Teretana
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
-
callmethebreeeze
#1326 Re: Teretana
fine kupace ima.
-
mentalist
#1327 Re: Teretana
Ja nemogu da shvati da neko unisti svoje tijelo ovako. Ok ako ides u nekim normalama ali ovako
Ovo sam naj vise postavio radi ovog tipa sto pita za ove suplemente. Neznam dali je razmisljao da neces uvijek ovako izgledati ako i postignes ovakvu misicnu definiciju. A gledaj mu vena kao u konja.
Ovo sam naj vise postavio radi ovog tipa sto pita za ove suplemente. Neznam dali je razmisljao da neces uvijek ovako izgledati ako i postignes ovakvu misicnu definiciju. A gledaj mu vena kao u konja.
- 2407
#1328 Re: Teretana
Jes' vala rokne suplement i preko noci postane ovakavmentalist wrote:Ja nemogu da shvati da neko unisti svoje tijelo ovako. Ok ako ides u nekim normalama ali ovako![]()
-
Vernes_AMG
#1329 Re: Teretana
2407 wrote:Jes' vala rokne suplement i preko noci postane ovakavmentalist wrote:Ja nemogu da shvati da neko unisti svoje tijelo ovako. Ok ako ides u nekim normalama ali ovako![]()
Ovo sam naj vise postavio radi ovog tipa sto pita za ove suplemente. Neznam dali je razmisljao da neces uvijek ovako izgledati ako i postignes ovakvu misicnu definiciju. A gledaj mu vena kao u konja.Za ovako nesto treba malte ne cijeli zivot al bukvalno zivot jer u njemu sve podredis BB-u i sve radis za BB. Bodybuilding je nacin zivota, nesto kao punk - hardcore subkultura.
za ovakvo tijelo treba godina i godina programiranog zivota , potpune posvete BB-u. Ja samo hocu malo mase , koju cu izdefinisati poslije i lagano odrzavati
- burek_in_space
#1330 Re: Teretana
Redovno i zdravo jedi, vjezhbaj i odmaraj i ne treba ti nishta da bi ostvario svoju zhelju.Vernes_AMG wrote:
za ovakvo tijelo treba godina i godina programiranog zivota , potpune posvete BB-u. Ja samo hocu malo mase , koju cu izdefinisati poslije i lagano odrzavati
-
Vernes_AMG
#1331 Re: Teretana
burek_in_space wrote:Redovno i zdravo jedi, vjezhbaj i odmaraj i ne treba ti nishta da bi ostvario svoju zhelju.Vernes_AMG wrote:
a sta ako sam sprijecen da to sve uradim ???
kakvi su rezultati kad kombinujete whey i tecne amino kiseline ?
- burek_in_space
#1332 Re: Teretana
Poshtuj u onoj mjeri u kojoj mozhesh.Vernes_AMG wrote:
a sta ako sam sprijecen da to sve uradim ???
kakvi su rezultati kad kombinujete whey i tecne amino kiseline ?
Ja treniram nasuho, i vishe sam nego zadovoljan rezultatima.
- roki
#1333 Re: Teretana
Pio sam ja u dva navrata.Kanta ima oko 1800gr.Prvi put postigao fantasticne rezultate,drugi put bacio pare.Pio sam kod trcanja radi izdrzljivosti.Poenta bi bila: Ne bacaj bezveze pare ako nisi utreniran i ako nemas stvarne potrebe za suplementima.Vernes_AMG wrote:e ljudi , zanimaju me vasa iskustva i misljenja vezana za N Large II , kakvi su rezultati , nuspojave ....
-
ZIVAISTINA
#1334 Re: Teretana
reko da neotvaram novu temu:
gdje bih mogao u sarajevu kupiti sipku za tegove od 2 m fi 30,gledao sam u penny,intersportu, i nisam nasao dali ima jos negdje??????
gdje bih mogao u sarajevu kupiti sipku za tegove od 2 m fi 30,gledao sam u penny,intersportu, i nisam nasao dali ima jos negdje??????
- Chivas1
#1335 Re: Teretana
Gdje ima kupit whey optimum gold u Sarajevu ili neki drugi grad svakako cu morat doci iz Zenice da uzmem kod nas nema toga samo onaj weider 
-
kone
#1336 Re: Teretana
Javi se onom perunuChivas1 wrote:Gdje ima kupit whey optimum gold u Sarajevu ili neki drugi grad svakako cu morat doci iz Zenice da uzmem kod nas nema toga samo onaj weider
- Chivas1
#1337 Re: Teretana
Perun javi se .. koliko si platio ti ovo ?
