Huliganstvo

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
The 51st State

#1326 Re: Huliganstvo

Post by The 51st State »

Mascherano wrote:
zvrcak wrote:Nije problem formiranje te jedinice, al je problem to sto VAS policijski mentalitet nije zreo za tako ozbiljnog posla...
Ako ces malo biti realan, vi samo cekate navijace da iskalite sav svoj bjes na njima, jer vi ste takvi MENTALNI BJEDNICI!!! ne smijete na guzonje, koliko vam hiljada prekrsaja naprave oni u dobrim autima vi im ne smijete nista, al zato sav svoj bjes i onaj od kuce, pretocite na navijace... Budi realan, i reci koliko puta ste dobili naredjenje da nas isporvocirate??? HAJDE BUDI COVJEK OVDJE POD NICKOM, BUDI COVJEK ovdje gdje se ne zna ni ko si ni sta si...
Nije problem sto ce se napraviti jedinica za suzbijanje HULIGANSTVA, al dok god imas nesredjenu drzavu kakva je nasa, TI CES IMATI HULIGANE, il na protestima il na tekmama, il u parkovima il u klincu il u palcu, IMATI CES LJUDE koji svoj bijes, prenose fizickom silom u vecim grupama, TO SU HULIGANI!!!!

Dok god nas budete udarali bez razloga, dok god budete vi inicirali BELAJ, da se skrene paznja sa drugih desavanja u ovoj rupi od drzave, do tad ce da se prave belaji, i smijesno je da ocekujes da cete uspjeti nesto sa tom jedinicom...

KRIMINALCE KRIJETE, NAVIJACE BIJETE, VI STE NAJORGANIZOVANIJA KRIMINALNA SKUPINA U BOSNI I HERCEGOVINI!!!

Hmm, pa ajde ti meni objasni kako onda gotovo nikad nemamo problema sa navijacima "Zelje". Eto konkretno jesenas, radio sam na svakoj utakmici na Grbavici, budemo na "Jugu" koji je uvijek bio pun i nijednom ni najmanji incident. E recu ti ja zasto je to tako... Vodje navijaca Zelje (bar oni koje ja poznajem) su OK momci i sa njima se lako mozes dogovoriti. Oni postave svoje ljude koji su maltene tu redari i koji paze da ostali "ne pretjeraju" u navijanju, a desavalo se i da oni licno vracaju raju ako krene dole prema ogradi. Naravno bude poneki mali incident, ali vrlo rijetko, jer smo i mi maximalno tolerantni prema njima... Ovo govorim u ime svoje jedinice, znaci nekih 20-ak ljudi, a ne znam kakva imaju iskustva sa drugim kolegama.
Sto se tice tih guzonja, smijesno ti je poredjenje, jer oni ne hodaju okolo i ne demoliraju "GRAS"-ova vozila. Ako naprave prekrsaje, uredno ih i plate, a navijaci cesto prodju nekaznjeno...
da, lako vam je kontrolisati osudjenog kriminalca pa sad ovdje prosipas filozofiju, nego reci ti nama kada je neki dogovor koji su navijaci sarajeva napravili sa policijom prekrsen?
Mascherano

#1327 Re: Huliganstvo

Post by Mascherano »

1.3.1.2 wrote:http://www.hrt.hr/?id=enz&tx_ttnews[cat]=170

Odlična emisija u kojoj se odlično vidi ko je zaista ko.Bilo je tu zalutalih likova,malo vremena ali ok.
Sociolog odlično sve to objašnjava pa čak i Blažičko,da ne govorim o predstavniku BBB jer je i on ipak "huligan".
Zašto dotični predstavnik policije "diže ton" ako je istina to što on govori,djeluje iznervirano kada mu se iznose neke činjenice?
Trebao je još samo lisicama zavezati svoje sagovornike pa da se i u studiju zna ko je ko.Isto ali isto se dešava i kod nas.Narod koji najviše čita crnu hroniku odma vjeruje medijima željnim senzacije a ne pitaju se koja je zaista pozadina svega toga,uzrok.

http://www.nogometni-magazin.com/newspr ... o_hrv_news

Svugdje isto,pa ovo je mučno čitati a mi koji smo doživili slične situacije sve ovo vrlo dobro znamo i suosjećamo jedni s drugima jer,molim vas,pištolj sasvim slučajno opali u navijača a topovski udar nekako uspije proći ispod štita i povrijediti policajca koji gađa stolicama te iste huligane.Sjajno,ko vas samo ne zna.Ne znam ni sam što uopšte pišem na ovom portalu jer se vrlo dobro zna kako "diše" isti po pitanju policije i navijača ali eto sam dotični "Mascherano" se dovoljno ofira pa da se bar malo i na ovaj način pokaže s kim se ima posla.

