Cijene stanova All about

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
Sofija89

#1326 Re: Cijene stanova All about

Post by Sofija89 »

Joj ja se sad dvoumim izmedju dvije garsonjere,( unipromet ),prva je manja ima bolji pogled ali zato je lift odmah uz nju i suncana je strana,druga je veca,nema lifta ali je zato okrenuta ka zapadu :( sto mi je ciniti, svi kazu da mi je bolja ova veca a ja ni sama vise ne znam skroz sam :-)

i jos sam se razocarala kad sam otisla vidjeti kako radovi napreduju,ocekivala sam da su unutrasnji radovi zavrseni,sanitarije i ostalo....a ono...imas sta vidjeti :x nema plocica,zidovi nisu gotovi,stubiste isto tako nenabaceno ,nema teorije da se sve to zavrsi do kraja ove godine-kako je najavljeno.
Bas sams e razocarala,zatim covjek koji nas je primio-tako je ne poslovan,doslovce moras izvlaciti rijeci iz njega,djeluje nezainteresiran,zatim djevojka koja isto tu radi -katastrofa ,opsti dojam sve je tako mahalski :run:

sta da ja sad radim
zonbirile

#1327 Re: Cijene stanova All about

Post by zonbirile »

Sofija89 wrote:Joj ja se sad dvoumim izmedju dvije garsonjere,( unipromet ),prva je manja ima bolji pogled ali zato je lift odmah uz nju i suncana je strana,druga je veca,nema lifta ali je zato okrenuta ka zapadu :( sto mi je ciniti, svi kazu da mi je bolja ova veca a ja ni sama vise ne znam skroz sam :-)

i jos sam se razocarala kad sam otisla vidjeti kako radovi napreduju,ocekivala sam da su unutrasnji radovi zavrseni,sanitarije i ostalo....a ono...imas sta vidjeti :x nema plocica,zidovi nisu gotovi,stubiste isto tako nenabaceno ,nema teorije da se sve to zavrsi do kraja ove godine-kako je najavljeno.
Bas sams e razocarala,zatim covjek koji nas je primio-tako je ne poslovan,doslovce moras izvlaciti rijeci iz njega,djeluje nezainteresiran,zatim djevojka koja isto tu radi -katastrofa ,opsti dojam sve je tako mahalski :run:

sta da ja sad radim
----------------------------
ništa,ako nisi prinuđena a to dvoje će skupa sa gazdom papati kakice još malo.
lerdi

#1328 Re: Cijene stanova All about

Post by lerdi »

Ima li neko možda informaciju koliko se kreću stanovi u strogom centru? Stan je preko puta vječne u ulici M.M. Bašeskije. Neki mi govore 4.000, neki plafon 3.800 pa me interesovalo ako ima neko ko se zasita razumije i bavi nekretninama da podjeli taj podatak samnom.
metar_drva

#1329 Re: Cijene stanova All about

Post by metar_drva »

evo stan u mm bašeskije, kad se cijena podijeli sa kvadraturom, ispadne 2651KM/m2. znači, ako ti (ili ko već) želi da proda stan brzo, 3000 je plafon, pod uslovom da je stan sređen. ti što govore da je 4000 realno, nisu normalni (mislim, možeš ti tažit i milion po kvadratu, al ga nikad nećeš prodat)
http://www.prostor.ba/nekretnina/centar ... ova-cijena
edit* možda može i više od 3000, ako je stan od 50-60 kvadrata, mada mislim da je i to uz mnogo sreće
Vozac

#1330 Re: Cijene stanova All about

Post by Vozac »

lerdi wrote:Ima li neko možda informaciju koliko se kreću stanovi u strogom centru? Stan je preko puta vječne u ulici M.M. Bašeskije. Neki mi govore 4.000, neki plafon 3.800 pa me interesovalo ako ima neko ko se zasita razumije i bavi nekretninama da podjeli taj podatak samnom.
Prijatelj iz agencije prodao dvosoban stan (doduse veci) malo ispod 2700 kvadrat ulica kulovica. Cijene su po novinama i dalje napuhane ali zato se ti stanovi i dalje ne prodaju vec stoje u oglasima. Ja sam sebi prije dana nasa0 i dogovrio kupovinu stana u Hrasnom-neboderi, trosoban, oko 1800 po kvadratu....sve mu treba raditi .... s druge strane dosta je ljudi doslo da pogleda moj jednosoban stan koji je napucan pravo na malti cija je cijena malo preko 2000, medjutim jos niko nije bio konkretan ...mali izvjestaj sa trzista
sabanss

