Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Post Reply
seln

#1326 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

Post by seln »

KatarinaKosaca wrote:kako je jednostavno cijelu društvenu zajednicu podijeliti na pametne i glupe. Pametni čitaju Oslobođenje, Mujo Selimović je ok lik, Lagumdžiju brane do iznemoglosti, mulitkulti im je umjesto dobar dan, dok se malo ne zagrebe, a glupi čitaju Avaz, usude se spomenuti da je gradonačelnik vječito pijan i usude se reći da je Avaz postigao tržišni uspjeh. Zavidim ljudima koji tako jednostavno da ne kažem plitko gledaju oko sebe i zajapurenog lica i svijetlih očiju čekaju pobjedu svojih u oktobru. Zaista zavidim...
Okreni seee niz djul-bascu, Katooo mojjaaa... :D
zonbirile

#1327 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

Post by zonbirile »

baš će biti dobri izbori ove godine,ja kad počnu prelazci,možda i Ščepo osvane u SDP,pa ne gine mu robija,ako se negdje ne uvali.
seln

#1328 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

Post by seln »

sayonara wrote:Uh uh uh :) Profulih dosta postova, al vidim da se nije daleko odmaklo :) Zanimljivi su mi objektivni kriticari bh novinarstva ... kazu ... i Oslobodjenje smece, ovi oni smece ... al Avaz napadamo zato sto je najcitaniji, njuticajniji ili tako nesto. Pa u tome i jeste fol ... imali smo sedmicne listove koji su na naslovnicama psovali majku ... pardon "hajku" i bili su nam simpaticni ... s bolesnim likom u glavnoj ulozi ovih dana jedan dnevni listic dokazuje postojanje vehabijskih kampova u povratnickim selima oko Foce, ali nista je to ... bitno je koga je Avaz vidio u nekom opcinskom vijecu. Cak cemo se toliko truditi da isjecemo tekstove, skeniramo ih i postavimo ovdje, kako bismo dokazali njihovu grdnu neprofesionalnost :) I onda cemo, kao usput, spomenuti bogatstvo vlasnika, tiraz Avaza itd. U tome i jeste poenta ... ne napada se Avaz i njegov vlasnik zbog upotrebe epiteta (koje koriste i drugi), vec upravo zato sto svim sarajevskim novinarcinama moze drzati predavanje o izgradnji jednog medijskog sistema. Znam, sada je kriv nepismeni puk zato sto cita takvu novinu ... ali postavlja se opravdano pitanje koliko zatucan i selimovicima odan treba biti pa ne priznati cinjenice vec cijeli narod proglasiti glupim ... Dakle, Avaz uopste ne bi bio tema za po 200 strana na pet tema na ovom portalu da nije uspjesna kompanija, kao ni njegov vlasnik koji bi bio idealan samo da je kokuzaner poput onih sto ne shvataju da je proslo vrijeme kada je bila skoro obaveza, uz clanarinu CKSK, kupiti i njihov list
A o necijem vecem ili manjem "bosanstvu" pricajte drugi put ... od "probosanskih" stranaka boli me glava i raspada mi se drzava, a onima koji "sto posto" ili "korak po korak" ukidaju RS u Banja Luci pukose od smijeha
Tisucu isprika, ali da ti nisi promasio temu?
Tema o SB postoji, ova je o Havazu.
Control panel

#1329 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

Post by Control panel »

Image

http://www.sarajevo-x.com/bih/crnahroni ... /100313064

dobri su ovi iz avaza ni marke auta ne znaju.
veljaca

#1330 Re: Avazove bezobrazne ankete...

Post by veljaca »

Ama ko jos cita to smece ???? ....
samo malo

#1331 Re: Avazove bezobrazne ankete...

Post by samo malo »

Jest lijepo gledat kako se kolju medjusobno :D
klixober

#1332 Re: Avazove bezobrazne ankete...

Post by klixober »

SBiH je na vlasti cijelo vrijeme nakon rata upravo zahvaljujuci Avazu,nije mi nimalo zao kada citam sada ovakve bljuvotine.Od Avaza nista pametno nije za ocekivati.
neki

#1333 Re: Avazove bezobrazne ankete...

