Bosna i Hercegovina - Turska

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
edin 2323

#1326 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by edin 2323 »

kuma wrote:Eeee bas je i meni ta reklama Banke zapela za oko. Pa nisam mogla da vjerume :roll:
dobro je,sta ste zapeli za reklamu!!!bitno je da mi idemo u baraz,a tamo mozemo igrati i protiv njemacke cak...hohoho to bi bilo opasno...najslabija drugoplasirana ekipa se zna a to je NORVESKA
klixober

#1327 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by klixober »

Ako prodemo u baraz(sto je veoma vjerovatno),nadam se da cemo dobiti Svedsku.Mislim da je od svih ekipa koje bi bile u bubnju za "jace",ekipa s kojom se mozemo nadigravati i koju mozemo izbaciti,posebno sto im je najbolji igrac Bosanac.Mislim da bi Ibrahimovica i nasi i svedski mediji i navijaci prije utakmice toliko razapeli,da ne bi znao gdje mu je glava.
and

#1328 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by and »

Mahalac wrote:Sretan sm sto smo dovde dosli ali sam apsolutno nezadovoljan igrom i odnosom nasih. Utakmica je bila kao istorijska i trebali se dati 120% a ono primismo go u 4 min i to petom odigran dupli pas.
Sinoc su turci bili zreli za poraz ali mi onakvi kakvi smo indolentni, lijeni i povuceni nismo to iskoristili. Zao mi je zbog toga jer nismo uzeli ono sto se moglo sinoc i moralo se. Zao mi je i gadi mi se ona igra, nazovi igra u 2 pol. gdje nas je samo sreca drzala. TAKO NECEMO NIDOKLE. Ciro mi je kriv samo sto nije u obadvije zadnje tekme ubacio Muslimovica mjesto Ibisevica.
Pesimista sam i mislim da ce nas ovo sinoc kostati jer smo se vec opustili pred Estoniju i upisali poene.
Turska igra nerijeseno s Belgijom ili uzima sve bodove a Armeniju gazi. Mi ne uzimamo bodove u Talinu a spanci nas deru s drugim timom. Sve ovo pisem jer sam sinoc vidio nesto sto sam mislio da se od Omana i Irana nece ponoviti. NAZALOST.
U baraz idu Turci jer to hoce i zele i uspijece :(
stvarno ne vidim razlog takvom pesimizmu.
ova mlada generacija koja će pred sobom imati još dosta utakmica ove kvalifikacije igra odlično.protiv "lošijih"reprezentacija sigurne pobjede,a porazi i to tijesni u gostima kod polufinaliste i prvaka evrope.
tačno je da smo imali priliku riješiti drugo mjesto 2 kola prije kraja,ali i malo lošija forma nekih igrača,malo nedostatak sreće su nas u tome onemogućili.odlična turska sa 120% zalaganjem nas nije uspjela pobijediti.imamo još 2 meč lopte i što je najvažnije ne moramo se baviti matematikom i računati kako će ko igrati.sve imamo u svojim rukama i ova darovita generacija će već u talinu to potvrditi.
uglavnom mnogi bi se sigurno mijenjali za našu poziciju-turska,švedska,portugal,češka,slovenija,sjeverna irska,hrvatska,ukrajina,austrija,bugarska.
Nosferatu
Location: Give me your tired, your poor, Your huddled masses yearning to breathe free

#1329 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by Nosferatu »

madner wrote:
Cuj protiv bilo koje jace ekipe. Sad ispade Turci tarabe :roll:
Naprotiv, da sam mislio da su tarabe ne bih ni prognozirao remi par dana prije tekme. Mislio sam vise na ekipe koje nas cekaju u barazu, recimo Rusija ili Francuska. Duduse citajuci ovaj topik skontah da nema potrebe za nervozu, mi cemo ih pregaziti svakako :run:
Pricajte sta hocete, ja nisam zadovoljan sekunde. Neka je remi, neka je nama to sinoc bilo dovoljno, mene ova igra brine.
Francuska jeste malo jaca od Turske, ali ne previse.
Po cemu je Rusija jaca od Turske?

Spanija je trenutno najbolja na svijetu, ali ni ona ih nije pregazila. Ne znam za ekipu koja bi to mogla, pa nisu ni oni 11 levata.[/quote]

Jel to ona Spanija sto ih je Amerika pobjedila u Konfederacijskom kupu?

