Windows 8

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
shiljak

#1326 Re: Windows 8

Post by shiljak »

ma dobro, sve je to još friško. Skype za metro ja mislim i jeste samo za tablet, ali ne znači da ti se neka metro aplikacija neće više svidjeti od desktop :-D

Nego, kako ono otključati na store-u da imam više aplikacija, bilo je ono nešto na forumu, kao izmjeniš jezik, državu, šta li.. tad nisam imao win 8 pa nisam mogao da probam :-D
ExNihilo

#1327 Re: Windows 8

Post by ExNihilo »

shiljak wrote:ma dobro, sve je to još friško. Skype za metro ja mislim i jeste samo za tablet, ali ne znači da ti se neka metro aplikacija neće više svidjeti od desktop :-D

Nego, kako ono otključati na store-u da imam više aplikacija, bilo je ono nešto na forumu, kao izmjeniš jezik, državu, šta li.. tad nisam imao win 8 pa nisam mogao da probam :-D
store - settings - preferences - off i off :D
shiljak

#1328 Re: Windows 8

Post by shiljak »

evo pokušavam ovu skinuti, ali ne može da je pronađe :-D
http://apps.microsoft.com/windows/en-US ... 1152d177bf
Tiger 033

#1329 Re: Windows 8

Post by Tiger 033 »

Kako će Microsoft naći rješenje?

"Windows 8 aplikacije se mogu hakovati"

U toku protekle nedjelje nekadašnji član Microsoftovog kolektiva, Justin Angel naglasio je veliki broj problema sa aplikacijama koje su dostupne u okviru Windows Store koje, između ostalog, omogućavaju i neovlašćenu konverziju probnih verzija u potpuno funkcionalne verzije, modifikaciju cijena aplikacija, kao i uklanjanje ugrađenih reklamnih sadržaja.

Integritet Windows Store aplikacija je veoma važan budući da do nekog opsega obezbjeđuje zaštitu od piraterije i različitih vrsta iskorišćavanja.

Angel navodi da je Windows 8 aplikacije moguće hakovati isto kao što je to slučaj sa iOS i Android operativni sistem.
Rob_Atl

#1330 Re: Windows 8

Post by Rob_Atl »

Kad odem na store ima li opcija negdje "search" da ne moram listati sve aplikacije , recimo zanima me neka DJ aplikacija da vrtim muziku malo i to, slicno nesto kao na IPAD sto ima :D
Halcyon

#1331 Re: Windows 8

Post by Halcyon »

Ima. Pokreneš Windows Store i samo počneš kucati. :D
Rob_Atl

#1332 Re: Windows 8

Post by Rob_Atl »

Vidi fakat, ja se sjebao trazeci search :D :-) hvala!
shiljak

#1333 Re: Windows 8

Post by shiljak »

Tiger 033 wrote:Kako će Microsoft naći rješenje?

"Windows 8 aplikacije se mogu hakovati"

U toku protekle nedjelje nekadašnji član Microsoftovog kolektiva, Justin Angel naglasio je veliki broj problema sa aplikacijama koje su dostupne u okviru Windows Store koje, između ostalog, omogućavaju i neovlašćenu konverziju probnih verzija u potpuno funkcionalne verzije, modifikaciju cijena aplikacija, kao i uklanjanje ugrađenih reklamnih sadržaja.

Integritet Windows Store aplikacija je veoma važan budući da do nekog opsega obezbjeđuje zaštitu od piraterije i različitih vrsta iskorišćavanja.

Angel navodi da je Windows 8 aplikacije moguće hakovati isto kao što je to slučaj sa iOS i Android operativni sistem.
Ovi što su navikli ilegalu sad će im biti lakše, oni što nisu će da kupe :-D

A baš dosta propusta imaju, kao što je i win 8 za 14-39$, u backup možeš ubacivati fajlove, brisati bez ikakvih upozorenja.. :D
Frtalj_Duše

#1334 Re: Windows 8

Post by Frtalj_Duše »

shiljak wrote:ma dobro, sve je to još friško. Skype za metro ja mislim i jeste samo za tablet, ali ne znači da ti se neka metro aplikacija neće više svidjeti od desktop :-D

Otvori store, potom ideš na "Settings" -> "Preferences" -> prebaci sve na "No"! :thumbup:
shiljak

#1335 Re: Windows 8

Post by shiljak »

Frtalj_Duše wrote:

Otvori store, potom ideš na "Settings" -> "Preferences" -> prebaci sve na "No"! :thumbup:
http://www.klix.ba/forum/windows-8-t704 ... 0#p8061804 :sad:
ExNihilo

#1336 Re: Windows 8

Post by ExNihilo »

Postoji li način da se u osmici vrati ova sjajna opcija, koju smo imali u sedmici, "copy, but keep both files" koja automatski preimenuje fajl istog naziva. Ne mogu da POJMIM zašto je ovo izbačeno u osmici?

Image
ExNihilo

#1337 Re: Windows 8

Post by ExNihilo »

Kenja :D

Nije bolje dok ručno morat raditi ono što je prije bilo automatski.
Static-X

#1338 Re: Windows 8

Post by Static-X »

Nego kako se app sa metroa zatvra preko misa? Ja stlno moram alt f4.
Inace desktop nije los i zadovoljan sam, dok ovaj metro nisam jos poceo igrti se stim. Instaliro prvo svepotrebne desktop apps,i jedna stvar sto mi nije bas legla je lista stvari posle instalirani apps u "search app ili ono all apps...

