Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Locked
potpuni stranac

#1326 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by potpuni stranac »

Rasimovski wrote:
potpuni stranac wrote:
Rasimovski wrote:[

Ne levat jedan, nego vas čovjek upozorava zbog vašeg zdravlja. A što se tiče "policije" odakle ti ideja da nije bio vojni specijalac?

Ne štakoru jedan, covjek nas "upozorava" sebe radi, a vidim i poznajete se, ha? da nije neki muzejski specijalac za istrebljivanje stakora? :lol:

Može bit da je i muzejski, ali čovjek priča o konkrentim stvarima i dokazim, dakle o nečemu o čemu vi nemate pojma, jer da imate ne bi ste se pozivali na argument sile nego na silu argumenata.

btw, njega ne poznajem lično, mada mi se čini da smo skupa služili u istoj postrojbi.
mnoge stvari su mi sada jasnije. :thumbup:
Fiore

#1327 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by Fiore »

Fiore vas ceka., lezihljebovovici.. za koji dan dobicu vas IP a onda ja dolazim po vas.. tu ortacku grupu.

Tvoja stomacina ti je problem., e pa sredicemo to.
Rasimovski

#1328 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by Rasimovski »

[/quote]

mnoge stvari su mi sada jasnije. :thumbup:[/quote]

Što? Je li to izbor jezika koji govorim bitan na vjerodostojnost onog o čemu pričam?
Rasimovski

#1329 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by Rasimovski »

Fiore wrote:Fiore vas ceka., lezihljebovovici.. za koji dan dobicu vas IP a onda ja dolazim po vas.. tu ortacku grupu.

Samo naprid. Time činiš krivično djelo povrede zaštičenih podataka i kivično djelo prijetnje. Jedva čekam da me otkriješ, jer ću znati na koga da adresiram tužbu
Fiore

#1330 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by Fiore »

Rasimovski wrote:
Fiore wrote:Fiore vas ceka., lezihljebovovici.. za koji dan dobicu vas IP a onda ja dolazim po vas.. tu ortacku grupu.

Samo naprid. Time činiš krivično djelo povrede zaštičenih podataka i kivično djelo prijetnje. Jedva čekam da me otkriješ, jer ću znati na koga da adresiram tužbu
Ja cu doci po tebe da te odvedem na Piramidu pa da tamo sve to kazes sto sada govoris.. doci po tebe kad meni bude odgovaralo..a ne tebi.., i nemoj propustit svoj sastanak iduce sedmice..
Rasimovski

#1331 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by Rasimovski »

Fiore wrote:
Rasimovski wrote:

Ja cu doci po tebe da te odvedem na Piramidu pa da tamo sve to kazes sto sada govoris.. doci po tebe kad meni bude odgovaralo..a ne tebi.., i nemoj propustit svoj sastanak iduce sedmice..
Šta, plaćaš put u Egipat? E svaka čast.
DA se miševa bojim mačke bi nosao. To te još uvjek ne oslobađa tužbe za povredu zaštičenih podataka.
Last edited by Rasimovski on 12/09/2008 12:30, edited 1 time in total.
potpuni stranac

#1332 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Rasimovski wrote:

:lol: :lol: vidim strucnjak si i za pravo :lol: :lol: da te podučim, ne postoji krivicno/kazneno djelo prijetnje, vec samo ugrozavanje sigurnosti.
Rasimovski

#1333 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by Rasimovski »

potpuni stranac wrote:
Rasimovski wrote:

:lol: :lol: vidim strucnjak si i za pravo :lol: :lol: da te podučim, ne postoji krivicno/kazneno djelo prijetnje, vec samo ugrozavanje sigurnosti.
Nisam stručnjak za pravo, ali znam da se nekažnjeno nemože prijetiti, ali isto tako bez sudskog naloga se nemogu dobiti podaci.
Nego gdje stadosmo sa dokazima. Obično kad vam zapne sa dokazima krenete na fiziku i odvlačite temu u drugom smjeru.
Dakle ako hoćete ubjeđivanje "na svoje oko i na lice mjesta", bujrum iskažite se sa artefaktima, dokazia, bilo čime.
potpuni stranac

#1334 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Rasimovski wrote:
mnoge stvari su mi sada jasnije. :thumbup:[/quote]

Što? Je li to izbor jezika koji govorim bitan na vjerodostojnost onog o čemu pričam?[/quote]

i da te pitam nesto kao "strucnjaka, arheologa, geneticara, fizicara, otorinolaringologa, kiberneticara.....", kad si vec utvrdio nepostojanje piramida,a jeli istina ono za Medjugorje?
Neregistrirani

