HS kablovska
Moderator: anex
-
ado-pasha
#1326 Re: HS kablovska
sorry, trebao bi biti "3 s desna"...dakle kad klikneš MENU, otvori se ja mislim prozor i pise TV, a ispod RADIO, e strelicom ides na desno jednom, pa još jednom. dakle, 3. prozor bi trebao imati "linkove" search channels, parent lock, defauct factory, i tako dalje, nekih 7-8 ponuda...e mora biti tu channel search, sigurno je 3. po redu...
- davorf
- Location: lost in thought and lost in time while the seeds of life and the seeds of change were planted...
#1327 Re: HS kablovska
Ovaj raspored koji ti navodis odnosi se, pretpostavljam, na Dalvi receiver. Medjutim, koliko sam upoznat sa opremom koju HS daje svojim korisnicima (neki od prijatelja koji imaju HS), oni pored ovih Dalvi receivera, koji i ja ima, koriste i neke manje Hema receivere, pa pretpostavljam da je raspored unutar menua drugaciji.ado-pasha wrote:sorry, trebao bi biti "3 s desna"...dakle kad klikneš MENU, otvori se ja mislim prozor i pise TV, a ispod RADIO, e strelicom ides na desno jednom, pa još jednom. dakle, 3. prozor bi trebao imati "linkove" search channels, parent lock, defauct factory, i tako dalje, nekih 7-8 ponuda...e mora biti tu channel search, sigurno je 3. po redu...
- chakany
#1328 Re: HS kablovska
Povremeno ja to pretrazujem, tako da uvijek nesto pronadjem i obradujem se, kad onda ukinu poslije i sutra vidis kako nema tih kanala.respo wrote:jesi to nasao slucajno ili ti neko rekaochakany wrote:Ja sam juce imao B92, a sada vise nemam.Imao sam malo i danas.
HBO sam nasao, promjena frekvencije sa 319 na 314.
do kad ce te frekvencije mjenjati
svaki drugi dan moram preskenirati i sortirati kanale po redu
E sada, jesu li to novi kanali, ili je to slucajno ostalo, znat cemo nadam se uskoro.
- chakany
#1329 Re: HS kablovska
Reci mi jesi li korisnik HBO, ili sada posto sam rekao novu frekvenciju HBO-a imas ga na ˝crno˝ (heheh).ado-pasha wrote:aaaaa, hvala na odgovoru, to je neki special tv...uh super onda za nove kanale, nadam se da ce ih uskoro ubaciti i u digitalnu ponudu, odnosno u receiver. posto sam trekie, znate kojem se kanalu veselim (sy fy)zikmu wrote:pa moras imat TV koji moze skenirat digitalne kanale.... ja sam nasao ove nove preko TV-a (crno samo), a preko box-a ne mogu da nadem (sta kako?)
vidim neko je ubacio frekfenciju 314 i kada sma je upisao, dao mi je hbo kanale...ima li jos koja nova FREKFENCIJA, MOZDA BAS ZA OVE KANALE?
i koja je to prica da od 01.11. uvode nove kanale na digitalnu? znam da je bilo govora od jeseni ,ali jesen je pocela 23.09.
Samo pitam.
- Redondo
#1330 Re: HS kablovska
Uradio kako kazes, pise Installation a ispod toga Change of user mode.ado-pasha wrote:sorry, trebao bi biti "3 s desna"...dakle kad klikneš MENU, otvori se ja mislim prozor i pise TV, a ispod RADIO, e strelicom ides na desno jednom, pa još jednom. dakle, 3. prozor bi trebao imati "linkove" search channels, parent lock, defauct factory, i tako dalje, nekih 7-8 ponuda...e mora biti tu channel search, sigurno je 3. po redu...
-
FedEx
#1331 Re: HS kablovska
na kojoj frekvenciji su novi kanali kika, disneyxd, scifi i B92
-
kakaljin
#1332 Re: HS kablovska
FedEx wrote:na kojoj frekvenciji su novi kanali kika, disneyxd, scifi i B92
frekfencija je 338
-
FedEx
#1333 Re: HS kablovska
kakaljin wrote:FedEx wrote:na kojoj frekvenciji su novi kanali kika, disneyxd, scifi i B92
frekfencija je 338
hvala
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#1334 Re: HS kablovska
ovi novi kanali to je samo za digitalku???
-
ado-pasha
#1335 Re: HS kablovska
chakany wrote:Reci mi jesi li korisnik HBO, ili sada posto sam rekao novu frekvenciju HBO-a imas ga na ˝crno˝ (heheh).ado-pasha wrote:aaaaa, hvala na odgovoru, to je neki special tv...uh super onda za nove kanale, nadam se da ce ih uskoro ubaciti i u digitalnu ponudu, odnosno u receiver. posto sam trekie, znate kojem se kanalu veselim (sy fy)zikmu wrote:pa moras imat TV koji moze skenirat digitalne kanale.... ja sam nasao ove nove preko TV-a (crno samo), a preko box-a ne mogu da nadem (sta kako?)
vidim neko je ubacio frekfenciju 314 i kada sma je upisao, dao mi je hbo kanale...ima li jos koja nova FREKFENCIJA, MOZDA BAS ZA OVE KANALE?
i koja je to prica da od 01.11. uvode nove kanale na digitalnu? znam da je bilo govora od jeseni ,ali jesen je pocela 23.09.
Samo pitam.
Ne brini, uredno plaćam HBO. full paket 3 plus HBO plus modem (ne jos zadugo)
-
ado-pasha
#1336 Re: HS kablovska
i da, skenirao sam sa fdrekfencijom 338 i nasao b92, disney, sci fi...
hvala jos jendom na info...
na kojoj je taj mezzo? i ima li jos frekfencija?
