Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednosti

Post Reply
zonbirile

#1326 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by zonbirile »

kiky wrote:čuo sam od jenog čoeka ( ako rečem od koga oma če te znat ko je ), ko se učlani u radonjka jaliju dobijat če avaz brezplatno na avlijska vrata ....
jel to istina ...
-------------------------------------------
i ja ,još kažu ko dovede staru mater ima dva kruga u onom vrtećoj mehani.
Real Khan

#1327 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Real Khan »

VjecitiStudent wrote:
Real Khan wrote: Nije da se nešto hvalim, ali meni je dovoljno nekoliko naoko sitnih detalja, koje mnogi ne prepoznaju, da skontam šta je iza svega toga... Naravno, pored namjere Muniba Jusufovića da replicira svom dojučerašnjem stranačkom kolegi (Žiliću) iz čisto osvetničkih pobuda (jer je Žilić ipak ostao u SBiH), ova reakcija u suštini otkriva buduću politiku fahrine stranke jer će Munib Jusufović uz Fahru Radončića, Adnana Terzića, Aidu Čikić... imati jednu od ključnih uloga.
:?
Zar ovi bivsi SBiH-ovci nisu osnovali neku trecu stranku?
Pa to je ta "treća stranka"...šta misliš zašto je Aida Čikić sjedila u zadnjim redovima na press konferenciji kada je Fahro objavio da osniva stranku? Nije tu sjedila kao novinarka u svakom slučaju...a na kraju, Munib Jusufović mi je lično potvrdio da je to-to... ;-)
VjecitiStudent

#1328 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by VjecitiStudent »

Real Khan wrote:
VjecitiStudent wrote: :?
Pa to je ta "treća stranka"...šta misliš zašto je Aida Čikić sjedila u zadnjim redovima na press konferenciji kada je Fahro objavio da osniva stranku? Nije tu sjedila kao novinarka u svakom slučaju...a na kraju, Munib Jusufović mi je lično potvrdio da je to-to... ;-)
U svakom slucaju cijenim njen angazman na razminiranju Trebevica :thumbup:
:mrgreen:
zonbirile

#1329 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by zonbirile »

dobar je naš Munib,dvije tri krivične prijave,ali čovjek na mjestu-u komisiji i to parlamentarnoj,kad on zapne uvijek se nađe modus za povećanje plate parlamentarcima.Još kada bi mu ko rekao da zamjeni naočale od socijalnog i kupi modernije,haman evropski lik,doduše krezav.
Patriot

#1330 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Patriot »

Dosta mi je i "Fahrudina" i onih sličnih njemu. Rahmetli Alija I. je uhljebio ovu pobjeglicu iz tzv.zajednice SiCG, a ovaj e znao zlouporijebitio gostoprimstvo. Sjetetite se 1996. (a oni koji su bili u OS RBiH neka se sjete 1993.konjica, Uzdola...) gdje je bi Radončić.???? Danas kada je uz pomoć SDA došao na vlast (jer je "bogat" čovjek jer ga cijelo vrijeme finansiraju i kreditiraju lopovi iz politike - čitaj SDA - "ala Džaferović" i slični), kao on pametan da nama autohtnim bosancima (bez obzira na ispovjest) drži predavanja - osniva novu pol.partiju da zaštiti interese Bošnjaka - jadi moji. :zoka:
addem

#1331 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by addem »

Ovaj se topic razvija kao onaj o miloradu dodiku. Fahro izgleda fakat postaje popularan medju forumashima. :P
Real Khan

#1332 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Real Khan »

VjecitiStudent wrote:
Real Khan wrote:
VjecitiStudent wrote: :?
U svakom slucaju cijenim njen angazman na razminiranju Trebevica :thumbup:
:mrgreen:
:lol: Bravo majstore! Samo si zaboravio pohvaliti i Safeta Halilovića za isti podvig jer su i njega demineri vadili iz auta skupa s njom ;-)
Banksy

#1333 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Banksy »

Real Khan wrote:...
Hvala na iscrpnom postu, ali to su efemerne stvari :D
drugo mene zanima, suština :D ključni izvor, sećija :wink:

