Bundesliga
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- ultima_palabra
#1326 Re: Bundesliga
Užasno prvo poluvrijeme, u drugom Dortmund bolji i zasluženo vodi 
- ultima_palabra
#1327 Re: Bundesliga
Čudo niko ne prati... dobra pobjeda Borussie na Allianzu. Hummels je bio briljantan
Bayernu jako nedostaje Schweini...
- ReD aka Socijalista
#1328 Re: Bundesliga
Kako ne pratim pucalo mi srce cijelo vrijem...auuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu auuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu auuuuuuuuuuuuuuuuultima_palabra wrote:Čudo niko ne prati... dobra pobjeda Borussie na Allianzu. Hummels je bio briljantanBayernu jako nedostaje Schweini...
NUR DER BVB. Ne smijem se ni javiti u pm.
Strasan Götze

-
Baudelaire
#1329 Re: Bundesliga
Pojeden Bayern. Mislim da ipak nisu toliko daleko kvalitetom od Dortmunda kako su mislili. Dortmund dokazao da ga se prerano otpisivalo od borbe za titulu.
- fosil
#1330 Re: Bundesliga
Uvijek mi je drago da Bayern zijani, ali jutros na indexu citam imaju preko 120 miliona eura na raspolaganju. Mario Götze i Marko Reus moguca pojacanja. Reus ima klauzulu u ugovoru da moze za 18 miliona ici. Ja ga Bayernu ni za 50 ne bih dao.
-
missko
#1331 Re: Bundesliga
Moraju sad dosta iskesirat da oslabe prve pratioce. Kupit Götzea,Humelsa i Klopa, i jos Reusa. BVBfosil wrote:Uvijek mi je drago da Bayern zijani, ali jutros na indexu citam imaju preko 120 miliona eura na raspolaganju. Mario Götze i Marko Reus moguca pojacanja. Reus ima klauzulu u ugovoru da moze za 18 miliona ici. Ja ga Bayernu ni za 50 ne bih dao.
- Kaćunak
#1332 Re: Bundesliga
Klopp opet oci'o lekciju bavarcima...
- avantgarde
#1333 Re: Bundesliga
jahh milina ziva,Bayern popushio kod kuce od Dortmunda
...nemam nista protiv Bayerna ali su mi vec dosadili svojom nadmenoscu i arogantnoscu...
bravo Dortmund..
- Riddle
#1334 Re: Bundesliga
Najveci razlog sto ih toliko mrzim.missko wrote:Moraju sad dosta iskesirat da oslabe prve pratioce. Kupit Götzea,Humelsa i Klopa, i jos Reusa.
-
missko
#1335 Re: Bundesliga
Ma oni to slucajno izaberu igrace, ali nije im palo na pamet nekog iz Hanovera da uzmu ili trenera Augsburga koji je prosjek ekipu uveo u Bundes ligu. Nerlinger je i dalje samo lik koji dobija platu a sve ostalo radi Uli.Riddle wrote:Najveci razlog sto ih toliko mrzim.missko wrote:Moraju sad dosta iskesirat da oslabe prve pratioce. Kupit Götzea,Humelsa i Klopa, i jos Reusa.
- BHF_Manijak
#1336 Re: Bundesliga
Ne kontam tu mrznju spram kupovine, pa i Real i Barca pokupovase u Spaniji sve sto valja, spanski nacionalni tim cine 99% igraci te dvije ekipe, logicno jel, u engleskoj svaki potencijal iole sto valja 90% ode u Manchester eventualno u Arsenal ili Liverpool, jer Chelsea ima neko drugo trziste i tako dalje, dakle u svim ligama je isto ili slicno ali zamjera se BAyernu sto dovode najbolje igrace u ligi! Sta treba, da se oslone na Robbena po krilu koji vise ne igra nego sto igra, u sezoni mu je maksimum nekih 15-20 utakmica, a to za ekipu sa apetitima ala Bayern je nedovoljno! I mislim da nece obojicu dovodit, ili Goetze ili Reus, zavisno koji je po krilu jaci, a onda bi Muller vjerovatno zauzeo mjesto u sredini terena. A Reusa i Goetzea traze i inostrani klubovi ala ManU, City, Barca, Milan itd, tako da ne mislim da ce tek tako u Bayern otici za neku sicu!Riddle wrote:Najveci razlog sto ih toliko mrzim.missko wrote:Moraju sad dosta iskesirat da oslabe prve pratioce. Kupit Götzea,Humelsa i Klopa, i jos Reusa.
