Arsenal F.C.
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
extraordinary
#1326 Re: Arsenal F.C.
Znam ja zašto to rade, ali to proizvodi ogroman kontra-efekat. Ekipa se često dobro strmoglavi.
- mjesecev rog
#1327 Re: Arsenal F.C.
Jbg, moraju pokusati na sve nacine da zadrze najboljeg igraca. I ti da si manager trudio bi se svim silama da zadrzis najbolje igrace u klubu, ali slazem se da to ponekad donosi samo negativnosti...extraordinary wrote:Znam ja zašto to rade, ali to proizvodi ogroman kontra-efekat. Ekipa se često dobro strmoglavi.
-
extraordinary
#1328 Re: Arsenal F.C.
Puno bi lakše Wengeru bilo da napravi konkurentan klub i na taj način zadrži Fabregasa, a ne tim prisilnim davanjem kapitenske jer je očigledno da on nije vođa, a još bi uz to i da ode.
-
nuki_cika
#1329 Re: Arsenal F.C.
Ne možeš reći da arsenal nije konkurantan,pa sigurno i jaci tim imaju od drugih ekipa,mada ima ko i u svakoj ekipi debila(necu ih navoditi).a to da Fabregas nije pravi vođa,to si upravu sigurnoextraordinary wrote:Puno bi lakše Wengeru bilo da napravi konkurentan klub i na taj način zadrži Fabregasa, a ne tim prisilnim davanjem kapitenske jer je očigledno da on nije vođa, a još bi uz to i da ode.
-
extraordinary
#1330 Re: Arsenal F.C.
Ma dobro, ali Arsenal zadnjih par sezona kontinuirano prodaje najbolje igrače bez da dovede zamjene sličnog kalibra, već dovodi zamjene koje imaju potencijal da dostignu taj nivo u budućnosti. Zato ja imam utisak da je Arsenal neka vrsta trening centra, klub iz kojeg igrači odlaze da bi osvojili titule. Ima primjera tipa Adebayora i Tourea koji su otišli za parama, ali Henry je otišao da osvoji Ligu prvaka, sad isto hoće da uradi Fabregas, a vjerovatno i još poneki prvotimac ukaže li se prilika za to.
-
nuki_cika
#1331 Re: Arsenal F.C.
A ko fabregasu može garantovati da ce ako ode u barsu osvojiti ligu prvaka?extraordinary wrote:Ma dobro, ali Arsenal zadnjih par sezona kontinuirano prodaje najbolje igrače bez da dovede zamjene sličnog kalibra, već dovodi zamjene koje imaju potencijal da dostignu taj nivo u budućnosti. Zato ja imam utisak da je Arsenal neka vrsta trening centra, klub iz kojeg igrači odlaze da bi osvojili titule. Ima primjera tipa Adebayora i Tourea koji su otišli za parama, ali Henry je otišao da osvoji Ligu prvaka, sad isto hoće da uradi Fabregas, a vjerovatno i još poneki prvotimac ukaže li se prilika za to.
NE MOŽE NIKO.
Vengerov sistem rad i opcenito njegova filozofija fudbala je različita od drugih ekipa,pa cak i od barsalonine(mada su slicne).
Uspostavi svoj sistem rada tako da kad igraci mu odu u drugu ekipu nece nikada više dostići "onaj"potrebni nivo forme kakvu su imali u arsenalu.To je venger znao od početka,a igraci,pa i mi smo tek počeli to primjecivati.
Pogledaj samo anrija,adebajora,hleba,turea,piresa,viera.pa sjecam se jednog argentica koji je 2001 prešao u inter.Svi ovi igraci nisu ni sjena onih koji su igrali za arsenal.
Arsenal je klub koji se voli,koji igraci zavole,i u tome je razlika u odnosu na druge ekipe.
Ja sam nekad davno navijao za real(period 98-02),ali jedini motiv zašto sam tad navijao za njih je zato što su to bili pravi igraci koji su voljeli klub.
A pogledaj sad kristijana ronalda.On taj real ne voli,vec je tu samo zato što real madrid najtrofejniji klub na svijetu.
Meni jeste žao što arsenal nije osvijio trofej vec 5 godina,ima tu krivice i na vengeru,ali morate se i složiti da je arsenal bio u velikim dugovima.Sad kad su taj orgomni dug vratili doći će i trofeji.Ove godine minimalno 2,osim ako suci ne zaseru kao što su to radili u zadnjih par kola
- ratata
#1332 Re: Arsenal F.C.
extraordinary wrote:Ma dobro, ali Arsenal zadnjih par sezona kontinuirano prodaje najbolje igrače bez da dovede zamjene sličnog kalibra, već dovodi zamjene koje imaju potencijal da dostignu taj nivo u budućnosti. Zato ja imam utisak da je Arsenal neka vrsta trening centra, klub iz kojeg igrači odlaze da bi osvojili titule. Ima primjera tipa Adebayora i Tourea koji su otišli za parama, ali Henry je otišao da osvoji Ligu prvaka, sad isto hoće da uradi Fabregas, a vjerovatno i još poneki prvotimac ukaže li se prilika za to.
