Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
madner wrote:A kako je ovo drugacije od drugih Evropskih gradova?
Tamo dodju celavi ovdje bradati i sta sad?
tako je
tamo dodje puno vise skinsa nego ovdje bradatih
totalni bi bio bezobrazluk reci da su sarajlije vise homofobne
od gradjana bilo kojeg drugog grada
samo ima mala razlika da se tamo skinsi kriju od policije i policija ih dere nemilice
sa drvenim toljagama i gumenim mecima i taserima
i prati ih, ubacuje svoje agente medju njih, koritsti sve moguce metode da ih sprijeci u tome sto rade
a kod nas imaju mramornu palacu usred grada u koju policija ne smije ni prismrdit
i pod zastitom su politickog i vjerskog vrha
koji komanduju policijom
bosanceros_loco wrote:
Jeli ti znas i jendog pedera? Jesi li ikad pricao i sa jednim pederom?
To sto si gore napisao je jedna obicna mahalska prica. Jedna glupa primitivna predrasuda. Pederi su obicni ljudi kao ti i ja, samo rodjeni sa drugom sexualnom orijentacijom.
Sexualna orijentacija je nesto sa cim si rodjen. Dakle ili se rodis peder ili hetero, isto kao sto se rodis crnac ili bijelac. Sta ti preporucujes nekom ko je rodjen kao homosexualac?
Ovo nije istina. Koliko homoseksualaca ti znas? Koliko lezbejki?
Daj mi link te naucne studije koja kaze da se s tim radjas.
PS Vecina Homoseksualaca i lezbejki koje znam su bili hetero, ali svoju srecu nadjose u zagrljaju osobe istog spola.
PPS
A nespominjes sacekuse po gradu u Zagrebu? Ili da spomenemo Beograd tu su jos bolej prosli nego u zagrebu i sarajevu. Znaci ovo kompletno podrucje balakana ne podrzaje (dobojski)/podrzava (sarajevski) takve stvari. To je samo cinjenica.
Ja se osvrnuh na POLICIJU i DRZAVU i SISTEM.
Da li je policija u Beogradu pustila skinse i delije i grobare da mirno sutaju posjetioce izlobe nogama?
ovo je ocito sredina u kojoj covjek moze postici svoju punu afirmaciju. ljudski duh sarajevskog i bh covjeka je prisutan na ultimativnim nivoima egzistencije, kao i u bilo kojoj drugoj progresivnoj sredini danasnjeg svijeta. citajuci postove o ljudskim pravima, zivotinjskim pravima, o jednakosti ljudi, pravilnim interpretacijama prirode i ideje islama od forumasa koji taj islam poznaju do u tancine pa mogu jasno reci ovo jeste, ovo nije autenticno. pa onda dalje interpretativna dosljednost i rasclanjivanje cijelih situacija na pravilne i jasno ocrtane elemente dobra i zla. a tek koja sablazan pri pomenu rijeci ubij, zamisli ubiti ljudsko bice, to se desava samo ovdje. fuj kakvog se krupnog otpada skupilo na osjetljivim filterima ove sredine.
bosanceros_loco wrote:
Jeli ti znas i jendog pedera? Jesi li ikad pricao i sa jednim pederom?
To sto si gore napisao je jedna obicna mahalska prica. Jedna glupa primitivna predrasuda. Pederi su obicni ljudi kao ti i ja, samo rodjeni sa drugom sexualnom orijentacijom.
Sexualna orijentacija je nesto sa cim si rodjen. Dakle ili se rodis peder ili hetero, isto kao sto se rodis crnac ili bijelac. Sta ti preporucujes nekom ko je rodjen kao homosexualac?
Ovo nije istina. Koliko homoseksualaca ti znas? Koliko lezbejki?
Daj mi link te naucne studije koja kaze da se s tim radjas.
PS Vecina Homoseksualaca i lezbejki koje znam su bili hetero, ali svoju srecu nadjose u zagrljaju osobe istog spola.
PPS
A nespominjes sacekuse po gradu u Zagrebu? Ili da spomenemo Beograd tu su jos bolej prosli nego u zagrebu i sarajevu. Znaci ovo kompletno podrucje balakana ne podrzaje (dobojski)/podrzava (sarajevski) takve stvari. To je samo cinjenica.
Da li je policija u Beogradu pustila skinse i delije i grobare da mirno sutaju posjetioce izlobe nogama?
