Izrael je opet pocinio zlocin!

Locked
_veleposlanik

#1326 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by _veleposlanik »

evo malo "demokratije" da cujemo i drugu stranu

http://news.bbc.co.uk/2/hi/middle_east/7810769.stm

:x
Bosanski_kralj

#1327 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Bosanski_kralj »

VR6 wrote:
Bosanski_kralj wrote:To su raketice, naječešće kućne proizvodnje. jače su one kojima se razbija grad(led)
Nije to bas tako, ipak su to rakete koje lete po 50-ak km, nisu tako bezopasne...

I nije bitno uostalom kakva je raketica, bitno je da moze ubiti i da je ispaljena sa namjerom da naskodi nekome.
Rekao sam nejčešće
Namjera da naškodi nekome, kako bi njima samima bilo bolje
Bosanski_kralj

#1328 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Bosanski_kralj »

anaisa wrote:
Bosanski_kralj wrote:
anaisa wrote: @veleposlanik_ zao mi je sto citam takve tvoje komentare, pratim ih duze vrijeme ali isto tako ih zaobilazim.
Mislim da nam nije pametno vrijedati jedni druge ako ne ovdje, nisam nista loshe rekla :)
Samo sam rekla da ne treba zaustaviti operaciju i nisam nikom nista ruzno rekla :) a cionista - jesam :)
zivimo u demokratiji ili ne? neko cionista neko demokrata neko komunista - ali opet svakom svoje
Zivio!
Haj ti kulturno odabij.
Da Bog da se svi smijali kad ti djeca budu umirala
Možda pretjerano, ali demokratija je
Hajde ti kulturno idi peci kljukushu :)
Ja šta mrzim kurve
omar little

#1329 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by omar little »

joj ljudi i vas, sto nasjedate na chetnichke provokacije. sta vam je?! vidite da je dosla da vas provocira. nije dosla da razgovara i odgovara na pitanja.
anaisa

#1330 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by anaisa »

Izvini a sto bi ja nekom odgovarala ko meni kaze da sam "da ne citiram kralja" ??
anaisa

#1331 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by anaisa »

ostro i na prvu wrote:
omar little wrote:joj ljudi i vas, sto nasjedate na chetnichke provokacije. sta vam je?! vidite da je dosla da vas provocira. nije dosla da razgovara i odgovara na pitanja.
nije neko cetnik ako ne podrzava politiku hamasa .
Upravo tako, samo sto to neki ne shvataju, nazalost, opet kazem...
omar little

#1332 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by omar little »

anaisa wrote:
ostro i na prvu wrote:
omar little wrote:joj ljudi i vas, sto nasjedate na chetnichke provokacije. sta vam je?! vidite da je dosla da vas provocira. nije dosla da razgovara i odgovara na pitanja.
Upravo tako, samo sto to neki ne shvataju, nazalost, opet kazem...
pa ja sam te pitala da mi objasnis razliku izmedju cioniste i milosevicevog cetnika a ti nisi odgovorila.
omar little

#1333 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by omar little »

ostro i na prvu wrote:
a ako podrzava organizirani genocid od strane drzavnog aparata?
Bosanski_kralj

#1334 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Bosanski_kralj »

ostro i na prvu wrote:
Nije baš četnik, ali ima sličnosti. Pošto i oni ismijavaju nevino poginulu djecu
_veleposlanik

#1335 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by _veleposlanik »

ostro i na prvu wrote:
nemoj demagogije ostro. Hitler takvom logikom takodjer nije bio chetnik... ipak, Hitlerova nedjela su se uvelicala minimalno 1000%, a to tvrde i dokazuju mnogi akademici koji sluze kazne u zatvorima gdje vlada sloboda govora i demokratija... vas covjek Norman Finkelstein je ziva sabranost, pamet i pravda - pojam za cioniste...
anaisa

#1336 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by anaisa »

Pa milosevic je takticki klao, Izrael se bori protiv terorista, a sad to sto se oni kriju izmedju obicnog naroda a uzgred imaju NJIHOVU PODRSKU
je tema druge emisije :) :) etorekoh, lakshe?
BarbaDue