#1331 Re: Cijene stanova All about

Post by sabanss »

Vozac wrote: Ja sam sebi prije dana nasa0 i dogovrio kupovinu stana u Hrasnom-neboderi, trosoban, oko 1800 po kvadratu....sve mu treba raditi .... s druge strane dosta je ljudi doslo da pogleda moj jednosoban stan koji je napucan pravo na malti cija je cijena malo preko 2000, medjutim jos niko nije bio konkretan ...mali izvjestaj sa trzista
Koji sprat ako nije tajna? Nesto mi puno para za stan u soliteru, pogotovo ako je u losem stanju kao sto kazes.
Vozac

#1332 Re: Cijene stanova All about

Post by Vozac »

sabanss wrote:
Vozac wrote: Ja sam sebi prije dana nasa0 i dogovrio kupovinu stana u Hrasnom-neboderi, trosoban, oko 1800 po kvadratu....sve mu treba raditi .... s druge strane dosta je ljudi doslo da pogleda moj jednosoban stan koji je napucan pravo na malti cija je cijena malo preko 2000, medjutim jos niko nije bio konkretan ...mali izvjestaj sa trzista
Koji sprat ako nije tajna? Nesto mi puno para za stan u soliteru, pogotovo ako je u losem stanju kao sto kazes.
9 crveni neboderi azize sacirbegovic ...dobar raspored ...ja u 6 mjeseci intenzivnog obilaska nisam naso dobar raspored koji bi me sa renoviranjem ispao i spod 2300 ...moje iskustvo
sabanss

#1333 Re: Cijene stanova All about

Post by sabanss »

Vozac wrote: 9 crveni neboderi azize sacirbegovic ...dobar raspored ...ja u 6 mjeseci intenzivnog obilaska nisam naso dobar raspored koji bi me sa renoviranjem ispao i spod 2300 ...moje iskustvo
Ja sam nailazio na stanove po 1600-1700 KM na potezu Socijalno-Pofalici u stanju koje i ne zahtjeva ulaganje prevelikih dodatnih sredstava. No, niti to nije losa cijena ako ti odgovara raspored, lokacija i kvalitet stana. Sretno u svakom slucaju...
jasko_ja

#1334 Re: Cijene stanova All about

Post by jasko_ja »

Ako je neko zainteresovan za stan od 50 m2 (plus dva balkona), XVI sprat, u hrasnom, azize sacirbegovic
1800 KM /m2, neka se javi na pp :D
Last edited by jasko_ja on 06/09/2010 20:38, edited 2 times in total.
zonbirile

#1335 Re: Cijene stanova All about

Post by zonbirile »

jasko_ja wrote:Ako je neko zainteresovan za stan od 50 m2 (plus dva balkona), XVI sprat, u hrasnom, azize sacirbegovic
1800 KM /m2, neka se javi na pp :D
-----------------------------------
umiri me ,reci da se šališ
Vozac

#1336 Re: Cijene stanova All about

Post by Vozac »

Ja sam vidio na socijalnom par stanova po toj cijeni (1600-1700 BAM) ali u Sibici tj zgradi koja je gorila. Svi pricaju o nekim jeftinim stnaovima a je ne znam nikoga da ih je kupio.
sabanss

#1337 Re: Cijene stanova All about

Post by sabanss »

Vozac wrote:Ja sam vidio na socijalnom par stanova po toj cijeni (1600-1700 BAM) ali u Sibici tj zgradi koja je gorila. Svi pricaju o nekim jeftinim stnaovima a je ne znam nikoga da ih je kupio.
Pogledaj u E. Sehovica, eto te zgrade ti nisu gorile, nije ni Paromlinska. Ja sam tamo nalazio stanove po tim cijenama...
dadoj007

#1338 Re: Cijene stanova All about

Post by dadoj007 »

zgrada na Ilidzi kod Terma bazena , kakvi su tamo stanovi i isplati li se tamo kupiti stan?? Zna li ko nekoga da je vec kupio tamo stan ??Na prostor.ba pise da je cijena 1650 sa PDV-om
dufa

