Pravni fakultet

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Post Reply
Lakat Jebić

#1326 Re: Pravni fakultet

Post by Lakat Jebić »

djenananna wrote:ma meni je nekakoo nestvarno da je toliki broj ne znam zasto :zzzz:
vidjeces u oktobru kako je stvarno :dance: :dance:
semla

#1327 Re: Pravni fakultet

Post by semla »

Sala prve godine ima 194 mjesta za sjedenje. Izbrojah jednom prilikom kada sam stojala na predavanju. Da, dešava se i to. Fino ovih 194 sjede (dođu 1 sat ranije prije predavanja, naravno), a mi ostali se poredamo okolo, jedni sjede na parketu, jedni na prozorima, jedni stoje i tako. Znači broj je realan. I da nije realan ope' će biti gužva. Al' nema veze, bitno je studirati Pravo. Da ti više ne ubijam želju, odoh na ispit. Sretno mi, a i vama trenutnim i budućim kolegama / icama. :D :D
Eborg

#1328 Re: Pravni fakultet

Post by Eborg »

Na prvoj godini ćeš moliti Boga da ljudi popadaju ispite da možeš malo disati na drugoj. :lol:
elSaik

#1329 Re: Pravni fakultet

Post by elSaik »

Da, kao da je potreban Bog da se umiješa pa da ih pola popada. :lol:
Eborg

#1330 Re: Pravni fakultet

Post by Eborg »

I kad ih pola padne opet ostane nekih cca. 500 što je opet previše za salu druge godine plus oni koji obnavljaju drugu godinu. :lol:

Neka predavanja bi na "Koševu" trebalo održavati. :lol:
Lakat Jebić

#1331 Re: Pravni fakultet

Post by Lakat Jebić »

sreca pa se ne mora na predavanja... zamislite da peglaju za potpise kao na vecini fakulteta :lol: :lol: :-)
Eborg

#1332 Re: Pravni fakultet

Post by Eborg »

To je relativno - na neka predavanja je besmisleno ići dok se na nekima stvarno može nešto naučiti.

BTW, kontam da u septembru odem kod Durmiševića na par predavanja ujutro da se malo ismijem. :lol:
semla

#1333 Re: Pravni fakultet

Post by semla »

Ja sam na prvoj godini od svih predavanja samo na Uvodu u nauku o državi i pravu i Struktura prava, kod prof. Jasne Bakšić - Muftić i ass Midhata Izmirlije, uspjela nešto naučiti. Predavanja su zanimljiva, kao i vježbe. Nije monotono, nije dosadno traži se rad, a može se fino i dosta toga naučiti. Što se ostalog tiče Sociologija, Logika i metodologija, razni vidovi historija po meni je to sve bilo gubljenje vremena, mada sam išla na sve. :D
Tvrtko II Kotromanić

#1334 Re: Pravni fakultet

Post by Tvrtko II Kotromanić »

djenananna wrote:hej raja cula sam da se vec prijavilo oko 970, valjda na redovne samo. divno,sad se bas nadam da cu biti primljena :x :x :x
ne znam bas jel 900, ja sam danas predao papire, broj mi je 451 :-) , sto je opet drama puno xD
LDxxxxxx

#1335 Re: Pravni fakultet

Post by LDxxxxxx »

raja , de mi recite , kad u pon, budu rezultati oni koji produ da li se odmah mora vrsiti procedura uzimanje indexa i uplatnice ili kako to vec biva ajd pls mi odg, ne znam hocu li biti u Sa za vrijeme rezultata pa ne znam da li mi to moze neko od roditelja obaviti sve .ajd pls pa mi odg.
elSaik

#1336 Re: Pravni fakultet

Post by elSaik »

semla wrote:Ja sam na prvoj godini od svih predavanja samo na Uvodu u nauku o državi i pravu i Struktura prava, kod prof. Jasne Bakšić - Muftić i ass Midhata Izmirlije, uspjela nešto naučiti. Predavanja su zanimljiva, kao i vježbe. Nije monotono, nije dosadno traži se rad, a može se fino i dosta toga naučiti. Što se ostalog tiče Sociologija, Logika i metodologija, razni vidovi historija po meni je to sve bilo gubljenje vremena, mada sam išla na sve. :D
It's not getting better in the years ahead. Trust me.
djenananna

#1337 Re: Pravni fakultet

Post by djenananna »

jesul to izasli rezultati ?????? da ne dolazim djaba od nekog sam culaa .
djenananna

#1338 Re: Pravni fakultet-UPIS

Post by djenananna »

