Ko je smjestio Deda Mrazu

Rasprave o vjerskim temama.
Locked

Zelimo li Deda Mraza u zivotima nase djece i djece drugih?

Da, definitivno, idemo zajedno po poklone ( ho!ho!ho! )
196
71%
Ne, niposto, smrt crvenom potkupljivcu i njegovim jatacima!
14
5%
Ne u zivotu mog djeteta, ali ne zabranjujem drugima
45
16%
Svejedno mi je
20
7%

Total votes: 275

otherside

#1326 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by otherside »

istocnjak wrote:
otherside wrote:jest, jest...sve je to jedna velika urota moj istocnjak.
deda mraz je samo izgovor za napad na islam...isto k'o i ramazan za napad na queer festival :D
Vidi nje ... :D što s' to tako rano ustala? :lol:
cistim kucu pred Bajram, spremam baklavu :oops:
istocnjak

#1328 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by istocnjak »

Možda ti ne znaš da čitaš na "bosanskom jeziku" pa je u tome problem? :lol:
chuchumbamayumbe

#1329 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by chuchumbamayumbe »

istocnjak wrote:Možda ti ne znaš da čitaš na "bosanskom jeziku" pa je u tome problem? :lol:
Grohotom se smijem...
istocnjak

#1330 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by istocnjak »

otherside wrote:
istocnjak wrote:
otherside wrote:jest, jest...sve je to jedna velika urota moj istocnjak.
deda mraz je samo izgovor za napad na islam...isto k'o i ramazan za napad na queer festival :D
Vidi nje ... :D što s' to tako rano ustala? :lol:
cistim kucu pred Bajram, spremam baklavu :oops:
Svaka čast samo tako. :thumbup: Ho'š zvat' raju na baklavu?
amrica

#1331 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by amrica »

Iako nisam godinama kitila jelku, ove godinu cu nabaviti jednu malu, nakititi je raznim djedicama mrazovima, lampicama, djidjama i staviti u prozor.

Neka se vidi da Djedica jos stanuje ovdje.
istocnjak

#1332 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by istocnjak »

chuchumbamayumbe wrote:Sta je to ona pametno izjavila? :roll:
Oni koji žele, mogu imati, a oni koji ne žele, ne moraju", bila je decidna
Nesto tipa, mogu ilahije, a mogu i kaside, demokratija je?
Znaci, moje dijete zeli Djeda Mraza i imace ga?
OK, bas cemo da vidimo sta ce se desiti! Bas cemo da vidimo da li ce joj doci Djeda Mraz. Ja necu nista raditi, niti ga spominjati, a vidjecemo da li je dovoljna samo zelja da dijete "dobije" Djeda Mraza, pa da se to i ostvari.
btw, zna li ta spodoba koliko je djece ispisano iz obdanista zbog vjeronauke i slicnih nebuloza, a ona spominje jedan jedini slucaj da je dijete ispisano zbog Djeda Mraza (samo me interesuje kada se to desilo, jer me ne bi cudilo da je ovo jos jedna notorna laz u nisu podvala i neistina koje ovdje sire Arzija&co.)
Ti jednu pokrivenu ženu vjernicu nazivaš "spodobom"?
chuchumbamayumbe

#1333 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by chuchumbamayumbe »

istocnjak wrote:
chuchumbamayumbe wrote:Sta je to ona pametno izjavila? :roll:
Oni koji žele, mogu imati, a oni koji ne žele, ne moraju", bila je decidna
Nesto tipa, mogu ilahije, a mogu i kaside, demokratija je?
Znaci, moje dijete zeli Djeda Mraza i imace ga?
OK, bas cemo da vidimo sta ce se desiti! Bas cemo da vidimo da li ce joj doci Djeda Mraz. Ja necu nista raditi, niti ga spominjati, a vidjecemo da li je dovoljna samo zelja da dijete "dobije" Djeda Mraza, pa da se to i ostvari.
btw, zna li ta spodoba koliko je djece ispisano iz obdanista zbog vjeronauke i slicnih nebuloza, a ona spominje jedan jedini slucaj da je dijete ispisano zbog Djeda Mraza (samo me interesuje kada se to desilo, jer me ne bi cudilo da je ovo jos jedna notorna laz u nisu podvala i neistina koje ovdje sire Arzija&co.)
da
istocnjak

