30ta kuca na vrata

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
irdijana

#1326 Re: 30ta kuca na vrata

Post by irdijana »

mislim da me drma kriza 30.-ih godina,iako ću u decembru napunit 30... imam fore još malo... ali generalno nezadovoljna sam... kad analiziram,recimo, do sad sam mogla doktorirati,kao što je moja kolegica koja ima isto godina...ali nije bilo para za uplatu doktorskih studija..pa nisam... znači,nezadovoljstvo na polju obrazovanja...
drugo,nemam jasnu viziju još uvijek želim li stabilnu vezu,brak ili da se ovako pomalo zezam,bez vezivanja na duge staze... nadalje,čini mi se da su svi muškarci mojih godina već u stabilnoj vezi ili braku... tako da mi preostaju momci koji su mlađi od mene,khm... a njima opet smetaju moje godine...i vrtimo se u krug...
još uvijek u ovim godinama živim kod roditelja.... nisam solventna da dignem kredit za stan...jer mi je plaća manja od one koja mi pripada stepenom stručne spreme (ali dobro to nam je svima tako)....uglavnom,neko veče sam se pogledala u ogledalo,konstatovala da mi je život totalno nesređen i da u ovih 30 godina nisam baš nešto postigla... i evo me sad u depri :) bem ti godine... :x
Seyfo

#1327 Re: 30ta kuca na vrata

Post by Seyfo »

Ja imam do 30-te još 3 mjeseca i jedva je čekam! Široko otvorenih ruku joj trčim u susret!

Završio fax i ništa preko toga,(ima ih i sa više doktorata ali ko ih j...), posao imam ali je od danas do sutra, smještaj ok ali privremen, oženjen godinu i po,...
ukratko nikad u životu nisam bio sretniji !!!...za ovaj period bih odmah dao svoje 20-te koje sad mogu okarakterisati kao da sam bio "muha bez glave", tj.nisam znao šta hoću ni šta su mi ciljevi. To nije samo vezano za žene, nego i za prijatelje kao i za prioritete u životu. Sve zbrkano, da bog sačuva!
U stvari, osjećam se kao da sam prvih 25 godina učio šta i kako treba, šta vrijedi a šta ne, a sad živim to što sam naučio. Kao kad spremate ispit tri mjeseca i u sat vremena pokazujete šta znate. Krug prijatelja iz temelja promijenjen, većina "ugašeni"kao da nisu postojali,novi se pojavili; prioriteti poredani, ma heeeeeeeej..
Oni koji me znaju dugo kažu da sam nova osoba, baš za ne prepoznati, u smislu da mi se vidi na licu neki mir..tako se i osjećam. Pade mi na pamet moj stav od prije par godina:"ja mogu biti samo nesretan i, u najboljem slučaju, manje nesretan". To sam tad stvarno mislio. Sad mislim da sretan mogu biti i da to jesam!

Doduše, imao sam i mnogo mnogo sreće, u smislu, roditelji i porodica živi i zdravi, prava osoba se pojavila u pravo vrijeme, fax se završio u donekle razumnom roku, posao se nekako našao...nekima to za sreću ne bi bilo dovoljno, al eto meni jest..
Ipak mogu reći da sam se za sve, baš sve, morao boriti . Ništa nije došlo servirano. Borba, svaki dan, svaki sat, minut,... samo je bitno znati za šta se boriš
sha_ba

#1328 Re: 30ta kuca na vrata

Post by sha_ba »

POCA wrote:
dječak sa šibicama wrote:Nebitan 32 i ocaj se namecu kao logican par :)
More bit,al Ocaj mi se plaho nesta smjeska a Nebitni ne voli bas neozbiljne zemske :D
:D :D :D :thumbup: :thumbup:
Nebitan32

#1329 Re: 30ta kuca na vrata

Post by Nebitan32 »

IZVANZEMALJAC wrote:
Nebitan32 wrote:
POCA wrote:Nebitan...nije visoka,samo je nekih 10-ak bosanskih plata manje vise,sta je to sitnica... :-D
nego bil se ti zenio :lol:
jos ako si visok,plecat i znas dobro m.....zamijenit sijalicu rahatluku nidje kraja :lol: 8)

Ne mozemo raditi takvu uporedbu. I cijene su u skladu sa primanjima.
Npr. hljeb od 600grama placam 2.40€. Istina nije “obicni hljeb” vec s cerealima ali to je samo jedan bazicni primjer.