- mjesecev rog
-
nuki_cika
#1334 Re: Arsenal F.C.
Mjesecev rok
E o tim stvarima ja pricam
Jo kad igraci skontaju da ce sami sebi upropastiti karijeru ako odu iz arsenala nece niko ni ici više
E o tim stvarima ja pricam
Jo kad igraci skontaju da ce sami sebi upropastiti karijeru ako odu iz arsenala nece niko ni ici više
- ratata
#1335 Re: Arsenal F.C.
Interpol istražuje utakmicu Arsenal - Newcastle
Interpol je pokrenuo istragu povodom tvrdnji da je bila namještena utakmica 26. kola Premijer lige između Newcastlea i Arsenala, koja je prije dva dana završena bez pobjednika 4:4.
http://www.sarajevo-x.com/sport/nogomet ... /110207155
Interpol je pokrenuo istragu povodom tvrdnji da je bila namještena utakmica 26. kola Premijer lige između Newcastlea i Arsenala, koja je prije dva dana završena bez pobjednika 4:4.
- simonese
#1336 Re: Arsenal F.C.
pozdrav od Juventusaratata wrote:Interpol istražuje utakmicu Arsenal - Newcastle
-
sinkaspud
#1337 Re: Arsenal F.C.
Sve se okrenulo naopacke u drugom poluvremenu, Barton je zasluzio crveni za svoje divljacke startove, Diaby je lose reagovao, zasluzio crveni a i kljucan trenutak je povreda Djororua. Arsenal je i sa igracem manje bio bolji od Newcastla sve do u najmanju ruku smijesnog penala nakon kojeg je sve krenulo naopacke onda identicno udaranje golmana Arsenala se ne sankcionise crvenim, drugi penal je jos smijesniji sve u svemu prava tragedija za Arsenal, koja se samo njima moze desiti.
Ne mogu da vjerujem da neko kritikuje Koscielnog pa taj igrac sjajno igra eto Wenger ne zna sigurno onda ne zna ni Blanc koji ga je pozvao u reprezentaciju na utakmicu sa Brazilom, problem je Squilaci koji je igrao previse utakmica jer su dva od tri glavna stopera (Vermalen, Djorou, Koscielny) bili stalno ozlijedjeni tako da je Squilaci igrao i vecinu utakmica svojim sranjima zajebao. Nije on doveden u Arsenal ko rezerva vec kao backup on je trebao da odigra utakmica ko Evans ili Brown u Manchesteru ali eto zbog povreda je igrao vise i to se osjetilo na rezultatima pa ne mozes ti dovesti i imati u ekipi 4 vrhunska stopera.
Ne mogu da vjerujem da neko kritikuje Koscielnog pa taj igrac sjajno igra eto Wenger ne zna sigurno onda ne zna ni Blanc koji ga je pozvao u reprezentaciju na utakmicu sa Brazilom, problem je Squilaci koji je igrao previse utakmica jer su dva od tri glavna stopera (Vermalen, Djorou, Koscielny) bili stalno ozlijedjeni tako da je Squilaci igrao i vecinu utakmica svojim sranjima zajebao. Nije on doveden u Arsenal ko rezerva vec kao backup on je trebao da odigra utakmica ko Evans ili Brown u Manchesteru ali eto zbog povreda je igrao vise i to se osjetilo na rezultatima pa ne mozes ti dovesti i imati u ekipi 4 vrhunska stopera.
- burek_in_space
#1338 Re: Arsenal F.C.
Sve u svemu, Wenger opet nije kriv?! 
- bingov buraz
#1339 Re: Arsenal F.C.
Jah eto Arsenal namjesta
treba im para sirotinja je to.Onaj 4 gol je volej kakav vecina igraca ne uhvate u karijeri takve stvari se ne mogu stimati.Mada jedino moguce je da je sudija uplatio kakav x ili 1 to bi objasnilo uzasno sudjenje.
-
sinkaspud
#1340 Re: Arsenal F.C.
Ma Wenger kriv sto je sudija poklonio dva penala, on je kriv i za ozlijede koje su Vermalen i Van Persie zadobili na utakmicama Belgije i Holandije, kao i povrede ostatka ekipe, pogledajte statistiku ovog Dowda protiv Arsenala 3 utakmice 4 penala i 2-3 crvena mislim. Sto je Webb za Liverpool to je ovaj za Arsenal na kvadrat.
- ja.neron
#1341 Re: Arsenal F.C.
navijam za MAN UTD ali sedam godina bez titule mora biti krivac trener, predsjednik kluba i direktor kluba nikako povrede igrača
- ultima_palabra
#1342 Re: Arsenal F.C.