Ona Amerika u kojoj nema lige fudbalske uopste jer se vise potrosi na zenski college basketball nego na soccer u Americi profesionalni, pa uzela ih 2-0 i po prvi put se pojavila u finalu FIFA-inog nekog turnira ikad?
Cafe Camargue

#1330 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by Cafe Camargue »

Nosferatu wrote:
madner wrote:
Cuj protiv bilo koje jace ekipe. Sad ispade Turci tarabe :roll:
Naprotiv, da sam mislio da su tarabe ne bih ni prognozirao remi par dana prije tekme. Mislio sam vise na ekipe koje nas cekaju u barazu, recimo Rusija ili Francuska. Duduse citajuci ovaj topik skontah da nema potrebe za nervozu, mi cemo ih pregaziti svakako :run:
Pricajte sta hocete, ja nisam zadovoljan sekunde. Neka je remi, neka je nama to sinoc bilo dovoljno, mene ova igra brine.
Francuska jeste malo jaca od Turske, ali ne previse.
Po cemu je Rusija jaca od Turske?

Spanija je trenutno najbolja na svijetu, ali ni ona ih nije pregazila. Ne znam za ekipu koja bi to mogla, pa nisu ni oni 11 levata.

Ona Amerika u kojoj nema lige fudbalske uopste jer se vise potrosi na zenski college basketball nego na soccer u Americi profesionalni, pa uzela ih 2-0 i po prvi put se pojavila u finalu FIFA-inog nekog turnira ikad?[/quote]
Nije to ta Spanija, nesto si ti pomjesao.
jeza u ledja

#1331 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by jeza u ledja »

komeba wrote:
elSaik wrote:
komeba wrote:
Ibricic je izgubio loptu kada smo primili gol.Turci su loptu prenijeli na drugu stranu i opet je slijedila greska Salihovica.Dakle greske dvojice igraca koji ne igraju na svojim pozicijama,pa im se djelimicno oprasta.
Ali u barazu nas cekaju reprezentacije koje su par stepenica iznad Turske..
'Ajde, molim te, nabroj mi sve europske reprezentacije koje su par stepenica iznad polufinaliste Eura 2008, a koje će igrati u baražu?
Francuska,Rusija,Portugal/Svedska,Hrvatska...
To su vjerovatno ekipe protiv kojih cemo igrati u barazu.
Portugal, Svedska i Hrvatska nisu iznad Turske, a pogotovo ne "par stepenica" (po kojem to kriteriju?).
Mislim da je Svedska cak i slabija i da je negdje na nasem nivou.
Sounder

#1332 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by Sounder »

Ako je Marjan komentirao utakmicu na nekom radiju, ima li gdje njegov komentar za nas gol?
klixober

#1333 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by klixober »

jeza u ledja wrote:
Portugal, Svedska i Hrvatska nisu iznad Turske, a pogotovo ne "par stepenica" (po kojem to kriteriju?).
Portugal jeste,Svedska vjerovatno nece u baraz,a i Hrvatska pojedinacno gledajuci igrace,je jaca od Turske.Ne mnogo,ali je jaca.
Last edited by klixober on 10/09/2009 17:08, edited 1 time in total.
TheMule

#1334 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by TheMule »

Nosferatu wrote:

Ona Amerika u kojoj nema lige fudbalske uopste jer se vise potrosi na zenski college basketball nego na soccer u Americi profesionalni, pa uzela ih 2-0 i po prvi put se pojavila u finalu FIFA-inog nekog turnira ikad?
Kad ih america pobjedi na svejetskom prvenstvu, onda nesto reci. sta je konfederacijski kup, to samo amerikanci bendaju
TheMule

#1335 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by TheMule »

komeba wrote:
jeza u ledja wrote:
Portugal jeste,Svedska vjerovatno nece u baraz,a i Hrvatska pojedinacno gledajuci igrace,je jaca od Turske.Ne mnogo,ali je jaca.
Turska je jedna od najjacih reprezentacija na svijetu, sigurno u prvih 10, ne samo zbog igraca, vec stila igre, duha, i trenera. Hrvatska tu nije ni blizu kao ni mi. Ovo je veliki uspjeh, ali naravno, uvjek moze bolje.
jeza u ledja

#1336 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by jeza u ledja »

Jel ono Hakan Sukur sjedio pored Bolica frizurice?
kmosst

#1337 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by kmosst »

karabaja-x wrote:kako ga je samo salihovic zabio cojece ekstaza ja sam skako od radosti al znao sam da ce ga zabit... jos uvjek gledam kako lopta ulazi u gol jeza me fata...samo steta, moglo je na poluvremenu biti 4:1 za nas...al nea veze...idemo dalje :bih:
NI KINESKI ZID MU NE BI BIO PREPREKA, A KAMO LI TURSKI...
dinty2