#1334 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by istocnjak »

chuchumbamayumbe wrote:
istocnjak wrote:Ti jednu pokrivenu ženu vjernicu nazivaš "spodobom"?
chuchumbamayumbe wrote:da
Onda stvarno više nemamo šta razgovarati, sve si rekao.
to sam ja

#1335 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by to sam ja »

Pokrivena ili ne...na njoj se vidi da je zla osoba.... :evil: zloca zraci iz nje
seln

#1336 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by seln »

chuchumbamayumbe wrote:U obdanistu "Djecji Grad" Javne Ustanove "Djeca Sarajeva" uveliko teku pripreme za proslavu nadolazeceg Kurban Bajrama.
Vidjecemo sta ce se desiti kada bude vakat za Novu Godinu.
Je li kurban po glavi, na domacinstvo ili na citav vrtic?
masallah, dobise i nasi vrtici krsnu slavu.
seln

#1337 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by seln »

sarajevac071 wrote:
Djed Mraz je protjeran iz Austrije i Njemačke - pametni ljudi šta drugo reči
Je li ovo neznanje ili svjesno lazes?
Abacija

#1338 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by Abacija »

istocnjak wrote:
Ima toliko pokrivenih zena koje zasluzuju respekt, kao i nepokrivenih koje zasluzuju kritiku. Znaci, ta tvoja teorija da mi kritikujemo direktoricu obdanista samo zato sto je pokrivena ne pije vode.

P.S. Sta ti kazes na ideju da postavimo Vucka umjesto Djeda Mraza i da dijeli olimpijske paketice umjesto novogodisnjih?
HAVANA

#1339 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by HAVANA »

Abacija wrote:
istocnjak wrote:
Ima toliko pokrivenih zena koje zasluzuju respekt, kao i nepokrivenih koje zasluzuju kritiku. Znaci, ta tvoja teorija da mi kritikujemo direktoricu obdanista samo zato sto je pokrivena ne pije vode.

P.S. Sta ti kazes na ideju da postavimo Vucka umjesto Djeda Mraza i da dijeli olimpijske paketice umjesto novogodisnjih?

I ti Dušku PODVOTITELJICOM.
JThomas

#1340 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by JThomas »

kažem vam, nije on ni otjeran ni zabranjen.

njemu je "samo" koliko god je to u okviru zakona bilo moguće otežan pristup djeci i obdaništima. isto kao što je vjeronauci dat maksimalan mogući vjetar u leđa.

niko od arzijinih apologeta još nije odgovorio na moje pitanje: čemu toliko različit tretman ove dvije pojave?

znamo mi dobro čemu, samo kad bi to izvjesni i priznali...
LSD

#1341 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by LSD »

Jao 55 strana o Djeda Mrazu :shock: :? ...strašno....to pokazuje cime se naš narod bavi i opterecava i šta mu je jedina zanimacija u životu...kao da je D.Mraz jedini problem ove države.
Samo da se zahvalim Mircerki što mi je šuknula hefticni ban iako nisam nikoga licno vrijedjao,a nije banovala mnoge pljuvace i daleko teže uvrede baš sa ove teme (provjeriti stranice 50,51)...svaka ti cast na dosljednosti :x :x
VjecitiStudent

#1342 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by VjecitiStudent »

Sta velite na ovog Djeda Mraza, da li bi mogao proci kod nase direktorice?

Image
popajic

#1343 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by popajic »

@istocnjak
Smeta vam što je žena pokrivena,...
Aaaa,ti navalio na njenu pobuljenost...Meni smeta ono sto joj je u glavi,a ne sta ima na glavi.
briga me da je i celava...ja pricam o odnosu prema Deda Mrazu,dijeljenu djece u JAVNOJ predskolskoj ustanovi !
pure_love

#1344 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by pure_love »

Niko nije zabranio djeda mraz,KO ZELI IMAT CE KO NE ZELI NIKO GA NE MOZE NATJERATI

najbolje je pricala ona pshilogkinja Dzenana-DJEDA MRAZ JE I ONAKO LOS PO PSIHU DJECE
JThomas