Post by neki »

Postoji li nacin da se rezultati ankete koje sam gledao prije nekoliko dana, tj. prikaz rezultata ankete u tom trenutku u kojem sam ga gledao nadju negdje na kompjuteru??
Akibh

#1334 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

Post by Akibh »

zonbirile wrote:baš će biti dobri izbori ove godine,ja kad počnu prelazci,možda i Ščepo osvane u SDP,pa ne gine mu robija,ako se negdje ne uvali.
Ne svrstavajuci se ni na jednu stranu a kako stvari sada idu, mislim da ce najvise ovih iz SDP-a na robiju iako to zarko zelim i za kompletnu garnituru vlasti svih nivoa (ukoliko se izgrade dva-tri nova zatvora, treba mjesta)...
edinbug

#1335 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

Post by edinbug »

Akibh wrote:
zonbirile wrote:baš će biti dobri izbori ove godine,ja kad počnu prelazci,možda i Ščepo osvane u SDP,pa ne gine mu robija,ako se negdje ne uvali.
Ne svrstavajuci se ni na jednu stranu a kako stvari sada idu, mislim da ce najvise ovih iz SDP-a na robiju iako to zarko zelim i za kompletnu garnituru vlasti svih nivoa (ukoliko se izgrade dva-tri nova zatvora, treba mjesta)...

Kao da SDP-ovci vladaju svih ovih 15-naetak najtezih godina, ne lupetaj.
oridjidji

#1336 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

Post by oridjidji »

SDA, SBIH, SDP = Bosanski or Bosnjacki Kriminal

HDZ, HDZ 1990 i Radom za Boljitak = Hrvatski Kriminal

SNSD, PDP, SDS = Srpski Kriminal

O novinarima ne treba puno govoriti ni novinama, svi su oni vise manje poltroni ovih stranaka... Nema izuzetaka...
Scepo je bio ulizica koji je svoju firmu podigao zahvaljujuci ledjima tri bosanske or bosnjacke najvece stranke... kada je skonto da moze i bez njih, okrenuo im je ledja i sagradio najacu (ne i najkvalitetiniju) novinu u BIH. Marketing je odradio svoje i bosnjacki predznak na kojem su novine izgradile sopstveni imidz. Malo im je u njihovom usponu pomogla i prodaja nekretnina, te dobar odnos sa razvojnom bankom. Svemu ovome je kumovala Scepina pametna glava. Jbg medju more vukova, podici novinu kakva je avaz i imati svaki dan kisu para, nije jednostavna stvar. Morate biti kliker i pametan igrac i ponekad igrati za raju. Nijedno veliko bogatstvo nije doslo ljudima postenjem, uvijek je tu bilo mutnih radnji i politickih igrica. Tako je i sa Scepom moralo biti i sa svim nasim bogatunima. Novine, televizije, radija sve je to danas postalo sredstvo da se nas narod ujarmi i da se ubije volja mase da promjeni bilo sta u Bosni. Avaz vise nije sredstvo vladajuce garniture kao prije, sada je to sredstvo za ostvarivanje Scepinih ciljeva. S tim sredstvom Scepo ce raditi na tome da dobije dobre saveznike, osvoji narod i ocrni svoje neprijatelje i skupi dobar postotak glasova u ovoj izbornoj godini. Ako pobjedi na izborima mogli bi imati novog Berluskonija u Evropi,a ako bude dobra opozicija, jadan onaj ko bude na vlasti, taj ce brzo podvinuti rep i spugnuti sa vlasti. Scepu netreba podcjenjivati jer je izuzetno pametan, marljiv i sposoban covjek. Njega samo treba posmatrati i uvidjecete da imamo jednog biznis buldoga koji zna kvalitetno da zagrize zubima i zaradi novac. Njegova racunica ne svodi se na pricu s kime se radi, vec kako zaraditi sto vise novca, steci jos vise moci i postati hiperjak medju mnogim vukovima danasnjice. Iako nije pozitivan lik, a bogme to nisu ni mnogi nasi politicari, mislim da je njegovo uplitanje u politiku pozitivna stvar koja ce malo promjeniti odnos medju bosnjackom vladajucom garniturom i narodu donjeti malu promjenu u vlasti u zadnjih 20 godina dominacije ove tri stranke SDA, SDP i SBIH.