#1338 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by dinty2 »

Mahalac wrote:Sretan sm sto smo dovde dosli ali sam apsolutno nezadovoljan igrom i odnosom nasih. Utakmica je bila kao istorijska i trebali se dati 120% a ono primismo go u 4 min i to petom odigran dupli pas.
Sinoc su turci bili zreli za poraz ali mi onakvi kakvi smo indolentni, lijeni i povuceni nismo to iskoristili. Zao mi je zbog toga jer nismo uzeli ono sto se moglo sinoc i moralo se. Zao mi je i gadi mi se ona igra, nazovi igra u 2 pol. gdje nas je samo sreca drzala. TAKO NECEMO NIDOKLE. Ciro mi je kriv samo sto nije u obadvije zadnje tekme ubacio Muslimovica mjesto Ibisevica.
Pesimista sam i mislim da ce nas ovo sinoc kostati jer smo se vec opustili pred Estoniju i upisali poene.
Turska igra nerijeseno s Belgijom ili uzima sve bodove a Armeniju gazi. Mi ne uzimamo bodove u Talinu a spanci nas deru s drugim timom. Sve ovo pisem jer sam sinoc vidio nesto sto sam mislio da se od Omana i Irana nece ponoviti. NAZALOST.
druze,hajd usuti i ni jedne vise ...mrs .da te nisam vidio vise ni cuo!
elSaik

#1339 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by elSaik »

Španija (top 3 svijeta) - BiH 1:0

Prije toga
Španija - BiH 1:1
BiH - Španija 1:1

Pokažite mi reprezentaciju koja ima bolje rezultate od nas protiv Španaca u posljednje njihove tri utakmice... :mrgreen:
O ye

#1340 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by O ye »

Nasi u jos jednoj reklami, ovoga puta humanitarnoj. EUFOR organizuje neko fudbalsko takmicenje za osnovce.
Kazu super neke nagrade. Evo video

Sezam

#1341 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by Sezam »

Prije pocetka ovih kvalifikacija, da nam je neko rekao da ce nam trebati pobjeda u Estoniji da osiguramo baraz - svi bi potpisali iste sekunde bez ikakvg razmisljanja.

Zato ohanite malo sa kritikama, Ciro zna sta radi, do 10. oktobra ce se igraci naloziti ko nikad do sad, Estoniju ce preplaviti horde Bosanaca, idemo u baraz...a tamo sve zavisi od zrijeba...

:bih:
estonija

#1342 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by estonija »

Sezam wrote:Prije pocetka ovih kvalifikacija, da nam je neko rekao da ce nam trebati pobjeda u Estoniji da osiguramo baraz - svi bi potpisali iste sekunde bez ikakvg razmisljanja.

Zato ohanite malo sa kritikama, Ciro zna sta radi, do 10. oktobra ce se igraci naloziti ko nikad do sad, Estoniju ce preplaviti horde Bosanaca, idemo u baraz...a tamo sve zavisi od zrijeba...

:bih:
Bice i manijaka 8)
zecko_kupuz

#1343 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by zecko_kupuz »

O ye wrote:Nasi u jos jednoj reklami, ovoga puta humanitarnoj. EUFOR organizuje neko fudbalsko takmicenje za osnovce.
Kazu super neke nagrade. Evo video

Žiku partnera - FC Utrecht, Premiership... :shock: 8-)
jutarnji

#1344 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by jutarnji »

Ma ok, mi smo prvi put otkad postoji repka usli u tekmu sa nekom svjetskom klasom da se nadigravamo. Odbrana nije postajala ni kod njih
ni kod nas, obicno su takve utakmice za srcanog, a ona jucer je bas bila dibidus do jaja. Izvukli smo remi, moglo je bolje, a moglo je i
nevidjen helac. Taman je ono, jos malo posloziti kockice za Estoniju i onda do baraza raditi na kondiciji, pa sta nam nebesa daju.
`ebem li ga, da me ubijes ne mogu shvatiti toliki pesimizam. Cini mi se kad bih dosao na takav stadij k`o ti, bojim se da bih uzeo
tetejac i rijesio sve probleme u zivotu. To sta Turci hoce i zele je jedna stvar, ono sto oni mogu i sto ce dobiti jeste sansa da 14.10. 2009
kleknu pred Ciru i pomiluju mu hashima kucuka hokija.
JThomas

#1345 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by JThomas »

ja opet pitam, kad smo mi to postali argentina ili brazil da nam neriješena protiv turske predstavlja neuspjeh? čak i da jesmo lošije igrali od njih - a sa čim se ne slažem uopšte?