No daleko od toga da plata nije dovoljna. Moze se s njom zivjeti bez ikakvih problema. Mozes platiti sve racune na vrijeme i ne zuditi za bilo cim. Istovremeno ne mozes biti bogat. No meni je dovoljno.

Sto se tice zenidbe. Jos nisam vidio neku djevojoku spremnu na to. Vecina je neozbiljna. No I to je samo moje osobno iskustvo.
Slična situacija kod mene. Večina djevojki ili lovi posljednji vlak (nebitno koji i kuda ide) ili vlak prošo kroz njih pa odaberi.

To i nije toliko bitno ako je vec prethodno bila u vezi s nekim( u razumnoj mjeri naravno) ili ako je razvedena. Nista strasno.

U biti dosta zavisi gdje zivis i kakvi su kriteriji.
Npr. moj kriterij da ne budem sa nekom djevojkom koja nije iz Bosne.
Medutim gdje sam zivio zadnjih godina I nisam imao drustvo iz Bosne pa samim time nisam ni poznavao neke djevojke iz Bosne.
Mijenjao sam i mijesto stanovanja pa i to znaci da “gubis” neke kontakte a nije se uvijek lahko uklpoiti u novu sredinu.

Tako da sam htio biti s nekom njemicom ili francuskinjom to bi se davno desilo a moze i danas jer ih ima na desetine slobodnih samo gdje radim + „ sve ostale mogucnosti“.
To vjerovatno nije jedini problem ali mislim da je osnovni.
Nebitan32

#1330 Re: 30ta kuca na vrata

Post by Nebitan32 »

irdijana wrote:mislim da me drma kriza 30.-ih godina,iako ću u decembru napunit 30... imam fore još malo... ali generalno nezadovoljna sam... kad analiziram,recimo, do sad sam mogla doktorirati,kao što je moja kolegica koja ima isto godina...ali nije bilo para za uplatu doktorskih studija..pa nisam... znači,nezadovoljstvo na polju obrazovanja...
drugo,nemam jasnu viziju još uvijek želim li stabilnu vezu,brak ili da se ovako pomalo zezam,bez vezivanja na duge staze... nadalje,čini mi se da su svi muškarci mojih godina već u stabilnoj vezi ili braku... tako da mi preostaju momci koji su mlađi od mene,khm... a njima opet smetaju moje godine...i vrtimo se u krug...
još uvijek u ovim godinama živim kod roditelja.... nisam solventna da dignem kredit za stan...jer mi je plaća manja od one koja mi pripada stepenom stručne spreme (ali dobro to nam je svima tako)....uglavnom,neko veče sam se pogledala u ogledalo,konstatovala da mi je život totalno nesređen i da u ovih 30 godina nisam baš nešto postigla... i evo me sad u depri :) bem ti godine... :x

Trebate se udati. Mnogo je lakse ostvariti sve ono sto zelite kada su dvije osobe. Lakse je uzeti kredit za stan ako su dvije plate, placati rezije itd.
Uz ako ste s nekim onda brze „graditite nesto“ pocevsi od kupovine namjestaja do ostalog. Kad ste sami onda i ne razmisljate previse o tome. Mislim da ima psiholoski apsekat u svemu tome.

Osobni primjer.
Npr 95% moje hrane je iz restorana ili snack-a. Jednostavno kad smislis da moras ici u prodavnicu, izabrati, kupiti spremiti, sjediti sam za stolom I to jesti, pa onda oprati/spremiti sude...onda shvatis da je jednostavnije kupiti gotovo.
Ubjeden sam da samo na tome „izgubim“ +-250€ mjesecno. Samo jedan primjer.

Mislim da osnovni problem lezi u tome sto mnogo osoba prvo zeli da sredi odreden stvari prije vijencanja „skolovanjem, posao, auto, stan...“ za sto treba vremena. A vise vremena nego da se radi na ostvarivanju istih ciljeva s nekom osobom.
U biti to se ostavari kada se ima(debelo) 30+godina.