Avaz mozda nije najbolja BH novina, ali ni druge novine nisu tako sjajne, ali Avaz pravi dobar marketinski posao i zato je najprodavanija novina u BIH-a. Zato ipak treba biti sposoban i pametan.

Koka Kola je po analizi njenog sastava i djelovanje na zdravlje covjeka kanta pice, pitko jeste, ali i stetno. Ali je marketing cini jednim od najprodavanijih brendova danasnjice.

I ova tema je dokaz uspjesnosti avaza i promocija istog. Koliko god lanuli na te novine, ljudima ce i toliko biti draze. Uvijek ce losa prica biti o nekome uzrokom da se na nekoga skrene dodatna paznja. Na kraju opet vecina koji pljuju ovdje avaz otice na trafiku ili neko od njihovih ukucana i kupiti neke od novina ovog medijskog magnata.

Scepin je Avaz, Sport, Azra, Express,Global i jos njih par. Sigurno se nesto od ovih novina nalazi i na vasem stolu :)
luckylaka

#1337 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

Post by luckylaka »

oridjidji wrote:SDA, SBIH, SDP = Bosanski or Bosnjacki Kriminal

HDZ, HDZ 1990 i Radom za Boljitak = Hrvatski Kriminal

SNSD, PDP, SDS = Srpski Kriminal

O novinarima ne treba puno govoriti ni novinama, svi su oni vise manje poltroni ovih stranaka... Nema izuzetaka...
Scepo je bio ulizica koji je svoju firmu podigao zahvaljujuci ledjima tri bosanske or bosnjacke najvece stranke... kada je skonto da moze i bez njih, okrenuo im je ledja i sagradio najacu (ne i najkvalitetiniju) novinu u BIH. Marketing je odradio svoje i bosnjacki predznak na kojem su novine izgradile sopstveni imidz. Malo im je u njihovom usponu pomogla i prodaja nekretnina, te dobar odnos sa razvojnom bankom. Svemu ovome je kumovala Scepina pametna glava. Jbg medju more vukova, podici novinu kakva je avaz i imati svaki dan kisu para, nije jednostavna stvar. Morate biti kliker i pametan igrac i ponekad igrati za raju. Nijedno veliko bogatstvo nije doslo ljudima postenjem, uvijek je tu bilo mutnih radnji i politickih igrica. Tako je i sa Scepom moralo biti i sa svim nasim bogatunima. Novine, televizije, radija sve je to danas postalo sredstvo da se nas narod ujarmi i da se ubije volja mase da promjeni bilo sta u Bosni. Avaz vise nije sredstvo vladajuce garniture kao prije, sada je to sredstvo za ostvarivanje Scepinih ciljeva. S tim sredstvom Scepo ce raditi na tome da dobije dobre saveznike, osvoji narod i ocrni svoje neprijatelje i skupi dobar postotak glasova u ovoj izbornoj godini. Ako pobjedi na izborima mogli bi imati novog Berluskonija u Evropi,a ako bude dobra opozicija, jadan onaj ko bude na vlasti, taj ce brzo podvinuti rep i spugnuti sa vlasti. Scepu netreba podcjenjivati jer je izuzetno pametan, marljiv i sposoban covjek. Njega samo treba posmatrati i uvidjecete da imamo jednog biznis buldoga koji zna kvalitetno da zagrize zubima i zaradi novac. Njegova racunica ne svodi se na pricu s kime se radi, vec kako zaraditi sto vise novca, steci jos vise moci i postati hiperjak medju mnogim vukovima danasnjice. Iako nije pozitivan lik, a bogme to nisu ni mnogi nasi politicari, mislim da je njegovo uplitanje u politiku pozitivna stvar koja ce malo promjeniti odnos medju bosnjackom vladajucom garniturom i narodu donjeti malu promjenu u vlasti u zadnjih 20 godina dominacije ove tri stranke SDA, SDP i SBIH.

Avaz mozda nije najbolja BH novina, ali ni druge novine nisu tako sjajne, ali Avaz pravi dobar marketinski posao i zato je najprodavanija novina u BIH-a. Zato ipak treba biti sposoban i pametan.

