iPhone - All about
Moderator: Benq
-
joeaziz
#1326 Re: iPhone - All about
ima li neki poseban razlog zasto mi ne radi vibracija na 3g?
tamo na settings/sounds obe opcije na ON.
-
DYD666
#1327 Re: iPhone - All about
Kako si je probavao? Mozda restart?joeaziz wrote:ima li neki poseban razlog zasto mi ne radi vibracija na 3g?
Last edited by DYD666 on 02/07/2010 21:59, edited 1 time in total.
-
DYD666
#1328 Re: iPhone - All about
A pazi sad nove zavrzlame 
Isti taj 3GS sa 3.1.3 na 5.12 bb, se ponasa ovako:
ULTRA kartica je u pitanju (na kojoj je mozda nekad aktiviran GPRS/EDGE) ali sigurno nije uziman nikakav 3G paket od Telecoma, i sada na telefonu kad sve konekcije pogasim; WiFi, 3G, VPN, Celular (nije APN upisan)...sve je OFF - tel i dalje uredno surfa i to 3G brzinom ocigledno
Sad mi prpa koliko to telekom refundira, kako i zasto (ocigledno mislim da oni to rade nema ko drugi) a stanje na kartici se ne mijenja.
Nazvacu ih svakako ali da pitam ako se iko sreo sa necim slicnim pomoglo bi da razdvojim do koga je, do telecoma ili iPhonea.
Tnx in adv.
ULTRA kartica je u pitanju (na kojoj je mozda nekad aktiviran GPRS/EDGE) ali sigurno nije uziman nikakav 3G paket od Telecoma, i sada na telefonu kad sve konekcije pogasim; WiFi, 3G, VPN, Celular (nije APN upisan)...sve je OFF - tel i dalje uredno surfa i to 3G brzinom ocigledno
Sad mi prpa koliko to telekom refundira, kako i zasto (ocigledno mislim da oni to rade nema ko drugi) a stanje na kartici se ne mijenja.
Nazvacu ih svakako ali da pitam ako se iko sreo sa necim slicnim pomoglo bi da razdvojim do koga je, do telecoma ili iPhonea.
Tnx in adv.
-
joeaziz
#1329 Re: iPhone - All about
instaliro neki ibrate app i nista...DYD666 wrote:Kako si je probavao? Mozda restart?joeaziz wrote:ima li neki poseban razlog zasto mi ne radi vibracija na 3g?
ako pod restart podrazumjevas ugasiti pa upaliti telefon, jesam i nista.
- Lady Saray
#1330 Re: iPhone - All about
moze li downgrade sa 0s4 na 3.1.3 ili 3.1.2? nesta mi ovaj os 4 plaho zajebaje 3g.. ili se izgubi mreza kad mu je cejf pa i kad izaberem mrezu ono nis ne mozes uraditi... ili mi ne radi gprs ili wifi.. 
- haro2x
#1331 Re: iPhone - All about
Probaj ovo samo trebas instalirat libusb.dll ja ga vala neznam, eto ako neko zna neka podijeli to znaje sa nama.Lady Saray wrote:moze li downgrade sa 0s4 na 3.1.3 ili 3.1.2? nesta mi ovaj os 4 plaho zajebaje 3g.. ili se izgubi mreza kad mu je cejf pa i kad izaberem mrezu ono nis ne mozes uraditi... ili mi ne radi gprs ili wifi..
http://lifehacker.com/5572003/how-to-do ... -iphone-3g
evo naso sam link za libusb instalaciju ako imas vistu ili win 7 moras u compatibility mode za win XP sp 2
http://sourceforge.net/projects/libusb- ... e/download
-
DYD666
#1332 Re: iPhone - All about
Koliko sam i sâm upratio iz raznoraznih blogova i foruma trazeci soluciju za onaj 3GS, cini mi se da moze, samo je procedura blesava :SLady Saray wrote:moze li downgrade sa 0s4 na 3.1.3 ili 3.1.2?
- Lady Saray
#1333 Re: iPhone - All about
hvala, pokusam
javim jel' eksperiment uspio 
-
DYD666
#1334 Re: iPhone - All about
Btw, od vas koji ste probavali navigaciju sa 3GS, Navigon, iGO itd...imam pitanje; nejasno mi je sada sta sve od konekcija mora biti aktivno, ako ista i mora uopste, da bi GPS fercerao skroz?
Mislio sam da sâm tel ima dovoljno jaku antenu i da je ostatak softwarea podesen tako da to radi, navodno ipak morate biti nakaceni makar na WiFi a cak i na neki tel provider? To je malo shega jer znaci cim izgubite GPRS signal, nista od real time Navigacije? Ima li neko da ovo moze demantovati/potvrditi?
Cuo sam od dosta ljudi koji su dolazili iz Hrvatske i Srbije do BiH sa Navigonom i 3GS da je sve OK i da radi super, a svakako niko nije pominjao peripetije oko tel. operatera, a cisto sumnjam da su cijelim putem mogli biti i na nekom WiFi-u tako da sam zakljucio da sâm 3GS ima sve sto treba da navigacija radi 1/1 bez WiFi i GPRS-a
Sad cujem da to mozda nije tacno...