-
luccko
#1337 Re: HS kablovska
prekucaj za par dana 314, 322, 330, 338, ... 370ado-pasha wrote:i da, skenirao sam sa fdrekfencijom 338 i nasao b92, disney, sci fi...
-
del piero10
#1338 Re: HS kablovska
Šta podrazumijeva ovaj full 1 ?
Meni treba samo flat internet..je li može samo to ?
Mislim, imam kablovsku normala..nemam taj resiver i te zajebancije..znači uzeo bi full1 samo zbog interneta...cijena je 33 KM ?
Mislim, imam kablovsku normala..nemam taj resiver i te zajebancije..znači uzeo bi full1 samo zbog interneta...cijena je 33 KM ?
- ultima_palabra
#1339 Re: HS kablovska
Imam HS-ovu kablovsku i EPN-ov internet preko kablovske... eh šta bih sad trebao uraditi ako hoću digitalnu? Trebao bih plaćati i jedno i drugo, jel tako?
Ovi kanali što su dosad bili na digitali me ne zanimaju, ali ako uvedu sve 4 Arene, bilo bi predobro
Ovi kanali što su dosad bili na digitali me ne zanimaju, ali ako uvedu sve 4 Arene, bilo bi predobro
-
hoggarr
#1340 Re: HS kablovska
Za sada Full1 paket nema flat internet, ali govorka se da bi od prvog novembra trebao ići flat na preostala dva full-a. Najbolje bi bilo da sačekaš još ova 3-4 dana kako bi bio siguran.del piero10 wrote:Šta podrazumijeva ovaj full 1 ?
Ukoliko se preplatiš na paket digitalne bez full paketa, naravno plaćaćeš sve posebno, a to ti dođe "skuplja pita od tepsije". Već kada si se odlučio na digitalnu TV najbolje bi bilo da uzmeš full, jer tada imaš popust i do -20% na račune koje bi plaćao posebno. Kao što rekoh prethodnom "del piero10" najbolje je da sačekaš 01.11.ultima_palabra wrote:Imam HS-ovu kablovsku i EPN-ov internet preko kablovske... eh šta bih sad trebao uraditi ako hoću digitalnu? Trebao bih plaćati i jedno i drugo, jel tako?
-
AdrianMole
#1341 Re: HS kablovska
Dosta novih kanala na HS digitali :Mezzo,Sci Fi,Food Network ,B92,Disney XD,Motors TV,Raj Tv.Primjećeni Kika,Bebe Tv.Po pričanjima očekuje se i RTL Hrvatska.
Meni bi još svakako prijali VH1,AXN,MGM,Cinemax...
-
ado-pasha
#1342 Re: HS kablovska
Hvala na frekfencijama
Food network 
Ne znam zasto forsiraju ove kanale tipa DM SAT-a, hocemo VH1, VH1 classics, MTV rocks, MTV pop, MTV dance, MTV2, sve kanale
Takodjer bih imao jednu molbu, naime, na Fox life mi nisu podudarni slika i zvuk. Moze li mi neko reci PID informacije (Video, Audio i PCR).
Moji podaci su:
Video - 0264
Audio - 0265
PCR - 0260
Da li je kod nekog drugacije, i iako jeste, da mi napisete, jer me nervira sto kasni zvuk iako se radio o desetinkama sekunde.
Isto i na Hallmarku (Universal channel) nema zvuka. Da li jos neko ima taj problem?
Ne znam zasto forsiraju ove kanale tipa DM SAT-a, hocemo VH1, VH1 classics, MTV rocks, MTV pop, MTV dance, MTV2, sve kanale
Takodjer bih imao jednu molbu, naime, na Fox life mi nisu podudarni slika i zvuk. Moze li mi neko reci PID informacije (Video, Audio i PCR).
Moji podaci su:
Video - 0264
Audio - 0265
PCR - 0260
Da li je kod nekog drugacije, i iako jeste, da mi napisete, jer me nervira sto kasni zvuk iako se radio o desetinkama sekunde.
Isto i na Hallmarku (Universal channel) nema zvuka. Da li jos neko ima taj problem?
- chakany
#1343 Re: HS kablovska
Najvise cu se obradovati kada ugledam RTL Hrvatska.AdrianMole wrote:Dosta novih kanala na HS digitali :Mezzo,Sci Fi,Food Network ,B92,Disney XD,Motors TV,Raj Tv.Primjećeni Kika,Bebe Tv.Po pričanjima očekuje se i RTL Hrvatska.
Nadam se da je ovo provjerena informacija.
Ja nemam Disney XD, a nemam ni B92.Kako to?
- respo
#1344 Re: HS kablovska
meni ovaj mezzo nasao 2 puta
kika kanala nema
i jos mi je nasao rai scuola
kika kanala nema
- O'zone
- Globalni moderator
#1345 Re: HS kablovska
Mezzo ima na dvije frekfencije (a i ja volim operurespo wrote:meni ovaj mezzo nasao 2 puta
kika kanala nema
kika kanal nisam ni ja našao a nemam ni taj RAI Scuola.
Jedino mi je ok što ima b92
- addem
#1346 Re: HS kablovska
Nemam B92 jeste sigurni da ga ima?
-
Eldinn
#1347 Re: HS kablovska
Ima, frekvencija 338MHz na digitalnojaddem wrote:Nemam B92 jeste sigurni da ga ima?
- addem
#1348 Re: HS kablovska
Nasao sam kanale super svaka cast za HS.
-
AdrianMole
#1349 Re: HS kablovska
Na njihovom internom kanalu se vrte telopi za novu ponudu.Bit će još novih kanala i flat za full2 paket (novi limiti za ostale).Arenasport za 10 KM i HD paket za 7 KM...