Koka Kola je po analizi njenog sastava i djelovanje na zdravlje covjeka kanta pice, pitko jeste, ali i stetno. Ali je marketing cini jednim od najprodavanijih brendova danasnjice.

I ova tema je dokaz uspjesnosti avaza i promocija istog. Koliko god lanuli na te novine, ljudima ce i toliko biti draze. Uvijek ce losa prica biti o nekome uzrokom da se na nekoga skrene dodatna paznja. Na kraju opet vecina koji pljuju ovdje avaz otice na trafiku ili neko od njihovih ukucana i kupiti neke od novina ovog medijskog magnata.

Scepin je Avaz, Sport, Azra, Express,Global i jos njih par. Sigurno se nesto od ovih novina nalazi i na vasem stolu :)
:thumbup: Vrlo pametno,niko ne cita avaz a svi znaju sta u njemu pise :-D
seln

#1338 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

Post by seln »

oridjidji wrote:
Avaz mozda nije najbolja BH novina, ali ni druge novine nisu tako sjajne, ali Avaz pravi dobar marketinski posao i zato je najprodavanija novina u BIH-a.
Vjecito bosansko divljenje onima koji uspiju na kvarnjaka, na guzove, na foru, na prevaru....
veljaca

#1339 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

Post by veljaca »

oridjidji wrote:
Odgovorno tvrdim da SIGURNO se nista od gore pobrojanog ne nalazi na mome stolu :D
oridjidji

#1340 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

Post by oridjidji »

seln wrote:
oridjidji wrote:
Avaz mozda nije najbolja BH novina, ali ni druge novine nisu tako sjajne, ali Avaz pravi dobar marketinski posao i zato je najprodavanija novina u BIH-a.
Vjecito bosansko divljenje onima koji uspiju na kvarnjaka, na guzove, na foru, na prevaru....
Moj seln, mislis li ti da je iko postenjem stekao milione... Pa jbg, nismo djeca da bi smo u takvo sto vjerovali.
U ovoj drzavi je svaki pametni covjek zaradio ceskajuci politicare po jajima i svugdje u svijetu je tako. Samo mi pred tim zatvaramo oci. Svi nasi bogatuni podigli su se na plecima stranaka u kojim su bili ili u kojim su jos danas ili lizanjem sa njima. Scepo se podigao na ovaj treci nacin. On je izvarao one koji su izvarali narod i zaradio grdne pare preko njihovih ledja da im danas komotno moze reci odjebite od mene.

Oformio je svoju novinu za vrijeme rata 93, bosnjacki list koji je imao prvenstvenu ulogu da istakne politicko dijelovanje SDA stranke i njihovog predvodnika tj. rahmetli dedu Alju. 95 godine on osniva i izdavacku kucu sa istim nazivom. Za osnivanje prvih bosanskih ratnih i poratnih medija novac je izdvojila stranka SDA. Pocetni kapital AVAZ-a je bio milion maraka zato sto su bile dnevne novine, slicnu kolicinu novca je dobilo i oslobodjenje, a S.Bosne, Dana, Ljiljana, Starta 300 000 km. Svi su trebali da sluze promociji demokratskih vrijednosti i da budu sto objektivni mediji. Medjutim niko od njih nije sacuvao objektivnost. Na avaz se racunalo da ce biti sredstvo sda stranke kako bi stekli simpatije ljudi i do 2000 godine je i bilo tako. Onda avaz progovara o losoj privatizaciji i kriminalu premijera FBIH Edhema Bicakcica i tu dolazi do raskola izmedju SDA i Avaza.