Mislio sam da sâm tel ima dovoljno jaku antenu i da je ostatak softwarea podesen tako da to radi, navodno ipak morate biti nakaceni makar na WiFi a cak i na neki tel provider? To je malo shega jer znaci cim izgubite GPRS signal, nista od real time Navigacije? Ima li neko da ovo moze demantovati/potvrditi?
Cuo sam od dosta ljudi koji su dolazili iz Hrvatske i Srbije do BiH sa Navigonom i 3GS da je sve OK i da radi super, a svakako niko nije pominjao peripetije oko tel. operatera, a cisto sumnjam da su cijelim putem mogli biti i na nekom WiFi-u tako da sam zakljucio da sâm 3GS ima sve sto treba da navigacija radi 1/1 bez WiFi i GPRS-a
Sad cujem da to mozda nije tacno...
-
maxim2000
#1335 Re: iPhone - All about
koristim navigaciju IGo Europe na Iphone 3gs i sa istom sam prezadovoljan. Ima detaljnu kartu ne samo Sarajeva, vec i citave BiH i ima mogucnost davanja uputa na hrvatskom jeziku. od stvari koje moraju biti upaljene da bi ista bila real time je jedno GPS/ location, koji se lagano moze upaliti u SBsettingsu. Sve ulice u Sarajevu postoje, kao i one u Brckom jer sam prije mjesec dana testirao to i u Brckom. moja preporuka je da skines sebi ovu navigaciju, jeste da tezi 1,82 gb ali vrijedi. Btw ostale konekcije ne moraju biti upaljene.
- hakazvaka
#1336 Re: iPhone - All about
eee, da, dosla mi je SMS kako su promjenjene postavke, i da cu nove primiti uskoro, ali avaj, naravno, na iphone ih nema...moderator wrote:Nedavno su promijenili settings za net, i meni se sad redovno pali surfanje iako pogasim sve moguce konekcije, jednostavno mi zablokira signal, pa mi da NO SERVICE i onda se vrati signal bhtelecoma i odjednom 3g i edge ukljuceniDYD666 wrote:A pazi sad nove zavrzlame
Tnx in adv.![]()
![]()
EDGE mi vise naravno ne radi...
-
4M
#1337 Re: iPhone - All about
.............................................DYD666 wrote:Hvala, nema prob, zavrsilo sve sve OKtaxi_driver wrote: Taj telefon mozes samo jailbreakovati ali ne moze se taj baseband otkljucati.sto znaci do otkljucavanja mozes ga koristiti samo kao ipod.za jailbreak mozes koristiti spirit http://spiritjb.com/ a za unlock moras jos cekati.Tako barem kazu na iphoneclub.nlJednom rijecju = Radi
Prijatelji, moze li pomoc - pokusao sam moj 3GS iphone upgrade sa 3.1 na 4 i samo mi je zablokirao, kazu da se zakljucao. Mogu li ista uraditi da ga ozivim. Greska koju mi je javio je 0xE8000065. i sad kad ga spojim na Itunes kaze moras staviti original carirer sim card.
Hvala
-
DYD666
#1338 Re: iPhone - All about
Ako je vec ranije otkljucavan, probaj pjeske sa PwnageTool napraviti custom firmware, ali 3.1.3 (ne bih sad nista cackao oko iOS4) i regularno ga restore tim custom firmwareom da vidimo sta ce ti javiti. A nadam se nista i da ce proci OK4M wrote: Prijatelji, moze li pomoc - pokusao sam moj 3GS iphone upgrade sa 3.1 na 4 i samo mi je zablokirao, kazu da se zakljucao. Mogu li ista uraditi da ga ozivim. Greska koju mi je javio je 0xE8000065. i sad kad ga spojim na Itunes kaze moras staviti original carirer sim card.
Hvala
Javi ako ti fale linkovi ili step by step guide.
-
4M
#1339 Re: iPhone - All about
...........DYD666 wrote:Ako je vec ranije otkljucavan, probaj pjeske sa PwnageTool napraviti custom firmware, ali 3.1.3 (ne bih sad nista cackao oko iOS4) i regularno ga restore tim custom firmwareom da vidimo sta ce ti javiti. A nadam se nista i da ce proci OK4M wrote: Prijatelji, moze li pomoc - pokusao sam moj 3GS iphone upgrade sa 3.1 na 4 i samo mi je zablokirao, kazu da se zakljucao. Mogu li ista uraditi da ga ozivim. Greska koju mi je javio je 0xE8000065. i sad kad ga spojim na Itunes kaze moras staviti original carirer sim card.
Hvala
Javi ako ti fale linkovi ili step by step guide.