Ma koliko ih je fasovalo negovori da ih je stitila. A sto se tice Ustava, dzaba ustav kad je samo na papiru a tako je bilo u tome slucaju u zagrebu.
mIRCerka wrote:
jel ovo pitanje u smisli da mislis da je policija u BG radila svoj posao?
pitam se onda jesi ti gledala video snimak sa pokusaja gay parade u beogradu?
in666 wrote:Sta rece , buducnost djece ? Kakva buducnos ? Da mi u obdanistu budu primorani uciti o islamu ? Da zive okruzeni vehabijama i psihickim i fizickim nasiljem ? Hvala lijepa ali ova bosna, koju vise od sramote ne zovem mojom, ona postaje fasisticka zemlja.
Ma eno ti sa druge strane Drine prava demokratska zemlja
Slusaj debilu, ja sam se za ovu drzavu borio u ratu. Ti nemas prava rijeci reci. Ovo nije muslimanska zemlja i nikad nece biti, mozete samo sanjati i ti i vehabije.
in666 wrote:Sta rece , buducnost djece ? Kakva buducnos ? Da mi u obdanistu budu primorani uciti o islamu ? Da zive okruzeni vehabijama i psihickim i fizickim nasiljem ? Hvala lijepa ali ova bosna, koju vise od sramote ne zovem mojom, ona postaje fasisticka zemlja.
Ma eno ti sa druge strane Drine prava demokratska zemlja
Slusaj debilu, ja sam se za ovu drzavu borio u ratu. Ti nemas prava rijeci reci. Ovo nije muslimanska zemlja i nikad nece biti, mozete samo sanjati i ti i vehabije.
Hvala ti na ovim lijepim rijecima Keyboard_Rambo, ma da. Ko je gdje bio nezelim sada da diskutujem jer to je moja stvar. I ja nigdje nisam napisao da zelim "muslimansku zemlju" naprotiv sam rekao da nepodrzajem ni vehabije ni ove pedere. Procitaj prije nego sto se pocnes prosipati.
mIRCerka wrote:
jel ovo pitanje u smisli da mislis da je policija u BG radila svoj posao?
Trinaesti, jel pricam kineski ? Govorim o policiji koja stoji i pusta da se ANIMAL priblizi dovoljno da nogom sutne djevojku.
Dok sam ja pred pozoristem, sa pistaljkom u ruci, smjela pozoristu prici do 100 metara.
Zasto su Semiha i Samir i svi ostali sto su bili u pozoristu BITNIJI od Queerovaca? Jel se tako bori za SVOJE SUGRADJANE???
Ja policiju ne mogu kriviti za desavanja po ulicicama, nema njih dovoljno da svu fujestinu pohvata po gradu, ali ono sto se desilo ispred i oko Akademije je znak da je SISTEM zakazao po ko zna koji put.
alalal wrote:Vehabije jesu problem to stoji ali su i pedreri problem.
Neko kaze nisu nasilni jesu i oni su nasilni samo je sreca sto ih nema ko vehabija pa bi vidjeli kako bi napadali. Ljudi desava se to i u vasem gradu gdje pederi napadaju daju malo ''speeda'' malo zagotive cugom dok te ne odvedu u stan i onda napadaju, otvorite oci. Zasto gledate samo gdje vi zelite?
Kad sam bio u vojsci regruta su silovali na putu Tuzla - Sarajevo.
Sta vi ne bi sve podrzali da bi neko rekao da ste in, a da su papci koji ne podrzavaju ljude koji se kresu sa istim spolnim organima?
Ucite li svog sina ''ako ti se svidja jaran nije frka kresi se sa njim'' to je sine in?
Poslje njih dolaze pedofili i isto tako ce ljudska prava govoriti sta ima veze ona ima 13god. ako zeli moze se s kim hoce.
Nama neki Helsinski govori o toleranciji nama koji smo prezivili sve ovo gdje on bio kad su nas ubijali i klali da trazi toleranciju?
A nesto kontam, svako normalan bi trebao uciti svoje dijete prvenstveno da bude covjek.
I da, prezivismo mi u Sarajevu pakao, ali ovaj sa slike sa bradom sto NOGOM udara djevojku je potpuno isti kao cetnik sa brda koji je lansirao silne granate koje napravise dva masakra na Markalama, isti poput onoga sto je lansirao projektil koji je ubio uciteljicu Fatimu i nekoliko njenih ucenika...