Mascherano,šta kažeš na ove gore priče? Vjerovatno ovi svi ljudi sve ovo izmišljaju,sanjali su.

Želite i vi veće ovlasti kao i "susjed Karamarko" pa formirate novu jedinicu?
Da odma ubijete navijača,da otkinete ruku,da im lomite ruke i noge i pendrečite do besvjesti,da im ne dozvolite da stanu da se napiju vode,kupe sok,da izvinite,da stanu da se pomokre i da za to niko od vas ne odgovara?
Nisu vam dovoljne sve ovlasti koje sada imate a nikome ne odgovarate?Iživljavate se kad hoćete i koliko hoćete ali vrlo dobro znate da ne možete dokle hoćete jer je bilo situacija kad vaše maltretiranje pređe sve granice,reaguje se a onda nastane bježanija uz sve upotrebu vatrenog oružja.Je l' vas stid te uniforme,koju su nosili i branioci ovog grada a danas u istoj tučete djecu istog grada,djeci lomite ruke i noge,hapsite petnaestogodišnjake zbog jedne baklje.Potencirate sukobe s navijačima,da,potencirate!

Da ne ispadne da branim huligane,ok, neka odgovaraju za sve učinjeno a kada će odgovarati huligani u policijskim uniformama?

Od koga da djeca bježe,od mene i moje ekipe? :mrgreen:

Navijače bijete,kriminalce ne smijete!

Da, da, policajac je sam sebi izbio oko da bi isprovocirao sukob sa navijacima... Pa mislim, kakav retard moras biti, pa zakljuciti tako nesto... :-)
Gledao sam taj snimak i jasno se vidi da su BBB procjenili da je policajaca malo i poceli ih potiskivati prema vrhu tribine. Dakle, u pravu si, potpuno isti slucaj kao kod nas kada su HZ iskoristile veliku brojcanu nadmoc i uletile u teren da tuku i krse sve pred sobom.
Garantujem da nikad i nigdje nece izbiti sukob gdje ima dovoljan broj policajaca, jer navijaci su uvijek ti inicijatori nereda, a kad je dosta policajaca, ne pada im na pamet tako nesto... Vi to dobro znate, a i ja. :roll:
Mascherano

#1328 Re: Huliganstvo

Post by Mascherano »

The 51st State wrote:
Mascherano wrote:
zvrcak wrote:Nije problem formiranje te jedinice, al je problem to sto VAS policijski mentalitet nije zreo za tako ozbiljnog posla...
Ako ces malo biti realan, vi samo cekate navijace da iskalite sav svoj bjes na njima, jer vi ste takvi MENTALNI BJEDNICI!!! ne smijete na guzonje, koliko vam hiljada prekrsaja naprave oni u dobrim autima vi im ne smijete nista, al zato sav svoj bjes i onaj od kuce, pretocite na navijace... Budi realan, i reci koliko puta ste dobili naredjenje da nas isporvocirate??? HAJDE BUDI COVJEK OVDJE POD NICKOM, BUDI COVJEK ovdje gdje se ne zna ni ko si ni sta si...
Nije problem sto ce se napraviti jedinica za suzbijanje HULIGANSTVA, al dok god imas nesredjenu drzavu kakva je nasa, TI CES IMATI HULIGANE, il na protestima il na tekmama, il u parkovima il u klincu il u palcu, IMATI CES LJUDE koji svoj bijes, prenose fizickom silom u vecim grupama, TO SU HULIGANI!!!!

Dok god nas budete udarali bez razloga, dok god budete vi inicirali BELAJ, da se skrene paznja sa drugih desavanja u ovoj rupi od drzave, do tad ce da se prave belaji, i smijesno je da ocekujes da cete uspjeti nesto sa tom jedinicom...