Stoji li i dalje ovo:
Real Khan wrote: Odmah da napomenem kako ova Fahrina stranka u suštini neće predstavljati nikakvu opasnost za SDA (jedino možda za Tihića), nego će ciljati da zauzme mjesto u KOALICIJI sa SDA... s tim da će vjerovatno ići na to da skinu Tihića sa SDA kormila i instaliraju Bakira Izetbegovića.
Jedino u tom slučaju bi obje stranke imale punu podršku Reisa Cerića (koja im je već obećana i implicitno najavljena kroz bajramsku hutbu).
Nije valjda da me slagao moj ključni izvor (Reis M. ef. C.) :D
ili će ipak biti ovo (kako vidimo Instalacija Izetbegovića se nije desila):
Banksy wrote: ja mislim da Fahro uopšte NE ŽELI koaliciju sa SDA, nebitno čije mjesto bi zauzeo,
mislim da pravi neku novu koaliciju koja savim isključuje SDA i SBiH (ne računajući prebjege)
to mislim :D

Demineri su vadili Alićku :D ne Čikićku :D i profesora :D
Real Khan

#1334 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Real Khan »

Banksy wrote: Hvala na iscrpnom postu, ali to su efemerne stvari :D
drugo mene zanima, suština :D ključni izvor, sećija :wink:

Stoji li i dalje ovo:
Real Khan wrote: Odmah da napomenem kako ova Fahrina stranka u suštini neće predstavljati nikakvu opasnost za SDA (jedino možda za Tihića), nego će ciljati da zauzme mjesto u KOALICIJI sa SDA... s tim da će vjerovatno ići na to da skinu Tihića sa SDA kormila i instaliraju Bakira Izetbegovića.
Jedino u tom slučaju bi obje stranke imale punu podršku Reisa Cerića (koja im je već obećana i implicitno najavljena kroz bajramsku hutbu).
Nije valjda da me slagao moj ključni izvor (Reis M. ef. C.) :D
ili će ipak biti ovo (kako vidimo Instalacija Izetbegovića se nije desila):
Banksy wrote: ja mislim da Fahro uopšte NE ŽELI koaliciju sa SDA, nebitno čije mjesto bi zauzeo,
mislim da pravi neku novu koaliciju koja savim isključuje SDA i SBiH (ne računajući prebjege)
to mislim :D

Demineri su vadili Alićku :D ne Čikićku :D i profesora :D
Polako paša moj, dugo je do izbora 2010...Vidjet će se prvo kakve će rezultate imati SDA, kakve Fahro, pa onda će koalirati... U slučaju (vrlo vjerojatnog) pada rejtinga SDA - Tihić pada k'o zrela kruška...Na njegovo mjesto dolazi prinz Bakir i pravi tzv. "pro-bošnjačku koaliciju" i "vladu spasa"...naravno zajedno sa Fahrom.

Kako ljudi ne kontate da je ovaj Fahrin potez u stvari obično kloniranje SDA (jer je izgubila imidž sa Brankovićem, Šajom, i inim) i samo služi da prikupi očekivanu masu razočaranih glasača koji inače tradicionalno glasaju za SDA...Drugi cilj je da ta "nova" stranka preuzme što više glasova od odavno posrnule SBiH i imaš situaciju gdje je "vuk sit a ovce na broju". To u prevodu ide ovako: Fahro ("vuk") dobija resurse koje trenutno drži SBiH (elektroenergetski sektor), a narod ("ovce")dobija "novu" pro-bošnjačku stranku (tj. novu dozu jeftine demagogije) koja će nakon izbora završiti u koaliciji sa SDA iz koje će nakon izbornog poraza biti s noge na nogu otjeran Sulejman Tihić...

...a što se tiče drame sa "Jebevića", ja nisam bio gore kada su ih vadili iz minskog polja...samo znam da je profa zaglavio sa Čikićkom (tako su mi rekli... pa ako su lagali mene i ja lažem vas :D )
kiky

#1335 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by kiky »

muniba je alija amnestiro i pustio iz zatvora tik prije nego je preselio ...
( to mu je kažu bila pošljednja želja za života. čak nije ni hanumu poselamio ... )
munib je stari brčanski lopov i prevarant ...
jadna stranka u kojoj on čuči ...
i nekako mi pristaje uz radonjka ...
Agic Nurija

#1336 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Agic Nurija »

udrch wrote:
Agic Nurija wrote:
gazela_t wrote:Neshvatljivo je kako se svaka tema na kraju svede na takav nivo da.......... :|

Budi Bog s nama. :-?
Kakvi urednici, takvi saradnici!
Zamislimo temu:

