FK Željezničar

Sve o FK Željezničar...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
belissima

#1326 Re: FK Zeljeznicar

Post by belissima »

Pricamo o Hordama i strumfovima...kao grupama...ako cemo pricati o gledaocima ili simpatizerima,opet ste smijesni...davno apsolvirana tema.... :D
Charuga
Globalni moderator

#1327 Re: FK Zeljeznicar

Post by Charuga »

@belissima

Mozemo uvjek popricati uz pice ako si raspolozen pa cemo vidjeti ko, kada, gdje itd. Besmisleno je o navijacima raspredati ovako na forumima a jos je besmislenije dolaziti na topic koji je posvecen klubu za koji ne navijas i srati po njemu. Na PM mi uvjek mozes javiti kad da se nadjemo i gdje a do tada zbogom, ostaj da zivis u svojim i sa svojim ubjedjenjima!
belissima

#1328 Re: FK Zeljeznicar

Post by belissima »

Tipicno strumfovski...kukavicki...kada se iznesu cinjenice...ali navikli smo to...a za PM nije problem...ali nemoj kao onaj chetnik,grobar Saik... :D ...Sarajevo,Horde,Bog i carsija!
Charuga
Globalni moderator

#1329 Re: FK Zeljeznicar

Post by Charuga »

belissima wrote:Tipicno strumfovski...kukavicki...kada se iznesu cinjenice...ali navikli smo to...a za PM nije problem...ali nemoj kao onaj chetnik,grobar Saik... :D ...Sarajevo,Horde,Bog i carsija!
Cinjenice cemo iznjeti jedan drugom u lice, to nije problem! To je za tebe kukavicki a nije ti kukavicki lupat na forumu nekakve budalastine i izmisljotine? Ovde ti niko ne zna identitet i mozes lagati i pricati sta hoces a onako kad se sjedne je vec neka druga prica! Tipicno zar ne ... 8-)

P.S. Cekam te da se javis ... ;-)
Peppers

#1330 Re: FK Zeljeznicar

Post by Peppers »

belissima wrote:Tipicno strumfovski...kukavicki...kada se iznesu cinjenice...ali navikli smo to...a za PM nije problem...ali nemoj kao onaj chetnik,grobar Saik... :D ...Sarajevo,Horde,Bog i carsija!
Da li je potrebno jos nesto da bi se ovaj clan foruma konacno banovao na odredjeni period?
edit by adminhanuma :D
Da li bi vi mogli poslati prijavu posta umjesto sto prozivate administraciju? Ne, taman posla, gdje cete vi to napraviti.
Belissima, odmaras mjesec dana, sljedeci put kad prekrsis pravila trajni je i tebi i svim tvojim IP adresama, cisto da se ne kloniras.
Pozdrav
Fiore

#1331 Re: FK Zeljeznicar

Post by Fiore »

Samo za moju bracu manijake.. iz prve ruke.. sreo sam se jutros u opstini N.Sa. sa Koldzom i Buki-em., rekli su vrlo vjerovatno danas da izvrse kratku probu.,ili za novu godinu sa reflektorima.... :thumbup:
elSaik

#1332 Re: FK Zeljeznicar

Post by elSaik »

Fiore wrote:Samo za moju bracu manijake.. iz prve ruke.. sreo sam se jutros u opstini N.Sa. sa Koldzom i Buki-em., rekli su vrlo vjerovatno danas da izvrse kratku probu.,ili za novu godinu sa reflektorima.... :thumbup:
Zar nije trebala sutra da bude... u 17:00? :-?
Fiore

#1333 Re: FK Zeljeznicar

Post by Fiore »

elSaik wrote:
Fiore wrote:Samo za moju bracu manijake.. iz prve ruke.. sreo sam se jutros u opstini N.Sa. sa Koldzom i Buki-em., rekli su vrlo vjerovatno danas da izvrse kratku probu.,ili za novu godinu sa reflektorima.... :thumbup:
Zar nije trebala sutra da bude... u 17:00? :-?
Ok za sutra.. ali sad mi javi drug da je bilo kratka proba jednog.. jedva cekam.. :thumbup: :thumbup:

Cuo sam da ce biti pjesma..
http://www.youtube.com/watch?v=Uv2kPV0M ... re=related
elSaik

#1334 Re: FK Zeljeznicar

Post by elSaik »

Nadam se da neće... :oops:
saraydjecko

#1335 Re: FK Zeljeznicar

Post by saraydjecko »

Nije vas bilo 1000 ali,dobro vi ste tad znali djelovati i kao nasa podgrupa na tekmama protiv velike cetvorke kao npr.Sarajevo-Dinamo...
odvijac