Ranije to nije bi slucaj. I s moje tacke gledista to je bilo mnogo bolje. Zdravije je, ako se tako moze reci kada osobe udu u vezu s istim osnovama.
Npr. djevojka koja se vijenca s momkom koji vec ima auto, stan se u odredenom trenutnku moze naci u “podredenom polozaju” prema svom suprugu jer nije bio isti pocetni “unos”.

Prema meni. Mnogo je bolje ako dvije osobe imaju zajednicki projekat i doprinose u istoj mjeri ka njegovom ostvarivanju.

Sve da bih rekao kako se ne trebate previse osvrtati na „gomilanja diploma“. Kao sto kaze i narodna poslovica : Cemu vakat tome i vrijeme“.
A ako dozvolite, mislim da je vasem slucaju vrijeme za nesto drugo a ne za sticanje dodatnih diploma.
sha_ba

#1331 Re: 30ta kuca na vrata

Post by sha_ba »

@nebitan,

mislim da je tebi stavrno vrijeme da se zenis... a mislim da si malo preozbiljan ako to pokusavas ovdje.. to je onako moje skromno misljenje... nadam se da te nisam uvrijedila :)
Nebitan32

#1332 Re: 30ta kuca na vrata

Post by Nebitan32 »

sha_ba wrote:@nebitan,

mislim da je tebi stavrno vrijeme da se zenis... a mislim da si malo preozbiljan ako to pokusavas ovdje.. to je onako moje skromno misljenje... nadam se da te nisam uvrijedila :)

Ne. Zasto bih se uvrijedio. Svako ima pravo da pise ono sto zeli.

Poznajem ovaj forum od njegovog osnivanja i znam da na njemu nema ni 1% ozbiljnih diskusija a samim time i toliko ozbiljnih osoba.
Sve je u stilu hi-hi-pi-hi-hi to jeste djecijih doskocica i gomila smajlica iza njih. Tako da ne ocekujem nesto posebno.
Temu sam uocio na pocetnoj stranici i upisao par poruka. No dobro necu vise jer cu unistiti temu svojom vec jasno uocenom…ozbiljnoscu.

Pozdrav
sha_ba

#1333 Re: 30ta kuca na vrata

Post by sha_ba »

Nebitan32 wrote:

Poznajem ovaj forum od njegovog osnivanja i znam da na njemu nema ni 1% ozbiljnih diskusija a samim time i toliko ozbiljnih osoba.
Sve je u stilu hi-hi-pi-hi-hi to jeste djecijih doskocica i gomila smajlica iza njih. Tako da ne ocekujem nesto posebno.
Temu sam uocio na pocetnoj stranici i upisao par poruka. No dobro necu vise jer cu unistiti temu svojom vec jasno uocenom…ozbiljnoscu.

Pozdrav
apsolutno nisam pomislila da je unistavas.. nije ni lose da ima neko ko je ozbiljan!! :-D

lijep pozdrav i tebi
POCA

#1334 Re: 30ta kuca na vrata

Post by POCA »

Nebitan32 wrote:

Pozdrav
Neka te bolan...svijet je lopta sarena i zato i vrijedi zivjeti u njemu...
Ne bi valjalo da smo bas svi neozbiljni,popravi nam malo prosjek :wink:
Mislis da se iza doskocica i smajlica kriju najneozbiljnije i najveselije osobe?...cesto se iza tih osmijeha prikrivaju smrtna ozbiljnost ili najveca tuga svijeta,a osmijeh je samo jedan od nacina prividnog bijega od tako ceste surove stvarnosti...zato ne daj da te to zavara
respo

#1335 Re: 30ta kuca na vrata

Post by respo »

irdijana wrote:čini mi se da su svi muškarci mojih godina već u stabilnoj vezi ili braku...
opasno ti se cini :D

nego da predjem na sebe
ja sam tinejdzer ja sam tinejdzer ja sam tinejdzer
jao kako je dobro imati ove godine :D
respo

#1336 Re: 30ta kuca na vrata

Post by respo »

u 20-im sam upoznavao curice djevojke zene
u 30-im ih analiziram i selektujem :D
irdijana

#1337 Re: 30ta kuca na vrata

Post by irdijana »

respo wrote:u 20-im sam upoznavao curice djevojke zene
i meni se čini da sad analiziram i selektiram... ali previše...pa ispadne da mi niko ne odgovara...a možda sam jednostavno teškog karaktera... :skoljka:
respo