#1337 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by BarbaDue »

ostro i na prvu wrote:barba hos nasut kako pice ili da trazim drugu kafanu :D
moze, sta pijes, nebi bilo lose da drmneš šta jako da malo dođeš sebi.
VR6

#1338 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by VR6 »

Bosanski_kralj wrote:Rekao sam nejčešće
Namjera da naškodi nekome, kako bi njima samima bilo bolje
Ja ne vidim sta su bolje dobili ovim, osim sto su svoje civile pretvorili u glinene golubove. Da ne kazem i to da ih vise od pola svijeta mrzi zbog tih teroristickih napada, jer svima je pun klinac siledzija. Na silu se najbolje odgovara silom, to i Izrael zna. Da nisu nista uradili, ovi bi bili jos gori. Pogledaj samo maloljetnike sto prave frku po Sa. Puste ih i oni opet po svom, da su im polomili obje noge, vidio bi koga bi ikad vise ruzno pogledali...
omar little

#1339 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by omar little »

anaisa wrote:Pa milosevic je takticki klao, Izrael se bori protiv terorista, a sad to sto se oni kriju izmedju obicnog naroda a uzgred imaju NJIHOVU PODRSKU
izrael takticki kolje i unistava jednako kao i milosevic. i milosevic se borio protiv islamskih fundamentalista i balija. i oni su se krili medju civilnim stanovnistvom i pucali sami na sebe da krive srbe. i imali su podrsku naroda. doduse, mi smo ih zvali Armija BiH ali to je tema druge emisije.
BarbaDue

#1340 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by BarbaDue »

anaisa wrote:Pa milosevic je takticki klao, Izrael se bori protiv terorista, a sad to sto se oni kriju izmedju obicnog naroda a uzgred imaju NJIHOVU PODRSKU
između kakvog se naroda kriju ,gdje da propadaju kroz zemlju jel?:x e pazi ove izjave: "u svakoj kuci i zgradi u gazi krije se jedna mala fabrika raketa, tako da ti objekti postaju vojni ciljevi"....Eeeeee politike, slicna Karadžićevoj....ma u stvari ista...preslikano :x
Last edited by BarbaDue on 06/01/2009 02:12, edited 1 time in total.
Point.

#1341 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Point. »

anaisa

Draga djevojko, ono sto "tvoji" cine po Gazi je cisti pokolj i ponasanje primitivnih ljudi, sve u sklopu "borbe protiv terorizma". Opste je poznato da su cionisti najveci muckarosi na svijetu, i lako ti se sad kurciti ovdje izlivima proljeva tipa "htjeli su rat, i imaju ga, sta sad hoce", kad iza ledja imas US and A, a iza nje veliki cionisticki lobi, a svi znamo, da bez te jebene Amerike, nebi ni postojala drzava Izrael i da bi je zemlje okruzenja, blago receno, satrale u najmanjem mogucem vremenu. Izrael je isto ko i Srbija za vrijeme Slobe, sa svim komsijama ratujete, pozivate se da ste "nebeski narod", u principu svima se gadite, izvlacenje na holokaust nece vjecno biti.
BaileyS

#1342 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by BaileyS »

Dajte ljudi, kad je ko koga ubijedio rijecima da treba da zaustavi rat.

Srbi bi i dan danas granatirali Sarajevo da nije i njih lupilo po glavi (mozda bi i mi njih, pogotovo sad nakon sto se sve sleglo). Izrael ce da mlavi Palestince sve dok moze, danas ce razlog biti rakete, sutra nesto drugo a nece se zaustaviti sve dok i oni ne budu imali sta da izgube. Tako je sa svim sukobima, samo ravnoteza snaga ih moze zaustaviti.