Imas Agresora (Cetnik i ovaj sa bradom), indiferentne Snage mira (UN i Policija) i one koji dobise po bubrezima (Sarajevo 92-95 i Djevojka sa slike).
Ali Bogu hvala, ima nas koji ipak mislimo svojom glavom. Na proslim lokalnim izborima glavni problem je bio Tito i preimenovanje ulice koja nosi njegovo ime. Onda je bio Aerodrom i preimenovanje u AI, kad je zamalo prodat EP. Sad evo Q Fest.
Blago nama sta nam JEDINO smeta.
PS Jedva cekam da penzioneri od gladi pocnu padati sa svojih prozora, jedva cekam da se maloljetnice pocnu prodavati za 10KM na strafti da bi kupile hljeb, jedva cekam da pocnemo likvidirati sve bolesne i one sa posebnim potrebama kako bismo procistili genetski materijal da se ne daj boze sta prenese.
FUJ kakvi smo.
Mirceka svaka ti je na mjestu. Drago mi je procitati da jos uvijek ima ljudi (vrlo mali procenat) sa ZDRAVIM razumom
Jeste tužno je ali ovo nam je namatnuta budućnost... nisam pametan kako se boriti protiv toga a da ljudi shvate o čemu se radi... znači biće nam svima ugrožena osnovna ljudska prava a navodno u ime nečega il nekoga dok ti koji se pozivaju na neki pravo istovremeno kradu i otimaju varaju i nema šta ne rade....
Još samo Menderu :
Za "A kako je ovo drugacije od drugih Evropskih gradova?
Tamo dodju celavi ovdje bradati i sta sad?"
razlika je sto se incident svugdje moze desiti, ali sto je drzava sposobna da se s tim nosi. u zagrebu je bilo incidenata, ali se ipak u oktobru odrzava 5. queer fetsival i 3. pride jer je drzava svojim gradjanima zastitila prava koja im Ustavom garantuje. kod nas je rijec o tome da je drzava pokleknula pred jednom militantnom grupom, sto je opasan presedan jer nije zastitila svoje gradjane. kod nas te grupe imaju sistemsku podrsku iz najvecih nivoa vlasti i nama sad nike ne moze garantovati da te grupe sutra nece prekinuti fashion week, zatvoriti bazen, zabraniti rad restorana za vrijeme ramazana ili zabraniti novine koje im se ne svidjaju.
Ovo više nije terma protesti protiv Q festa, Nego Vehabije da ili ne ?
Ja sam normalno protiv vehabizma i iskrivljivanja vjere na taj način..
Ali ako određenoj populaciji smeta da se to dešava konkretno taj dan.. 27 dan ramazana pa zašto da se taj festival nije pomakao 2 dana ili 5 dana ?
To je to tim ljudima najsveti i ne samo njima nego i ostalim muslimanskim vjernicima...
Uostalo svi pričamo o nekoj toleranciji i različitostima itd, ne vidim ni jedan razlog zašto se nije mogao ispoštovati najsveti dan ljudi koji su 90% Većina u gradu ..
Pa na kraju krajeva ti isti ljudi bi lakše prihvatili taj festival, ovako je dat samo još jedan argument ekstremistima..
Osim ako taj dan nije izabran namjerno, u što ja ne vjerujem..
trinaesti wrote: jel ovo pitanje u smisli da mislis da je policija u BG radila svoj posao?
Bilo bi super kad bi jednom svi prestali gledati sta nam komsije rade i kako oni 'uvode' red u svojoj avliji, a malo vise se pozabaviti sopstvenim problemima tj. ovim koji nas svakodnevno guze.. Kad dospijemo do te tacke tek onda cemo biti u stanju i rijesiti probleme ..