- ReD aka Socijalista
- ReD aka Socijalista
#1338 Re: Bundesliga
Real nudio za Götze-a 25 milj odbijeno. Dijete ima tek 19god. bice on jos barem dvije sezone u Borussiji.BHF_Manijak wrote:Ne kontam tu mrznju spram kupovine, pa i Real i Barca pokupovase u Spaniji sve sto valja, spanski nacionalni tim cine 99% igraci te dvije ekipe, logicno jel, u engleskoj svaki potencijal iole sto valja 90% ode u Manchester eventualno u Arsenal ili Liverpool, jer Chelsea ima neko drugo trziste i tako dalje, dakle u svim ligama je isto ili slicno ali zamjera se BAyernu sto dovode najbolje igrace u ligi! Sta treba, da se oslone na Robbena po krilu koji vise ne igra nego sto igra, u sezoni mu je maksimum nekih 15-20 utakmica, a to za ekipu sa apetitima ala Bayern je nedovoljno! I mislim da nece obojicu dovodit, ili Goetze ili Reus, zavisno koji je po krilu jaci, a onda bi Muller vjerovatno zauzeo mjesto u sredini terena. A Reusa i Goetzea traze i inostrani klubovi ala ManU, City, Barca, Milan itd, tako da ne mislim da ce tek tako u Bayern otici za neku sicu!Riddle wrote:Najveci razlog sto ih toliko mrzim.missko wrote:Moraju sad dosta iskesirat da oslabe prve pratioce. Kupit Götzea,Humelsa i Klopa, i jos Reusa.
- ReD aka Socijalista
- ultima_palabra
#1340 Re: Bundesliga
Mene više nerviraju njemački klubovi koji puštaju igrače u Bayern... u drugim ligama klubovi iz vrha će radije prodati igrača u inostranstvo nego u najjači klub te lige.BHF_Manijak wrote:Ne kontam tu mrznju spram kupovine, pa i Real i Barca pokupovase u Spaniji sve sto valja, spanski nacionalni tim cine 99% igraci te dvije ekipe, logicno jel, u engleskoj svaki potencijal iole sto valja 90% ode u Manchester eventualno u Arsenal ili Liverpool, jer Chelsea ima neko drugo trziste i tako dalje, dakle u svim ligama je isto ili slicno ali zamjera se BAyernu sto dovode najbolje igrace u ligi! Sta treba, da se oslone na Robbena po krilu koji vise ne igra nego sto igra, u sezoni mu je maksimum nekih 15-20 utakmica, a to za ekipu sa apetitima ala Bayern je nedovoljno! I mislim da nece obojicu dovodit, ili Goetze ili Reus, zavisno koji je po krilu jaci, a onda bi Muller vjerovatno zauzeo mjesto u sredini terena. A Reusa i Goetzea traze i inostrani klubovi ala ManU, City, Barca, Milan itd, tako da ne mislim da ce tek tako u Bayern otici za neku sicu!Riddle wrote:Najveci razlog sto ih toliko mrzim.missko wrote:Moraju sad dosta iskesirat da oslabe prve pratioce. Kupit Götzea,Humelsa i Klopa, i jos Reusa.