"Antibosanska politika bosanskih muslimana"

A onda da se latimo historijskih činjenica, od prve, probosanske pobune Gradaščevića, preko prve historijske izdaje Bosanaca od hercegovačkih begova-nepismenih balija, pa redom...., na pr., ko je ili koji su to u ime bosanskog naroda potpisali pristup austrougarske provincije Bosnien und Herzegowina kraljevini SHS 1918....ili Spahu i njegovu MBO, Kulenoviće i Mešiće sa NDH, muslimani u štabu Draže Mihajlovića, muslimani u KPJ kao garancija opstanka "srpskohrvatske bih" i na kraju Aljo i njegova SDA bulumenta kao vrhunska kruna izdaje ukupne bosanske historije....za republiku srpsku u ime arapskih svetinja! Sandžaklije su samo jadan ostatak antibosanskih muslimanskih podvala narodu kojeg više i nema i zemlji koja je nekad bila zemlja jednog ponosnog, bosanskog naroda - sve do dolaska i u bosansku zemlju ukopavanja poganih i krvavih temelja monoteističkih vjerskih institucija sa vojskama, danas več trajnih okupatora!
Da su se bosanski muslimani po odlasku Osmanlija, umjesto bijega u "muslimaniju", borili za bosansku zemlju i za bosanski narod u cjelini, nikada nikakvi srbi i nikakvi hrvati ne bi uspjeli uhvatiti korjena u bosanskoj stvarnosti i bosanskoj politici! I to dobro znaju "anam oni", te se nikako i nigdje i ne bune protiv prefiksa "muslimanski-ska-sko", ali protiv >bosanski-ska-sko i te kako...!!!!!!!!
Oouuu..pa nije valjda sve tako crno gosp. Agiću..
Pa zar smo uvijek imali izdajnika toliko..pa baš niko od ovih nije valjo ni malo..
Nego mene zanima ovaj dio oko naše borbe sa Austrougarskom..baš me zanima dali bi nam borba sa njima donijela više štete ili koristi da smo se svi onako usprotivili i oružje u ruke uzeli..nismo, a da jesmo vjerovatno bi moćna i snažna Bosanska armija potukla do nogu slabašnu i neorganziranu Austrougarsku armiju..a da smo kojim slučajem izgubili boj, mogli bi biti bar moralni pobjednici, i veličati pobjedu ko Srbija boj na Kosovu..
Parlament bosanskog naroda u Sarajevu nikada nije postojao, pa prema tome može da se zaključi dugoročnost i obim izdaje onih koji nemaju nikakvu rezervnu zemlju/državu, osim ako ne misle na "onaj dunjaluk"! Borba za obnovu bosanske države je ujedno i borba za slobodu bosanskog naroda, jer ni jedan narod bez vlastite države nije i ne može biti slobodan. Uostalom, u Bosni do dolaska Osmanlija nikada nije postojala državna/narodna vjerska institucija, a bilo je za Kotromanića vijekovima dugo i države i slobode i naroda bosanskog!
Zato, čuvajte se onih koji u Bosni sa pozicija muslimanstva obečaju "narodu" bilo šta u političkim nadmetanjima!
zonbirile

#1337 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by zonbirile »

pa unutar bošnjačkog korpusa imaš 2 stranke,treća samo odvlači glasaće,izgleda KOS opet pjeva.
RkeKoke

#1338 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by RkeKoke »

zonbirile wrote:pa unutar bošnjačkog korpusa imaš 2 stranke,treća samo odvlači glasaće,izgleda KOS opet pjeva.
pa koje su to dvije de mi reci?? ima ih najmanje 3, sda, sbih, sdp. od kojih nijedne ne moze s druge dvije
a sto se tice kosa, nije kos prije ce biti db, sa Scepom prvim vokalom
_BaD_BoY

#1339 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by _BaD_BoY »

muniba je alija amnestiro i pustio iz zatvora tik prije nego je preselio ...
( to mu je kažu bila pošljednja želja za života. čak nije ni hanumu poselamio ... )
nema potrebe da te covjek upoznaje..tvoji su postovi ogledalo tvog karaktera
zonbirile

#1340 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by zonbirile »

koja je to nužda,ili ambicija pa stati sa Safetom,a tek leći.
spokojan

#1341 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by spokojan »

gledam ovog sekija radoncica na bhtv, emisija crta ...

