Avio kompanije all about
- macan prvi
#1326 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Zašto letovi BH Airlinesa iz Istanbula s planiranim dolaskom u 8:50 počesto zakasne? Danas je npr. to kašnjenje bilo preko tri sata, a tad se poremeti i dalji plan leta pa je zbog kašnjenja iz Istanbula tri sata kasnio i let za Kopenhagen jer se koristi isti avion.
- Koshpa
#1327 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Macane evo da ti objasnim razlog koji si naveomacan prvi wrote:Zašto letovi BH Airlinesa iz Istanbula s planiranim dolaskom u 8:50 počesto zakasne? Danas je npr. to kašnjenje bilo preko tri sata, a tad se poremeti i dalji plan leta pa je zbog kašnjenja iz Istanbula tri sata kasnio i let za Kopenhagen jer se koristi isti avion.
Desava se da kasni cesto let iz IST za SJJ iz razloga ako je kasnjenje izmedju 15 min do 1h onda je to velike guzve na aerodromu IST, zna se nekad desiti da avion na IST aerodromu taksira i po sati pol vremena, a sto se tice danasnjeg leta evo opet "iz prve ruke "
Nadam se da sam ti koliko toliko pomogao
-
Apocalypse
#1328 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Otkako su partneri sa Turkish airline-om, moram priznati da su se poboljsali.
-
Tvrtko II Kotromanic
#1329 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
ima li šta novo u BHA u novoj godini
kad će novi avion(i)
kad će novi avion(i)
-
akcija007
#1330 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Znam da magla nema veze s BHA ,ali je jako cesta pojava sto dovodi do kasnjenja ili otkazivanja skoro svih letova. Da li je problem sto mi,nas aerodrom nemamo neki radar za navodjenje aviona u magli , ili je zaista ta magla kod nas toliko gusta da i ako imamo taj radar ne pomaze ili jednostavno zbog polozaja aerodroma nama nikakav uredjaj ne pomaze kad je magla ?
To sto Kospa navodis za guzvu na IST aerodromu ,taksiranje tako je meni bilo na Malevu kasnio sam iz Amsterdama 40min i ukrcali se i jos 40min cekali ukrcani na gate-u da poletimo
To sto Kospa navodis za guzvu na IST aerodromu ,taksiranje tako je meni bilo na Malevu kasnio sam iz Amsterdama 40min i ukrcali se i jos 40min cekali ukrcani na gate-u da poletimo
-
JaBihRekaoNesto
#1331 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Nece ova firma daleko sa ovakvim partnerima.S obzirom da interes Turkish Airlines-a nije komercijalne,vec politicke prirode, vec je na pocetku bilo jasno da je ovo samo produzavanje agonije nase nacionalne aviokompanije.Bez konkretne strategije,bez finansijskog plana i bez ikakve vizije za buduci rad kompanije,ljudi koji su "pojacali" kompaniju,a pridosli iz Turkish Airlines-a,kao npr. direktor Mustafa Aydin ili Okan ..... , su samo ociti primjeri,najprljavijeg istocnog tranzicijskog kapitalizma (koji mi nije jasno odakle u Turskoj). Takvim ljudima bosanci sluze samo kao prljava radna snaga,gdje je normalno da Stw ima 500 Km platu,da izlaze sebe svaki dan i u svim vremenskim uslovima bez ikakve dodatne sigurnosti(osiguranja),da radi bez obzira na bilo kakve zdravstvene probleme,gdje ljudi u administraciji rade po 12 sati za 600-800KM, gdje su tehnicari i piloti najmizernije placena radna snaga u citavoj svjetskoj profesiji( lako dokazivo),gdje se doprinosi ne uplacuju,zdravstveno kasni, knjizice se ne mogu ovjeriti,plata kasni po dva mjeseca,ali zato turci redovno 1.-og na blagajni podignu svoje sljedovanje novcanih sredstava. Nedaj boze da se samo ko od odgovornih u procesu letenja, zamisli recimo sta ce mu familija jesti tu noc,a da ne razmislja o sigurnosti polijetanja ili slijetanja.. Kako god, neka je nasoj kompaniji sva sreca,a zaposlenim u njoj, vise hrabrosti i ..... za ostvarivanjem svojih prava, a ne da pognute glave trpe,a po kafama se jadaju.. Sretno Vam svima. 
-
zonbirile
#1332 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
tako je to kada politička kompanija nazor se održava,a Swiss air se zabravi.Hajde bogati kao da je to jedina glupost i pljačka u zemlji dembeliji.Najžalosnije i jest što svi Bošnjaci to doživljavaju kao pitanje opstanka i patriotizma,kao i sve druge nebuloze,koje su uz put i dobar paravan za pljačku.Jadna ova zemlja i mi osuđeni na bitisanje ovde.
-
IspeciPaReci
#1333 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
JaBihRekaoNesto wrote:Nece ova firma daleko sa ovakvim partnerima.S obzirom da interes Turkish Airlines-a nije komercijalne,vec politicke prirode, vec je na pocetku bilo jasno da je ovo samo produzavanje agonije nase nacionalne aviokompanije.Bez konkretne strategije,bez finansijskog plana i bez ikakve vizije za buduci rad kompanije,ljudi koji su "pojacali" kompaniju,a pridosli iz Turkish Airlines-a,kao npr. direktor Mustafa Aydin ili Okan ..... , su samo ociti primjeri,najprljavijeg istocnog tranzicijskog kapitalizma (koji mi nije jasno odakle u Turskoj). Takvim ljudima bosanci sluze samo kao prljava radna snaga,gdje je normalno da Stw ima 500 Km platu,da izlaze sebe svaki dan i u svim vremenskim uslovima bez ikakve dodatne sigurnosti(osiguranja),da radi bez obzira na bilo kakve zdravstvene probleme,gdje ljudi u administraciji rade po 12 sati za 600-800KM, gdje su tehnicari i piloti najmizernije placena radna snaga u citavoj svjetskoj profesiji( lako dokazivo),gdje se doprinosi ne uplacuju,zdravstveno kasni, knjizice se ne mogu ovjeriti,plata kasni po dva mjeseca,ali zato turci redovno 1.-og na blagajni podignu svoje sljedovanje novcanih sredstava. Nedaj boze da se samo ko od odgovornih u procesu letenja, zamisli recimo sta ce mu familija jesti tu noc,a da ne razmislja o sigurnosti polijetanja ili slijetanja.. Kako god, neka je nasoj kompaniji sva sreca,a zaposlenim u njoj, vise hrabrosti i ..... za ostvarivanjem svojih prava, a ne da pognute glave trpe,a po kafama se jadaju.. Sretno Vam svima.