Kakve glupe teorije... šta kažu Rosicky igrao u slow-motionu... pa frajer tako igra čitavu sezonu 
- ratata
#1343 Re: Arsenal F.C.
Wenger je sam sebe prevazisao kad je izjavio da njegov jedini nasljednik moze biti Piksi

- Sezam
#1344 Re: Arsenal F.C.
Puno bre verujes srbijanskoj stampiratata wrote:Wenger je sam sebe prevazisao kad je izjavio da njegov jedini nasljednik moze biti Piksi![]()
- ratata
#1345 Re: Arsenal F.C.
Sezam wrote:Puno bre verujes srbijanskoj stampiratata wrote:Wenger je sam sebe prevazisao kad je izjavio da njegov jedini nasljednik moze biti Piksi![]()
tako ti je to kad nisi nacionalista
- Ridjobrki
#1346 Re: Arsenal F.C.
Dočekasmo i ovaj nogometni Bajram. Pitanje je samo kako ubiti vrijeme do 20:45... Par zanimljivih podataka koji ulijevaju optimizam:
- Guardiola nikad nije dobio utakmicu u gostima u knock-out fazi
- Messi nikad nije zabio u Engleskoj
- U zadnjih godinu dana Barca nije pobijedila u samo devet utakmica. U sedam od njih nije igrao Puyol, kao ni večeras.
Ja bih bio zadovoljan sa jedno 3:0, to bi bila fina zaliha za uzvrat...
- Guardiola nikad nije dobio utakmicu u gostima u knock-out fazi
- Messi nikad nije zabio u Engleskoj
- U zadnjih godinu dana Barca nije pobijedila u samo devet utakmica. U sedam od njih nije igrao Puyol, kao ni večeras.
Ja bih bio zadovoljan sa jedno 3:0, to bi bila fina zaliha za uzvrat...
- ultima_palabra
#1347 Re: Arsenal F.C.
Jel se ono Nasri oporavio? Vjerovatno neće početi...
Wengeru sasvim sigurno treba još jedan zadnji vezni, ako neće da mu se ponovi prošla godina... znači Diaby uz Songa i Wilsherea, Cescu dati više slobode prema naprijed i naravno Walcott uz RVP-a.
Edit: Evo vidim da nema Diabyja, onda valjda Denilson...
Wengeru sasvim sigurno treba još jedan zadnji vezni, ako neće da mu se ponovi prošla godina... znači Diaby uz Songa i Wilsherea, Cescu dati više slobode prema naprijed i naravno Walcott uz RVP-a.
Edit: Evo vidim da nema Diabyja, onda valjda Denilson...
Last edited by ultima_palabra on 16/02/2011 11:08, edited 1 time in total.
-
missko
#1348 Re: Arsenal F.C.
Arsenal ima sanse za pobjediti samo ako majstor RvP bude raspolozen inace kod Arsenala, trener -truba ,odbrana-truba a vezni red kakav god da je slabiji je od Barcinog. Dakle uzdajmo se u najboljeg
- Ridjobrki
#1349 Re: Arsenal F.C.
Ma ovaj Arsenal je daleko jači i ozbiljniji od lanjskog samo što je moderno i klišeizirano im se stalno rugati i tražiti im dlaku u jajetu. U istoriji nije postojao klub sa boljim rezultatima u kontinuitetu a da je bio više osporavan od Arsenala. I to non-stop! Tek kad bi Arsenal dobijao svaku tekmu sa 5:0 kritičari bi bili zadovoljni a onda bi srali zbog boje čarapa ili nečeg drugog.
Ovaj Arsenal nije najbolja ekipa na svijetu ali je odlična ekipa i to pokazuju rezultati ove sezone a uz to sazrijeva i nova generacija, pogledajte kako igraju Song, Wilshere i Djorou, u šta se izmetnuo Nasri a izgleda da smo i golmana dočekali u vidu Sczescznyja...
Walcott i Fabregas su već veterani
Večeras Barca puca na Maxwellu, Walcott će biti čovjek odluke!
Ovaj Arsenal nije najbolja ekipa na svijetu ali je odlična ekipa i to pokazuju rezultati ove sezone a uz to sazrijeva i nova generacija, pogledajte kako igraju Song, Wilshere i Djorou, u šta se izmetnuo Nasri a izgleda da smo i golmana dočekali u vidu Sczescznyja...
Walcott i Fabregas su već veterani
Večeras Barca puca na Maxwellu, Walcott će biti čovjek odluke!
-
sinkaspud
#1350 Re: Arsenal F.C.
Mislim da ce sva napadacka igra Arsenala biti forsiranje Wallcota na Maxvela, i lopte u prostor za Wallcota koje ce on kupiti ispred Maxvela, e sad zavisi kako se postavi Barcelonina odbrana tu a Nasri mozda cak i pocne utakmicu veceras mada ja ga ne bi forsirao.