-
missko
#1341 Re: Bundesliga
To hocu da ti kazem. U svim ligama imas konkurenciju ali u Bundes ligi je nema i pita li se iko jeli to slucajno. Bayern nema konkurencije, samo oni daju 90% igraca u repku samo oni su u nizu prvaci, kada je neki drugi klub 2 puta zaredom bio prvak sjeca li se iko. U Engleskoj imas uvijek ama bas 4 kluba koji su godinama u vrhu, u Spaniji 3 u Francuskoj 2 u Italiji 4 ali u NJemackoj???????????????????????????BHF_Manijak wrote:Ne kontam tu mrznju spram kupovine, pa i Real i Barca pokupovase u Spaniji sve sto valja, spanski nacionalni tim cine 99% igraci te dvije ekipe, logicno jel, u engleskoj svaki potencijal iole sto valja 90% ode u Manchester eventualno u Arsenal ili Liverpool, jer Chelsea ima neko drugo trziste i tako dalje, dakle u svim ligama je isto ili slicno ali zamjera se BAyernu sto dovode najbolje igrace u ligi! Sta treba, da se oslone na Robbena po krilu koji vise ne igra nego sto igra, u sezoni mu je maksimum nekih 15-20 utakmica, a to za ekipu sa apetitima ala Bayern je nedovoljno! I mislim da nece obojicu dovodit, ili Goetze ili Reus, zavisno koji je po krilu jaci, a onda bi Muller vjerovatno zauzeo mjesto u sredini terena. A Reusa i Goetzea traze i inostrani klubovi ala ManU, City, Barca, Milan itd, tako da ne mislim da ce tek tako u Bayern otici za neku sicu!Riddle wrote:Najveci razlog sto ih toliko mrzim.missko wrote:Moraju sad dosta iskesirat da oslabe prve pratioce. Kupit Götzea,Humelsa i Klopa, i jos Reusa.
- fosil
#1342 Re: Bundesliga
Jebi ga, Bayern ce uvijek preplatiti igraca samo da oslabi konkurenciju, plus dace mu i duplo vecu platu od trenutne. Iz Bayerna ces najbrze u "elf" uskociti, pa CL skoro svake godine, trofeji...nesto poput Zvezde u bivsoj drzavi.
- ReD aka Socijalista
#1343 Re: Bundesliga
Sjecam se ja ko je bio zadnji put dva puta zaredom BORUSSIA
96/97
-
missko
#1344 Re: Bundesliga
Hehhehe i onda im uzese treneraReD aka Socijalista wrote:Sjecam se ja ko je bio zadnji put dva puta zaredom BORUSSIA96/97
- BHF_Manijak
#1345 Re: Bundesliga
Pa to je do ostalih timova, ne do Bayerna, Werder im je kao mogo parirati ali pali q za usi, Schalke nema onaj jos 1% snage za konacan prodor, evo ko od Dortmunda bi molgo biti nesto jer ne daju olahko igrace, Goetzea su odbili prodati Arsenalu za oko 30mil eura ponudu!
Sto se repke tice, pa i Spanija ima 6-7 igraca u prvoj postavi iz Barce, ko i Njemacka iz Bayerna!
Sto se repke tice, pa i Spanija ima 6-7 igraca u prvoj postavi iz Barce, ko i Njemacka iz Bayerna!