Pratim temu otpocetka, i bilo je pitanje vremena,cudi me da se izdrzalo i dosad, kad ce neko od uposlenika, krenuti sa hajkama i optuzbama protiv Turkish Airlines-a, e pa dragi uposlenici BH Airlinesa, sta vam drugo reci nego, Gooood Moooorning Vietnam, sto bi reko Robin Wiliams u istoimenom filmu, napokon ste stupili u Real Life, da vidite malo kako je funkcionisat u realnom ekonomskom okruzenju, biti na trzistu sa svojim proizvodom sa svim njegovim manama i prednostima bez povlastenog polozaja, pa kom obojci kom opanci, a ne kao u Stojanci Majci Knespoljci, Sva tri su mi na sisi capcala, kod uposlenika BH Airlines-a se radi o drzavnoj sisi.
Neupucen covjek kad procita zalopojku i kukumavku ovog Sto bi nesto reko, a ja mu porucujem IspeciPaReci, rekao bi da je BH Airlines bila prosperitetna i uspjesna moderna aviokompanija, koja je na svojim rutama imala popunjene avione, sve ferceralo nepogresivo i besprijekorno, ma bajka, i onda je dosao Turkish Airlines poznat jos kao "najprljavije tranzicijske istocne varalice", i svo to blagostanje oteo od uposlenika tog uspjesnog poslovnog subjekta,pretvorio ih prljavu radnu snagu, iskoristio, natjerao ih da krvavo rade po 12 sati za neku bijedu 600-800 kmica. Naprica se ti Turcima svasta, a sve samo zbog toga sto plata kasni 2 mjeseca, i sto je poremetilo tvoju uljuljkanost i razbilo maglu u kojoj ste zivjeli godinama, da mislite da je moguce da avion leti sa 10-tak putnika, a da 80 ljudi imaju redovno platu i da nema plate manje od hiljadu maraka, a da se ne zahmeti previse od posla.
Moze kad se od svake karte za preko 600.000 putnika koji godisnje lete iz BIH, 20 KM vama da, a leti ATR kome gorivo do Stambola kosta 500 EUR-a, a nagomila se Aerodromu Sarajevo neplacenog duga milion dva za handling, landing i slicno. I onda ste vi lafo uspjesni dobro radite, plate lijezu, mirna Bosna, a MAS vas Handling i Landing naplacaje Turkishu, Austrianu, Lufthansi,i drugima kroz neprilagodjavanje cijena koristeci naravno monopolisticki polozaj.
Dosao Boeing koji ste tako zeljno iscekivali, naivni, mislili veliki avion rijesice sve vase probleme, kapace sa svih strana, ali desi se potpuno obrnuta situacija, malo recesija, malo ovo malo ono, padose snovi u vodu, i naravno najlakse je optuzit Turkish Airlines.
Strane i strane su ispisane o nedostatcima i manjkavostima, sta bi BH Airlines trebao uraditi da poboljsa svoj proizvod i da postane konkurentan i da ima prodju, ali ti za sve optuzi dva covjeka iz Turkisha, Mustafu Aydina i Okana, onako ih besramno i bezobrazno prozva, ne bi li ih slucajno ko poznao, pa mozda im sta uradio. Nije ti kriv Nudzeim Recica, koji prije nego je dosao na mjesto direktora nije imao dana iskustva rada u civilnoj avijaciji, nije kriva Beba Kasumagic, koja je prije nego je dosla na mjesto direktora prodaje, prodavala na salteru karte u Kompasu, nije ti kriva Sabrina Satrovic takodje sa saltera postavljena da pravi Tarife i cijene, nije kriva Tanja Baralic koja radi Interline samo zato sto je zena kapetana Baralica i da sad dalje ne nabrajam ostali kvalitetan kadar koji imate.
Dva gospodina iz Turkish Airlinesa nisu tu da rade za vas, kad to shvatite, onda cete i napravit neki iskorak naprijed, oni su tu da stite interese Turkish Airlinesa, najam aviona se mora platiti, dragi uposlenice, kako Turkishu za Boeinga, tako i Hypo Alpe Adria Leasingu za ATR-ove, racuni se moraju platiti po Svedskoj Danskoj Njemackoj i Svici za Handling Landing, tamo ako ne placas odmah plijene avion, nije kao u Sa. E onda nared dragi uposlenice, ako sta pretekne ostane za plata, a zadnje vrijeme slabo pretice, jer veliki avion velike troskove pravi, ako leti sa 20-tak putnika. A plate gospoda iz Turkisha lijezu na njihove racune u Garanti banci, i placa ih Turk Hava Yollari, Yesilkoy, Istanbul, Turkiye.
- illuminated
#1334 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
malo letim sa nasim BH Airlinesom, dosao sam sad za Novu godinu jer je cijena bila ista kao Germanwings, al hajd rekoh, idem sa nasim.
Prvo, ATR je bio poluprazan pred Novu godinu, na relaciji Dizeldorf -> Sarajevo, sto je katastrofa. Ne znam tacno koliko je nasih ljudi u NordRhein Westfaliji, (ciji je Dizeldorf glavni grad) ali je avion morao biti pun jer nasih ljudi tu ima more...
