Dobrinja stanovi za mlade problemi

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
vryzas

#1326 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by vryzas »

buba80 wrote:bas bi bilo cool da nam naprave, pa bar privremeni, parking izmedju starih i novih zgrada (sada se na onom dijelu skupljaju zabe i pacovi). valjda su nekad prije rata dignuti temelji pa su ih sad zatrpali, pa dok ne skontaju sta ce s tim, bolje da se taj prostor za parking iskoristi, za svu raju iz dobrinje 5, da se malo razrahate ulice :D

Tu su planirali kruzni tok :roll: ...jedan od razloga zbog kojih se potpisivala peticija prosli mjesec!
Btw. moraju napraviti jos jedan ulaz/izlaz iz naselja kako je predvidjeno po zakonu koliko sam cuo...
Qler

#1327 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by Qler »

Moraju nesto raditi. I ja sam sinoc bio na nekom sastanku stanra ulaza, pa su mi pricali ovi sto su isli sa nacelnikom na da to polemisu. Valjda ce praviti kruzni tu, jos jedna zgrada i parking javni ce biti na onoj livadi. A ovi traze i besplatan parking na krovovima garaza, jer po zakonu imaju pravo. Ovi stari stanari kazu kada se pravila zgrada od svakog stana se placalo za garazu, tako da na osnovu toga traze besplatna mjesta. A valjda ako se bude moralo placati, onda ce ponuditi maximalno 10KM mjesecno. Nece pristati na vise... To su sve price od sinoc :)
novi.dan.nova.nafaka

#1328 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by novi.dan.nova.nafaka »

Qler wrote:Moraju nesto raditi. I ja sam sinoc bio na nekom sastanku stanra ulaza, pa su mi pricali ovi sto su isli sa nacelnikom na da to polemisu. Valjda ce praviti kruzni tu, jos jedna zgrada i parking javni ce biti na onoj livadi. A ovi traze i besplatan parking na krovovima garaza, jer po zakonu imaju pravo. Ovi stari stanari kazu kada se pravila zgrada od svakog stana se placalo za garazu, tako da na osnovu toga traze besplatna mjesta. A valjda ako se bude moralo placati, onda ce ponuditi maximalno 10KM mjesecno. Nece pristati na vise... To su sve price od sinoc :)
Opa, ako je tako ima onda materijala i za muštuluka. :D :-D
buba80

#1329 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by buba80 »

eXit.LP wrote:
buba80 wrote:bas bi bilo cool da nam naprave, pa bar privremeni, parking izmedju starih i novih zgrada (sada se na onom dijelu skupljaju zabe i pacovi). valjda su nekad prije rata dignuti temelji pa su ih sad zatrpali, pa dok ne skontaju sta ce s tim, bolje da se taj prostor za parking iskoristi, za svu raju iz dobrinje 5, da se malo razrahate ulice :D
Znači ipak sam vidio pacova neki dan :D
Sjedim u autu kad proleti nešto iza auta skoro ko mačka veličine :D
ma kad si macku vidio zadnji put :roll: ? wau-mau tj. wau-wau su ucinili sve da nam cuke i pacovi haraju gradom :-)
vryzas

#1330 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by vryzas »

novi.dan.nova.nafaka wrote:
Qler wrote:Moraju nesto raditi. I ja sam sinoc bio na nekom sastanku stanra ulaza, pa su mi pricali ovi sto su isli sa nacelnikom na da to polemisu. Valjda ce praviti kruzni tu, jos jedna zgrada i parking javni ce biti na onoj livadi. A ovi traze i besplatan parking na krovovima garaza, jer po zakonu imaju pravo. Ovi stari stanari kazu kada se pravila zgrada od svakog stana se placalo za garazu, tako da na osnovu toga traze besplatna mjesta. A valjda ako se bude moralo placati, onda ce ponuditi maximalno 10KM mjesecno. Nece pristati na vise... To su sve price od sinoc :)
Opa, ako je tako ima onda materijala i za muštuluka. :D :-D

Bice mustuluk ako bude mjesto za cenera :D ali sa druge strane ovo za kruzni tok je takvo sranje. Kakav ba kruzni tok u sred naselja :shock: :?
Nema u naselju nogostupa :D kako treba, a ono bi da pravi kruzni tok :oops:
novi.dan.nova.nafaka

