea culpa, sorry.
Quaresma

#1332 Re: Mobilni all about

Post by Quaresma »

zasto ne kupis na univerzalno.com, se arc?

ako nemas dovoljno za nov, pogledaj na piku, neko postavi i slika pa mozes vidjeti i je li ocuvan ili nije :-D
astala_vistala

#1333 Re: Mobilni all about

Post by astala_vistala »

POTREBAN HITAN ODGOVOR KO ZNA.

Dakle da pojasnim,znam sifru za otkljucavanje telefona,ukucam posle svoj pin,i posle toga mi jos trazi SIM sifra ?

u pitanju je telefon Samsung GT-S5600V.

hvala.
ema_

#1334 Re: Mobilni all about

Post by ema_ »

Quaresma wrote:zasto ne kupis na univerzalno.com, se arc?

ako nemas dovoljno za nov, pogledaj na piku, neko postavi i slika pa mozes vidjeti i je li ocuvan ili nije :-D

Da mi je dati <600 za nov ili makar kratko korišten, ali bez tragova :) .
Quaresma

#1335 Re: Mobilni all about

Post by Quaresma »

Link

kosta 615 km, znam da je jedan sa ovog foruma uzimao nov iphone 4 od tog prodavaca i sve uredno proteklo, pa vidi :-D
ema_

#1336 Re: Mobilni all about

Post by ema_ »

:thumbup: :thumbup:
Quaresma

#1337 Re: Mobilni all about

Post by Quaresma »

mada da sam na tvom mjestu jos malo pricekao, izasao je SE xperia arc s, tako da ce ovom sigurno bar za 100 km pasti cijena ;-)
ema_

#1338 Re: Mobilni all about

Post by ema_ »

Koliko čekanja? Otprilike :)
bez_ideje

#1339 Re: Mobilni all about

Post by bez_ideje »

zateznistub wrote:
bez_ideje wrote:E sutra ili prekosutra idem po mob...sta cu,zafurat cu u univerzalno........vidim da mahom tamo raja kupuju ...
Zapikah ovu nokiu e5....
Ovako, ako ti se svidja ovakav layout telefona mislim da ti je bolja opcija polovn a ocuvan E72. Ali do tebe je.
Licno sam dosta telefona kupio/mijenjao na auto pijaci. Nemoj odmah graknuti, vjeruj isto je porijeklo i kvliteta i onog na auto-pijaci i onoga u bilo kojoj sarajevskoj radnji. S tim da ces na pijaci proci jeftinije.
Ako onaj u Imamexu daje garanciju 6 mjeseci isto kao i ovi na pijaci sve ti se samo govori. Dobijes garanciju, on upise IMEI sebi i ako budes imala nekih problema (ja licno nisam imao) kontaktiras ih.
Znam da je to manje-vise sve isto....
Ja bi najradje preko telekoma.....ali nemaju ovaj......
selmicaaa_

#1340 Re: Mobilni all about

Post by selmicaaa_ »

Samo da kazem svima koji zele SE arc da je telefon preprepredobar...kod mene je nekih dvije sedmice i prezadovoljna sam... :D
Curve

#1341 Re: Mobilni all about

Post by Curve »

gdje uze, koliko love.. :roll: :roll:
banjaluka078

#1342 Re: Mobilni all about

Post by banjaluka078 »

banjaluka078 wrote:Dobro jutro. Je li neko od vas možda koristio SE Xperia Ray i ako jeste, kakva su vam iskustva, preporučujete li ga? Kakve su mu slike i video? Na njega se može instalirati navigacija? Kada ga uporedim sa SE Arc, čini se da baš i nema neke prevelike razlike, osim što je Ray manji aparat (zgodniji za manju, žensku ruku) i u cijeni. SE Arc mi je bio prvi izbor, na slici :-D, ali je stvarno povelik aparat i nešto nisam sigurna da ga neću ispustiti još prvog dana. :D Mišljenja? Hvala! :)
Nije niko baratao sa SE Ray?
ema_

#1343 Re: Mobilni all about

Post by ema_ »

Curve wrote:gdje uze, koliko love.. :roll: :roll:

U radnjama je najjeftiniji 615 (taj je na Ciglanama, Enter digital 680, univerzalno 625, i Meša 620).

Ovo na pik-u je mačak u vreći za 530 pa na više.. :-) (lafo novi, korišteni dan, a pošalju ti krš :roll: )

Još da čujemo gdje je @ selmica kupila :D .
selmicaaa_

#1344 Re: Mobilni all about

Post by selmicaaa_ »

ja sam ga dobila na poklon od roditelja, cini mi se da su rekli da je kupljen negdje u bbi, a cijena je oko 680.

nego zna li ko zasto kad kredit dodje na 0,50kf nece vise da salje ni poruke ni da poziva, jer to je dovoljno za obavljanje poziva i slanje poruke, al nece nego izgleda kao da nemam nista na racunu
KenCo

#1345 Re: Mobilni all about

Post by KenCo »

htio bi kupiti samsung galaxy S2. do sada sam cuo samo najbolje o ovom mobitelu, medjutim zanima me ima li iko sa njim problema ? da li ste culi za neke mane ovog mobitela ? svaka pomoc je dobrodosla jer je ovaj mobitel jako skup :-)
Quaresma

#1346 Re: Mobilni all about

Post by Quaresma »

ema_ wrote:Koliko čekanja? Otprilike :)
ne znam, ja bih pricekao bar jos 1 mjesec, sad zavisi koliko ti mozes cekati :-D

no ne znam kakvu ce sony ericsson arc imati podrsku, posto je sony kupio dio ericssona, sad u buducnosti ce biti samo Sony mobiteli :-?
Muuky

#1347 Re: Mobilni all about

Post by Muuky »

ko hoce da kupuje mobitel nek kupi Apple iPhone , pokajat se sigurnoooooooooo 1000 :% necee
sabanss

#1348 Re: Mobilni all about

Post by sabanss »

Muuky wrote:ko hoce da kupuje mobitel nek kupi Apple iPhone , pokajat se sigurnoooooooooo 1000 :% necee
Jah samo sto Iphone 4 kosta 1200 KM dok Arc kosta 600 KM.

Hardver je tu negdje :D

Inace Neo je samo smanjeni Arc ukoliko jos uvijek postoji dilema izmedju ova dva telefona...
Muuky

#1349 Re: Mobilni all about

Post by Muuky »

sabanss wrote:
Muuky wrote:ko hoce da kupuje mobitel nek kupi Apple iPhone , pokajat se sigurnoooooooooo 1000 :% necee
Jah samo sto Iphone 4 kosta 1200 KM dok Arc kosta 600 KM.

Hardver je tu negdje :D

Inace Neo je samo smanjeni Arc ukoliko jos uvijek postoji dilema izmedju ova dva telefona...
iPhone nemoš poredit ni s jednim drugim telefonom
ko hoce da se uveri nek ode u Apple centar
ulica Obala Mak Dizdara 4
AmoK

#1350 Re: Mobilni all about

Post by AmoK »

Quaresma wrote:
ema_ wrote:Koliko čekanja? Otprilike :)
ne znam, ja bih pricekao bar jos 1 mjesec, sad zavisi koliko ti mozes cekati :-D

no ne znam kakvu ce sony ericsson arc imati podrsku, posto je sony kupio dio ericssona, sad u buducnosti ce biti samo Sony mobiteli :-?
Mislim da to nema nikakve veze, jer će isti ljudi zaduženi za ove stvari ostati na radnim mjestima.

Što svi misle da će Sony praviti nove fabrike i da će nešto drastično mijenjati samo zato što se odvaja :oops:
Post Reply