#1338 Re: 30ta kuca na vrata

Post by respo »

irdijana wrote:
respo wrote:u 20-im sam upoznavao curice djevojke zene
i meni se čini da sad analiziram i selektiram... ali previše...pa ispadne da mi niko ne odgovara...a možda sam jednostavno teškog karaktera... :skoljka:
ne u tom smislu kao sto ti mislis al nema veze :D
Nebitan32

#1339 Re: 30ta kuca na vrata

Post by Nebitan32 »

POCA wrote:
Nebitan32 wrote:

Pozdrav
Neka te bolan...svijet je lopta sarena i zato i vrijedi zivjeti u njemu...
Ne bi valjalo da smo bas svi neozbiljni,popravi nam malo prosjek :wink:
Mislis da se iza doskocica i smajlica kriju najneozbiljnije i najveselije osobe?...cesto se iza tih osmijeha prikrivaju smrtna ozbiljnost ili najveca tuga svijeta,a osmijeh je samo jedan od nacina prividnog bijega od tako ceste surove stvarnosti...zato ne daj da te to zavara

Mah nema veze.
Ljuska_u_BaklaFi

#1340 Re: 30ta kuca na vrata

Post by Ljuska_u_BaklaFi »

Ma sutra bih se udala da me iko pita, još mi to fali u životu, a moguće da mi još nešto fali čim nisam :roll: :-D Ali Andrić je jednom rekao: "Čudno je kako je malo potrebno da budemo sretni, i još čudnije: kako nam često baš to malo nedostaje!" i bi da je čovjek u pravu :) Pih, nisam sigurna osjećam li se sada nesretno :roll: :-D
respo

#1341 Re: 30ta kuca na vrata

Post by respo »

Ljuska_u_BaklaFi wrote:Ma sutra bih se udala da me iko pita, još mi to fali u životu, a moguće da mi još nešto fali čim nisam :roll: :-D Ali Andrić je jednom rekao: "Čudno je kako je malo potrebno da budemo sretni, i još čudnije: kako nam često baš to malo nedostaje!" i bi da je čovjek u pravu :) Pih, nisam sigurna osjećam li se sada nesretno :roll: :-D
jesi sigurna?
znaci dodjem ja u bbi i pitam te hos se udati za mene ti odmah napustis radno mjesto radi potrage za vjencanicom :D
Ljuska_u_BaklaFi

#1342 Re: 30ta kuca na vrata

Post by Ljuska_u_BaklaFi »

Zamisli te nesrece budem u drugoj poslovnici :roll: :lol:
Nikki27

#1343 Re: 30ta kuca na vrata

Post by Nikki27 »

.
Last edited by Nikki27 on 18/01/2012 14:35, edited 1 time in total.
ljubav_aha

#1344 Re: 30ta kuca na vrata

Post by ljubav_aha »

Ljuska_u_BaklaFi wrote:Ma sutra bih se udala da me iko pita, još mi to fali u životu, a moguće da mi još nešto fali čim nisam :roll: :-D Ali Andrić je jednom rekao: "Čudno je kako je malo potrebno da budemo sretni, i još čudnije: kako nam često baš to malo nedostaje!" i bi da je čovjek u pravu :) Pih, nisam sigurna osjećam li se sada nesretno :roll: :-D
:thumbup: ipak je bolje imati lijep brak ;-)
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#1345 Re: 30ta kuca na vrata

Post by Truba »

sve što ostavljamo planeti su djeca
sve što ostavljamo državi i narodu su djeca

nikom ne trebaju magisteriji iz europskih integracija niti kuće na tri sprata...niti karijere niti putovanja i upoznavanje svjetskih kultura nego samo vama gospodo drugovi samoživi

znamo kako prolaze austrougarske zgrade na marijin dvoru uz vilsonovo...znamo šta biva sa znanstvenim teorijama o sovjetskoj firmi i fascinantnom socijalističkom samoupravljanju... znamo kako su završili magistri marksiszma i ruskog jezika

odoh ja nadaleko :roll:

sve što ostaje planeti, narodu naciji državi vjeri su djeca i samo djeca
kroz njih dosežemo vječnost
oni su i smisao života

danas potaknuti sekularizmom, indeferentizmom hedonizmom droljizmom pederlukom kurvarlukom razara se ta bazična jedinka društva obitelj u kojoj bi u uzajamnom poštovanju muža i žene te djece
trebala se ogledati čitava planeta mir i razumijevanje uz pravednost i poštovanje
iz tog mira i razumijevanja i žena bi mogla postići karijeru i upisati doktorat i proputovati svijetom zajedno s mužem
dok djeca rastu...