KRIMINALCE KRIJETE, NAVIJACE BIJETE, VI STE NAJORGANIZOVANIJA KRIMINALNA SKUPINA U BOSNI I HERCEGOVINI!!!

Hmm, pa ajde ti meni objasni kako onda gotovo nikad nemamo problema sa navijacima "Zelje". Eto konkretno jesenas, radio sam na svakoj utakmici na Grbavici, budemo na "Jugu" koji je uvijek bio pun i nijednom ni najmanji incident. E recu ti ja zasto je to tako... Vodje navijaca Zelje (bar oni koje ja poznajem) su OK momci i sa njima se lako mozes dogovoriti. Oni postave svoje ljude koji su maltene tu redari i koji paze da ostali "ne pretjeraju" u navijanju, a desavalo se i da oni licno vracaju raju ako krene dole prema ogradi. Naravno bude poneki mali incident, ali vrlo rijetko, jer smo i mi maximalno tolerantni prema njima... Ovo govorim u ime svoje jedinice, znaci nekih 20-ak ljudi, a ne znam kakva imaju iskustva sa drugim kolegama.
Sto se tice tih guzonja, smijesno ti je poredjenje, jer oni ne hodaju okolo i ne demoliraju "GRAS"-ova vozila. Ako naprave prekrsaje, uredno ih i plate, a navijaci cesto prodju nekaznjeno...
da, lako vam je kontrolisati osudjenog kriminalca pa sad ovdje prosipas filozofiju, nego reci ti nama kada je neki dogovor koji su navijaci sarajeva napravili sa policijom prekrsen?

Ne znam o cemu pricas... :?
The 51st State

#1329 Re: Huliganstvo

Post by The 51st State »

Da, da, policajac je sam sebi izbio oko da bi isprovocirao sukob sa navijacima... Pa mislim, kakav retard moras biti, pa zakljuciti tako nesto... :-)
Gledao sam taj snimak i jasno se vidi da su BBB procjenili da je policajaca malo i poceli ih potiskivati prema vrhu tribine. Dakle, u pravu si, potpuno isti slucaj kao kod nas kada su HZ iskoristile veliku brojcanu nadmoc i uletile u teren da tuku i krse sve pred sobom.
Garantujem da nikad i nigdje nece izbiti sukob gdje ima dovoljan broj policajaca, jer navijaci su uvijek ti inicijatori nereda, a kad je dosta policajaca, ne pada im na pamet tako nesto... Vi to dobro znate, a i ja. :roll:
lazes nemastovito, inicirali ste nered nakon utakmice sa celikom kada je jedan vas kolega bespotrebno udario momka koji je stajao na cesti cekajuci druga da izadje, no medjutim ocigledno se prevario da niko nece reagovati na bespotrebno nasilje te tad nesto niste bili raspolozeni za dodatno razgibavanje, izgleda da ste vi tad procijenili da je navijaca malo pa ste probali inicirati nerede?
Last edited by The 51st State on 04/05/2010 08:48, edited 1 time in total.
The 51st State

#1330 Re: Huliganstvo

Post by The 51st State »

Ne znam o cemu pricas... :?
o tuzli, o derbiju, o bilo kojem dogadjaju kojem su predhodili razgovori ili aktivnosti inicirani od strane mup-a.
zonbirile

#1331 Re: Huliganstvo

Post by zonbirile »

The 51st State wrote:
lazes nemastovito, inicirali ste nered nakon utakmice sa celikom kada je jedan vas kolega bespotrebno udario momka koji je stajao na cesti cekajuci druga da izadje, no medjutim ocigledno se prevario da niko nece reagovati na bespotrebno nasilje te tad nesto niste bili raspolozeni za dodatno razgibavanje, izgleda da ste vi tad procijenili da je navijaca malo pa ste probali inicirati nerede?
------------------------------------------------------
valjda zato u Americi,fudbal nije ni popularan,fanovi također.Voliobih vidjeti američke drotove i vas mangupe.
The 51st State