http://www.aimpress.ch/dyn/pubs/archive ... bs-sar.htm

Sljedece izbore tukao je SDP zahvaljujuci sto im je Avaz digao reputaciju, isto tako je bilo i sa SBIH-a. Svi oni su bili nedostojni vlasti, na pocetku svoga dijelovanja pohvaljeni i prekaljeni od strane Avaza, a pokudjeni i posramljeni na kraju svojih mandata jer je Avaz uveliko imao petlju da pise o njihovim dobrim ili losim potezima i da se lize s njima kada je bilo to avazu u interesu. Scepo je bio i ostao pametan i tom igrom najvise profitirao. Prvo su preselili sa Grbavice na Alipasino, potom su preselili u Nedarice, a onda u najvecu zgradu u Ex. Jugi. Tome su kumovali krediti, marketing, dobar priliv novca od prodaje novina i prodaja avazovih nekretnina. Na mjestu prvog avaza je Shoping centar Grbavica, na mjestu drugog Hypo Alpe Banka, na mjestu treceg Radon Plaza, na mjestu Avazovog nebodera ko zna sta ce biti kada se nadje novi kupac za nebodere... Za nadati se da ce jos jedan slican ili veci biti sagradjen u Sarajevu, Tuzli ili negdje drugo u BIH-a jer Scepo stvara nove vrijednosti u BIH-a i konstantno pravi jos veci priliv novca.

Za razliku od drugih novina, on je uspio zahvaljujuci podrsci tadasnjih politicara i dobrim poslovnim potezima. Danas je neovisan od njih i ima svoju stranku. Koga je on tu presao? Narod sigurno nije. U politiku je aktivno zagazio tek sada, kao stabilan, mocan i vrlo bogat covjek i jos nije na vlasti da bi svjedocili njegovom kriminalu na stetu naroda.

Moj seln, prema njemu nemam simpatiju i smatram ga buldog biznismenom, ali cemu se divim jeste njegov uspjeh koji je izgradio za ovako kratko vrijeme, a zato se mora biti inteligentan, pametan, sposoban i marljiv covjek i to svaki imalo objektivan covjek moze da primjeti i pohvali.

Covjeku nije bitno s kime radi i kako radi, njemu je bitno da on dobro zaradjuje i siri svoju moc. Jedino ko mu je konkurentan po jacini i moci je Hilmo Selimovic, stari njegov i vjeciti neprijatelj o cijem kriminalu svjedoce more clanaka ne samo avazovih vec i drugih novina i mnoge ljudske price iz razlicitih silom privatizovanih preduzeca.

Mnogi drugi nisu uspjeli da sagrade nesto spomena vrijedno za ovih 20 godina, a imali su puno vise novca na raspolaganju i nisu uspjeli da naprave jedan novi i uspjesan brend s kojim ce ljudi biti zadovoljni. On je od avaza napravio ime, vrijedno spomena i medijsko cudo na prostorima BIH-a i Balkana. To nije mala stvar Seln.
oridjidji

#1341 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

Post by oridjidji »

veljaca wrote:
oridjidji wrote:
Odgovorno tvrdim da SIGURNO se nista od gore pobrojanog ne nalazi na mome stolu :D
Ma dobro... jbg slago bih kad bih reko da Avaz nikada nisam kupio ili da ih nisam procitao... Obicno te novine nadju svoj put do mene nakon sto ih neko drugi kupi, jbg luksuz je svaki dan za novinu dati po marku kada sve to mogu procitati na bilo kojem internet mediju. Obicno sve sto zelim procitam na internet medijima, obidjem sa-x, index.hr, dnevnik.hr, Byka.com, b92.com, pobjedu, politiku, avaz, oslobodjenje, dane, nekada i britanski SUN, GARDIAN, D. WELE, NEW YORK TIMES, CNN, AL JEEZIRU...

Ono sto volim da citam i sto me posve rasterecuje od pomisli na nasu bh. svakodnevnicu jest fhm, ckm, maxim i klik. Ovaj zadnja dva magazina ne kupujem cesto, prvog zato sto ga tesko mogu naci na trafikama, a drugi zato sto mu je cijena malo poskupa. Pored ovoga procitam ponekad Sport Centar.

O mnogim stvarima oko nas donosim zakljucke po onome sta vidim, cujem i po onome sto sam mogu zakljuciti kada nekoga prvi put vidim, jer oci, usi i pameti dovoljno imam da rasudim sta je oko mene vece, a sta manje zlo.