ali ne... određene persone odluče drugačije... prvo magisterij, pa putovanja pa nazovi "karijera" ( nije karijera kopirati papire za direktora) i kad dodješ u 34. godine onda nema više momaka i cura i onda maši ušima i da oćeš statistički ne možeš što zeliš
a tu je i biološki sat i nešto što je veoma odvratno spominjati NAVIKNEŠ BITI SAM I BUDE TI SUPER :cry:

i dođu ovdje i propagiraju

život je samo pozornica na kojoj smo mi prolazni likovi
imamo svoje rođenje djetinjstvo školu fax posao brak roditeljstvo starost i smrt
ništa više ništa manje

odo ja radit da ne počnem pisati o barbarskim hordama sa juga i istoka kako zauzimaju ovu predivnu zemlju i rijeke i jezera jer nije bilo djece :roll:
Truba

#1346 Re: 30ta kuca na vrata

Post by Truba »

pretjerah ja :lol:
ne stigoh se javiti na onu zatvorenu temu :D pa sam djelomično i ovdje izbacio svij gnijev nad propagandom :lol:

uglavnom na vrijeme o svemu treba razmišljati i težiti ka osobnoj sreći
trideseta je prekretnica mada je svaka godina prekretnica
nekako je sve teže kad si stariji
i manje izlaziš i upoznaješ
i formirana si ličnost
kalkuliraš zbrajaš
sve smeta i tako dalje
:roll:

diskurs kuriozitet :mrgreen:

piše cura koju munta prijatelj u sms-u 2-3 po redu
šta si završio
gdje radiš
koja plata
gdje živiš

:lol: :lol: :lol:

a ona razvedena nezaposlena iz raške oblasti :mrgreen:

prevelika očekivanja i disproporcija onog što se nudi i dobiva
Zelena Carapa

#1347 Re: 30ta kuca na vrata

Post by Zelena Carapa »

a biti razvedena znaci biti roba slabije kvalitete na tvom malom trzistu?? to odmah implicira i da nema pravo znati cime se ti bavis jer ti si za nju premija? ;) A cinjenica da je iz raske oblasti joj oduzima i ono malo ljudskih prava koja bi mogla da ima...
Truba

#1348 Re: 30ta kuca na vrata

Post by Truba »

šta ste vi razvedene osjetljive više na forumu svaki dan vas je više... ppopustite malo :D rekle ste da vam je razvod nešto najbolje što vam se desilo

ne nego je glupača našla bogatog lovatora koji je šopao redovno i odjebao nakon nekoliko godina braka

i umjesto da traži finu mušku osobu ona opet isto... traži POSO I PARE u muškarcu :roll:
neki ljudi nikad ne nauče...
a ne nudi ništa
Zelena Carapa

#1349 Re: 30ta kuca na vrata

Post by Zelena Carapa »

hm, moglo bi se i o tebi razgovarati...mislim da si pun predrasuda.

Po meni je pitanje cim se neko bavi sasvim validno jer moze da ti nesto kaze o osobi u vrlo kratkom roku (sekunda, dvije treba da se na to pitanje odgovori).

Ja nisam razvedena - istina bila sam nekad - sad sam sretno udata i nemam potrebu biti osjetljiva na tu temu. Samo me nerviraju ljudi koji ne polaze od sebe, treba identificirati svoje potencijalne falinke.

I tvoja je spika na tom fonu, medjutim odaju te predrasude ;)

Sretno tebi bilo kako god :D
ljubav_aha

#1350 Re: 30ta kuca na vrata

Post by ljubav_aha »

Black swan wrote:uglavnom na vrijeme o svemu treba razmišljati i težiti ka osobnoj sreći
ali to nije garancija da se sve dasava prema planu i programu,narocito sreca ili nesreca se ne moze kontrolirati
Post Reply