#1339 Re: Cijene stanova All about

Post by dufa »

Koja je danas realna cijena stana na Bjelavama. Recimo manji stan do 36 kvadrata jos ga treba renovirati.
Sta vi mislite? :)
:sax:
delina

#1340 Re: Cijene stanova All about

Post by delina »

evo info o cijenama iz prve ruke - prijatelj kupio stan na grbavici, potrebno zamijeniti stolariju i srediti kupatilo - 1700 KM po kvadratu, kaže da se dugo natezao sa likom, koji je nekad davno krenuo od 2800 KM, ali mu bilo hitno ...
EUROBIH

#1341 Re: Cijene stanova All about

Post by EUROBIH »

delina wrote:evo info o cijenama iz prve ruke - prijatelj kupio stan na grbavici, potrebno zamijeniti stolariju i srediti kupatilo - 1700 KM po kvadratu, kaže da se dugo natezao sa likom, koji je nekad davno krenuo od 2800 KM, ali mu bilo hitno ...
stvarno, tu je zaista neko nategnut :lol: :lol: :lol: :lol:
dufa

#1342 Re: Cijene stanova All about

Post by dufa »

Ako je tako onda recimo na Bajelavama 1800 KM je realno platiti za nesto sto treba totalno renovirati. :thumbup:
delina

#1343 Re: Cijene stanova All about

Post by delina »

EUROBIH wrote:
delina wrote:evo info o cijenama iz prve ruke - prijatelj kupio stan na grbavici, potrebno zamijeniti stolariju i srediti kupatilo - 1700 KM po kvadratu, kaže da se dugo natezao sa likom, koji je nekad davno krenuo od 2800 KM, ali mu bilo hitno ...
stvarno, tu je zaista neko nategnut :lol: :lol: :lol: :lol:
jel stvarno? biće mu drago da čuje, doduše on je imao keš i s njim je čiči mahao ispred nosa par puta, što je uvijek dobro za pregovore
iceman ze

#1344 Re: Cijene stanova All about

Post by iceman ze »

Koliko je realno da se zacijeni stan na Grbavici 1, stan od 80 m2, u dobrom stanju, odrzavan..... :-D
kv99

#1345 Re: Cijene stanova All about

Post by kv99 »

Da li iko zna koliko se krecu cijene za m2 na lokaciji oko stare zgrade Oslobodenja gdje je sada onaj Avazov toranj ? Novogradnja .
Kakva su vasa misljenja o samoj lokaciji, da li je perspektivno uzimati tu stan , pozitivni /negativni aspekti itd.
Hvala unaprijed na sve konstruktivne odgovore.
Jasko.B

#1346 Re: Cijene stanova All about

Post by Jasko.B »

kv99 wrote:Da li iko zna koliko se krecu cijene za m2 na lokaciji oko stare zgrade Oslobodenja gdje je sada onaj Avazov toranj ? Novogradnja .
Kakva su vasa misljenja o samoj lokaciji, da li je perspektivno uzimati tu stan , pozitivni /negativni aspekti itd.
kolko god kosta cekaj, cijene ce jos pasti...
iceman ze

#1347 Re: Cijene stanova All about

Post by iceman ze »

bio sma neki dan vec se prodaje C lamela, tako da ako mislis uzimati, ne znam da li ce bas biti kasnije, recimo onu stranu sto gledaju prema Avazu, na samom uglu vertikala, mislim da je neki dan bilo ostalo samo 3 stana, za ostale dijelove zgrade ne znam.... :-)
kriticarka_nikova

#1348 Re: Cijene stanova All about

Post by kriticarka_nikova »

A kakvo je stanje sa stambenim kreditima? Koja je sad najpovoljnija banka?
HAVANA

#1349 Re: Cijene stanova All about

Post by HAVANA »

kv99 wrote:Da li iko zna koliko se krecu cijene za m2 na lokaciji oko stare zgrade Oslobodenja gdje je sada onaj Avazov toranj ? Novogradnja .

1600-1700km m2.
iceman ze

#1350 Re: Cijene stanova All about

Post by iceman ze »

Sparkasse ima neku ponudu od 6,8 % nisam isao provjeriti, a u Unicredit je bila 6,9 %. :)
Post Reply