-
kone
#1338 Re: Teretana
Eh kad bih se mogao sjetiti..Mislim 115KM + dostava 8 KM..Mislim da je ovako bilo..Kutija od 2,250 kg.Dobijes u roku od 24 sata od uplate...Ne moze brzeChivas1 wrote:Perun javi se .. koliko si platio ti ovo ?
PerunTheGreat -- od njega sam narucio...Eto pa mu posalji poruku i javit ce ti se sigurno kad se loguje(mozda danas,mozda za 5 dana
- Chivas1
#1339 Re: Teretana
A jel on ima jos tih proizvoda imal gdje spisak
kolko mu je N.O.Xplode
-
kone
#1340 Re: Teretana
Ja mislim da ima,ali nisam siguran...Otidji na pik..ba i tamo ces naci sve sto te interesuje.Ukucaj sta trazis i naci ces bez problema sa svim mogucim informacijama..pozzzChivas1 wrote:A jel on ima jos tih proizvoda imal gdje spisakkolko mu je N.O.Xplode
-
zilla_
#1341 Re: Teretana
debelimedo wrote:eh vrijeme je da medo ponovo krene u teretanu
hocu u univerzum
samo nikao da ga nadjem
svi kazu oko ragiba tamo, al nema sanse da ja to nadjem
pa mozel neko iksic stavit gdje se nalazi
ta teretana ti se nalazi baš tu gdje sam označio... kad dođeš iz pravca pošte, pređeš cestu i odma na ćošču te zgrade, prije prolaza imaš ulaz u podrum... tu ti je ta teretana... čini mi se da piše iznad vrata universum...
- debelimedo
#1342 Re: Teretana
hvala
ali nasao sam je u medjuvremenu
ali nasao sam je u medjuvremenu
-
zilla_
#1343 Re: Teretana
kad završiš s treningom ne zaboravi svratit kod nagiba na burek

- Chivas1
#1344 Re: Teretana
E hvala evo naso sam na piku cijene svega sad znam ..kone wrote:Ja mislim da ima,ali nisam siguran...Otidji na pik..ba i tamo ces naci sve sto te interesuje.Ukucaj sta trazis i naci ces bez problema sa svim mogucim informacijama..pozzzChivas1 wrote:A jel on ima jos tih proizvoda imal gdje spisakkolko mu je N.O.Xplode
- Neelix
#1345 Re: Teretana
Pocni sa wheyom pa nakon nekoliko mjeseci sagledaj stanje i kako napredujes, pa eventualno pitaj za savjet sta dalje. Pusti se no xplodea 
- burek_in_space
#1346 Re: Teretana
Pusti Neelixa, on nije profesionalac. Uzmi testosterona, to ti treba.Neelix wrote:Pocni sa wheyom pa nakon nekoliko mjeseci sagledaj stanje i kako napredujes, pa eventualno pitaj za savjet sta dalje. Pusti se no xplodea
-
sitna.buranija
#1347 Re: Teretana
Meni je malo duze trebalo da mi dodje iz guzice u glavu... okani se praska, neces od njeg masu nabaciti nego od kila mesine, zobi, mlijeka, rize, sira, povrca... Uhvati se teskih slozenih vjezbi (pod teske mislim na visoke kilaze, tj. intenzitet, a pod slozene mislim na compound - vjezbe koje koriste vise zglobova i ne izoliraju misic, nego pogadjaju dosta misica), sredi prehranu i ne ocekuj da budes ripped animal za 2 mjeseca. Skok u snazi ces vrlo brzo osjetiti, cim se neuromotorika malo uveze, nakon cega dolazi hipertrofija (rast). Nemoj da budem pogresno shvacen, suplementi su skroz OK ako ih mozes priustiti i donose pozitivna iskustva i povoljna djelovanja na rast; medjutim, ne dovoljno da opravda novac ulozen u njih (bar po mom misljenju), i ljudi od suplemenata ocekuju djelovanje steroida, ono da odjednom buknu... Budite svjesni da u teoriji, covjekovo tijelo (bez AAS) moze sintetizirati najvise 0.5kg misicne mase sedmicno, i to samo u pocetku, i to samo ako su apsolutno svi uvjeti povoljni. I to moze vrlo kratko. Kasnije, ljudi su zadovoljni sa 2kg ciste misicne mase godisnje - to je ogroman rezultat. Medjutim pocetnici mogu skociti nekih prilicno kvalitetnih 10kg za nekih pola godine, naravno pod uslovom da su uvjeti povoljni. I upamtite, misici se grade godinama, a salo gubi kroz par mjeseci... sto ne znaci da se trebate usvinjiti dok ste "na masi", odnosno imate kalorijski suficit. Majku mu, svaki put kad se javim da kazem koju pametnu na temi napisem romanChivas1 wrote:E hvala evo naso sam na piku cijene svega sad znam ..kone wrote:Ja mislim da ima,ali nisam siguran...Otidji na pik..ba i tamo ces naci sve sto te interesuje.Ukucaj sta trazis i naci ces bez problema sa svim mogucim informacijama..pozzzChivas1 wrote:A jel on ima jos tih proizvoda imal gdje spisakkolko mu je N.O.Xplode
sad mi treba neki profic da mi kaze sta mi je najbolje da uzmem ..konto sam whey gold premium i N.O.Xplode .. trebal mi jos sta ?