#1332 Re: Huliganstvo

Post by The 51st State »

valjda zato u Americi,fudbal nije ni popularan,fanovi također.Voliobih vidjeti američke drotove i vas mangupe.
volio bih i ja americki standard, mada ne vjerujem da bi tad zalazio po portorikanskim, korejskim, kineskim, crnackim cetvrtima..., vise je stete u la bilo nakon sto su lejkersi osvojili titulu jedne godine nego nakon svih sportskih dogadjaja odrzanih u bosni i hercegovini ikad, neka nama evrope...
Mascherano

#1333 Re: Huliganstvo

Post by Mascherano »

The 51st State wrote:

Kakva kontradiktornost! :-)

De se malo dohavizaj, pa navrati... Osim toga, nemam sta raspravljati sa tobom, kad tvrdis da lazem.

Ugodan dan.
The 51st State

#1334 Re: Huliganstvo

Post by The 51st State »

De se malo dohavizaj, pa navrati... Osim toga, nemam sta raspravljati sa tobom, kad tvrdis da lazem.

Ugodan dan.
jedina kontradiktornost je u vasem ponasanju, i naravno da nemas sta raspravljati, uostalom nismo sukobljene strane ili ipak jesmo?
ja te optuzio, ti niti negiro niti potvrdio, tako da i tebi ugodan dan.
Mascherano

#1335 Re: Huliganstvo

Post by Mascherano »

The 51st State wrote:

Ugodan dan.
jedina kontradiktornost je u vasem ponasanju, i naravno da nemas sta raspravljati, uostalom nismo sukobljene strane ili ipak jesmo?
ja te optuzio, ti niti negiro niti potvrdio, tako da i tebi ugodan dan.

Pa bolan, pogledaj malo sta pises!
Prvo tvrdis da je policija inicirala sukob, a onda kazes da nismo bili raspolozeni da se bijemo sa vama, jer smo se valjda prepali... :-)
The 51st State

#1336 Re: Huliganstvo

Post by The 51st State »

Prvo tvrdis da je policija inicirala sukob, a onda kazes da nismo bili raspolozeni da se bijemo sa vama, jer smo se valjda prepali... :-)
ovako je bilo, iskreno ne vjerujem da ste se nesto prepali samo sam stekao utisak da je prevladalo to da ste valjda skontali da vam je kolega malo ponesen bio i da niste ocekivali da ce ljudi stati, to je sve. i da pisem jasno i jednostavno, sad kako ti to kontas u to ne bih ulazio.
Mascherano

#1337 Re: Huliganstvo

Post by Mascherano »

blent wrote:Mascherano, hoćeš li odgovoriti na ovo ? :?:
Ili ćeš po običaju preskakati sve što ti ne odgovara....
I samo bih volio da mi odgovoriš na jedno konkretno pitanje .
Da li je veći broj/procenat huligana među navijačima ili diletanata,"privatnika",lopova,neprofesionalaca među policajcima ?

A hoces li ti vec jednom shvatiti da s tobom necu raspravljati, jer si me u vise navrata nazivao pogrdnim imenima... Kad se naucis kulturno ponasati, tad mozemo diskutovati normalno.
Mascherano

#1338 Re: Huliganstvo

Post by Mascherano »

The 51st State wrote:
ovako je bilo, iskreno ne vjerujem da ste se nesto prepali samo sam stekao utisak da je prevladalo to da ste valjda skontali da vam je kolega malo ponesen bio i da niste ocekivali da ce ljudi stati, to je sve. i da pisem jasno i jednostavno, sad kako ti to kontas u to ne bih ulazio.

Pa slazem se, nikome od nas nije bilo do tuce, i meni licno nije nikad. Zasto bih ja recimo uzivao da se tucem sa vama? :-) Nidje veze.
Vise volim ranije otici kuci i izaci sa djevojkom, nego da provedem citavo vece kucajuci izvjestaje i pravdajuci sredstva prinude...
The 51st State

#1339 Re: Huliganstvo

Post by The 51st State »