Ma sve mi treba, ja sam los u ovome - ako si slucajno u Sarajevu, bi li ti to pokusao odraditi, za lovu naravno, ako ne da mi posaljes sve upute pa da probam sam. Hvala
-
DYD666
#1340 Re: iPhone - All about
Javi mi se na PM4M wrote: Ma sve mi treba, ja sam los u ovome - ako si slucajno u Sarajevu, bi li ti to pokusao odraditi, za lovu naravno, ako ne da mi posaljes sve upute pa da probam sam. Hvala
-
cpt.picard
#1341 Re: iPhone - All about
Flash podrška na otključanom iPadu
http://www.itx.ba/index.php?option=com_ ... 6&Itemid=1
http://www.youtube.com/watch?v=adouTnXg ... r_embedded.
Vidim najavljeno i za iOS4, tj. iPhone
Jos samo da nije bubrega + jos koji organ, mogao bi se kupiti ovaj iPad
http://www.itx.ba/index.php?option=com_ ... 6&Itemid=1
http://www.youtube.com/watch?v=adouTnXg ... r_embedded.
Vidim najavljeno i za iOS4, tj. iPhone
Jos samo da nije bubrega + jos koji organ, mogao bi se kupiti ovaj iPad
-
Richard Peti
-
DYD666
#1343 Re: iPhone - All about
Pa cek, ali zar nije logicno da ako vec kreces na net, trebas imati bar neku vrsu konekcije?
Mislim da ti ove obje poruke izbacuje samo kada, i ako se, pokusavas nakaciti na net, ili palis apps koje bez konekcije ne mogu.
Dakle prosto nemoj pokusavati
Mislim da ti ove obje poruke izbacuje samo kada, i ako se, pokusavas nakaciti na net, ili palis apps koje bez konekcije ne mogu.
Dakle prosto nemoj pokusavati
-
Richard Peti
-
DYD666
#1345 Re: iPhone - All about
Jesi probao da ti jedino WiFi stoji na ON, od svih vrsta konekcija?dzemmo wrote:htio bih da mi "forsira" WiFi a ne ovo.. al ocito ne moze
-
Richard Peti
-
DYD666
#1347 Re: iPhone - All about
Fkt ne znam...nije mi se desavalo pa...dzemmo wrote:jesam, ma nisam ja jedini, dosta raje se zali, nekako izludistalno nesto hoce, cak i kad sms saljem
A pazi ovo. Jeli neko probao rucno prebaciti carrier-a, u Sarajevu sa GSMBiH/ULTRA i odabrati m-tel ili eronet?
I ako jeste, a stvar vjerovatno ne radi - znate li zasto, i koje bi bile solucije?
Sry ako je bilo o ovome vec, malo sam u zurbi pa...
- Lawrence
#1348 Re: iPhone - All about
Svaka cast Damiru, ali ovo nije pravi iPad compatible app - radi samo u iPhone rezoluciji, oce reci frtalj ekrana iPada.zoom66 wrote:Novo!
Predstavljena aplikacija Sarajevo-x.com za iPhone
Zadovoljstvo nam je predstaviti prvu aplikaciju Sarajevo-x.com za iPhone. Najposjećeniji internet-portal u Bosni i Hercegovini od sada možete čitati i na vašem iPhoneu, iPodu ili iPadu.
Sarajevo-x.com aplikacija za iPhone dostupna je na Appleovom iTunesu u App Storeu i možete je preuzeti odmah. Aplikacija je besplatna i nudi najnovije, najčitanije, najpopularnije vijesti našeg portala u stvarnom vremenu. Također možete odabrati i rubrike koje vas najviše interesuju. Svaku vijest možete podijeliti s prijateljima na Facebooku, poslati e-mailom ili spremiti u Moje vijesti.
Autor aplikacije je 23-godišnji Damir Tursunović, koji od 1994. godine živi u Amsterdamu. Damir trenutno studira i bavi se web-dizajnom razvojem iPhone aplikacija.
Zanimljivo je napomenuti da, prema našim statistikama, od svih mobilnih uređaja najviše posjetilaca portal Sarajevo-x.com posjećuje upravo s iPhonea, čak 47,81%. Na drugom mjestu su korisnici Symbiana s 25%, a treći korisnici telefona koji koriste operativni sistem Android, njih 9%. Na četvrtom i petom mjestu su još dva “Appleova” uređaja – iPad s 5,55% korisnika i iPod sa 4,03%.
Bez obzira da li imate neki od navedenih “Appleovih” uređaja, mobilnu web-verziju portala Sarajevo-x.com i dalje možete čitati na adresi m.sarajevo-x.com.
http://www.sarajevo-x.com/scitech/tehno ... /100706067![]()
![]()
Sa-X na iPadu ostaje u Safariju do daljnjeg....
- Ajatolah_
#1349 Re: iPhone - All about
Bila je već tema za tu aplikaciju, ali je prošla nezapaženo: http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 21&t=77929
- Sunrise00
#1350 Re: iPhone - All about
Eh ovako, zna li neko slucajno postoji li varijanta da se u UK kupi iphone bez ugovora, ali da je recimo kodiran tako da samo njihov SIM moze u njega
Ono kao sto telekom kod nas ima one prepaid varijante 
unaprijed hvala

unaprijed hvala