#1331 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

vryzas wrote:Bice mustuluk ako bude mjesto za cenera ali sa druge strane ovo za kruzni tok je takvo sranje. Kakav ba kruzni tok u sred naselja ?
Kružni je tu planiran još prije rata, koliko ja znam.
kinzekonze

#1332 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by kinzekonze »

vryzas wrote:Bice mustuluk ako bude mjesto za cenera ali sa druge strane ovo za kruzni tok je takvo sranje. Kakav ba kruzni tok u sred naselja ?
Kružni je tu planiran još prije rata, koliko ja znam.
Ovdje se svašta planira. Ustvari plan ima, samo se čeka potpis i sredstva. Ulaz u naselje će ići sa Mojmila (ona cesta što se spušta niz Mojmilo, pored SOS dječjeg sela), pravo pored zgrade lamela H, do tog kružnog toka.
StupskaBitanga

#1333 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by StupskaBitanga »

pored zgrada ici ce cesta za aerodrom
Dernek nema sta
The BEN10

#1334 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by The BEN10 »

StupskaBitanga wrote:pored zgrada ici ce cesta za aerodrom
Dernek nema sta
Baš tako. :)
Red Wolf

#1335 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by Red Wolf »

Dernek nema sta
eki to,nisam znao,pa kuda prolazi
StupskaBitanga

#1336 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by StupskaBitanga »

ima vec slika negdje sam vidio uglavnom ide već izgrađenim mostom itrakama uz cestu ka Dobrinji i izlazi pored ovih zgrada na cestu kod SOS sela ka Mojmilu i Vojničkom
Red Wolf

#1337 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by Red Wolf »

StupskaBitanga wrote:ima vec slika negdje sam vidio uglavnom ide već izgrađenim mostom itrakama uz cestu ka Dobrinji i izlazi pored ovih zgrada na cestu kod SOS sela ka Mojmilu i Vojničkom
kojim ba mostom,onim krivim
novi.dan.nova.nafaka

#1338 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

mama2010 wrote:gospodja iz urbanistickog ureda mi je objasnila to bi bilo kao da vam se svidi klupa i vi nju privatizujete tj zagradite,sve ono sto niste kupili ili ne placate nije vase,sto se moglo i pretpostavizi i obecala mi da ce nadlezna ispekcija doci da vidi stane,policija mi je objasnila da ukoliko vas neko zagradi na javnom parkingu da ih obavjestimo.
I šta bi, jel dolazila inspekcija ?
Koliko znam, zemljište na kojem je izgrađen parking je vlasništvo KSF-a i oni tu mogu posaditi suncokret ako žele. To NIJE javna površina.
E sad, na stranu što se ne slažem sa stavljanjem T profila, ali trebamo biti realni: mislim da jedino KSF može tražiti od inspekcije da ukloni te profile. Ako oni to ne žele, a ja fkt više nisam siguran šta oni iz KSF-a misle o tome, onda...
kinzekonze

#1339 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by kinzekonze »

Red Wolf wrote:
StupskaBitanga wrote:ima vec slika negdje sam vidio uglavnom ide već izgrađenim mostom itrakama uz cestu ka Dobrinji i izlazi pored ovih zgrada na cestu kod SOS sela ka Mojmilu i Vojničkom
kojim ba mostom,onim krivim

Nije krivim. Ima nedovršen veliki most od prije rata između zelenog (taj krivi) i plavog mosta.
jazzer

#1340 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by jazzer »

Dernek nema sta
Evo ustupicu im ja dnevni boravak ako bude trebalo :)
vryzas

#1341 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by vryzas »

Nek naprave i trolejbusku stanicu, onda obavezno tramvaj da dovuku nakon toga, eventualno i neki heliodrom za guznonje, a zavrsni projekat treba biti prosirenje korita rijeke Dobrinje i izradnja luke Dobrinja :D
sarajka77

#1342 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by sarajka77 »

buba80 wrote:Hvala puno komsinici koja je prijavila svojatanje parkinga, jer je ovo opasno uzelo maha - svako jutro je sve vise i vise stubica na JAVNOM parkingu. Mene je stvarno uvijek interesovalo imaju li ti ljudi goste, dolazi li im iko i gdje oni parkiraju vozilo...

Nadam se da ce se to uskoro rijesiti.