#1345 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by JThomas »

e ko se sve ne zove psihologom :roll:

jebo ti goebbelsa šta ovi mogu prevaliti preko jezika :-) nema, to je psihološka nauka na jednom novom nivou, deda mraz uništava osjetljivu dječju psihu, a vjeronauka od treće godine blagotvorno djeluje, ili šta već :skoljka: isto k'o onaj stručnjak što ovdje napisa da masturbacija uništava vid :roll:

ali vidi ti molim šta se sve tu nakupilo...komunjara, katolički svetac, kapitalistička izmišljotina, odašiljač subliminalnih antiislamskih poruka, pa još i kvaritelj djece...da,da, dame i gospodo, on je sve to odjednom, ponosno vam predstavljamo.....DEDAA MRAAAAZ!

"deda mraz kvari dječju psihu"...gospodo, i za sokrata su rekli da kvari mladež, pa danas ime njegovog tužioca niko ne bi znao da nije križaljki. arzija, dženana & co., niste ni svjesni koliko ćete izgledati smiješni s istorijske distance, biće najbukvalnije "reufe, djeca nam se smiju".
popajic

#1346 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by popajic »

@pure love
najbolje je pricala ona pshilogkinja Dzenana-DJEDA MRAZ JE I ONAKO LOS PO PSIHU DJECE
Aferim !
od ovakve izjave i normalan postaje psihopata !
istocnjak

#1347 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by istocnjak »

popajic wrote:
@istocnjak
Smeta vam što je žena pokrivena,...
Aaaa,ti navalio na njenu pobuljenost...Meni smeta ono sto joj je u glavi,a ne sta ima na glavi.
briga me da je i celava...ja pricam o odnosu prema Deda Mrazu,dijeljenu djece u JAVNOJ predskolskoj ustanovi !
Problem je što je žena uravnotežena, normalna, što ima i u glavi i na glavi što je obrazovana vjernica, to im smeta.

Izgleda da ovi što pišu protiv Arzije ne razumiju "bosanski jezik", pa neka ovo odnesu na lektorisanje/lektoriranje:
Arzija Mahmutović

"Djeda Mraz nije otjeran iz vrtića"

Direktorica Javne ustanova "Djeca Sarajeva" Arzija Mahmutović gostujući sinoć u emisijia Federalne televizije "Pošteno" kazala je da nije istina da djeca u sarajevskim vrtićima neće imati Djeda Mraza. "Oni koji žele, mogu imati, a oni koji ne žele, ne moraju", bila je decidna.
Mahmutović je kazala kako ne želi da joj se inputiraju bilo kakve zabrane, te da sve što radi, 'radi u saglasnosti sa roditeljima'.

"Imala sam jedan slučaj kada su roditelji ispisali dijete iz vrtića, jer Djeda Mraz nije bio dio njihove tradicije", kazala je Mahmutović, priznavši da i sama ima slike sa Djeda Mrazom, kao i njena djeca.

Direktorica, koja se našla na udaru javnosti zbog uvođenje islamske vjeronauke u vrtiće, rekla je da pregovara sa Srpskom pravoslavom crkvom i Vrhbosanskom nadbiskupijom o uvođenju pravoslavne i katoličke vjeronauke. Do tada će djeca, koja ne idu na vjeronauku, pohađati redovan nastavni program.

http://www.sarajevo-x.com/clanak/081205003
rosal

#1348 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by rosal »

naravno da mi smeta! nedopustivo je da jedan vjerski fanatik bude na celu jedne ovakve institucije!
Utokkha

#1349 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by Utokkha »

Selam,

Arzija je sve, samo ne obrazovana vjernica. Tih SDA, ili neki sličan milje klerovaca koji su postali idealan primjer vjere puna je Bosna.
Jest, jest... Doći će Djed mraz s Uzijem i pobit svu malu djecu. Kojim se mi glupostima bavimo i na koje fore padaju.
pape
Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.

#1350 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by pape »

pure_love wrote: najbolje je pricala ona pshilogkinja Dzenana-DJEDA MRAZ JE I ONAKO LOS PO PSIHU DJECE
Za psihu neukog gledaoca ili slusaoca je najopasnije u emisiji imati podobnog, a ne sposobnog gosta-psihologa.
Locked