Pa slazem se, nikome od nas nije bilo do tuce, i meni licno nije nikad. Zasto bih ja recimo uzivao da se tucem sa vama? :-) Nidje veze.
Vise volim ranije otici kuci i izaci sa djevojkom, nego da provedem citavo vece kucajuci izvjestaje i pravdajuci sredstva prinude...
da pojednostavim, ti kazes da policija nigdje nije zapocela belaj, ja kazem da jeste i navedem primjer te utakmice te tako te demantujem, naravno nista od ovoga sto mi ovdje pisemo nece uticati na problem "huliganizma" u nasem sportu, doduse ako tebi makar dopre do vijuga da nasilje i represija nece nista sustinski promijeniti nego samo prevencija i otvoren kanal komunikacije prema navijacima i to je nesto. za tebe ne znam ali sam ubijedjeni pesimista kada je u pitanju policija jer su za njih navijaci generalno dehumanizovani objekti.
north_1987

#1340 Re: Huliganstvo

Post by north_1987 »

mascerano kako vec ide nick :)

Hajd mi samo objasni jedno. zasto ste tukli sta ste stigli u srijedu (starci,djeca,djevojke) ???? Tacnije utakmcia Sarajevo-Listica

Znaci gledao sam svojim ocima kako udarate starce, djecu .. Covjek mislim da je s djecom bio. Udarate njega,sina mu i jos malo dijete. Samo zato stu si imali obiljezja fks(Sal,bordo majica s Vedranovim likom)..
int21

#1341 Re: Huliganstvo

Post by int21 »

Pozdrav svima.

Samo da kazem da se slazem sa zonbirile i masceranom.

Kazete 10 huligana od svih navijaca? na snimci se jasno vidi da je 200 ljudi utrcalo0 na stadion sa zeljom da pali, unistava i bije. Kad su izasli sa stadiona onda je krenuo degenek po tudjoj imovini. Otkud 10 ljudi moze napraviti takvu stetu?

Kao sto kaze zonbirile, zatvoris stadion kad pocne dernek, i sve sto ne lezi na zemlji sa rukama na glavusi, mlatis ko volove. Poslije kad propisaju krv i dodju na sljedecu utakmicu, skontaju da se karta nemoze dobiti zbog incidenata....recimo sljedecih 5 godina,. Pa da vidimo kako se rjesava problem sa huliganima. Je li moje auto treba biti unisteno ili moje dijete prebijeno zbog "ljudskih prava huligana". A za one koju misle da su nepravedno dobili batine, pa brate mili odmakni se od belaja i neces ih dobiti. Mirna Bosna.

I jos nesto. Uvjek pljujemo po policiji koja treba da bude temelj sigurnosti gradjana. Cak i kad je onaj iz "Sarene Revolucije" lupio policajca po glavi konzervom, komentari gradjana su bili: "Oni (policija) nas rodjene Sarajlije udaraju". Pa gdje je tu pamet????

Policijo, samo udri. Da vise bijete (i kvalitetnije) manje bi bilo budala.
Gradjani: i vi ucestvujete u izgradnji sigurnosti, nemojte braniti huligane kriminalce i ostale.

Lijep pozdrav
zvrcak

#1342 Re: Huliganstvo

Post by zvrcak »

Ja ne bjezim od batina kad ih skrivim, al protiv Listice, ne da je bilo bespotrebnog batinanja naroda, znaci ljudi koji nemaju veze sa utakmicom, nego i onih koji su bili na utakmici al na istoku, zapadu... Koga stigose toga i je...

Ja se samo pitam, toliko sam ti ja pitanja postavio u 3-4 posta na ovom forumu ni na jedan mi nisi direktno odgovorio...

ponavljam, PRIZNAJ KOLIKO SI PUTA DOBIO ODRIJESENE RUKE, u vezi navijaca SVIH NAVIJACA!!!

A zeljini su divni jel tako??? Naravno da ce biti divni, kad im imas registrovanog kamatara, i bombasa na ogradi!!!
1946
Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada

#1343 Re: Huliganstvo

Post by 1946 »

int21 wrote:Pozdrav svima.

Kazete 10 huligana od svih navijaca? na snimci se jasno vidi da je 200 ljudi utrcalo0 na stadion sa zeljom da pali, unistava i bije. Kad su izasli sa stadiona onda je krenuo degenek po tudjoj imovini. Otkud 10 ljudi moze napraviti takvu stetu?