Iz price sa rajom skontao sam da sa BH Airlines iz NJemacke lete samo informaticki nepimeni i neupuceni, koji rezervisu u putnickoj agenciji.
Pricao sam na 3-4 leta, bar sa 10 ljudi, i vecina kaze da je morala nekoga moliti da im rezervise kartu, i mahom su to uradili u agenciji.
Radi se o ljudima koji izumiru i ako BH Airlines nastavi bazirati svoj biznis na njima, crno se pise.
Evo i par mojih zapazanja:
1.Ne razumijem zasto se ne otvori racun kod neke Njemacke banke, i ljudima samo das broj racuna da uplate novac, kad novac legne, posaljes im potvrdu o elektronskoj karti na email ili ih nazoves telefonom. Ja recimo ponekad saljem novac preko IK banke Zenica, koja ima svoj racun ko Deutsche Bank u Frankfurtu, onda oni nekako posalju u Bosnu. Isto tako moze BH Airlines imati racun u Dizeldorfu, zar ne?
Rezervises kartu na internetu i platis odmah s neta ili banke (na lokalno placanje nema ni provizije)... dobijes potvrdu od BH Airlines i letis...
2.Amadeusov sistem je pusiona. Nefleksibilan, nepregledan, ali ni to nije veliki problem, ako se malo poradi na marketingu.
Za pohvalu su poboljsanja na stranici, ali to mora ici na sedmo- ili petnaesto dnevnoj bazi u vidu raznih akcija. Daklle, sam design je ok, ali fali malo aktuelizacije. Primjer (od Germanwingsa): U sljedecih mjesec, 100.000 karata po 19.99EUR. I raja se na to upeca da im srusi stranicu, a to neke lijeve karte,
na novim linijama....
3. Ovo otkazivanje letova je neozbiljno. Ja izbjegavam BH Air. zbog toga. Uzmem dva dana odmora, i to planiram unaprijed dva mjeseca, da bi mi let bio otkazan. Bolje je da podijele 10-20 karata po 50KM, da pokriju gorivo troskove leta, ali da su sigurni letovi. Broj putnika ce se uduplati! A i njihova struktura. Nece letiti s njima ljudi koji jednom u 3 godine lete, nego oni koji lete svaki mjesec!..
Prvo, ATR je bio poluprazan pred Novu godinu, na relaciji Dizeldorf -> Sarajevo, sto je katastrofa. Ne znam tacno koliko je nasih ljudi u NordRhein Westfaliji, (ciji je Dizeldorf glavni grad) ali je avion morao biti pun jer nasih ljudi tu ima more...
Iz price sa rajom skontao sam da sa BH Airlines iz NJemacke lete samo informaticki nepimeni i neupuceni, koji rezervisu u putnickoj agenciji.
Pricao sam na 3-4 leta, bar sa 10 ljudi, i vecina kaze da je morala nekoga moliti da im rezervise kartu, i mahom su to uradili u agenciji.
Radi se o ljudima koji izumiru i ako BH Airlines nastavi bazirati svoj biznis na njima, crno se pise.
Evo i par mojih zapazanja:
1.Ne razumijem zasto se ne otvori racun kod neke Njemacke banke, i ljudima samo das broj racuna da uplate novac, kad novac legne, posaljes im potvrdu o elektronskoj karti na email ili ih nazoves telefonom. Ja recimo ponekad saljem novac preko IK banke Zenica, koja ima svoj racun ko Deutsche Bank u Frankfurtu, onda oni nekako posalju u Bosnu. Isto tako moze BH Airlines imati racun u Dizeldorfu, zar ne?
Rezervises kartu na internetu i platis odmah s neta ili banke (na lokalno placanje nema ni provizije)... dobijes potvrdu od BH Airlines i letis...
2.Amadeusov sistem je pusiona. Nefleksibilan, nepregledan, ali ni to nije veliki problem, ako se malo poradi na marketingu.
Za pohvalu su poboljsanja na stranici, ali to mora ici na sedmo- ili petnaesto dnevnoj bazi u vidu raznih akcija. Daklle, sam design je ok, ali fali malo aktuelizacije. Primjer (od Germanwingsa): U sljedecih mjesec, 100.000 karata po 19.99EUR. I raja se na to upeca da im srusi stranicu, a to neke lijeve karte,
na novim linijama....
3. Ovo otkazivanje letova je neozbiljno. Ja izbjegavam BH Air. zbog toga. Uzmem dva dana odmora, i to planiram unaprijed dva mjeseca, da bi mi let bio otkazan. Bolje je da podijele 10-20 karata po 50KM, da pokriju gorivo troskove leta, ali da su sigurni letovi. Broj putnika ce se uduplati! A i njihova struktura. Nece letiti s njima ljudi koji jednom u 3 godine lete, nego oni koji lete svaki mjesec!..
- illuminated
#1335 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
kad skontam, platio sam more karata po 45 EUR Germanwingsu, ali znam da ce poletiti, makar cuskije s neba padale.
Nego da zakljucim:
danasnji potrosac je izbirljiv, informaticki pismen, vazna mu je prije svega sigurnost leta (bez otkazivanja letova), jednostavnost placanja i vrijeme trajanja cijele procedure rezervacije leta! Odlucuje brzo, posla je puno, zato je vazno da kad dobije tesko zaradjeni odmor, da ima pouzdanog partnera u svojoj avio kompaniji...
Nego da zakljucim:
danasnji potrosac je izbirljiv, informaticki pismen, vazna mu je prije svega sigurnost leta (bez otkazivanja letova), jednostavnost placanja i vrijeme trajanja cijele procedure rezervacije leta! Odlucuje brzo, posla je puno, zato je vazno da kad dobije tesko zaradjeni odmor, da ima pouzdanog partnera u svojoj avio kompaniji...