šta su to oni posebno pokazali, boga vam? u prvom poluvremenu nisu napravili NIŠTA osim gola. u drugom su stvorili dvije-tri super šanse - ali mi smo ih opet stvorili više, miske zaobišao golmana, muslimović sam s devet metara pravo u golmana, džeko tri puta sam na golmana...na pragu smo našeg najvećeg dometa do sad. i koji smo mi sad kurac odjednom postali da nam to bude neuspjeh?

iskreno, u baražu su nam šanse vrlo tanke, ali nisu nepostojeće. s ukrajinom i švedskom bi mogli igrati, s francuskom, hrvatskom ili rusijom, vrlo, vrlo teško.
jeza u ledja

#1346 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by jeza u ledja »

JThomas wrote: iskreno, u baražu su nam šanse vrlo tanke, ali nisu nepostojeće. s ukrajinom i švedskom bi mogli igrati, s francuskom, hrvatskom ili rusijom, vrlo, vrlo teško.
Sa Svedskom (ako bude nosioca) se ne mozemo sastati. :sad:
todd_smith

#1347 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by todd_smith »

najvise bih volio da igramo protiv sjeverne ili republike irske, obje su ekipe znatno slabe.Nemam blage kako su dosli do drugog mjesta u svojim grupama :/
rado_vidjen

#1348 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by rado_vidjen »

Zamolio bih gospoidina avdu z, ohrana, ciru zmaja. stevena gerRarda, odnosno dzerarda selmana :D , da vise ne citira moje postove. kapisi? :)

Najdrazi nas sandzaklijo, ti sinjosnu utamicu posmatras iz izvitoperene, munibovske perspektive. Svi znamo da si ti placenik saveza i clan kulta "ciro blazevic". Zasto to kriti? Tebi, da Ciro stavi Mulinu, umjesto Bajramovica, ti ces naci "pravdanje". Jer to ti je posao, zar ne? (osim istresanja pepeljara, i ono kad te munib posalje po pivu)

Argumenata nemas, jer je svako ko se razumije u fudbal, je sinoc vidio isto sto i ja: njihov vezni red je dominirao u drugom poluvremenu; nestali Ibricic, lipsali Muratovic, indisponirani Misimovic i td.

Preko 200.000. registrovanih korisnika foruma je na mojoj strani. :) Iz prostog razloga sto niko osim tebe nije reagovao na moju pausalnu, dobronamjernu analizu. Svi koji su presutili taj post, znaci da ga presutno odobravaju. Prosta, cike-cange logika :D :lol:

Na kraju krajeva, ja nisam ni okrznuo St. Ciru. Ugodno me iznenadio sa dva spica, vrsio je pravovremen izmjene....ali on, kao trener, ne smije biti zacahuren i drzati se vazda jednog te istog, tj. forsiranja pojedinih limitiranih igraca, samo zato sto su mu simpaticni a koji objektivno nemaju mjesta u timu. (makar ne za jace utakmice)

Ciri bi porucio da ide po Papca i na koljenima, ako treba, moli ga za povratak. A tebi bi avdas porucio onu

"svaka koja ostane u tebi je zlatna"

Idemo dalje :bih:
rado_vidjen

#1349 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by rado_vidjen »

Moj izbor za baraz od cetverca: Rusija, Francuska, Ukrajina/Hrvatska, Grcka/

RUSIJA!

Garantujem da su nabolji moguci izbor. Obrazlozicu kad zvanicno dodjemo do baraza. :bih:
JThomas

#1350 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by JThomas »

jeza u ledja wrote:
JThomas wrote: iskreno, u baražu su nam šanse vrlo tanke, ali nisu nepostojeće. s ukrajinom i švedskom bi mogli igrati, s francuskom, hrvatskom ili rusijom, vrlo, vrlo teško.
Sa Svedskom (ako bude nosioca) se ne mozemo sastati. :sad:
dobro, možda bi po sadašnjem poretku grčka bila nosilac, ali i s njima bi se moglo igrati.

moliti boga da švedska ostane druga, ukrajina prestigne hrvatsku, a latvija grčku (puste želje, znam :D )
Locked