E sad meni treba preporuka,
gdje ima u okolici Sultanahmeta, Fatih, Galata...dobar onaj njihov tradicionalni kafić, tipa minderi,šiša i trbušne plesačice
Moderator: anex
što se nargila tiče nema dalje: tramvaj CEMBERLITAS stanica i pođeš malo prema Kapali čaršiji, s desne strane imaš ulaz u jednu đamiju gdje je sklop par kafanica u kojima ima na stotine nargila, naravno zapaljenihMyIstanbul wrote:Hahaha![]()
presmija se... preludi ste, šta kaže još mi dali hemijsku
![]()
moram probati onda definitivno, lol
mi smo prošli put sve fino platili,... ali smo se malo pravili priglupi, nikako nekulturni
pa smo sve kupovali preko reda, u Topkapi je bio najveći red za ulaznice...jednostavno smo zamolili neku sekicu iz prvog safa da kupi i nama.
Sad planiramo opet za novu, imaju ove akcije karata 99e, pa ćemo istražiti neka mjesta gdje prvi put nismo stigli otići.
Imate preporuku, za neki njihov tradicionalni kafić sa šišom, sećijama, trbušnim i sl.?? PLZ.
Nema nam prijatelja Eniaca već duže vremena
sve zavisi šta te zanima - ukoliko želiš noćni život i trgovine onda TaksimJasminak wrote:prvi put idem u istanbul sad za novu godinu u svojoj organizaciji , avionom, pa ako moze kakav savjet vezano gdje je najbolje uzeti smjestaj, neka preporuka? citajuci razne forume preporucuju kao za prvi put najbolje je na taksimu zbog prevoza, al' eto ako neko ima par savjeta molila bi da podijeli sa mnom..
kad je poskupilo?vjesticanametli wrote:ulaz u baziliku nije 10 vec 20 lira i pravite pres kartice.....usteda je super![]()
Smjestaj trazis u zavisnosti sta te interesuje. Sultanahmet je nekako uobicajen za turiste koji hoce da budu blizu Aje Sofije, Plave dzamije,Top Kapi, Hipodrom, Bazilika cisterna,..Jasminak wrote:prvi put idem u istanbul sad za novu godinu u svojoj organizaciji , avionom, pa ako moze kakav savjet vezano gdje je najbolje uzeti smjestaj, neka preporuka? citajuci razne forume preporucuju kao za prvi put najbolje je na taksimu zbog prevoza, al' eto ako neko ima par savjeta molila bi da podijeli sa mnom..
Vještice ajd molim te pošalji broj čika Hasana u pp..vjesticanametli wrote:ja sam bila prije 2 mjeseca u hotel septimum na sirkeciju i bilo nam je divno......ljubazni su i cisto je a sve je blizu....ako zelis saljem ti podatke od cika hasana na pp jer mi je rekao da ljudi mogu zvati i da ce biti jeftinije i soba ce vas cekati a ne preko booking-a jer tada mi placamo vecu cijenu a on jos bookingu neke paremama mu je bosanka pa kaze to tebi i prijateljima ako zelis
imas super restoran na cosku gdje rade bugari, turci i 1 kurd i govore nas malo
LM super
vjesticanametli wrote:ja sam bila prije 2 mjeseca u hotel septimum na sirkeciju i bilo nam je divno......ljubazni su i cisto je a sve je blizu....ako zelis saljem ti podatke od cika hasana na pp jer mi je rekao da ljudi mogu zvati i da ce biti jeftinije i soba ce vas cekati a ne preko booking-a jer tada mi placamo vecu cijenu a on jos bookingu neke paremama mu je bosanka pa kaze to tebi i prijateljima ako zelis
imas super restoran na cosku gdje rade bugari, turci i 1 kurd i govore nas malo
LM super