Kao sto kaze zonbirile, zatvoris stadion kad pocne dernek, i sve sto ne lezi na zemlji sa rukama na glavusi, mlatis ko volove. Poslije kad propisaju krv i dodju na sljedecu utakmicu, skontaju da se karta nemoze dobiti zbog incidenata....recimo sljedecih 5 godina,. Pa da vidimo kako se rjesava problem sa huliganima. Je li moje auto treba biti unisteno ili moje dijete prebijeno zbog "ljudskih prava huligana". A za one koju misle da su nepravedno dobili batine, pa brate mili odmakni se od belaja i neces ih dobiti. Mirna Bosna.

I jos nesto. Uvjek pljujemo po policiji koja treba da bude temelj sigurnosti gradjana. Cak i kad je onaj iz "Sarene Revolucije" lupio policajca po glavi konzervom, komentari gradjana su bili: "Oni (policija) nas rodjene Sarajlije udaraju". Pa gdje je tu pamet????

Gradjani: i vi ucestvujete u izgradnji sigurnosti, nemojte braniti huligane kriminalce i ostale.

Lijep pozdrav
Koji degenek po tuđoj imovini izvan stadiona? O čemu pričaš?
Samo neka policija bije, a vi ćete se i dalje čuditi kako sve više mladih ljudi idole traži u gašijima, keljmendijima i ostalim, a mrzi policiju. Pa kad policajac nastrada niko mu neće htjeti prići pomoći (ono što se na Koševu vidjelo kad onog starog policajca izudaraše debili, prilazi momak diže ga i vodi do hitne pomoći, to ćete moći samo sanjati). Iskreno bih volio da tvoje dijete bude isprebijano od strane policije, jer je npr. 100njak metara dalje došlo do tuče u kojoj dijete nije učestvovalo, ali eto što se nije maknulo od belaja, jel'?
Akibh

#1344 Re: Huliganstvo

Post by Akibh »

Lijep pozdrav
Ovdje neko lud izgleda...
50 i nesto strana se pokusava reci da policija ne radi posao kako treba a ti opet po starom.
Npr. Ja im dajem podrsku 100% ali ovo sto su uradili je cista katastrofa...

1. ''zatvoris stadion kad pocne dernek, i sve sto ne lezi na zemlji sa rukama na glavusi, mlatis ko volove''.
Jel ja trebam zatvoriti stadion? Ko tu ne radi svoj posao?

2.''Poslije kad propisaju krv i dodju na sljedecu utakmicu, skontaju da se karta nemoze dobiti zbog incidenata''
Jel ja trebam praviti bazu podataka prestupnika? Ko tu ne radi svoj posao? + ovo nema sanse da profunkcionise u narednih 5 godina u BiH.

3. ''Je li moje auto treba biti unisteno ili moje dijete prebijeno zbog "ljudskih prava huligana".
U konkretnom slucaju (Sarajevo-Siroki) a prema pisanju ocevidaca (i tuzbama u EUPM-u i unutrasnjoj kontroli MUP-a) dijete ti je moglo biti prebijeno samo od strane specijalaca.

4. ''A za one koju misle da su nepravedno dobili batine, pa brate mili odmakni se od belaja i neces ih dobiti. Mirna Bosna.''
Ti ko da ne zivis u BiH, cijeli grad prica da su ljudi ni krivi ni duzni dobili po glavi po kaficima na Ciglanama, na kosevskom, na parkingu,...

Jos jednom, profesionalnoj policiji ''u sluzbi gradjana'' treba dati punu podrsku i pomoc. Mislim da ova ponekad nije takva...
int21

#1345 Re: Huliganstvo

Post by int21 »

Da, sto se nije maknulo 1000 metara.
A dernek po tudjoj imovini: govorim o onoj utakmici Sarajevo - Siroki (mislim da je ta, ne pratim fudbal).

A jos nesto. Mene nije strah da cu ja ili moje dijete dobiti batine od policije, nego od polupijanih ili jos gore trijeznih manijaka (ne mislim samo na zeljine) koji se dokazuju razbijajuci sve sto im padne pod ruku. Samo zato sto njihov tim nije pobijedio.