Ipak ima jedna stvar koju bas ne mogu da razumijem ili bolje receno svarim kad su jevreji iz Izraela u pitanju. Gledam kako hladnokrvno opravdavaju ovo izivljavanje bez obzira sto svakodnevno gledaju kako cijele familije nestaju sa lica zemlje. Pomislih na trenutak, pa rat je, tu nije nista cudno ali se sjetih Sarajeva i nase reakcije nakon ubistva dvije curice na Grbavici, ubijene snajperskim hicima sa nase strane. Sjetih se nasih ljudi koji su na ta ubistva reagovali kao da su njihova rodjena djeca u pitanju a svi koji su u to vrijeme bili u gradu znaju o cemu pricam. Opet kazem, mi smo i u nasoj muci uspjeli ostati ljudi. Ali to se ne uci, s tim se radja samo sto ja vise nisam siguran je li nam to bila vrlina ili mana.
Last edited by BaileyS on 06/01/2009 02:16, edited 1 time in total.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#1343 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Chmoljo »

ovo je zadnji put da gledam ovu temu jer mi je muka.

samo da kažem - VALJA NAMA PREKO RIJEKE.

sretno.
Baltazar_khan

#1344 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Baltazar_khan »

BarbaDue

#1345 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by BarbaDue »

ostro i na prvu wrote: ja ne podrzavam genocid ni na jedim narodom,kako u bosni tako i ovdje.
hamasovim raketiranjem je izbio rat na jugu izraela koji valjda ima pravo da brani svoje stanovnistvo.
stradaju nevini civili i to je strasno ali hamas se trebao zapitati kakve posljedice nosi njihovo junacko granatiranje i pozivanje na unistenje zemlje izrael.
i nemoj da ti padne na pamet ili da aludiras na to da me svrstas u tabor sa cetnicima :x :x :x
ali jesi li se ikad upita zasto to hamas raketira, nako malo im se digo qrc i eto imaju visak raketa i to je to....
pa covjece ljudi su dolje potpuno ovisni o izraelcima, nema sanse da imaju neku svoju ekonomiju ili da imaju
neki proizvodni pogon i sl...halo kada sam veceras cuo informaciju kakav im je status dolje....pa to je da poludis.
ko ih nebi raketiro, ma zasluzili su atomsku a neke rakete za rastjerivanje oblaka.
kafana

#1346 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by kafana »

dobro je neko rekao da si dosla ovde da provocirash . haj odabi u vojsku pa rokni koju na djecu u gazi ko neki kostunica i onda se slikaj kod tenka da djeci poslije pricas kako si i ti ucestvovala u borbi protiv terorizma a na kraju zaboravljas da je ovo sve sto zidovi imaju je okupacija od tih istih zidovcica od 1947 godine ili ti imas neku drugu istoriju . hitler je okupirao evropu i drzao je nekih 6 godina a vi ubijate i protjerivate palestince 50 i kusur godina i ocekujete da vas palestinci cekaju sa cvijecem i pjesmom kad im ubijate djecu zene familiju itd itd bez valjanog razloga , kad ih istjerate i opljackate imovinu i pokretnu i nepokretnu i kazete ne dolazi nazad .

btw hamas je isto tako dosao na vlast demokratskim izborom kao i sto je i obama dosao ili israelu ne odgovara shto bas hamas . izraelu ne odgovara niko ko je imalo pametan u palestinskom narodu pa bio to iz hamasa ili neke druge stranke ----- jeli ti jasno
omar little

#1347 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by omar little »

ostro i na prvu wrote:
ja ne podrzavam genocid ni na jedim narodom,kako u bosni tako i ovdje.
hamasovim raketiranjem je izbio rat na jugu izraela koji valjda ima pravo da brani svoje stanovnistvo.
stradaju nevini civili i to je strasno ali hamas se trebao zapitati kakve posljedice nosi njihovo junacko granatiranje i pozivanje na unistenje zemlje izrael.
i nemoj da ti padne na pamet ili da aludiras na to da me svrstas u tabor sa cetnicima :x :x :x
ja te vec danima pitam da mi objasnis tvoju racionalizaciju disproporcionalne upotrebe sile. nisi mi jos nista rekao. na izrael je palo pet raketa i nacinilo materijalnu stetu plus cetiri mrtva a Gaza gori, preko pet stotina mrtvih (tisuce povrijedjenih) i samo Bog dragi zna sta se tamo sad desava i koliko krvi lije Gazom dok ja ovo tipkam. stradaju nevini civili, kazes, pitas li se ti kakve posljedice nosi VASE bombardovanje? ne pitas. ti mi hoces reci da to nije podrska zlocinu od strane organiziranog drzavnog aparata?!?
Madame de Pompadour

