Obama i SAD (2008-2016)

Post Reply
palermo

#1326 Re: Amerikanski izbori: Prajmariz

Post by palermo »

jeza u ledja wrote:
laku noć wrote:
novljanin03 wrote:ko glasa za ovu vjesticu ruke mu se oduzele ..pogotovo Bosancima koji glasaju ...
Go Huso ...
Pa da nije bilo "vještičinog " muža vjerovatno ne bi bilo ni tebe :D
Da nije bilo 'vjestice' bilo bi nas mnogo vise.

Nije nimalo smijesno, dapace, stravicno je.
pike wrote:Evo sta je Christopher Hitchens rekao u vezi Hillary i njenog navodnog protivljenja da se zaustavi rat u BiH.

Vrlo zanimljivo...

[/quote

Pa majku mu Jeza, a zašto ti baš vjeruješ ovome a ne nečem drugom, ličnost Bila Klintona je (opravdano ili neopravdano) urezana u svijesti bosanaca kao jednog od onih likova koji su zaslužni da uopšte postoji Bosna i Hercegovina, i ovakvo insistiranje na nečemu što je u sferi aspolutnih špekulacija je naprosto pomalo i degutantno.
Mislim, ok je navijati za Obamu, ja vjerujem vama da imate razloge za to, al ipak mislim da ovdje pregonite..............
pitt

#1327 Re: Amerikanski izbori: Prajmariz

Post by pitt »

water wrote:odoh kuci, obuc bijelu sulju pa na glasovanje. Ja cu za Nasu Stranku :bih:
sta bijelu......zelenu ko od toletna da je sashivena.....i crven fesic nakrivi malo :D : D: D
pitt

#1328 Re: Amerikanski izbori: Prajmariz

Post by pitt »

palermo wrote:
Pa majku mu Jeza, a zašto ti baš vjeruješ ovome a ne nečem drugom, ličnost Bila Klintona je (opravdano ili neopravdano) urezana u svijesti bosanaca kao jednog od onih likova koji su zaslužni da uopšte postoji Bosna i Hercegovina, i ovakvo insistiranje na nečemu što je u sferi aspolutnih špekulacija je naprosto pomalo i degutantno.
Mislim, ok je navijati za Obamu, ja vjerujem vama da imate razloge za to, al ipak mislim da ovdje pregonite..............
meni je gore izjednacavanje hillary sa bilom i pripisivanje njegovih zasluga njoj. Oni su ko nebo i zemlja......bil je pionir free trade bio i uspjesnih welfare reformi......dok ona samo kuka kako ce ukinuti free trade.
palermo

#1329 Re: Amerikanski izbori: Prajmariz

Post by palermo »

pitt wrote:
palermo wrote:
meni je gore izjednacavanje hillary sa bilom i pripisivanje njegovih zasluga njoj. Oni su ko nebo i zemlja......bil je pionir free trade bio i uspjesnih welfare reformi......dok ona samo kuka kako ce ukinuti free trade.
A Bil se neće ništa pitati sada ili i ti misliš da je samo papučar :D , a opet ako ćemo po toj logici onda je bio papučar i za vrijeme mandata, pa je onda Hillary zaslužna za sve :)
novljanin03

#1330 Re: Amerikanski izbori: Prajmariz

Post by novljanin03 »

laku noć wrote:
novljanin03 wrote:ko glasa za ovu vjesticu ruke mu se oduzele ..pogotovo Bosancima koji glasaju ...
Go Huso ...
Pa da nije bilo "vještičinog " muža vjerovatno ne bi bilo ni tebe :D
pa nije me valjda Bill napravio ?? da se moja mati nije fucala po americkim universitetima 77 i naletila na Bill-a ? e jesi idiot ..
mozda bi bio u svojoj carsiji i svome gradu , mozda ne bih nikad osjetio cetnicku pusku na potilju da je Bill odrzao svoje obecanje...mozda mozda ..ali vjerujem da je ona imala veliki uticaj na Bill-a i njegove (ne)odluke u vezi Bosne i Hercegovine ..
jos jednom ..go Obama ...
jeza u ledja

#1331 Re: Amerikanski izbori: Prajmariz

Post by jeza u ledja »

Pa upravo poenta je u njenom negativnom uticaju na Billa, koji je prethodno ocigledno bio spreman vojno reagovati jos 93-e. A sve zbog njenog streberskog pet project 'HillaryCare', osobe kojoj je 'politicka funkcija' u kojoj je lafo stekla veliko iskustvo bila First Lady :roll: . To je kad neko ima bolesnu ambiciju i ne haje ni za kim, pa ni za ljudskim zivotima.
I sto je najgroznije, upravo to 'politicko iskustvo' je vrhunac njene karijere na kojoj je izgradjena njena sadasnja platforma, taj neuspjeli projekat zdravstvenog osiguranja zbog kojeg su hiljade ljudi negdje na drugom kraju svijeta propatili ili zaplatili zivotima. Nije ona Bill Clinton, ona je samo njegova majusna sjena, sto ce uvijek i ostati.
palermo