Kao sto rekoh, nije to sacica od 10 ljudi koji prave nerede, nego rulja od 200 ljudi. Zasto? Zato sto su povodljivi ili misle da je cool razbiti zastitara na utakmici, ili sta ja znam koga. Uostalom, ako je i tacno da je to 10-ak ljudi koji prave probleme, zasto ih sami navijaci ne izoluju a ne da idu za njima ko pomahnitale zvijeri? Zasto ja moram pratiti budalu koja ide da tuce zastitare ili pali stadion? Jedan je odgovor. Zato sto sam neizivljeni kreten. Koji zasluzuje da mu se odvale bubrezi.
int21

#1346 Re: Huliganstvo

Post by int21 »

Akibh wrote:

Lijep pozdrav
Ovdje neko lud izgleda...
50 i nesto strana se pokusava reci da policija ne radi posao kako treba a ti opet po starom.
Npr. Ja im dajem podrsku 100% ali ovo sto su uradili je cista katastrofa...

1. ''zatvoris stadion kad pocne dernek, i sve sto ne lezi na zemlji sa rukama na glavusi, mlatis ko volove''.
Jel ja trebam zatvoriti stadion? Ko tu ne radi svoj posao?

2.''Poslije kad propisaju krv i dodju na sljedecu utakmicu, skontaju da se karta nemoze dobiti zbog incidenata''
Jel ja trebam praviti bazu podataka prestupnika? Ko tu ne radi svoj posao? + ovo nema sanse da profunkcionise u narednih 5 godina u BiH.

3. ''Je li moje auto treba biti unisteno ili moje dijete prebijeno zbog "ljudskih prava huligana".
U konkretnom slucaju (Sarajevo-Siroki) a prema pisanju ocevidaca (i tuzbama u EUPM-u i unutrasnjoj kontroli MUP-a) dijete ti je moglo biti prebijeno samo od strane specijalaca.

4. ''A za one koju misle da su nepravedno dobili batine, pa brate mili odmakni se od belaja i neces ih dobiti. Mirna Bosna.''
Ti ko da ne zivis u BiH, cijeli grad prica da su ljudi ni krivi ni duzni dobili po glavi po kaficima na Ciglanama, na kosevskom, na parkingu,...

Jos jednom, profesionalnoj policiji ''u sluzbi gradjana'' treba dati punu podrsku i pomoc. Mislim da ova ponekad nije takva...
to sto cijeli grad bruji ne znaci da je tako. Cijeli grad je brujao kad je kreten napao policajca pred zgradom predsjednistva. Svi su pricali o policijskoj brutalnosti tada. A kreten udario policajca konzervom....

Svi misle da je ok udarati policiju, prolaziti kroz crveno, bacati smece sa balkona....i da je to normalno.....
Ja mislim da nije. Ja bih mlatio i za manje incidente a ne napad na policijskog sluzbenika. Pa da mi ga je mati rodila....
Frank Sinatra

#1347 Re: Huliganstvo

Post by Frank Sinatra »

@Int21
Kad bi ljudi citali sta je do sada napisano prije nego sto ostave svoj komentar diskusija bi bila puno konstruktivnija. Ostavljati svoje komentare bez citanja prethodnih upisa nije dijalog. Moja preporuka je da pogledas snimak emisije "Otvoreno" koja se emitovala sinoc na hrvatskoj televiziji. Posebno je interesantno izlaganje Benjamina Perasovica jer je to otprilike stav koji ja i jos nekoliko forumasa zastupamo. Prevencijom i edukacijom se moze postici puno, a sve u cilju da do nereda ne dolazi. Ako do nereda uprskos svemu ipak dodje, policija se mora ponasati kao organ reda, a ne kao strana u sukobu. Ono sto rade i kako djeluju je sramota za uniformu i drzavu BiH. Kao "slag na tortu" bili su ponizeni i isprebijani. Nije mi vazno hocu li dobiti batine od huligana ili policije, meni je vazno da ih ne dobijem. Ako se ponasaju onako kako su ponasali ja ne mogu napraviti nikakvu razliku izmedju huligana medju navijacima i huligana medju policijom.
1946
Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada

#1348 Re: Huliganstvo

Post by 1946 »

int21 wrote:Da, sto se nije maknulo 1000 metara.
A dernek po tudjoj imovini: govorim o onoj utakmici Sarajevo - Siroki (mislim da je ta, ne pratim fudbal).