#1348 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Madame de Pompadour »

anaisa wrote:
KemooSA wrote:
anaisa wrote:Ne, mislim krajnje je glupo gledati jednu stranu medalje.
Citala sam svakakvih komentara na ovoj temi i bogami, dobro promislila hocu li sta dodati ili ne.
Uz nuzno postovanje prema svim zrtvama kako ovog sukoba tako i bilo kojeg u svijetu Izrael ne treba da prekine vojnu ofanzivu u pojasu Gaze.
Zivim u Izraelu i znam sta pricam.
Hamas je htio rat, Hamas ga je dobio. U cemu je sada problem?
Je li krivica moja ili njihova sto placiraju minobacache, prave kojekakva sklonista i bunkere u najnaseljenijim podrucijma Gaze?
Svi znamo koju to svrhu ima, ali ovo nije rat protiv palestinaca i palestine vec rat protiv terorizma.
Izraelska javnost u najvecem broju podrzava ovu ofanzivu.
Jel i ovo ta vasa borba protiv "terorizma"? Jesu li i ovo hamasovi vojnici? Jel ovo nacin?

http://muslimtv.magnify.net/video/ISRAE ... ANS-CHILDR

Ovim ratom,ubijanjem,masakriranjem,zlocinom.. i onu najmanju sansu koja je postojala za nekakav mir ste unistili,samo ste pojacali mrznju i stvorili jos stotine novih samoubica i stotine novih hamasovih vojnika.

Ubijedjen sam da je to i bio cilj Izraela,rat na sve ili nista, protjerivanje palestinaca iz Gaza,,stvorit cete terorizam i nove "teroriste" a onda ce te ga i unistiti kao sto to radite danas,a usput cete govoriti da vam je "zao" zbog koleteralne stete i ubijene djece i nevinih ljudi... :x
Kao sto rekoh ali evo, igramo se papagaja. Htjeli su rat, sad je rat. Sta sad hoce?
Nisam nikog uvrijedila ali tako je kako prema tome ti kao pojedinac nemas tu mnogo sta promijeniti
Hoce svoju vrt i bastu na kojoj ti bespravno sjedis, kako te nije stid!??? 8-)
Latina
Location: I'd ratha' be hated 4 who I am, than loved 4 who I'm not.

#1349 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Latina »

_veleposlanik wrote:
Latina wrote: Je li zna neko za dobru alternativnu search masinu Google-u ? Hvala lijepa na informaciji @ostro i na prvu.
ja vec odavno koristim SCROOGLE pretrazivac. odlicna alternativa google-u, a potrage vrsi preko njihovog servera. dobijes potpuno iste rezultate kao na google, samo sto ce tvoji log podaci, IP adresa i sta jos stvari sto google spijunira od nas, kod scroogle biti izbrisani za 2 dana, za razliku od 30-ak godina, koliko google zadrzava sve search podatke koje pravimo preko njih.

http://www.scroogle.org/cgi-bin/scraper.htm
Hvala _vp. :)
BarbaDue

#1350 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by BarbaDue »

ostro i na prvu wrote:
BarbaDue wrote:
ostro i na prvu wrote: ja ne podrzavam genocid ni na jedim narodom,kako u bosni tako i ovdje.
ali jesi li se ikad upita zasto to hamas raketira, nako malo im se digo qrc i eto imaju visak raketa i to je to....
pa covjece ljudi su dolje potpuno ovisni o izraelcima, nema sanse da imaju neku svoju ekonomiju ili da imaju
neki proizvodni pogon i sl...halo kada sam veceras cuo informaciju kakav im je status dolje....pa to je da poludis.
ko ih nebi raketiro, ma zasluzili su atomsku a neke rakete za rastjerivanje oblaka.
znam barba dobro situaciju i slazem sa djelom tvoga posta.
drago mi je sto se slazes, ali pazi ovo, veceras gledam emisiju "otvoreno" na HRT-u, javlja se novinar iz Rima...pazi sta kaze:

"Mi u Evropi dobro znamo sta je bilo sa jevrejima tokom 2 svj.rata po nasim zemljama i vrlo dobro znamo sta mi njima sada dugujemo"

zar ti ovo ne govori sve????
Locked