- macan prvi
#1336 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Jasno, hvala za odgovor.. Nego - zasto je danasnji let iz Istanbula kasnio 12 sati i 40 minuta, sto je apsolutni dosad nezabiljezeni rekord?Koshpa wrote:Macane evo da ti objasnim razlog koji si naveomacan prvi wrote:Zašto letovi BH Airlinesa iz Istanbula s planiranim dolaskom u 8:50 počesto zakasne? Danas je npr. to kašnjenje bilo preko tri sata, a tad se poremeti i dalji plan leta pa je zbog kašnjenja iz Istanbula tri sata kasnio i let za Kopenhagen jer se koristi isti avion.
Desava se da kasni cesto let iz IST za SJJ iz razloga ako je kasnjenje izmedju 15 min do 1h onda je to velike guzve na aerodromu IST, zna se nekad desiti da avion na IST aerodromu taksira i po sati pol vremena, a sto se tice danasnjeg leta evo opet "iz prve ruke "sinocnji Istanbul je bio planiran da leti B737 po povratku iz STO i GOT medjutim zbog magle na SJJ aerodromu avion je sletio u Banjaluku i tako ostao da noci sve do jutros u Banjaluci. a BHA da nebi otkazala let za IsT sinoc poslala je drugi avion tj ATR72 po povratku istog iz Dizeldorfa jer je jedino ATR mogao sletiti na minimalnu vidljivost sinoc iza 21h cak mislim i da je Austrian sa fokerom sletio. E ovaj jutrosnji let iz IST po planu je trebao sletiti negdje oko 09:30 jer ATR leti duze od B737 kojem je planirano vrijeme slijetanja u 08:50 medjutim jutros je opet bila magla na SJJ i iz tog razlog je jutros kasnio let iz IST sa ATR-om. A ista stvar se tice i B737 za Kopenhagen danas, takodje avion nije mogao sletiti u predvidjeno vrijeme nego je morao cekati da se magla razidje i onda da sleti kako je i bilo danas.
Nadam se da sam ti koliko toliko pomogao
Zna li se hoce li drugi mlaznjak stici u januaru?
@illuminated: potpuno si upravu, i stvari koje govoris bi onima koji se brinu za buducnost aviokompanije trebale biti davno jasne...
-
zonbirile
#1337 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
joj kakanja o avio kompaniji,koju je prvo vodio maestro na fruli(čini mi se Kulić),pa se stalno izglasavalo po 1mil. do 10 mil za sanaciju,dok su se zatvarale firme zbog nedostatka par stotina hiljada maraka.Šta će seljak koji je zapišavao osovinu na volovskim kolima,nego svoju avio kompaniju.Ako je zatvoren SWISS AIr i mnogi slični,o čemu se ovde priča.Seljaci nisu u stanju ovladati nebom iznad Bosne gdje se godišnje sigurno uzme 20 mil $ za prelete,ali igrali bi se avioprevopznika-fuj.
-
slazemse
#1338 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
JaBihRekaoNesto wrote:Nece ova firma daleko sa ovakvim partnerima.S obzirom da interes Turkish Airlines-a nije komercijalne,vec politicke prirode, vec je na pocetku bilo jasno da je ovo samo produzavanje agonije nase nacionalne aviokompanije.Bez konkretne strategije,bez finansijskog plana i bez ikakve vizije za buduci rad kompanije,ljudi koji su "pojacali" kompaniju,a pridosli iz Turkish Airlines-a,kao npr. direktor Mustafa Aydin ili Okan ..... , su samo ociti primjeri,najprljavijeg istocnog tranzicijskog kapitalizma (koji mi nije jasno odakle u Turskoj). Takvim ljudima bosanci sluze samo kao prljava radna snaga,gdje je normalno da Stw ima 500 Km platu,da izlaze sebe svaki dan i u svim vremenskim uslovima bez ikakve dodatne sigurnosti(osiguranja),da radi bez obzira na bilo kakve zdravstvene probleme,gdje ljudi u administraciji rade po 12 sati za 600-800KM, gdje su tehnicari i piloti najmizernije placena radna snaga u citavoj svjetskoj profesiji( lako dokazivo),gdje se doprinosi ne uplacuju,zdravstveno kasni, knjizice se ne mogu ovjeriti,plata kasni po dva mjeseca,ali zato turci redovno 1.-og na blagajni podignu svoje sljedovanje novcanih sredstava. Nedaj boze da se samo ko od odgovornih u procesu letenja, zamisli recimo sta ce mu familija jesti tu noc,a da ne razmislja o sigurnosti polijetanja ili slijetanja.. Kako god, neka je nasoj kompaniji sva sreca,a zaposlenim u njoj, vise hrabrosti i ..... za ostvarivanjem svojih prava, a ne da pognute glave trpe,a po kafama se jadaju.. Sretno Vam svima.
POTPISUJEM!!!!!
-
slazemse
#1339 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Pratim temu otpocetka, i bilo je pitanje vremena,cudi me da se izdrzalo i dosad, kad ce neko od uposlenika, krenuti sa hajkama i optuzbama protiv Turkish Airlines-a, e pa dragi uposlenici BH Airlinesa, sta vam drugo reci nego, Gooood Moooorning Vietnam, sto bi reko Robin Wiliams u istoimenom filmu, napokon ste stupili u Real Life, da vidite malo kako je funkcionisat u realnom ekonomskom okruzenju, biti na trzistu sa svojim proizvodom sa svim njegovim manama i prednostima bez povlastenog polozaja, pa kom obojci kom opanci, a ne kao u Stojanci Majci Knespoljci, Sva tri su mi na sisi capcala, kod uposlenika BH Airlines-a se radi o drzavnoj sisi.