#1335 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by Neregistrirani »

Da opet podsjetim:

Član 183.
Ugrožavanje sigurnosti
(1) Ko ugrozi sigurnost neke osobe ozbiljnom prijetnjom da će napasti na život ili tijelo te osobe ili na taj način izazove uznemirenje građana,
kaznit će se kaznom zatvora do šest mjeseci.
(2) Ko ugrozi sigurnost više osoba ozbiljnom prijetnjom da će napasti na život ili organ tih osoba ili taj način izazove uznemirenje građana,
kaznit će se kaznom zatvora od tri mjeseca do pet godina.

(3) Ko prikradanjem, učestalim praćenjem ili uznemiravanjem na drugi način ugrožava sigurnost bračnog partnera, osobe s kojom živi u izvanbračnoj zajednici, roditelja svog djeteta ili druge osobe s kojom održava ili je održavao bliske veze,
kaznit će se novčanom kaznom ili kaznom zatvora do jedne godine.
Rasimovski

#1336 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by Rasimovski »

potpuni stranac wrote:
Rasimovski wrote:
mnoge stvari su mi sada jasnije. :thumbup:

Što? Je li to izbor jezika koji govorim bitan na vjerodostojnost onog o čemu pričam?[/quote]

i da te pitam nesto kao "strucnjaka, arheologa, geneticara, fizicara, otorinolaringologa, kiberneticara.....", kad si vec utvrdio nepostojanje piramida,a jeli istina ono za Medjugorje?[/quote]

Aha, sad je priča o religiji. Slušaj, religija je nešto assvim drugo i apsolutno nema veze sa naukom. Ukazanje Gospe je duhovna stvar i o njenoj vjerodostojnosti za jednog vjernika katolika bi ipak morao pitati nekog svećenika, jer je on puno kompetentniji od mene. Kada već spominješ ukazanje Gospe da ti kažem da je to u rangu Ajvatovice, pa upitaj Reisa, koji se kvarta u naučna pitanja sa religijskog aspekta (klanjajte i postite da bude piramida), da li vjeruje u priču o Ajvat -dedi?
Neregistrirani

#1337 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by Neregistrirani »

Varanjem do istine

Nakon što je Prva međunarodna konferencija o bosanskim piramidama, na kojoj su izvikane prailirske "piramide" postale "bosanska piramidalna brda", završila sa zaključkom u stilu "zaključili smo da ništa nismo zaključili", na stranicama Fondacije Bosanske piramide sunca punom parom je nastavljeno sa širenjem obmana. Na udaru su naučnici i novinari i svi pojedinci kritični prema suludom i besmislenom prekopavanju sedimenata u okolini Visokog, a sve o trošku građana BiH. Neprijatelji su posvuda, poručuju s Fondacijine web stranice: "Udružuju se domaći i strani 'stručnjaci' od Sarajeva do Zagreba, Londona i Bostona, čiji je jedini cilj zaustaviti ovaj projekt, plaćaju se blogeri i pojedini novinari da dezinformiraju javnost. Politikanstvo prati ovo istraživanje od prvog dana." No, bilo bi dobro kada bi autor(ica) ovog teksta ponudio/la neki konkretan dokaz o "plaćanju" novinara i blogera te da objasni ko ih zapravo i koliko plaća. Najsmješnije je što ovakve optužbe dolaze od organizacije koja je podrškom političara i vjerskih lidera sebi potpuno podredila medijski prostor - utoliko da je novinarka Federalne novinske agencije (dakle državne institucije) Sabina Alikadić pisala "saopćenja za javnost" Fondacije, slala ih Fondaciji, da bi ih potom Fondacija slala na desk FENA-e. Ovaj porazni neprofesionalizam okrunjen je činjenicom da je rasadnik dezinformacija - pseudonaučna Fondacija ni manje ni više nego sponzor FENA-e.