cevapXXL wrote:
U Zagrebu i Beogradu se radilo o paradama a ovdje se radi o festivalu. U Zagrebu na čelu parade ide ministar policije i važni ljudi iz političkog života dok ovdašnji političari osuđuju i dolijevaju ulje na vatru. Postoje nijanse i među zemljama bivše Jugoslavije i ne možeš ih tek tako strpati u isti koš. Zagreb je odmakao puno ispred Sarajeva i Beograda koji su u istoj ravni ali ipak ispred recimo Prištine, dok je Ljubljana ispred svih nas zajedno. A odnos prema manjinama je pokazatelj napretka općenito. Evo cititrat ću sam sebe jer mislim da je ovo važno:
ponosna_manjina wrote:
Pa mi se ne možemo organizovati i živjeti bolje upravo zato jer smo za takvo što nesposobni na svim životnim područjima (ovdje mislim na društvo a sposobnim pojedncima svaka čast)a ne samo po pitanju prihvatanja homoseksualaca. To što diskriminiramo homoseksualce je samo jedan vid naše nesposobnosti dok se drugi očituju kroz ekonomiju, obrazovanje, političku i socijalnu situaciju, sport i sve ostale segmente života. Kod nas je sve u banani dok u Evropi sve to ide puno bolje, a zajedno s tim i prava seksualnih manjina. Jer ne možeš biti ekonomski napredan a zatucan po pitanju ljudskih prava. Nema Evropa ništa s tim već se radi o tome da zatucan i primitivan čovjek ne može ostvariti ekonomski ili bilo kakav drugi napredak. Mislim budimo realni, kakav napredak u životu mogu ostvariti bradate spodobe sa ovih fotografija? Kao društvo smo na nižem stupnju evolucije od razvijenih evropskih zemalja i kada se to počne mijenjati onda će nam krenuti bolje na svim poljima.
alalal wrote:Vehabije jesu problem to stoji ali su i pedreri problem.
Neko kaze nisu nasilni jesu i oni su nasilni samo je sreca sto ih nema ko vehabija pa bi vidjeli kako bi napadali. Ljudi desava se to i u vasem gradu gdje pederi napadaju daju malo ''speeda'' malo zagotive cugom dok te ne odvedu u stan i onda napadaju, otvorite oci. Zasto gledate samo gdje vi zelite?
Kad sam bio u vojsci regruta su silovali na putu Tuzla - Sarajevo.
Sta vi ne bi sve podrzali da bi neko rekao da ste in, a da su papci koji ne podrzavaju ljude koji se kresu sa istim spolnim organima?
Ucite li svog sina ''ako ti se svidja jaran nije frka kresi se sa njim'' to je sine in?
Poslje njih dolaze pedofili i isto tako ce ljudska prava govoriti sta ima veze ona ima 13god. ako zeli moze se s kim hoce.
Nama neki Helsinski govori o toleranciji nama koji smo prezivili sve ovo gdje on bio kad su nas ubijali i klali da trazi toleranciju?
Care, svoje bajke mozes na stranicama islamske zajednice ispisivati! Al nemoj nama. Nismo mi ti zatucani - nego su to oni! Majne to!
Odakle znas da sam musliman? Samo sto sam nesto iznjeo postao sam Islamista.
NIje mahalska i trebo bi vam navesti i imena sarajevski pedera.
Svasta ja se iskljucujem jer ovdje vladaju koji sve znaju a makli od tastature nisu.
Uzivajte s pederima i vehabijama meni su oni isti. FUJ
saibaba wrote:Ovo više nije terma protesti protiv Q festa, Nego Vehabije da ili ne ?
Ja sam normalno protiv vehabizma i iskrivljivanja vjere na taj način..
Ali ako određenoj populaciji smeta da se to dešava konkretno taj dan.. 27 dan ramazana pa zašto da se taj festival nije pomakao 2 dana ili 5 dana ?
To je to tim ljudima najsveti i ne samo njima nego i ostalim muslimanskim vjernicima...
Uostalo svi pričamo o nekoj toleranciji i različitostima itd, ne vidim ni jedan razlog zašto se nije mogao ispoštovati najsveti dan ljudi koji su 90% Većina u gradu ..
Pa na kraju krajeva ti isti ljudi bi lakše prihvatili taj festival, ovako je dat samo još jedan argument ekstremistima..
Osim ako taj dan nije izabran namjerno, u što ja ne vjerujem..
Ma daj, Q Fest nije bio samo jednu noc, i veliki vjernici umjesto da su na namazu ili kuci, dosli sutat cure na sred ulice...mojne o tome zivota ti..
Ili ako vec hoces, reci mi kakva je kazna za muskarca koji zenu, koja je mogla biti i obicna prolaznica a ne osoba koja zeli da vidi izlozbu, udara nogom u guzicu i pljuje?
saibaba wrote:
Brzinsko pitanje. Hoce li doticnim smetati ako ja pijem pivo za ramazan ili 27. dan istog? Mogu li ocekivati kamen u glavu s obzirom da sam pregazio sve ono cemu su me ucili i izabrao razvratnicki zivot pun raznih harama?