#1336 Re: FK Zeljeznicar

Post by odvijac »

halo glumac,ajde ohladi malo,nego trebali ste i ovoga momka staviti na listu najnavijaca zelje,opasno pretenduje na tu poziciju!!!!strahovito napreduje kao njegovi levati.
P.S.sanjao sam preksinoc reflektore...
sajosarajlija

#1337 Re: FK Zeljeznicar

Post by sajosarajlija »

saraydjecko wrote:
sajosarajlija wrote:Pa shvati da ljudi navijaju za FKS od 95 kad su šljegli u Šeher
hm....jako zanimljiva teza samo tesko obranjiva...
Manijaka na derbiju 1990 je jedva 1000 bilo na juznoj tribini i ako od te brojke oduzmemo poginule,izbjeglice itd a,onda dodamo brojku Manijaka na drbiju 1998 onda ce se sve samo kazati:-)

A tamo recimo 1929 godine???? A ja mene budale tad niste još u planu bili!

Vidi to ti je isto kao da porediš Dnevni Avaz i Oslobođenje. Avaz čak ima i veći tiraž a nikad neće pravim sarajlijama biti ni do peta Oslobođenju...
LSD

#1338 Re: FK Zeljeznicar

Post by LSD »

sajosarajlija wrote:
saraydjecko wrote:
sajosarajlija wrote:Pa shvati da ljudi navijaju za FKS od 95 kad su šljegli u Šeher
hm....jako zanimljiva teza samo tesko obranjiva...
Manijaka na derbiju 1990 je jedva 1000 bilo na juznoj tribini i ako od te brojke oduzmemo poginule,izbjeglice itd a,onda dodamo brojku Manijaka na drbiju 1998 onda ce se sve samo kazati:-)

Vidi to ti je isto kao da porediš Dnevni Avaz i Oslobođenje. Avaz čak ima i veći tiraž a nikad neće pravim sarajlijama biti ni do peta Oslobođenju...
Avaz nije nikad ni bio do peta Oslobođenju...niti ce kad biti.
rumenige_brajtner

#1339 Re: FK Zeljeznicar

Post by rumenige_brajtner »

ćiro wrote:
sajosarajlija wrote:

Eto ti si bio u planu 1929 godine :lol: :lol:
Najpopularniji klubovi u tom periodu (do II sv.rata) u Sarajevu su bili Slavija i Đerzelez. Raspitaj se malo, pa onda možda i nećeš pisati gluposti. Drugi dio posta pokazuje da imaš maksimalno 16 godina :lol: :lol:
hihihi, niko ne kaze da je zeljo bio najpopularniji, vec da torpedo tad nije bilo ni u mudima njegovim (partijskim) osnivacima
elSaik

#1340 Re: FK Zeljeznicar

Post by elSaik »

Možda u kategoriji "preseravanje na netu". :-?
zimzelen

#1341 Re: FK Zeljeznicar

Post by zimzelen »

ćiro wrote:Psiholog, vjerovatno ti je matematika slabija strana, ali zato imaš kalkulator, pa saberi i oduzmi.
Ponadao sam se da ce neko postirati kako sijaju novi reflektori na Grbavici a ono nista!:(
riko-ga

#1342 Re: FK Zeljeznicar

Post by riko-ga »

http://www.youtube.com/watch?v=A4yjkvohuSI

Izvoli!!!!Sutra u 17h generalna proba fenjera :-D
Lakat Jebić

#1343 Re: FK Zeljeznicar

Post by Lakat Jebić »

riko-ga wrote:http://www.youtube.com/watch?v=A4yjkvohuSI

Izvoli!!!!Sutra u 17h generalna proba fenjera :-D

sto ovaj sjevero-zapadni (cini mi se) ne radi
sajosarajlija

#1344 Re: FK Zeljeznicar

Post by sajosarajlija »

ćiro wrote:
rumenige_brajtner wrote:
ćiro wrote:[quote="sajosarajlija"

Eto ti si bio u planu 1929 godine :lol: :lol:
Najpopularniji klubovi u tom periodu (do II sv.rata) u Sarajevu su bili Slavija i Đerzelez. Raspitaj se malo, pa onda možda i nećeš pisati gluposti. Drugi dio posta pokazuje da imaš maksimalno 16 godina :lol: :lol:
hihihi, niko ne kaze da je zeljo bio najpopularniji, vec da torpedo tad nije bilo ni u mudima njegovim (partijskim) osnivacima
Ono što je bitno za 62 godine postigli smo više, nego vi za 80-tak ;-)[/quote]