Upravo je manipulacija javnošću glavni razlog zbog kojeg je Osmanagićevu Fondaciju odlučio napustiti i njen jedini profesionalni arheolog - Britanac Andrew Lawler - čovjek kojem je Osmanagić lažno pripisao dešifriranje "natpisa iz tunela Ravne", kao imena "Rasim". Fondacija je na njega pokušala izvršiti pritisak da potpiše ugovor prema kojem "ni tokom ni nakon prekida radnog odnosa u Fondaciji neće nikome, pa ni budućim uposlenicima, otkriti, odnosno objaviti bilo kakve poslovne tajne, povjerljive informacije..." Lawler se prema ponuđenom ugovoru trebao obavezati da će "vratiti Fondaciji sva dokumenta i vlasništvo, uključujući (i ne samo): crteže, nacrte, izvještaje, priručnike, korespondencije, kompjuterske ugovore i sve druge materijale i kopije materijala u vezi s Fondacijom". Ono što najviše upada u oči jeste da se radi o tipičnom NDA ugovoru (Non-disclosure agreement, tj. ugovor o čuvanju poslovne tajne), kakav se potpisuje s kompanijama i korporacijama, a ne neprofitnim organizacijama za kakvu se Osmanagićeva Fondacija izdaje. Nadalje, takvi ugovori se potpisuju s firmama koje žele zadržati svoje intelektualno vlasništvo, izvjesnu tehnologiju i sl., a ne između arheologa čiji rad obavezno mora biti transparentan i neprofitne organizacije koja ne može imati poslovnih tajni. Toliko još jednom o izvikanoj otvorenosti Osmanagićeve organizacije. Ipak, tajnovitost ima svoj razlog i o tome nam govori drugi razlog Lawlerovog odlaska, a to je Osmanagićev pritisak zbog kojeg je morao izmijeniti svoj rad o radiokarbonskom datiranju uzorka drveta iz tunela Ravne. Osmanagić je želio rad s mnogo više "pretpostavki" koje bi išle u njegovu korist.

To su valjda ti "naučni principi", prema kojima se svi podaci drže pod kontrolom kako bi se lakše dezinformirala javnost preko novinara koji samo zapisuju, prenose i ne postavljaju pitanja. (V. Bačanović)
http://www.bhdani.com/default.asp?kat=f ... =3#anter10
Last edited by Neregistrirani on 12/09/2008 12:40, edited 1 time in total.
Rasimovski

#1338 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by Rasimovski »

U ostalom ja od vas očekujem dokaze, a ne pitanja da dokazujem ukazanje ili bilo ša drugo.
potpuni stranac

#1339 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Neregistrirani wrote:Da opet podsjetim:

Član 183.
Ugrožavanje sigurnosti
(1) Ko ugrozi sigurnost neke osobe ozbiljnom prijetnjom da će napasti na život ili tijelo te osobe ili na taj način izazove uznemirenje građana,
(2) Ko ugrozi sigurnost više osoba ozbiljnom prijetnjom da će napasti na život ili organ tih osoba ili taj način izazove uznemirenje građana,

(3) Ko prikradanjem, učestalim praćenjem ili uznemiravanjem na drugi način ugrožava sigurnost bračnog partnera, osobe s kojom živi u izvanbračnoj zajednici, roditelja svog djeteta ili druge osobe s kojom održava ili je održavao bliske veze,
sefe, ne citas pazljivo, ja sam rekao da krivicno djelo pod tim imenom ne postoje, a ne da ne postoji prijetnja kao elemenat nekog krivicnog djela.
Rasimovski

#1340 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by Rasimovski »

potpuni stranac wrote:
Neregistrirani wrote:Da opet podsjetim:

Član 183.
Ugrožavanje sigurnosti

sefe, ne citas pazljivo, ja sam rekao da krivicno djelo pod tim imenom ne postoje, a ne da ne postoji prijetnja kao elemenat nekog krivicnog djela.

Nego šta bi sa dokazima? :skoljka:
potpuni stranac

#1341 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Rasimovski wrote:U ostalom ja od vas očekujem dokaze, a ne pitanja da dokazujem ukazanje ili bilo ša drugo.
sefe, sefe, sad je meni sve jasno, samo mi je pomalo tvoj nik nejasan, jel se to stidis necega? mislim, ti ko obrazovan covjek, za razliku od nas neobrazovanih i priprostih, obicnih smrtnika, nebi se trebao skrivati.
Rasimovski

#1342 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by Rasimovski »

potpuni stranac wrote:
Rasimovski wrote:U ostalom ja od vas očekujem dokaze, a ne pitanja da dokazujem ukazanje ili bilo ša drugo.
sefe, sefe, sad je meni sve jasno, samo mi je pomalo tvoj nik nejasan, jel se to stidis necega? mislim, ti ko obrazovan covjek, za razliku od nas neobrazovanih i priprostih, obicnih smrtnika, nebi se trebao skrivati.

