BH fudbalski/nogometni talenti

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
odesveuhonduras
Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)

#1327 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by odesveuhonduras »

čij Baggio Husidić :D
Baudelaire

#1328 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by Baudelaire »

odesveuhonduras wrote:čij Baggio Husidić :D
Ima već 24, pa je upitno hoće li biti išta od njeg.
fosil

#1329 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by fosil »

Baudelaire wrote:
odesveuhonduras wrote:čij Baggio Husidić :D
Ima već 24, pa je upitno hoće li biti išta od njeg.
Medju amerikancima moze samo nabiti kondiciju i trcati ko zvijer, a takvi nam trebaju.
Baudelaire

#1330 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by Baudelaire »

Samo mu ime kaže kakav je tip igrača, to jest koju poziciju igra :D
fosil

#1331 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by fosil »

Baudelaire wrote:Samo mu ime kaže kakav je tip igrača, to jest koju poziciju igra :D
Ma to mu je babuka pratio "repica" na SP 1990 i prozv'o sincugu. I mene je stari zvao "oko", pa nosim brile. :D
ganjeta

#1332 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by ganjeta »

fosil wrote: Ma to mu je babuka pratio "repica" na SP 1990 i prozv'o sincugu. I mene je stari zvao "oko", pa nosim brile. :D
Idolu :lol: :thumbup:
al_neri

#1333 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by al_neri »

Haris Vuckic da dobije poziv, prihvatio bi ga odmah
just principe

#1334 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by just principe »

al_neri wrote:Haris Vuckic da dobije poziv, prihvatio bi ga odmah
:D
http://bit.ly/rRTPqZ
:D

:D :D :D :D :D podhitno malca zvati, vec u prijateljskoj u februaru
Baudelaire

#1335 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by Baudelaire »

Fakat ga treba zvati, mislim da ovo puno govori :D
Eborg

#1336 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by Eborg »

Joj brate što bih ga volio vidjeti u reprezentaciji, odličan mladi igrač.
todd_smith

#1337 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by todd_smith »

ne znam da li bi on odmah poletio za nasom repkom, ja nikada nisam cuo nikakav intervju da to govori, nadam se da hoce i da ga hocemo zvati, ali ne vjerujem da ce se desiti

mislim da se prije treba zvati Haris Seferovic, momak koji je na par navrata govorio da bi zelio da igra, cak i roditelji su isto pricali, jos je i talenat koji se odmah mora "oznaciti" kao nas, prije nego sto ga Svicarska uzme
Tvrtko II Kotromanić

#1338 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by Tvrtko II Kotromanić »

vuckic je janez ipak :roll:
http://www.ekipa.org/index.php?p=nd&i=7346&cc=1

Priznal je, da bi bila morebitna odločitev o bodočem igranju za reprezentanco Slovenije ali izbrano vrsto domovine očeta, zelo težka. "Dejstvo je, da sem rojen v Sloveniji, tukaj sem odrastel, Slovenija mi je vse dala, toda..."

tukaj je rojen, vse mu dali
zdravooo :-)
oridjidji

#1339 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by oridjidji »

Tvrtko II Kotromanić wrote:vuckic je janez ipak :roll:
http://www.ekipa.org/index.php?p=nd&i=7346&cc=1

Priznal je, da bi bila morebitna odločitev o bodočem igranju za reprezentanco Slovenije ali izbrano vrsto domovine očeta, zelo težka. "Dejstvo je, da sem rojen v Sloveniji, tukaj sem odrastel, Slovenija mi je vse dala, toda..."

tukaj je rojen, vse mu dali
zdravooo :-)

Mnogi su tako govorili, al rado bi zaigrali za nas... Kurtoazija cini svoje pa tako moraju izjavljivati pred novinarima zemlje u kojoj nastupaju. Izet Hajrovic je nastupao u nasoj mladoj, Sead Hajrovic nastupa za mladu Svicarske kao i Seferovic, ali vjerujem da bi na poziv naseg selektora rado promjenili sportsko drzavljanstvo i zaigrao za dres BIH-a.
To je uradilo dosta igraca zadnji koji je promjenio drzavljanstvo je Ermin Bicakcic, koji je zabiljezio 1 ili 2 nastupa za nase mlade nade koliko se sjecam.

Evo jednog starog teksta... znali iko pobrajati koliko je od ovih igraca zaigralo za nase mladje kategorije?

http://www.sportsport.ba/bh_fudbal/ciro ... ropi/12436
al_neri

#1340 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by al_neri »

Na Fejsbuku je stavio sliku dresa Dzekinog proed njegovog i govori kako je Dzeko iz njegove zemlje, kad gaj e neki englez pitao zar nije Dzeko iz Bosne, a Haris iz Slovenije, objasnio je kako je rodjen i kako je zivio u Sloveniji, ali daj e on ustvari Bosanac.
dingosp0

#1341 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by dingosp0 »

treba momka zvati...
a ne ovako nagadjati bili ili nebi...
na kraju kad ode za SLO svi ce srati "ma koda bi on igra za BH" ....
mislim da nismo u polozaju da biramo koga cemo zvati...
bolje i Vuckica na klupi nego neke likoze iz neke Z lige
Eborg

#1342 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by Eborg »

Ma bilo je par interviewa s njim još u "Slobodnoj Bosni". U principu, uvijek je govorio da ne isključuje tu mogućnost igranja za BiH ali je logično pred slovenačkim medijima govorio malo drugačiju priču.