Neupucen covjek kad procita zalopojku i kukumavku ovog Sto bi nesto reko, a ja mu porucujem IspeciPaReci, rekao bi da je BH Airlines bila prosperitetna i uspjesna moderna aviokompanija, koja je na svojim rutama imala popunjene avione, sve ferceralo nepogresivo i besprijekorno, ma bajka, i onda je dosao Turkish Airlines poznat jos kao "najprljavije tranzicijske istocne varalice", i svo to blagostanje oteo od uposlenika tog uspjesnog poslovnog subjekta,pretvorio ih prljavu radnu snagu, iskoristio, natjerao ih da krvavo rade po 12 sati za neku bijedu 600-800 kmica. Naprica se ti Turcima svasta, a sve samo zbog toga sto plata kasni 2 mjeseca, i sto je poremetilo tvoju uljuljkanost i razbilo maglu u kojoj ste zivjeli godinama, da mislite da je moguce da avion leti sa 10-tak putnika, a da 80 ljudi imaju redovno platu i da nema plate manje od hiljadu maraka, a da se ne zahmeti previse od posla.
Moze kad se od svake karte za preko 600.000 putnika koji godisnje lete iz BIH, 20 KM vama da, a leti ATR kome gorivo do Stambola kosta 500 EUR-a, a nagomila se Aerodromu Sarajevo neplacenog duga milion dva za handling, landing i slicno. I onda ste vi lafo uspjesni dobro radite, plate lijezu, mirna Bosna, a MAS vas Handling i Landing naplacaje Turkishu, Austrianu, Lufthansi,i drugima kroz neprilagodjavanje cijena koristeci naravno monopolisticki polozaj.
Dosao Boeing koji ste tako zeljno iscekivali, naivni, mislili veliki avion rijesice sve vase probleme, kapace sa svih strana, ali desi se potpuno obrnuta situacija, malo recesija, malo ovo malo ono, padose snovi u vodu, i naravno najlakse je optuzit Turkish Airlines.
Strane i strane su ispisane o nedostatcima i manjkavostima, sta bi BH Airlines trebao uraditi da poboljsa svoj proizvod i da postane konkurentan i da ima prodju, ali ti za sve optuzi dva covjeka iz Turkisha, Mustafu Aydina i Okana, onako ih besramno i bezobrazno prozva, ne bi li ih slucajno ko poznao, pa mozda im sta uradio. Nije ti kriv Nudzeim Recica, koji prije nego je dosao na mjesto direktora nije imao dana iskustva rada u civilnoj avijaciji, nije kriva Beba Kasumagic, koja je prije nego je dosla na mjesto direktora prodaje, prodavala na salteru karte u Kompasu, nije ti kriva Sabrina Satrovic takodje sa saltera postavljena da pravi Tarife i cijene, nije kriva Tanja Baralic koja radi Interline samo zato sto je zena kapetana Baralica i da sad dalje ne nabrajam ostali kvalitetan kadar koji imate.
Dva gospodina iz Turkish Airlinesa nisu tu da rade za vas, kad to shvatite, onda cete i napravit neki iskorak naprijed, oni su tu da stite interese Turkish Airlinesa, najam aviona se mora platiti, dragi uposlenice, kako Turkishu za Boeinga, tako i Hypo Alpe Adria Leasingu za ATR-ove, racuni se moraju platiti po Svedskoj Danskoj Njemackoj i Svici za Handling Landing, tamo ako ne placas odmah plijene avion, nije kao u Sa. E onda nared dragi uposlenice, ako sta pretekne ostane za plata, a zadnje vrijeme slabo pretice, jer veliki avion velike troskove pravi, ako leti sa 20-tak putnika. A plate gospoda iz Turkisha lijezu na njihove racune u Garanti banci, i placa ih Turk Hava Yollari, Yesilkoy, Istanbul, Turkiye.[/quote]
gospoda iz turske dobijaju plate koje lijezu u garanti banci i placa ih turkish, ali isto tako uredno svaki mjesec dobijaju sa blagajne bh airlinesa svoju svoticu dok zaposlenici spajaju kraj sa krajem ne svojom greskom. nisu zaposlenici krivi sto je bh airlines dobila partnere koji samo gledaju interes turske i turkish airlinesa i koji ovu drzavu kao ni firmu u njoj nece nikad gledati kao svoju. vodu na svoju vodenicu!! niti jedan zaposlenik nijedne firme koja je prodata za 1 KM nije odgovoran ili kriv, ne samo bh airlinesa nego mnostva drugih kompanija koje su privatizovane, i opet sve po jadnim ljudima. turci u bosnu, italijani u bosnu, slovenci u bosnu... cijela drzava je presmijesna, zasto ne bi i nacionalna aviokompanija. jednog dana cemo svi u BiH postati jeftina radna snaga (ako vec i nismo postali) drzava koje vec zauzimaju nase prostore. imamo mnostvo obrazovanih ljudi a nama u nacionalnoj aviokompaniji postavljaju za direktore ljude sa SSS ili one koji su po kazni dosli na to radno mjesto iz neke tamo turske!! blago nama!!!
Dva gospodina iz Turkish Airlinesa nisu tu da rade za vas, kad to shvatite, onda cete i napravit neki iskorak naprijed, oni su tu da stite interese Turkish Airlinesa, najam aviona se mora platiti, dragi uposlenice, kako Turkishu za Boeinga, tako i Hypo Alpe Adria Leasingu za ATR-ove, racuni se moraju platiti po Svedskoj Danskoj Njemackoj i Svici za Handling Landing, tamo ako ne placas odmah plijene avion, nije kao u Sa. E onda nared dragi uposlenice, ako sta pretekne ostane za plata, a zadnje vrijeme slabo pretice, jer veliki avion velike troskove pravi, ako leti sa 20-tak putnika. A plate gospoda iz Turkisha lijezu na njihove racune u Garanti banci, i placa ih Turk Hava Yollari, Yesilkoy, Istanbul, Turkiye.[/quote]
gospoda iz turske dobijaju plate koje lijezu u garanti banci i placa ih turkish, ali isto tako uredno svaki mjesec dobijaju sa blagajne bh airlinesa svoju svoticu dok zaposlenici spajaju kraj sa krajem ne svojom greskom. nisu zaposlenici krivi sto je bh airlines dobila partnere koji samo gledaju interes turske i turkish airlinesa i koji ovu drzavu kao ni firmu u njoj nece nikad gledati kao svoju. vodu na svoju vodenicu!! niti jedan zaposlenik nijedne firme koja je prodata za 1 KM nije odgovoran ili kriv, ne samo bh airlinesa nego mnostva drugih kompanija koje su privatizovane, i opet sve po jadnim ljudima. turci u bosnu, italijani u bosnu, slovenci u bosnu... cijela drzava je presmijesna, zasto ne bi i nacionalna aviokompanija. jednog dana cemo svi u BiH postati jeftina radna snaga (ako vec i nismo postali) drzava koje vec zauzimaju nase prostore. imamo mnostvo obrazovanih ljudi a nama u nacionalnoj aviokompaniji postavljaju za direktore ljude sa SSS ili one koji su po kazni dosli na to radno mjesto iz neke tamo turske!! blago nama!!!