Sent from my SCH-I500 using Tapatalk 2
Static-X

#1339 Re: Windows 8

Post by Static-X »

:mrgreen: vidi bas :lol:

A ovo na Search menu - da ga tako nazovem - mozeli se ovo imalo bolje urediti, da posle svake instalirane desktop app doda se pregrst shortcuts. Na nacin na koji se ja tih stvari rijesim, odem u taj folder I izbrisem shortcut koji mi je beze. Imal koji efikasniji nacin hehe
shiljak

#1340 Re: Windows 8

Post by shiljak »

KvaziExpert wrote:Uhvatis je gore, i povuces dole :mrgreen:
džeko izdo te avatar :D
shiljak

#1341 Re: Windows 8

Post by shiljak »

KvaziExpert wrote:
shiljak wrote:
KvaziExpert wrote:Uhvatis je gore, i povuces dole :mrgreen:
džeko izdo te avatar :D
mislio sam na app, ne na amricu :mrgreen:
:lol: :lol: :thumbup:
nedims

#1342 Re: Windows 8

Post by nedims »

Microsoft Windows i Office Aktivacija može ... u odredjenom trenutku ...biti problem za korisnike Windows 8. Možda ćete biti blokirani od strane Microsofta ... ako pokušate aktivirati više od nekoliko puta s jednim ključem ... kako bi se spriječilo softversko piratstvo .

Ovo pravilo se sada provodi puno strozije nakon sto je Microsoft učinio veliku pogrešku i ponudio besplatni Windows 8 tipke za korisnike. Kako bi spriječili takvu situaciju možete se odlučiti za korištenje vrlo zgodnog besplatnog alata... Advanced tokeni Manager za siguran backup i vraćanje Microsoft Windows i Office aktivacije datoteke na lokalnoj razini za vraćanje kada pravite čistu instalaciju.
http://www.joshcellsoftwares.com/2011/0 ... nager.html
major_rush

#1343 Re: Windows 8

Post by major_rush »

Pozdrav svima,moze li mi neko odgovoriti,instalirao sam win 8 pro x64,
sve mi igre stekaju,dok na win 7 su radile normalno,takodje me zeza driver
od graficke,padne i kroz par sekundi mi izbaci obavijest da je uspjesno vracen :?
Desava li se ovako nesto jos nekome???Hvala
Pokerboy11

#1344 Re: Windows 8

Post by Pokerboy11 »

Jest meni vise puta i nije ni prestalo :mrgreen:
shape of despair

#1345 Re: Windows 8

Post by shape of despair »

Toliko o osmici za ozbiljan rad.Zamisljam korist aplikacija jednom poslovnom korisniku,malo twitter,malo facebook,malo travel sličice,pa onda vrijeme,a tu je i BMI :lol:
Tugo moja,nije ni čudo što prodaja ide slabo,ili nikako preciznije rečeno.
Čitam ovih dana po internetu kako korisnici osmice ili se vraćaju na sedmicu ili ne koriste metro sučelje,kao netreba nam metro i dalje sve obavljamo na desktopu,wtf,pa čemu onda osmica,čemu sva ta sranja oko aplikacija.
Halcyon

#1346 Re: Windows 8

Post by Halcyon »

Kod mene Metro u upotrebi samo kad koristim Snes8x. :D

Od mog početnog recimo oduševljenja, ostalo je jako malo. Sve mi se čini da ću u skorije vrijeme nazad na Windows 7. Sačekat ću još da vidim šta će Microsoft napravit sa WMC aktiviranim sistemima (kad stigne validacija), ako mi zeznu aktivaciju odoh nazad na 7. :D
shape of despair

#1347 Re: Windows 8

Da su pametni kao što nisu ostavili bi sve aktivacije,ovako će i malo onih pirata što se legalizovalo uraditi downgrade,jer još nema kako treba aktivatora, a kazao je daz da ga možda i neće biti,bar ne tako jednostavnog kao za sedmicu.
Mene je totalno izbacio iz cipela Bitdefender koji je potpuno kampatibilan sa osmicom.Zbog te kompatibilnosti ja oborih sistem,a eno i AutoCad ima problema sa 3d alatima i oficijelno ne podržava osmicu.Vidim tamo i da telemahovcima ne radi neka aplikacija za d3.Pa mislim,moj microsofte,em ti je mal em ti je mehak
Halcyon

#1348 Re: Windows 8

Post by Halcyon »

A, interesantno, DAZ loader aktivira Windows Server 2012. U njega nisu implementirali OA 3.0.
shape of despair

#1349 Re: Windows 8

Gužve kod Apple-a,te kod Sony-ja i Microsofta:

http://tech.fortune.cnn.com/2012/12/24/ ... e-traffic/
Static-X

#1350 Re: Windows 8

Post by Static-X »

Pa meni je i sam win8 desktop poboljsana verzija win7. Metro ne koristim al bar zbog boljeg desktopa ne zalim sto sam presao na 8. Na pocetku naravno da ce biti problemcica sa driverima i slicnim zaebancija al sve ce to doci na svoje kao sto je i u proslosti.

Sent from my SCH-I500 using Tapatalk 2
Post Reply