Treba fino poslati delegaciju Sušić-Džeko/Spahić u Newcastle i obaviti razgovor s momkom i njegovom porodicom. Ne trebaju nam nikakva prepucavanja preko medija da se diže prašina i poziva ga se preko novina, logično je da neće tako reći da je naš i eto. A zaigrat će za Sloveniju prije ili kasnije, to je izvjesno. Sad je idealan period da se srede papiri u ovoj tišini i da debituje onda u martu i prijateljskoj ili tako nešto.
udrch

#1343 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by udrch »

Eborg wrote:Ma bilo je par interviewa s njim još u "Slobodnoj Bosni". U principu, uvijek je govorio da ne isključuje tu mogućnost igranja za BiH ali je logično pred slovenačkim medijima govorio malo drugačiju priču.

Treba fino poslati delegaciju Sušić-Džeko/Spahić u Newcastle i obaviti razgovor s momkom i njegovom porodicom. Ne trebaju nam nikakva prepucavanja preko medija da se diže prašina i poziva ga se preko novina, logično je da neće tako reći da je naš i eto. A zaigrat će za Sloveniju prije ili kasnije, to je izvjesno. Sad je idealan period da se srede papiri u ovoj tišini i da debituje onda u martu i prijateljskoj ili tako nešto.
Ma nema tu drug šta ba ići nekakava delegacija negdje..
Momka treba nazvati i reći mu da smo mu spremili poziv za utakmicu protiv protivnika koji bude sljedeći..molimo da nam odgovoriš do sutra da li da šaljemo ili da ne šaljemo..vjeruj mi nema se tu šta razmišljati..Sušić je ime u svijetu, tako da taj momak ne bi ništa razmišljao..
Možda bi mu čak odmah i dao odgovor..ipak je on Haris Vučkić i ako to njemu nije san, jeste njegovoj porodici garant..
ganjeta

#1344 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by ganjeta »

@ Eborg je u pravu, treba poslati neku manju delegaciju, ne treba glumiti neku visinu jer to nismo realno. Treba biti namazan i hinjski odradjivati posao, susjedi su najbolji primjer, jer se isplati za svakog mladog igrača, pogotovo za igrača koji igra u EPL.
Baudelaire

#1345 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by Baudelaire »

Sad je idealan momenat za pokušati klepiti njega i ove ''Švicarce''. Trenutno bolje kotiramo od Švicarske i Slovenije, igramo bolji fudbal i bolja smo opcija. Svi oni bi više voljeli igrati sa Džekom nego sa Novakovićem ili Barnettom.
k3ngur

#1346 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by k3ngur »

Treba ih pozvati sto prije Stevanovica, Bilbiju, Vuckica i Seferovica...
kreco hakija

#1347 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by kreco hakija »

pa šte se čeka više, da ga drugi uzmu :x

fali nam profesionalnosti, treba imat tim skauta da prate i vrbuju mlade igraće...
što nemamo kuhara da idu na gostovanja repke? pa jebote mogu nam šta stavit u hranu a da nemamo pojma...
Eborg

#1348 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by Eborg »

Uvijek to gledajte iz perspektive posla.

Da vas nazove telefonom direktor ne znam kakve firme i kaže da podneseš otkaz u firmi a da će ti on onda ponuditi posao u svojoj firmi sa sjajnim uslovima - ma šipak bi ko to poslušao. Tek kada se obave konkretni razgovori i licem u lice se objasni da će biti važan dio tima momak će odlučiti da nogira Sloveniju, ovako ni ja ne bih prešao da igram za BiH pa onda izvisim na oba fronta.

Ipak je on još uvijek mlad momak bez ikakvog zarađenog novca i stalnog mjesta u timu, neka povreda ne d'o Bog da iskrsne i eto njega u belgijskoj ili poljskoj ligi da tavori narednih 10-tak godina, dakle neće i on izlijetati na prvu.

Kao što rekoh, selektor zajedno sa Džekom ili Spahićem neka skokne na ručak u Newcastle i porazgovara s njim i eto. Mali razgovor s roditeljima i to je to. A ako krenu glupiranja preko portala i "Dnevnog avaza" nema ništa od toga.
Baudelaire

#1349 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by Baudelaire »

Eborg wrote:Uvijek to gledajte iz perspektive posla.

Da vas nazove telefonom direktor ne znam kakve firme i kaže da podneseš otkaz u firmi a da će ti on onda ponuditi posao u svojoj firmi sa sjajnim uslovima - ma šipak bi ko to poslušao. Tek kada se obave konkretni razgovori i licem u lice se objasni da će biti važan dio tima momak će odlučiti da nogira Sloveniju, ovako ni ja ne bih prešao da igram za BiH pa onda izvisim na oba fronta.

Ipak je on još uvijek mlad momak bez ikakvog zarađenog novca i stalnog mjesta u timu, neka povreda ne d'o Bog da iskrsne i eto njega u belgijskoj ili poljskoj ligi da tavori narednih 10-tak godina, dakle neće i on izlijetati na prvu.

Kao što rekoh, selektor zajedno sa Džekom ili Spahićem neka skokne na ručak u Newcastle i porazgovara s njim i eto. Mali razgovor s roditeljima i to je to. A ako krenu glupiranja preko portala i "Dnevnog avaza" nema ništa od toga.
Meni je najgore to što se mi ponašamo kao da smo iznad toga. Kao, ko je Vučkić da mu idemo na noge.
BHF_Manijak

#1350 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by BHF_Manijak »

Svugdje se ide i lobira a mi se nesto qrcimo ko mi nesto, imamo takvih na bacanje...Pa jebote Njemacka ima bazu igraca ko mi stanovnika pa jedan Loew i Bierhoff idu na noge onim turcima po njemackoj, porodicama im, ne bi li ih "kupili" da igraju za njih, ali sta Svabo zna... :roll:
Post Reply