Ne znam otkud narodu tolika nada od 90-te pa na ovamo, vladajuca garnitura medju Bosnjacima se nije mjenjala SDA, SDP kao najstarije i najdominantnije stranke i SBIH su kumovali nasom politickom scenom i narodu nikada nije bilo dobro. Pitanje je s njima hoce li ikada i biti narodu dobro. Scepo se svojim politickim dijelovanjem nije ni uspio dokazati, ali medijskim svakako jeste. Ako mu uspije poci za rukom da napravi dobar izborni rezultat i bude vlast ili jaka opozicija vlasti, nakon 4 godine vidjecemo njegove rezultate dobre ili lose. Mislim da je on puno manje zlo nego sto je to ova vladajuca trojka za Bosnjake. Meni se ne svidja sto je premalo probosanski orijentisan i sto svoju politiku kroju upravo na Bosnjastvu, ali ga cijenim zbog njegove medijske uspjesnosti.
seln

#1342 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

Post by seln »

oridjidji wrote:
seln wrote:
oridjidji wrote:
Moj seln, mislis li ti da je iko postenjem stekao milione... Pa jbg, nismo djeca da bi smo u takvo sto vjerovali.
Ne znam...vec desetak godina zivim u drzavi u kojoj je vecina bogatih novac stekla visedecenijskim radom. Firma u kojoj radim je plod visedecenijskog truda tri generacije jedne porodice. Najbogatiji covjek u gradu je postao bogat zahvaljujuci inovaciji. Najbogatiji covjek u zemlji je postao bogat tek uosamdesetoj, kada je prodao firmu koju je gradio skoro 60 godina.
Vjerovatno i ovdje ima muljatora, ali su u manjini. Mozda zato i gajim iluzije glede ljudske naravi i pogresno mislim da se treba diviti ljudima koji od nista naprave nesto i u taj posao unesu citav svoj zivot. Bosanska bajka "ulicar sa 20, milioner sa 30" mi zvuci nekako jeftino, kao prostitutka.
callmethebreeeze

#1343 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

Post by callmethebreeeze »

slazem se sa selnom, ja vjerujem da je fahro sposoban, ali takodjer vjerujem da je veliki muljator. ako je svo bogatstvo stekao postenim radom, onda mu odmah treba dati katedru na ekonomskom fakultetu.
oridjidji

#1344 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

Post by oridjidji »

callmethebreeeze wrote:slazem se sa selnom, ja vjerujem da je fahro sposoban, ali takodjer vjerujem da je veliki muljator. ako je svo bogatstvo stekao postenim radom, onda mu odmah treba dati katedru na ekonomskom fakultetu.
Pa svak normalan vjeruje u to, jbg takav moras biti ako hoces da opstanes medju ajkulama.
Rekao sam sta mislim o njemu tj. da je Buldog biznismen i takav ce sigurno biti i politicar.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#1345 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

Post by Chmoljo »

oridjidji wrote:
callmethebreeeze wrote:slazem se sa selnom, ja vjerujem da je fahro sposoban, ali takodjer vjerujem da je veliki muljator. ako je svo bogatstvo stekao postenim radom, onda mu odmah treba dati katedru na ekonomskom fakultetu.
Pa svak normalan vjeruje u to, jbg takav moras biti ako hoces da opstanes medju ajkulama.
Rekao sam sta mislim o njemu tj. da je Buldog biznismen i takav ce sigurno biti i politicar.
ja mislim da on ide u politiku da bi bio još veći biznismen, a ne političar :roll:

eto, duhnulo mu da uradi nešto dobro za narod :lol:
zonbirile

#1346 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

Post by zonbirile »

@seln
ovo za prostitutka ne stoji,ima tu par novinara što se pucaju za vlastiti užitak,onako,ne plačaju,niti naplačuju,pederi jesu,ali su protiv Queer festivala.
oridjidji