#1332 Re: Amerikanski izbori: Prajmariz

Post by palermo »

ništa, odustajem :D , mnogo vas je više, a i brate suviše ste ostrašćeni.....................odoh ja na teme o BiH, manje tamo i strasti i emocija :D
pitt

#1333 Re: Amerikanski izbori: Prajmariz

Post by pitt »

palermo wrote:
pitt wrote:
palermo wrote:
A Bil se neće ništa pitati sada ili i ti misliš da je samo papučar :D , a opet ako ćemo po toj logici onda je bio papučar i za vrijeme mandata, pa je onda Hillary zaslužna za sve :)
ni blizu se bill ne bi petljao (niti bi mu bilo dopusteno) kao sto s eona pokusavala petljati. Mozda je tebi to teze vidjeti iz BiH nego nama ovdje, ali njeni pokusaji da se "probije" za vrijeem billovog mandata su bili katastrofe.....blago receno (HillaryCare).
walkabout

#1334 Re: Amerikanski izbori: Prajmariz

Post by walkabout »

Nisam znao da McCain, kao 100% (vojni) invalid, prima invalidsku (vojnu) penziju na koju ne mora placati porez (tj ovaj njegov dohodak je oslobodjen placanja poreza)...

--------------------------

THE Republican presidential candidate John McCain has long said he is in robust health and is strong enough to hike in the Grand Canyon, but he is also receiving what his staff have termed a "disability pension" from the navy.

When Senator McCain released last year's tax return on Friday, he separately disclosed he received a pension of $US58,358 that was not listed as income on his return.

On Monday, Senator McCain's staff identified the retirement benefit as a "disability pension" and said that he "was retired as disabled because of his limited body movements due to injuries as a POW". Senator McCain's campaign did not elaborate on the statement.

Certain types of military and veterans' pensions are either partially or completely tax exempt, depending on the seriousness of the disability. In Senator McCain's case, the exemption is 100 per cent.

Senator McCain, who spent 5½ years as a prisoner of war in Hanoi, was released in 1973 and returned home on crutches to begin a painful physical rehabilitation. He later regained flight status and commanded a navy squadron before retiring from the service in 1981.

Senator McCain would be the oldest man to enter the White House if he was elected president, and questions have already been raised about his health. He has twice developed melanomas. That he is legally designated with a disability pension might raise further questions.

"It is a legitimate question to ask about the commander-in-chief: is he fit to serve?" said Robert Schriebman, a senior Pentagon tax adviser and tax lawyer.

If Senator McCain can hike across the Grand Canyon, why should he be receiving tax-exempt disability payments from the Government, Mr Schriebman wondered.

Los Angeles Times
jeza u ledja

#1335 Re: Amerikanski izbori: Prajmariz

Post by jeza u ledja »

Prebrojavanje glasova u PA je u toku. Za sada nakon 6% prebrojanih glasova, Clinton ima 53%, Obama ima 47%. Hillary ovo ocekivano uzima, ali eto ostaje pitanje sa koliko boba. Izmedju 5 i 10%? Sve iznad ili ispod je iznenadjenje.
jefferson

#1336 Re: Amerikanski izbori: Prajmariz

Post by jefferson »

jeza u ledja wrote:Prebrojavanje glasova u PA je u toku. Za sada nakon 6% prebrojanih glasova, Clinton ima 53%, Obama ima 47%. Hillary ovo ocekivano uzima, ali eto ostaje pitanje sa koliko boba. Izmedju 5 i 10%? Sve iznad ili ispod je iznenadjenje.
Eto je na 8% sa 33% prebrojanih glasova!
Mislim da ce se nakon Penn. kampanja malo stisat na obe strane sto se tice negativnosti ili ce Clinton udariti svom zestinom.
Ako se smire, to bi bilo najbolje za partiju, ako ne, ovo bi McCain mogao uzeti, sto ce stvarno biti smjesno!
pitt

#1337 Re: Amerikanski izbori: Prajmariz

Post by pitt »

ma ona uzima....to se znalo....samo koliko to je pitanje. I dalje zaostaje za brojem kandidata i cisto sumnjam da ce uzeti indianu i NC.
jeza u ledja

#1338 Re: Amerikanski izbori: Prajmariz

Post by jeza u ledja »

Bas da vidimo hocu li na kraju, kao vrsni politicki analiticar :kravata: :D , pogoditi tacan rezultat izbora. :)
jeza u ledja wrote:Hajd da cujemo vasa tacna predvidjanja, da razbacimo prognoze malo.