-
slazemse
#1340 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
IspeciPaReci wrote:JaBihRekaoNesto wrote:Nece ova firma daleko sa ovakvim partnerima.S obzirom da interes Turkish Airlines-a nije komercijalne,vec politicke prirode, vec je na pocetku bilo jasno da je ovo samo produzavanje agonije nase nacionalne aviokompanije.Bez konkretne strategije,bez finansijskog plana i bez ikakve vizije za buduci rad kompanije,ljudi koji su "pojacali" kompaniju,a pridosli iz Turkish Airlines-a,kao npr. direktor Mustafa Aydin ili Okan ..... , su samo ociti primjeri,najprljavijeg istocnog tranzicijskog kapitalizma (koji mi nije jasno odakle u Turskoj). Takvim ljudima bosanci sluze samo kao prljava radna snaga,gdje je normalno da Stw ima 500 Km platu,da izlaze sebe svaki dan i u svim vremenskim uslovima bez ikakve dodatne sigurnosti(osiguranja),da radi bez obzira na bilo kakve zdravstvene probleme,gdje ljudi u administraciji rade po 12 sati za 600-800KM, gdje su tehnicari i piloti najmizernije placena radna snaga u citavoj svjetskoj profesiji( lako dokazivo),gdje se doprinosi ne uplacuju,zdravstveno kasni, knjizice se ne mogu ovjeriti,plata kasni po dva mjeseca,ali zato turci redovno 1.-og na blagajni podignu svoje sljedovanje novcanih sredstava. Nedaj boze da se samo ko od odgovornih u procesu letenja, zamisli recimo sta ce mu familija jesti tu noc,a da ne razmislja o sigurnosti polijetanja ili slijetanja.. Kako god, neka je nasoj kompaniji sva sreca,a zaposlenim u njoj, vise hrabrosti i ..... za ostvarivanjem svojih prava, a ne da pognute glave trpe,a po kafama se jadaju.. Sretno Vam svima.
Dva gospodina iz Turkish Airlinesa nisu tu da rade za vas, kad to shvatite, onda cete i napravit neki iskorak naprijed, oni su tu da stite interese Turkish Airlinesa, najam aviona se mora platiti, dragi uposlenice, kako Turkishu za Boeinga, tako i Hypo Alpe Adria Leasingu za ATR-ove, racuni se moraju platiti po Svedskoj Danskoj Njemackoj i Svici za Handling Landing, tamo ako ne placas odmah plijene avion, nije kao u Sa. E onda nared dragi uposlenice, ako sta pretekne ostane za plata, a zadnje vrijeme slabo pretice, jer veliki avion velike troskove pravi, ako leti sa 20-tak putnika. A plate gospoda iz Turkisha lijezu na njihove racune u Garanti banci, i placa ih Turk Hava Yollari, Yesilkoy, Istanbul, Turkiye.
gospoda iz turske dobijaju plate koje lijezu u garanti banci i placa ih turkish, ali isto tako uredno svaki mjesec dobijaju sa blagajne bh airlinesa svoju svoticu dok zaposlenici spajaju kraj sa krajem ne svojom greskom. nisu zaposlenici krivi sto je bh airlines dobila partnere koji samo gledaju interes turske i turkish airlinesa i koji ovu drzavu kao ni firmu u njoj nece nikad gledati kao svoju. vodu na svoju vodenicu!! niti jedan zaposlenik nijedne firme koja je prodata za 1 KM nije odgovoran ili kriv, ne samo bh airlinesa nego mnostva drugih kompanija koje su privatizovane, i opet sve po jadnim ljudima. turci u bosnu, italijani u bosnu, slovenci u bosnu... cijela drzava je presmijesna, zasto ne bi i nacionalna aviokompanija. jednog dana cemo svi u BiH postati jeftina radna snaga (ako vec i nismo postali) drzava koje vec zauzimaju nase prostore. imamo mnostvo obrazovanih ljudi a nama u nacionalnoj aviokompaniji postavljaju za direktore ljude sa SSS ili one koji su po kazni dosli na to radno mjesto iz neke tamo turske!! blago nama!!!nepotizam je zastupljen u 99,9% firmi u bosni i hercegovini zasto ne bi bio i u bh airlinesu, tako da je smijesno govoriti o nekoj tatjani ciji je muz pilot,sabrina satrovic je po mojim saznanjima i dosla sa saltera zahvaljujuci turcima a koliko znam beba kasumagic je osoba koja ima znanja i obrazovanja vise nego pola bh airlinesa.na kraju, nisu krivi oni koji rade, jer sve sto rade rade po necijem nalogu, a sve sto se desava sa kompanijom je odraz neprofesionalnosti, loseg vodjenja i lose politike firme koju diktiraju turci. ko ima pare moze da plati i muziku! blago nama jos jednom!!
-
zonbirile
#1341 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
sem mediokriteta pojedinih seljaka na političkim funkcijama to je davno trebalo zatvoriti,a ne musti državu i šibati mrtvog konja.