#1347 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

Post by oridjidji »

seln wrote:
oridjidji wrote:
seln wrote: Moj seln, mislis li ti da je iko postenjem stekao milione... Pa jbg, nismo djeca da bi smo u takvo sto vjerovali.
Ne znam...vec desetak godina zivim u drzavi u kojoj je vecina bogatih novac stekla visedecenijskim radom. Firma u kojoj radim je plod visedecenijskog truda tri generacije jedne porodice. Najbogatiji covjek u gradu je postao bogat zahvaljujuci inovaciji. Najbogatiji covjek u zemlji je postao bogat tek uosamdesetoj, kada je prodao firmu koju je gradio skoro 60 godina.
Vjerovatno i ovdje ima muljatora, ali su u manjini. Mozda zato i gajim iluzije glede ljudske naravi i pogresno mislim da se treba diviti ljudima koji od nista naprave nesto i u taj posao unesu citav svoj zivot. Bosanska bajka "ulicar sa 20, milioner sa 30" mi zvuci nekako jeftino, kao prostitutka.
Fahrudin ima 54 godine i predugo je u svijetu pisanih medija. Takodjer i brat mu je jaka medijska licnost u Crnoj Gori i jedan od kvalitetnijih novinara na prostoru Balkana. Obojica su se istakli u predhodnom sistemu, a postali su jos poznatiji danas. Obojica radoholicari, pametni i sposobni ljudi koje sistem nije uspio slomiti. Svaki je dobro izgurao sa onim sto je radio. Jbg, Fahro ima bogatstvo, kako ga je stekao bice uvijek znakom pitanja. Moje je misljenje da velikog bogatstva nema bez muljanja...
oridjidji

#1348 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

Post by oridjidji »

Chmoljo wrote:
oridjidji wrote:
ja mislim da on ide u politiku da bi bio još veći biznismen, a ne političar :roll:

eto, duhnulo mu da uradi nešto dobro za narod :lol:
:D
meni njegova pojava u politici ni iz dzepa ni u dzep... ali svakako smatram njegovu pojavu pozitivnom stvari nakon 20-godisnjeg gledanja SDA, SDP i SBIH, HDZ, SDS i jos nekih mladjih stranaka od njih na vlasti...

Meni bi bilo godra da i on dobije, samo ako ce narodu biti bolje a ne gore... s ovim prije spomenutim narod je samo imao gubitak...
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#1349 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

Post by Chmoljo »

oridjidji wrote:
:D
meni njegova pojava u politici ni iz dzepa ni u dzep... ali svakako smatram njegovu pojavu pozitivnom stvari nakon 20-godisnjeg gledanja SDA, SDP i SBIH, HDZ, SDS i jos nekih mladjih stranaka od njih na vlasti...

Meni bi bilo godra da i on dobije, samo ako ce narodu biti bolje a ne gore... s ovim prije spomenutim narod je samo imao gubitak...
NE MOŽE narodu biti bolje sa nekom strankom osnovanom zbrda zdola u izbornoj godini. iskreno i odgovorno tvrdim da su jedine dvije stranke koje imaju kapaciteta i infrastrukturu dovoljno jaku da pokrenu stvari nabolje su SDA i SDP. ovo ostalo su paraziti koji služe za stvaranje većinske koalicije. naravno, govorim o Federaciji.

nije država samo ekonomija i biznis.
seln

#1350 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

Post by seln »

oridjidji wrote:
seln wrote:
oridjidji wrote: Moj seln, mislis li ti da je iko postenjem stekao milione... Pa jbg, nismo djeca da bi smo u takvo sto vjerovali.
Fahrudin ima 54 godine i predugo je u svijetu pisanih medija. Takodjer i brat mu je jaka medijska licnost u Crnoj Gori i jedan od kvalitetnijih novinara na prostoru Balkana. Obojica su se istakli u predhodnom sistemu, a postali su jos poznatiji danas. Obojica radoholicari, pametni i sposobni ljudi koje sistem nije uspio slomiti. Svaki je dobro izgurao sa onim sto je radio. Jbg, Fahro ima bogatstvo, kako ga je stekao bice uvijek znakom pitanja. Moje je misljenje da velikog bogatstva nema bez muljanja...
Fahro moze imati i 70 godina, ali je Avaz osnovao ratne 1993, a samo par godina kasnije je bio milioner. Cuda se desavaju u zemlji Bosni: dok u drugim zemljama ozbiljni ekonomisti sa jakim investitorima propadaju u mirnodopsko vrijeme, u Bosni ljudi sa tecajem za opismenjavanje i parama iz partijske kase usred rata postaju milioneri.
I nikako ne bih zajedno spominjao njega i Sekija. Seki je ozbiljan i pismen novinar.
Post Reply