buba80 wrote:Hvala puno komsinici koja je prijavila svojatanje parkinga, jer je ovo opasno uzelo maha - svako jutro je sve vise i vise stubica na JAVNOM parkingu. Mene je stvarno uvijek interesovalo imaju li ti ljudi goste, dolazi li im iko i gdje oni parkiraju vozilo...
Nadam se da ce se to uskoro rijesiti.
Sto se tice zakljucavanja ulaza 162, sasvim ste u pravu da se to ne treba raditi. Medjutim trebate biti upoznati sa par cinjenica: na sastanku kucnog savjeta smo saznali da ima jedan (a mozda i vise) ljudi koji su se uselili u potkrovlje nase zgrade. Radi se o nekom pjani/beskucniku, koji otvara vrata haustora, kada su ona samo propisno zatvorena za potrebe interfona. Stanari su ga vidjeli i culi da se gore seta, boravi, obavlja nuzdu i navodno je postojala mogucnost i da nalozi vatru da se ugrije. Iz svih tih razloga smo se dogovorili da zakljucavamo ulazna vrata dok ne nadjemo rjesenje kako da se dodatno zastitmo da ih tako slucajni prolaznici ne bi otvarali uz mali push. samo je sigurnost u pitanju, nista vise, i ne bi skodilo da se u malo vecem broju odazovemo pozivima na sastanke kucnog savjeta.
Isto tako, preko glave mi je trgovarckih putnika, prodavaca svega i svacega koji nam svako malo zvone po vratima, i dobro bi bilo da nam se ni takvi ljudi ne setaju po haustoru, opet najvise iz sigurnosnih razloga..
sjedi 5

svi smo upoznati da je cijela zgrada povezana potkrovljem tacnije prolazima izmedju lamela. Samim time osoba koja udje u bilo koji ulaz moze doci u potkrovlje ulaza 162 i da izvines posr... se svima nama na glavu. Kad je vecina vas bila tako pametna da problem "rijesi" zakljucavanjem jednog haustora (boze zasto bas mog) a ne vrata koja vode u potkrovlje dok se ostala tri haustora ne zakljucavaju vec se koristi interfon za ulaz kao kao sto je majka mu stara i predvidjeno....vjeruj mi mogli ste i bolje. ZNACI problem ce se rijesiti kad se pocnu zakljucavati vrata koja vode u potkrovlje, i pobogu interfon koristite za otvaranje vrata vama poznatim licima a ne kojekakvim svercerima, prodavacima RTV taksi i drugim glupanima. Ja stvarno ne razumijem sta vise nije jasno, dragi ljudi gdje ste vi prije zivjeli iz koje ste price ispali da mi je samo znati

I jos nesto kad se organizuje sastanak napisite, mozete i rukom, koji je razlog okupljanja, meni se stvarno ne gubi vrijeme slusajuci tudja naprdjiva... da izvinete opet.