moram mase nabacit 190 cm i 73 kg
Upravo tako, opali pola godine samo whey-dekstroza, ako ostanes u sportu i svidi ti se, onda kreatin, NO-boosteri... NO xplode ima vazodiletacijska svojstva, pa nije preporucljivo osobama koje imaju probleme sa srcem/pritiskom. Pored toga, beneficije NO boostera nisu neke, jedino sto dize inzulin i daje bolji pump u misicima (vaskularniji-venozniji ste), prolaze vas trnci zbog beta-alanina...Neelix wrote:Pocni sa wheyom pa nakon nekoliko mjeseci sagledaj stanje i kako napredujes, pa eventualno pitaj za savjet sta dalje. Pusti se no xplodea
- Chivas1
#1348 Re: Teretana
- njahr
#1349 Re: Teretana
ja treniram godinu dana i nije mi treb`o nikakav instruktor ni slicno, vjezbe mozes pogledat na teretana.ba , body.ba a i u teretani uvijek mozes nekoga zamolit da ti objasni. Preparate nisam koristio ali sam dosta napredov`o. Evo ne treniran mjesec dana uzeo sam pauzu i nisam nista "ofalio". Danas nastavljam opet sa teretanom.
preparati ti ne trebaju, probaj prvo trenirat da vidis kako ide ako nisi zadovoljan uzmes sebi kreatin sa snagu i deri
preparati ti ne trebaju, probaj prvo trenirat da vidis kako ide ako nisi zadovoljan uzmes sebi kreatin sa snagu i deri
-
sitna.buranija
#1350 Re: Teretana
Ye. Stavljanje vise od 40g u PWM je glupost, jer je vrijeme obrade wheya manje od sat vremena, a tanko crijevo moze da apsorbuje 30g +- 10g proteina u roku od sat vremena, ostalo ide u stolicu. Tako da, jedna mjerica wheya i 60g dekstroze (posto si zgoljo sa dosta brzim metabolizmom, UH ti pasu, pa se ide u omjeru 1:2... da si na definiciji, islo bi 1:1). Naravno, razvaljuj se na treninzima.Chivas1 wrote:sta sad samo whey i onaj secer da uzimam ?
Bolje ovdje: http://www.exrx.net/Lists/Directory.htmlnjahr wrote:ja treniram godinu dana i nije mi treb`o nikakav instruktor ni slicno, vjezbe mozes pogledat na teretana.ba , body.ba a i u teretani uvijek mozes nekoga zamolit da ti objasni. Preparate nisam koristio ali sam dosta napredov`o. Evo ne treniran mjesec dana uzeo sam pauzu i nisam nista "ofalio". Danas nastavljam opet sa teretanom.
Dva vodica da razbiju mitove pocetnicima, i odlican uvod u sam sport, i objasnjava osnove funkcionisanja tijela koje nas zanimaju u ovom slucaju (izgradnja misica). Tuzno je da ljudi vise znaju o svojim autima i mobitelima nego o vlastitom tijelu. Izvolton:
http://www.liamrosen.com/fitness.html
http://www.acaloriecounter.com/building-muscle.php
Ovaj drugi ima preveden na forum.teretana.net, treba potrazit