Irm@ wrote:evo danas izadjose rezultati ko je primljen za buduce brucose... cini mi se da je isti sistem... samo sto me jedna poznanica neki dan (nakon sto je vec predala papire) uhvatila na ulici da me pita... naime djevojka je imala neki prosjek u srednjoj 4.5 (moram napomenuti u KSC-u) i kad je otisla na studentsku jedna od zmija koje rade tamo joj je rekla da nije bash sigurno da ce je primiti u redovne pa da se ona upishe u paralelne... radio je na studentskoj jedan divan momak bash ljubazan ali su ga valjda sklonili dok su se djeca prijavljivala da mogu sto vishe para namaknuti...
rekla sam poznanici da je pogrijesila... i da ce joj uzeti 1000 km a mogla je dati samo 100 (a Boga mi danas hiljadarka nisu male pare)... danas sam vidjela da su i puno slabiji ucenici "upali" u redovne...
moram jos napomenuti da je v.d. dekana Petrovic odbio da joj bude stela (samo sam si potvrdila koliko je posten covjek)

u vezi s tim kriterijima... po meni su totalno nefer... spomenula sam da je djevojka isla u KSC... oni u toj skoli imaju od 15-18 predmeta svake godine skolovanja... a dok sam ja u Prvoj gimnaziji u 3 i 4 razredu imala 9 predmeta... naravno da ce meni biti lakse postici dobar prosjek... dalje niko me ne moze ubijediti da je fer da se isto tretira neko ko je bio odlican u "Branko Lazic" (izvinite ne znam tacan naziv) i u bilo kojoj Gimnaziji...

u vezi sa samim fakultetom... dijelim misljenje s LadyXY da fax nije lagan... medjutim ja u odnosu na svoj fax skidam kapu i klanjam se ljudima sto zavrse medicinu i srodne fakulteta, elektrotehniku i arhitekturu...sve ostalo se moze nauciti ;-)
ja nisam natprosjecno inteligentna ali sam hvala Bogu dosad uspjela sve dati u roku... i kampanjac sam cijeli zivot (ili sto bi moji prijatelji rekli: sto bih "nezivio" kad mogu sjesti 15-10-5 dana ovisi koliko treba i nauciti)
ocjene su mi znali povecati prof na osnovu imena (tj jer sam bila aktivna na predavanjima i vjezbama pa te zapamte) srecom ja sam druga smjena pa nisam morala u 8 ustajati :-D :D ali mene toga nije sramota na tim predavanjima sam dosta naucila ali Bogme za ispit iz knjige najvishe i sto me neko ne bi nagradio ako sam to zasluzila...

na ovom fakultetu je najvishe nepravde nazalost (to NIKO AMA BASH NIKO ne moze negirati) i najvishe se ceka.. po cijele dane nesto ili nekog cekas :D

imal ko uslikane rezultatee nmg da cekam pon
LDxxxxxx

#1339 Re: Pravni fakultet

Post by LDxxxxxx »

ljudi dajte slike rezultata ako imate , ucrvacu se do pon.
djenananna

#1340 Re: Pravni fakultet

Post by djenananna »

aaaa takodjer majkemiiiiii
guevera

#1341 Re: Pravni fakultet

Post by guevera »

Dajte rezultate!!!!!
semla

#1342 Re: Pravni fakultet

Post by semla »

Samo polako, kad god da vidite spisak isto vam se piše. Fino se naspavajte, sutra će već neko uslikati rezultate. Nema potrebe za žurbom i nervozom. Šta bude, bit će. Sretno vam!
samosvoja

#1343 Re: Pravni fakultet

Post by samosvoja »

Da li bi neko mogao fotografisati spisak primljenih studenata?Iz Zenice sam,pa mi nije "na ruku" da dolazim samo radi toga :)
Unaprijed zahvalna
samosvoja

#1344 Re: Pravni fakultet

Post by samosvoja »

Ipak sam nazvala i saznala sam da nisam primljena,iako sam zaokruzila rs...sta dalje?moze neki savjet.. :(
djenananna

#1345 Re: Pravni fakultet

Post by djenananna »

hej rajaaaaaa primljena saaaaaammmm .. hvala sto mi pomagali.. ipak bih voljela da neko stavi sliku jer mi je sestra javila, pa da ja to vidim . :sax: :sax: :sax: :sax:
LDxxxxxx

#1346 Re: Pravni fakultet

Post by LDxxxxxx »

evo i ja sam primljena ali u redovne samofinancirajuce , samosvoja odi i ponovo apliciraj za samofinancirajuce , treba njima love , ako ne onda vidi za vanredne da tu upadnes
LDxxxxxx

#1347 Re: Pravni fakultet

Post by LDxxxxxx »

e da i meni je tata javio , ajd ko imas spisak da vidimo ovdje
silent_BoB

#1348 Re: Pravni fakultet

Post by silent_BoB »

cestitam novopecenim kolegama :)
zelim uspijesne i brze studije hehehehee :-D
djenananna

#1349 Re: Pravni fakultet

Post by djenananna »

silent_BoB wrote:cestitam novopecenim kolegama :)
zelim uspijesne i brze studije hehehehee :-D
aBdaa :)))
Eborg

#1350 Re: Pravni fakultet

Post by Eborg »

Takmičenje za studente prava i mlade pravnike u pisanju eseja i fotografiranju u organizaciji ELSA International i Vijeća Evrope!

Rok: 15. august 2010. god.

Nagrade: 1000 EUR - 5000 EUR

LINK
Post Reply