... coce, pravi crnogorac ... jako slici na buraza, ne znam jesu li fahro i on blizanci?

Ali svejedno ima muda ... zivi u crnoj gori a plete po radovanu i ideolozima sanu .... bez dlake na jeziku ...
spokojan

#1342 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by spokojan »

a ipak nije izgleda, izgleda da je ipak on zivi sarajevu ...
spokojan

#1343 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by spokojan »

kakavdanakneiskustvu wrote:
spokojan wrote:gledam ovog sekija radoncica na bhtv, emisija crta ...

... coce, pravi crnogorac ... jako slici na buraza, ne znam jesu li fahro i on blizanci?

Ali svejedno ima muda ... zivi u crnoj gori a plete po radovanu i ideolozima sanu .... bez dlake na jeziku ...

sušta suprotnost od brata.

Bivaaa ... dobar covjek Seki.
spokojan

#1344 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by spokojan »

pa to bi bila teza uvreda za fahra nego da kazes da je kvaran kao covjek
brucos7

#1345 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by brucos7 »

Kakav je Fajro najbolje govori cinjenica da je uspio da otjera (halo OTJERA) brata blizanca iz Avaza, Ma fuuuuj. Razlog: Seki se nije uklapao u njegovu koncepciju lazi i petljanja.
spokojan

#1346 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by spokojan »

kakavdanakneiskustvu wrote:
spokojan wrote:pa to bi bila teza uvreda za fahra nego da kazes da je kvaran kao covjek

ok.
'kani se takvih reply-eva ... i 'kani se blacenja lika i djela fahra ... nije on bezopasan ... evo ja planiram aplicirati za clanstvo u stranci ... pa ako me prime, castim ...
StupskaBitanga

#1347 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by StupskaBitanga »

real khan
Jel Mišković još u igri????
Šta je s objektom Avaz Tuzla??
Kakve veze imaju Robot i Bingo????
Jel istina da se Radončić zamjerio sa Todorićem???
Kakih još ima friških vijesti
Real Khan

#1348 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Real Khan »

StupskaBitanga wrote:real khan
Nemam ovih dana vremena za forum i samo navratim na 5 minuta da vidim ima li išta pametno...Ali, evo da ne ostanem dužan forumašima:

Navodno (prema informacijama koje sam dobio od insidera) ta veza Mišković-Radončić je pukla jer se izofirala i navodno nisu mogli dogovoriti neke detalje. Hmm, pomalo infantilno objašnjenje koje sam dobio, ali ja mislim da ta veza nije "pukla" nego samo čeka svoje vrijeme (npr. Fahrinu pobjedu na izborima). Tako da je to zvanično "ništa od toga", ali suštinski je na "čekanju"...
Ovo ostalo (Avaz Tuzla, Robot Bingo i "zamjerke Todoriću") nisam imao vremena istraživati jer se ovih dana bavim nekim drugim pitanjima od višeg interesa za državu... Ne zamjerite mi, ali fakat nemam dovoljno vremena (zna li iko kako da se kloniram na dvojicu ili trojicu? :D )
simonese

#1349 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by simonese »

Real Khan wrote:
Nemam ovih dana vremena za forum i samo navratim na 5 minuta da vidim ima li išta pametno...Ali, evo da ne ostanem dužan forumašima:

Navodno (prema informacijama koje sam dobio od insidera) ta veza Mišković-Radončić je pukla jer se izofirala i navodno nisu mogli dogovoriti neke detalje. Hmm, pomalo infantilno objašnjenje koje sam dobio, ali ja mislim da ta veza nije "pukla" nego samo čeka svoje vrijeme (npr. Fahrinu pobjedu na izborima). Tako da je to zvanično "ništa od toga", ali suštinski je na "čekanju"...
Ovo ostalo (Avaz Tuzla, Robot Bingo i "zamjerke Todoriću") nisam imao vremena istraživati jer se ovih dana bavim nekim drugim pitanjima od višeg interesa za državu... Ne zamjerite mi, ali fakat nemam dovoljno vremena (zna li iko kako da se kloniram na dvojicu ili trojicu? :D )
Ogulin Culibrk Oglo:neka se kloniranje desi vodze ..... :D
ultima_palabra

#1350 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by ultima_palabra »

Real Khan wrote:

Sjo, od ponedjeljka pravna država, zlatne kašike i sve ostalo :D
Post Reply