A jos nesto. Mene nije strah da cu ja ili moje dijete dobiti batine od policije, nego od polupijanih ili jos gore trijeznih manijaka (ne mislim samo na zeljine) koji se dokazuju razbijajuci sve sto im padne pod ruku. Samo zato sto njihov tim nije pobijedio.

Kao sto rekoh, nije to sacica od 10 ljudi koji prave nerede, nego rulja od 200 ljudi. Zasto? Zato sto su povodljivi ili misle da je cool razbiti zastitara na utakmici, ili sta ja znam koga. Uostalom, ako je i tacno da je to 10-ak ljudi koji prave probleme, zasto ih sami navijaci ne izoluju a ne da idu za njima ko pomahnitale zvijeri? Zasto ja moram pratiti budalu koja ide da tuce zastitare ili pali stadion? Jedan je odgovor. Zato sto sam neizivljeni kreten. Koji zasluzuje da mu se odvale bubrezi.
Zato što ne želim da radim posao policajaca, kao što ne želim ni da policajac radi moj posao. Kao što Mascherano ne želi da nekom gore ide praviti kafu, tako ni ja ne želim da izolujem huligane i sve ostale koji krše zakon. Ja želim da radim ono zbog čega sam došao na utakmicu, da kupim kartu, uđem na stadion, navijam, izađem sa stadiona, pri tome ne kršeći nikakav zakon i da dođem bezbjedno kući. Bez da me neiživljeni kompleksaši pod oklopom sretnu negdje i izdegeneče po leđima, isfrustrirani time što su dva puta taj dan dobili po njušci, pa žele da se istresu na kome god. Ja nešto ne čuh za ijednog civila da je povrijeđen od strane huligana, dok ih je više povrijeđeno od strane policije.
Ja prvi nisam mislio da je OK udarati policiju, mislio sam da su to časni ljudi (tako su me odgajali u porodici), a onda što sam više svojim očima gledao šta, kako i kome rade, a kome ne smiju, onda sam uvidio da i među kriminalcima ima časnijih i poštenijih ljudi (koliko god to apsurdno zvučalo) nego među policajcima.
Kako objasniti djetetu, koje je gledalo kako mu oca prebijaju oni divljaci pod oklopom bez ikakvog razloga i povoda, da su policajci "dobri" i da ih treba poštovati? Šta misliš hoće li taj klinac u ostatku svog života voljeti i poštovati policiju ili će ih mrziti i željeti im zlo?
int21

#1349 Re: Huliganstvo

Post by int21 »

Prvo, procitao sam od pocetka temu. Ja kazem samo da bih trebalo uvesti rigoroznije mjere protiv huiligana. Mislim da se mora znati sta mozes a sta ne raditi, inace se to zove anarhija. Slazem se da policija treba da radi svoj posao posteno. Ali ja smatram da ga i radi. Ako postoji izgred, onda se to efikasnije rjesava neko medju huliganima. Zasto sami navijaci ne rjese problem sa budalama koji prave sranje? Ne, lakse je biti dio rulje. A i cool je.

A sad posebno pitanje za nagradu od 1000 KM. Izadjes u grad sa djevojkom, hodas, razgledavas izloge ili sta ja znam vec sta i "TUP", neko te zvekne po glavusi. Pitanje je ko je to bio?

a) Nekontrolisani policajac
b) Neizivljeni balavi navijac kojem je omiljeni tim izgubio utakmicu

Uostalom, ja i niko kogha ja poznajem, a idu na utakmice ili sta ja znam gdje, nije dobio od poolicije batine. Jeste jedan tip, ali ih je i zasluzio. Prema tome, nemojte prodavati maglu. Ako nisi kriv, sanse da dobijes batine od policije su veoma male. A sanse da dobije batine od divljaka koji se nesto qurce su mnogo vece. I samo rigoroznijim mjerama se te sanse smanjuju. I to je to.
glade

#1350 Re: Huliganstvo

Post by glade »

int21 wrote:Da, sto se nije maknulo 1000 metara.

vidi se da ne pratis... lupas k'o maksim po diviziji
Locked