Evo ja predvidjam +8% za Hilku.
pitt

#1339 Re: Amerikanski izbori: Prajmariz

Post by pitt »

za sad si u pravu.....oko 8 ima prednost. moji republikanci slave :D :D :D
jeza u ledja

#1340 Re: Amerikanski izbori: Prajmariz

Post by jeza u ledja »

jefferson wrote: Mislim da ce se nakon Penn. kampanja malo stisat na obe strane sto se tice negativnosti ili ce Clinton udariti svom zestinom.
Ako se smire, to bi bilo najbolje za partiju, ako ne, ovo bi McCain mogao uzeti, sto ce stvarno biti smjesno!
Ovvaj, sumnjam da ce se stisati, cak sta vise. Za dvije sedmice su kljucni izbori u Indiani i North Carolini. NC poslije PA od ovih zadnjih desetak drzava nosi najvise boba, i tamo Obama po dosadasnjim anketama ima ogromnu prednost (15+%). U Indiani je po anketama mrtva trka.
Clinton u PA uzima max 20 delegata vise od Obame (koji trenutno ima oko 160 delegata vise). Ona njega ne moze stici u broju izabranih delegata, ni teoretski ni prakticno. Dakle, ostaju superdelegati.

Hilki ostaje fora o ukupnom broju glasova, koje po nekoj racunici ako uzme vecinu do kraja i ako se racuna Fl iiii mozda Michigan onda konta da tako moze uvjeriti superdelegate da glasaju za nju, sto je meni van pameti.

Jednostavno, a ovo se znalo jos prije dva mjeseca Hilka nema sanse da ga stigne. I ja ne kontam svrhu ovih izbora al eto.
pitt

#1341 Re: Amerikanski izbori: Prajmariz

Post by pitt »

bit ce ba ko u onom clanku......na kraju ce ona popustiti :D :D :D
jeza u ledja

#1342 Re: Amerikanski izbori: Prajmariz

Post by jeza u ledja »

Evo sad je +10%.

Pu!! :-x

:D

A pazite ovo, 59% glasaca danas su zene, pa vi vidite....

Pa recite da ljevicari nisu izfeminizirani. :-D
pitt

#1343 Re: Amerikanski izbori: Prajmariz

Post by pitt »

ko im dade pravo glasa pa se zajeba :D :D :D :D :D :D
ma vala samo nek je gotovo vise.....izludise me sa ads i peglanjem. danas na mashini 2 popruke ofd Huse i jedna od hanume mu :D mole kume da se glasa :D :D
jeza u ledja

#1344 Re: Amerikanski izbori: Prajmariz

Post by jeza u ledja »

Clinton uzima Zenicu, Obama uzeo Philadelphiju (s tim sto ona uzima Philly predgradja).

Ma sve ocekivano.
pitt

#1345 Re: Amerikanski izbori: Prajmariz

Post by pitt »

zanimljivije je bilo caps-flyers gledati :D :D :D
pike

#1346 Re: Amerikanski izbori: Prajmariz

Post by pike »

pitt wrote:ko im dade pravo glasa pa se zajeba :D :D :D :D :D :D
ma vala samo nek je gotovo vise.....izludise me sa ads i peglanjem. danas na mashini 2 popruke ofd Huse i jedna od hanume mu :D mole kume da se glasa :D :D
Pa obavil ti gradjansku duznost?
jeza u ledja

#1347 Re: Amerikanski izbori: Prajmariz

Post by jeza u ledja »

Uze Hilka na kraju ipak 10%, al hajd jebavat ga.

Jedna zanimljivost, na republikanskoj strani Ron Paul uzeo 16%, a Huckabee 11%. U nekim okruzima je Paul uzeo i do 30% glasova. Nisu ni Reps bas nacisto sa McCainom ocigledno.
pitt

#1348 Re: Amerikanski izbori: Prajmariz

Post by pitt »

Rush L je urgirao republikance da se registruju kao demokrati i glasaju za nju. Bilo je i na CNNu kako se veliki broj republikanaca registrovao kao demokrati......ja sad cujem na poslu par njih sto su to uradili i za nju glasali samo da mccainu bude lakse :-) :-) :-) :-) :-)
jeza u ledja

#1349 Re: Amerikanski izbori: Prajmariz

Post by jeza u ledja »

Sudeci po onom na Foxu njima odgovara da vide da Hilka ide dalje, sad ne znam je li to cisto da trka traje duze ili zato sto bi radije vidjeli nju kao protukandidata McCainu umjesto Obame.
hik--meta

#1350 Re: Amerikanski izbori: Prajmariz

Post by hik--meta »

mislim da je samo zbog ovoga da trka traje duze, a ne zbog toga sto je obama bolji protukandidat mccainu. mccain je danas kritikovao anti-obama reklame. mislim da mu je jasno da crnac protiv njega nema sanse pa to radi.
a kad pogledam ukupan broj delegata neznam ni zasto je hillary jos u trci. tako je ispalo, nazalost. a bez love nece daleko, ocekujem da prizna poraz poslije indijane i n.c. :(
Post Reply