Sto se tice zakljucavanja ulaza 162, sasvim ste u pravu da se to ne treba raditi. Medjutim trebate biti upoznati sa par cinjenica: na sastanku kucnog savjeta smo saznali da ima jedan (a mozda i vise) ljudi koji su se uselili u potkrovlje nase zgrade. Radi se o nekom pjani/beskucniku, koji otvara vrata haustora, kada su ona samo propisno zatvorena za potrebe interfona. Stanari su ga vidjeli i culi da se gore seta, boravi, obavlja nuzdu i navodno je postojala mogucnost i da nalozi vatru da se ugrije. Iz svih tih razloga smo se dogovorili da zakljucavamo ulazna vrata dok ne nadjemo rjesenje kako da se dodatno zastitmo da ih tako slucajni prolaznici ne bi otvarali uz mali push. samo je sigurnost u pitanju, nista vise, i ne bi skodilo da se u malo vecem broju odazovemo pozivima na sastanke kucnog savjeta.

Isto tako, preko glave mi je trgovarckih putnika, prodavaca svega i svacega koji nam svako malo zvone po vratima, i dobro bi bilo da nam se ni takvi ljudi ne setaju po haustoru, opet najvise iz sigurnosnih razloga..
sjedi 5 :-) svi smo upoznati da je cijela zgrada povezana potkrovljem tacnije prolazima izmedju lamela. Samim time osoba koja udje u bilo koji ulaz moze doci u potkrovlje ulaza 162 i da izvines posr... se svima nama na glavu. Kad je vecina vas bila tako pametna da problem "rijesi" zakljucavanjem jednog haustora (boze zasto bas mog) a ne vrata koja vode u potkrovlje dok se ostala tri haustora ne zakljucavaju vec se koristi interfon za ulaz kao kao sto je majka mu stara i predvidjeno....vjeruj mi mogli ste i bolje. ZNACI problem ce se rijesiti kad se pocnu zakljucavati vrata koja vode u potkrovlje, i pobogu interfon koristite za otvaranje vrata vama poznatim licima a ne kojekakvim svercerima, prodavacima RTV taksi i drugim glupanima. Ja stvarno ne razumijem sta vise nije jasno, dragi ljudi gdje ste vi prije zivjeli iz koje ste price ispali da mi je samo znati :!: I jos nesto kad se organizuje sastanak napisite, mozete i rukom, koji je razlog okupljanja, meni se stvarno ne gubi vrijeme slusajuci tudja naprdjiva... da izvinete opet.
buba80

#1343 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by buba80 »

ovakvim stavom ste puno toga o sebi rekli, a ponajvise da vi nemate pojma sta je sarajevski duh, ideja zajednice, saradnje i sta znaci biti dio sarajevske raje.

sve prijedloge koje imate za sastanke kucnog savjeta, pa i to da se navedu tacke sastanka, mozete da iznesete na sledecoj sjednici. ne znam cime se vi bavite, ali vecina stanara naseg ulaza je zaposlena, neki pored svog posla se i dodatno bave naucno-istrazivackim radom, pa opet nadju vremena da se upoznaju i porazgovaraju sa susjedima.

o ostalim vasim malogradjanskim stavovima uopste ne zelim da komentarisem. to mi, stare sarajlije, lagano ignorisemo ;-)
Last edited by buba80 on 15/02/2013 14:18, edited 2 times in total.
buba80

#1344 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by buba80 »

i problem citavog naseg drustva jeste sto se ceka da 'ostali' rijese problem, neko drugi da preuzme incijativu i sl. najlakse je sjediti kuci i samo cekati da se rjesenja sama serviraju. Da je sarajaka77 razgovarala sa susjedima, znala bi da je drugi dio plana da se uvede video nadzor i da se interfon nastavi koristiti kao sto mu i jeste svrha, sto i ostali stanari jednako zele.

samo ne znam kad smo postali jedni drugima neprijatelji, umjesto skupa da gradimo i idemo ka napretku, neki sebi daju za pravo da se, iz nekih samo njima poznatih razloga, osjecaju superiornije od drugih.. smijesno..
sarajka77

#1345 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by sarajka77 »

buba80 wrote:ovakvim stavom ste puno toga o sebi rekli, a ponajvise da vi nemate pojma sta je sarajevski duh, ideja zajednice, saradnje i sta znaci biti dio sarajevske raje.

sve prijedloge koje imate za sastanke kucnog savjeta, pa i to da se navedu tacke sastanka, mozete da iznesete na sledecoj sjednici. ne znam cime se vi bavite, ali vecina stanara naseg ulaza je zaposlena, neki pored svog posla se i dodatno bave naucno-istrazivackim radom, pa opet nadju vremena da se upoznaju i porazgovaraju sa susjedima.