-
Baudelaire
#1346 Re: Bundesliga
Bayern je osvojio 2005. i 2006. sa Magathom.ReD aka Socijalista wrote:Sjecam se ja ko je bio zadnji put dva puta zaredom BORUSSIA96/97
- ReD aka Socijalista
#1347 Re: Bundesliga
Osim bayerna pita cojk.Baudelaire wrote:Bayern je osvojio 2005. i 2006. sa Magathom.ReD aka Socijalista wrote:Sjecam se ja ko je bio zadnji put dva puta zaredom BORUSSIA96/97
- Riddle
#1349 Re: Bundesliga
Slazem se za spanske klubove. Nisu samo transferi u pitanju, vec i jos mnogo toga. Ali nece zadugo. Ta liga ce tresnuti na lice vrlo brzo. Prvi znakovi su vec tu. I ako postoji tim koji jos vise mrzim od Bayerna, to je Real Madrid. Nista se ne mijenja. Ista govna. Barcelona mi nije bas toliko odvratna, ali se maksimalno trude da to postanu.BHF_Manijak wrote:Ne kontam tu mrznju spram kupovine, pa i Real i Barca pokupovase u Spaniji sve sto valja, spanski nacionalni tim cine 99% igraci te dvije ekipe, logicno jel, u engleskoj svaki potencijal iole sto valja 90% ode u Manchester eventualno u Arsenal ili Liverpool, jer Chelsea ima neko drugo trziste i tako dalje, dakle u svim ligama je isto ili slicno ali zamjera se BAyernu sto dovode najbolje igrace u ligi! Sta treba, da se oslone na Robbena po krilu koji vise ne igra nego sto igra, u sezoni mu je maksimum nekih 15-20 utakmica, a to za ekipu sa apetitima ala Bayern je nedovoljno! I mislim da nece obojicu dovodit, ili Goetze ili Reus, zavisno koji je po krilu jaci, a onda bi Muller vjerovatno zauzeo mjesto u sredini terena. A Reusa i Goetzea traze i inostrani klubovi ala ManU, City, Barca, Milan itd, tako da ne mislim da ce tek tako u Bayern otici za neku sicu!
Tokom svih ovih godina sam cesto citao izjave kako ovaj ili onaj igrac u Bundesligi mora igrati u Bayernu kao najvecem njemackom klubu. I gle cuda, gotovo uvijek je to najbolji igrac najblizeg pratioca. A kad vodstvo Bayerna to i ne izjavi bas tako direktno, između redova se opet moze procitati ista stvar. Samo sacekaj da vidis kakvu ce kampanju pokrenuti da se dovede najveci njemacki talent. I budi siguran da ce biti kukanja zbog visoke cijene, jer pobogu to je domaci igrac kojem je mjesto u Bayernu. Barcelona i Real ce izgledati kao anđeli naspram njih. Drze monopol otkad znam za njih i tako ocito gaze sve klubove koji pokusavaju nesto uraditi da je to za povratiti. A onda satro kukaju kako niko osim Bayerna dosljedno ne predstavlja Njemacku u Evropi. Jebeni licemjeri. Sami unistavaju konkurenciju u samom zacetku. Jedino sto ih vadi je poslovni model koji ima Bundesliga. Bez toga, mogli bi slobodno na pocetku svake sezone upisati novu titulu.
Jarane, ovo za Englesku uopste necu da komentarisem. Kad si vidio da je United oteo najboljeg igraca najblizem pratiocu? Nezamislivo. Ne moze ga zapravo oteti nikome a da prethodno ne bude oderan.
- BHF_Manijak
#1350 Re: Bundesliga
Slazem se, ali opet ponavljam to je generalni problem i tu bi morali timovi iz vrha biti dosljedni, evo primjer Dortmunda, nadam se da ce i ipostovati to te da ce ako vec Goetze ode, to biti neka jebena cifra od 30-40mil eura! Samo ne kontam kako ostalim nije u cilju zadrzati kvalitetnog igraca!
Pa eto hajd i da ga prodaju, pa dovedu nesto kvalitetno, ali jok, nego proda za 30mil igraca i onda dovede hejbet nakvih polovnjaka, eno primjer Stuttgarta, utalili Gomeza i nista!
Dakle ostali se timovi moraju trznuti ali i igraci malo napravit klik u glavi jebem ga, svaki drka na Bayern, eno Goetze je vec izjavljivo kako ne zna hoce li ostat u BVB-u i slicno, strpi se malo bolan u maticnom klubu i ispali se ko Ozil npr ili Khedira, ha ya, kako im ne bude primjer Podolski, poletio pa se zajebo...