-
jefferson
#1342 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Ja ne znam stvarno sta vi hocete? Dobili ste kao partnera trecu po velicini avio kompaniju u Evropi i jedna od malobrojnih koja pravi profit. Ne samo to, THY ima super edukativni sistem, tehnicku podrsku od koje uposlanici BHA mogu itekako nauciti.slazemse wrote:IspeciPaReci wrote:JaBihRekaoNesto wrote:Nece ova firma daleko sa ovakvim partnerima.S obzirom da interes Turkish Airlines-a nije komercijalne,vec politicke prirode, vec je na pocetku bilo jasno da je ovo samo produzavanje agonije nase nacionalne aviokompanije.Bez konkretne strategije,bez finansijskog plana i bez ikakve vizije za buduci rad kompanije,ljudi koji su "pojacali" kompaniju,a pridosli iz Turkish Airlines-a,kao npr. direktor Mustafa Aydin ili Okan ..... , su samo ociti primjeri,najprljavijeg istocnog tranzicijskog kapitalizma (koji mi nije jasno odakle u Turskoj). Takvim ljudima bosanci sluze samo kao prljava radna snaga,gdje je normalno da Stw ima 500 Km platu,da izlaze sebe svaki dan i u svim vremenskim uslovima bez ikakve dodatne sigurnosti(osiguranja),da radi bez obzira na bilo kakve zdravstvene probleme,gdje ljudi u administraciji rade po 12 sati za 600-800KM, gdje su tehnicari i piloti najmizernije placena radna snaga u citavoj svjetskoj profesiji( lako dokazivo),gdje se doprinosi ne uplacuju,zdravstveno kasni, knjizice se ne mogu ovjeriti,plata kasni po dva mjeseca,ali zato turci redovno 1.-og na blagajni podignu svoje sljedovanje novcanih sredstava. Nedaj boze da se samo ko od odgovornih u procesu letenja, zamisli recimo sta ce mu familija jesti tu noc,a da ne razmislja o sigurnosti polijetanja ili slijetanja.. Kako god, neka je nasoj kompaniji sva sreca,a zaposlenim u njoj, vise hrabrosti i ..... za ostvarivanjem svojih prava, a ne da pognute glave trpe,a po kafama se jadaju.. Sretno Vam svima.
gospoda iz turske dobijaju plate koje lijezu u garanti banci i placa ih turkish, ali isto tako uredno svaki mjesec dobijaju sa blagajne bh airlinesa svoju svoticu dok zaposlenici spajaju kraj sa krajem ne svojom greskom. nisu zaposlenici krivi sto je bh airlines dobila partnere koji samo gledaju interes turske i turkish airlinesa i koji ovu drzavu kao ni firmu u njoj nece nikad gledati kao svoju. vodu na svoju vodenicu!! niti jedan zaposlenik nijedne firme koja je prodata za 1 KM nije odgovoran ili kriv, ne samo bh airlinesa nego mnostva drugih kompanija koje su privatizovane, i opet sve po jadnim ljudima. turci u bosnu, italijani u bosnu, slovenci u bosnu... cijela drzava je presmijesna, zasto ne bi i nacionalna aviokompanija. jednog dana cemo svi u BiH postati jeftina radna snaga (ako vec i nismo postali) drzava koje vec zauzimaju nase prostore. imamo mnostvo obrazovanih ljudi a nama u nacionalnoj aviokompaniji postavljaju za direktore ljude sa SSS ili one koji su po kazni dosli na to radno mjesto iz neke tamo turske!! blago nama!!!nepotizam je zastupljen u 99,9% firmi u bosni i hercegovini zasto ne bi bio i u bh airlinesu, tako da je smijesno govoriti o nekoj tatjani ciji je muz pilot,sabrina satrovic je po mojim saznanjima i dosla sa saltera zahvaljujuci turcima a koliko znam beba kasumagic je osoba koja ima znanja i obrazovanja vise nego pola bh airlinesa.na kraju, nisu krivi oni koji rade, jer sve sto rade rade po necijem nalogu, a sve sto se desava sa kompanijom je odraz neprofesionalnosti, loseg vodjenja i lose politike firme koju diktiraju turci. ko ima pare moze da plati i muziku! blago nama jos jednom!!
THY gleda svoje interese? Jesil ti to toplu vodu otkrio majke ti? Ne moze direktor BHA biti covjek koji je bio ministar za izbjeglice i cija je kvalifikacija, osim sto je clan stranke koja je sve rasprodala u BiH i za 14 godina od kraja rata nije u stanju da pokrene zeljeznicu na vec izgradjenoj infrastrukturi, jedina kvalifikacija vjerovatno sto je od svih ministara iz te neke vlade gdje je bio ministar, to sto je mozda najvise letio avionom od svih ostalih ministara.
Ne moze se po rodjackoj vezi praviti avio kompanija i onda od ljudi koji nisu na drzavnoj sisi zahtjevati da odu u nekakvu agenciju pa prvo budu izmaltretirani od osoblja pa onda od tesko zaradjenih para kupe kartu i time eto pomognu drzavi!
Eto, BHA postoji 5 godina i jedini code share partner vam je THY! Bas onako uspjesno poslovanje.
Da je to normalna drzava Nudzeimu Recici bi bio zabranjen pristup u avione BHA, a vjerovatno bi sav menandzment nogu dobio, al eto, dok je poreskih obveznika bit ce i BHA da bi se Haris Silajdzic mogao slikati pored aviona i sl.
Samo se nadam da ce naletiti jedan privatnik i otvoriti svoju kompaniju i potopiti tu sramotu od "drzavne" avio kompanije, a za radnike svakako ne bi bilo problema, oni koji hoce raditi nasli bi posao kod tog privatnika.