Samo ti čitaj Avaz
saraydjecko

#1345 Re: FK Zeljeznicar

Post by saraydjecko »

odvijac wrote:halo glumac,ajde ohladi malo,nego trebali ste i ovoga momka staviti na listu najnavijaca zelje,opasno pretenduje na tu poziciju!!!!strahovito napreduje kao njegovi levati.
P.S.sanjao sam preksinoc reflektore...
Ako si mislio na mene ja i jesam simpatizer zeljeznicara kao i ostalih udruzenja koji imaju veze sa prometom tj.zeljeznicari,saobracajci,bihamk itd.A to spominjanje levata nije lijepo,pitaj uciteljicu a,ako te vec nije naucila onda roditelje jer je to i njihova obaveza.Najlakse je djetetu dati petaka i da ide da jalijaha na onim stepenicama iza gola gdje zmije vrebaju.Bas me zanima kako ce roditi ove godine na juznoj i istocnoj tribini Grbavice.
Za reflektore svaka cast,bilo je stvarno vrijeme....
elSaik

#1346 Re: FK Zeljeznicar

Post by elSaik »

ćiro wrote:Psiholog, vjerovatno ti je matematika slabija strana, ali zato imaš kalkulator, pa saberi i oduzmi.
To što je tebi izgleda potreban digitron da bi sabrao par jednocifrenih brojeva ne znači da je svakome potreban. Slobodno možeš računati koliko god želiš, ali činjenice su činjenice, a činjenica jeste da vi niste najtrofejniji klub, ma koliko god puta suprotno pisalo u Avazu.
ined26

#1347 Re: FK Zeljeznicar

Post by ined26 »

Agresija na našu domovinu nije štedjela nikoga počevši od ljudi, privrednih, kulturnih pa tako i sportskih objekata. Svima vama je dobro poznato da se stadion "Grbavica", dom našeg voljenog kluba nalazio na prvoj borbenoj liniji. Rušen je,paljen s ciljem da da se uništi sve ono što je s ljubavlju građeno još od 1921. godine. Gledali smo ljepoticu sa borbenih linija i maštali o prvom narednom derbiju, o semaforu, stolicama, reflektorima i prvoj noćnoj utakmici u "dolini ćupova" i znali smo da ćemo jednog dana doći na svoje, na naše!

Neki od starijih navijača se sječaju atmosfere i noćnih utakmica, dok mlađe generacije godinama slušaju priče i maštaju o noćnoj tekmi i sjaju reflektora. Maštanju je došao kraj!

TM 1987 - Udruženje navijača FK "Željezničar" poziva sve navijače voljenog nam kluba da svojim prisustvom uveličaju veliki događaj po sve nas i naš klub. Probno paljenje reflektora desiće se sutra u 16.15

TVOJA SVJETLOST NA KRAJU TUNELA!
The Maniacs 1987
Sarajevo

http://www.themaniacs.org
rumenige_brajtner

#1348 Re: FK Zeljeznicar

Post by rumenige_brajtner »

ćiro wrote: Ono što je bitno za 62 godine postigli smo više, nego vi za 80-tak ;-)
mdah, igrate domace utakmice na atletskom stadionu, koji je vlasnistvo grada :lol:
elSaik

#1349 Re: FK Zeljeznicar

Post by elSaik »

ćiro wrote:
elSaik wrote:
To što je tebi izgleda potreban digitron da bi sabrao par jednocifrenih brojeva ne znači da je svakome potreban. Slobodno možeš računati koliko god želiš, ali činjenice su činjenice, a činjenica jeste da vi niste najtrofejniji klub, ma koliko god puta suprotno pisalo u Avazu.
FK Sarajevo: 2x prvak Jugoslavije + 2x prvak BiH + 4x pobjednik kupa BiH= ?
NK (ili FK) Željezničar: 1x prvak Jugoslavije + 3x prvak BiH + 3x pobjednik kupa = ?
Činjenice su činjenice!
Upravo to "činjenice su činjenice". I upravo zbog toga te molim da izbaciš iz računice titulu koju jedino vi sami sebi priznajete...
vjecnobordo

#1350 Re: FK Zeljeznicar

Post by vjecnobordo »

Ne seri elSaik sad ni ti. Možemo se i mi qrčiti da se ne pikaju ni vama 2, nije cjelovita BiH, ali.. titula je titula.

Ne kontam po čemu ste vi ispred nas? Znači po čemu ste trofejniji? Poštujem vas, i sve to, ali fkt mislim da realno niste.

Titule u onoj državi na našoj strani, titule u BiH ili 3-2 za vas, ili 1-0 za nas i 4-3 u kupu. U ukupnoj tabeli u YU smo bolji, u ukupnoj tabeli u BiH smo bolji. U ovom trenutku oba kluba jesu na dnu dna, ali se opet prvo pišemo MI, pa ispod Željo, iako su govna, govna. Stvarno bih zamolio nekoga da napiše po čemu ste bolji?
Post Reply