o ostalim vasim malogradjanskim stavovima uopste ne zelim da komentarisem. to mi, stare sarajlije, lagano ignorisemo ;-)
Pricas mi o zajednistvu....dok jedni drugima kopate oci oko parkinga....trcite da zakljucate vrata da se komsija koji ide malo iza vas zaljepi od ista i boze moj neka izvadi kljuc pa si sam otkljuca...iznad mene ko da zivi hrpa medjeda koja nikad ne miruje, hodaju ko da su 4 king konga a ne ljudi....stanari buse po mozgu kad se kome cefne..sta ima veze sto je ulaz pun malih beba, i ja radim od jutra do sutra, i uz to se bavim naukom i imam vremena za milion stvari uz to al za gluposti nemam, i da bolje ti je da me ignorises i ne odgovara na moje postove. Ovo je javni forum i imam pravo da kazem svoje misljenje:-D
Marko99

#1346 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by Marko99 »

kojom se vi naukom bavite majko mila :D
baja

#1347 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by baja »

mal' se ne ZaHebah pa kupih ovde stan...vidi haosa :D
buba80

#1348 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by buba80 »

. :thumbup:
mama2010

#1349 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by mama2010 »

mama2010 wrote:gospodja iz urbanistickog ureda mi je objasnila to bi bilo kao da vam se svidi klupa i vi nju privatizujete tj zagradite,sve ono sto niste kupili ili ne placate nije vase,sto se moglo i pretpostavizi i obecala mi da ce nadlezna ispekcija doci da vidi stane,policija mi je objasnila da ukoliko vas neko zagradi na javnom parkingu da ih obavjestimo.
I šta bi, jel dolazila inspekcija ?
Koliko znam, zemljište na kojem je izgrađen parking je vlasništvo KSF-a i oni tu mogu posaditi suncokret ako žele. To NIJE javna površina.
E sad, na stranu što se ne slažem sa stavljanjem T profila, ali trebamo biti realni: mislim da jedino KSF može tražiti od inspekcije da ukloni te profile. Ako oni to ne žele, a ja fkt više nisam siguran šta oni iz KSF-a misle o tome, onda...
ne znam jel dolazio kantonalni komunalni inspektor ,nisam ih zvala ali cu to sutra da uradim.Parking je sad otvorenog tipa to su mi potvrdili i ovi iz KSFS kao i svaki drugi i to je mogao provjeriti svako ko je imao rezervisano mjesto a ne napravit se lud i samo ga prisvojit a pri tom znas da ne placas vec godinu dana????Na mom ulazu je bilo obavjestenje od strane KSFS da se ukida placanje parkinga do daljneg ali to obavjestenje je nestalo preko noci.Ja se samo pitam kakvo ce stanje biti kad se usele stanari u E5,E6 i E7 lamelu,kako smo poceli s puskama cemo se borit za parking mjesto :roll:
novi.dan.nova.nafaka

#1350 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

mama2010 wrote:
novi.dan.nova.nafaka wrote: I šta bi, jel dolazila inspekcija ?
ne znam jel dolazio kantonalni komunalni inspektor ,nisam ih zvala ali cu to sutra da uradim.Parking je sad otvorenog tipa to su mi potvrdili i ovi iz KSFS kao i svaki drugi i to je mogao provjeriti svako ko je imao rezervisano mjesto a ne napravit se lud i samo ga prisvojit a pri tom znas da ne placas vec godinu dana????Na mom ulazu je bilo obavjestenje od strane KSFS da se ukida placanje parkinga do daljneg ali to obavjestenje je nestalo preko noci.Ja se samo pitam kakvo ce stanje biti kad se usele stanari u E5,E6 i E7 lamelu,kako smo poceli s puskama cemo se borit za parking mjesto :roll:
Ja sam X puta zvao ove iz KSF-a da se oglase: ili da stave obavijest da svako svoje mjesto zadržava, ili da do daljnjeg važi sistem otvorenog parkinga. Međutim, džaba - svi su, od teh. direktora pa nadalje pričali priču o rampi, koja mene lično ne interesuje, već parking: jel slobodan ili nije.
Btw, baš me interesuje koji kreten ne pomjera sivog Pola čitav vikend (desni klik na sliku - view image)...
Image
Post Reply