-
IspeciPaReci
#1343 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
"slazemse"
Vi bas kao autisticni, eto BH Airlines, a vec sam to napiso, prije nego su u februaru,martu prosle godine dosla, slovom i brojem dva turcina, bio kompanija koja je za primjer,uspjesna, poslovanje u plusu, sve bilo ok, pa zapitas li se uopste zasto je THY uopste doso, njih dvojica u 10 mjeseci sve to skrsili,unistili, a jos nisu vecinski vlasnik, nego 49%, gdje to ima, pusti te se demagogije, pusti te se price, bolje vam je zasucite rukave i radite ako treba i 18 sati dnevno, i ne kukumavcite, ali najlakse je po turcima, a u svom oko ni balvan ne vidjeti.
a sve sto se desava sa kompanijom je odraz neprofesionalnosti, loseg vodjenja i lose politike firme koju diktiraju turci. ko ima pare moze da plati i muziku! blago nama jos jednom!!
Vi bas kao autisticni, eto BH Airlines, a vec sam to napiso, prije nego su u februaru,martu prosle godine dosla, slovom i brojem dva turcina, bio kompanija koja je za primjer,uspjesna, poslovanje u plusu, sve bilo ok, pa zapitas li se uopste zasto je THY uopste doso, njih dvojica u 10 mjeseci sve to skrsili,unistili, a jos nisu vecinski vlasnik, nego 49%, gdje to ima, pusti te se demagogije, pusti te se price, bolje vam je zasucite rukave i radite ako treba i 18 sati dnevno, i ne kukumavcite, ali najlakse je po turcima, a u svom oko ni balvan ne vidjeti.
-
dzem
#1344 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
IspeciPaReci wrote:"slazemse"
a sve sto se desava sa kompanijom je odraz neprofesionalnosti, loseg vodjenja i lose politike firme koju diktiraju turci. ko ima pare moze da plati i muziku! blago nama jos jednom!!
Pa ja stvarno ne znam zasto se pise toliko kako su turci losi u vodjenju politike i vodjenju poslova,pa pogledajte njihovu zemlju a pogledaj samo nas.
Ja stvarno mislim da nasima niko ne odgovara kad udju s nekim u partnerstvo jer im se tada vezu ruke za nastavak kradje firme.
pratim ovo vec duze vremena trebali bi nasi biti ponosni sto su sklopili partnerstvo sa uglednom avio kompanijom kao sto je Turksih Airlines a ne pricali koje kakve gluposti.
Sve sto ne funkcionise u kompaniji je zbog naseg rukovodstva.
- ljubav_aha
#1345 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
planirani dolazak novog aviona u januaru je odgodjen
- macan prvi
#1346 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Zasto? I do kad?ljubav_aha wrote:planirani dolazak novog aviona u januaru je odgodjen
-
jefferson
#1347 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Bolje im bi bilo da ovaj 734 zamjene sa CRJ 700 ili CRJ 900 i ustede nesto para.
- Brisbane
#1348 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
dzem wrote:
Pa ja stvarno ne znam zasto se pise toliko kako su turci losi u vodjenju politike i vodjenju poslova,pa pogledajte njihovu zemlju a pogledaj samo nas.
Ja stvarno mislim da nasima niko ne odgovara kad udju s nekim u partnerstvo jer im se tada vezu ruke za nastavak kradje firme.
pratim ovo vec duze vremena trebali bi nasi biti ponosni sto su sklopili partnerstvo sa uglednom avio kompanijom kao sto je Turksih Airlines a ne pricali koje kakve gluposti.
Sve sto ne funkcionise u kompaniji je zbog naseg rukovodstva.

Turkey bjaaaaaaaaaaaaaaazi
- ljubav_aha
#1349 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
macan prvi wrote:Zasto? I do kad?ljubav_aha wrote:planirani dolazak novog aviona u januaru je odgodjen
macan_prvi,drug,ne znam ,a moja izjava je tacna
-
akcija007
#1350 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Citam jucer u novinama kako je bezvizni rezim na BG airportu Nikola Tesla donio povecanje putnika od 20 % , i da su najveci porast u broju putnika zabiljezili Austrian koja od 1.2. uvodi treci dodatni let iz Beca za Beograd a Malev koji nije u BG letio 18 godina i poceo letiti 14.12. na letu iz Beograda za Budimpestu biljezi dnevnu prosjecnu popunjenost Dasha 80 % .
I nama ce bezvizni rezim kad ga ukinu donijeti povecanje putnika , na svim linijama ali iz gornjeg texta se vidi da su to sve tranzitni putnici rijetko ko je izisao u Budimpestu ili Bec svi idu preko dalje. To je sto BH Airlines fale tranzitni putnici jer oni lete samo do Ciriha ili beca ili FRA kao krajnje destinacije . BH Airlines uvede nove linije katasrofalna popunjenost, Malev uvede liniju BEG BUD na srbijansko trziste gdje na tom trzistu vec postoje/lete JAT,Austrian,Lufthansa,Alitalia,Air France,British, SWISS,CSA,Turkish i ima 80 % popunjenost Dasha znaci da im je marketing,agresivna kampanja bili fenomenalni i dali zeljeni efekat . To fali BH Airlinesu , OK jasno mi je srbijansko avio trziste je vece nego nase BH .
I nama ce bezvizni rezim kad ga ukinu donijeti povecanje putnika , na svim linijama ali iz gornjeg texta se vidi da su to sve tranzitni putnici rijetko ko je izisao u Budimpestu ili Bec svi idu preko dalje. To je sto BH Airlines fale tranzitni putnici jer oni lete samo do Ciriha ili beca ili FRA kao krajnje destinacije . BH Airlines uvede nove linije katasrofalna popunjenost, Malev uvede liniju BEG BUD na srbijansko trziste gdje na tom trzistu vec postoje/lete JAT,Austrian,Lufthansa,Alitalia,Air France,British, SWISS,CSA,Turkish i ima 80 % popunjenost Dasha znaci da im je marketing,agresivna kampanja bili fenomenalni i dali zeljeni efekat . To fali BH Airlinesu , OK jasno mi je srbijansko avio trziste je vece nego nase BH .