Kao što rekoh, kada nestane dokaza onda počinju pitati kako se zovem. Ne ne stidim se, naprotiv, ali zašto se ti kriješ iza nicka, pazi sad :potpuni stranac" i tražiš da ti se netko predstavi?
potpuni stranac

#1343 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Rasimovski wrote:
potpuni stranac wrote:

Kao što rekoh, kada nestane dokaza onda počinju pitati kako se zovem. Ne ne stidim se, naprotiv, ali zašto se ti kriješ iza nicka, pazi sad :potpuni stranac" i tražiš da ti se netko predstavi?
sefe, sefe, tuneli su dokazi (osim ako ih krtice nisu iskopale), objekti su dokazi, poplocani platoi su dokazi, ali djaba ja to tebi pricam. nego, "Rasimovski" me podsjeca na ime koje tebi ne stoji, na tu vrstu skrivanja sam mislio, ako se razumijemo.
Rasimovski

#1344 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by Rasimovski »

potpuni stranac wrote:
sefe, sefe, tuneli su dokazi (osim ako ih krtice nisu iskopale), objekti su dokazi, poplocani platoi su dokazi, ali djaba ja to tebi pricam. nego, "Rasimovski" me podsjeca na ime koje tebi ne stoji, na tu vrstu skrivanja sam mislio, ako se razumijemo.

Ok Tunele su radnici fondacije iskopali i podgradili. Da je posstojao "tunel", koji nije bio podgrađen on bi se sam od sebe urušio pri malo većoj elementarnoj nepogodi. Ako pratiš vijesti, vidiš da fondacija podgrađuje svaki metar tunela kojeg iskopa da se ne bi urušio. Taj tunel je bila prirodna pećina koju su članovi fondacije proširili.
Popločani platiou su sasvim normalna geološka pojava (već sam ti objasnio). Ako pogledaš površinu pločica vidjećeš valovitu površ, što je posljedica dejstva vode, odnosno mora (koje je bilo na ovim prostorima prije sstotinu miliona godina". To geolozi zovu "ripple marks". Ako se malo vratiš po ovom forumu vidjećeš i slike iz različith dijelova svijeta na kojima je prikazano nešti isto ili slično (sad zaista nemam vremena da tražim da ti linkujem).
Objekti? O kakvim objektima pričaš. Da nemisliš možda napar drvenih klupa koje su postavili radnici fondacije?

Što se tiče mog nicka, on je samo prošireno ime mog bloga, a smišljeno je po uzoru na "prahilirski" zapis, kojeg je "dešifrovao" Lawler, jadnik kojem fondacija nije isplatila plaću i koji je napustio.
potpuni stranac

#1345 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Rasimovski wrote:
potpuni stranac wrote:

Ok Tunele su radnici fondacije iskopali i podgradili. Da je posstojao "tunel", koji nije bio podgrađen on bi se sam od sebe urušio pri malo većoj elementarnoj nepogodi. Ako pratiš vijesti, vidiš da fondacija podgrađuje svaki metar tunela kojeg iskopa da se ne bi urušio. Taj tunel je bila prirodna pećina koju su članovi fondacije proširili.
Popločani platiou su sasvim normalna geološka pojava (već sam ti objasnio). Ako pogledaš površinu pločica vidjećeš valovitu površ, što je posljedica dejstva vode, odnosno mora (koje je bilo na ovim prostorima prije sstotinu miliona godina". To geolozi zovu "ripple marks". Ako se malo vratiš po ovom forumu vidjećeš i slike iz različith dijelova svijeta na kojima je prikazano nešti isto ili slično (sad zaista nemam vremena da tražim da ti linkujem).
Objekti? O kakvim objektima pričaš. Da nemisliš možda napar drvenih klupa koje su postavili radnici fondacije?

Što se tiče mog nicka, on je samo prošireno ime mog bloga, a smišljeno je po uzoru na "prahilirski" zapis, kojeg je "dešifrovao" Lawler, jadnik kojem fondacija nije isplatila plaću i koji je napustio.
e sad ga jebi, sto je previse, previse je. cuj iskopali.ooooooooooooooooooo, gluposti nikad kraja. da zivis u visokom, kao sto tvrdis (a sto ti ja nikako ne vjerujem) znao bi da su ti tuneli postojali od ranije, bar početak. normalno je da isti podgrade, za mislis da bi neko radio u nepodgradjenom tunelu. prirodna pecina=smijesno. glede ploca, opet si smjesan, nije poenta u povrsini istih vec u pravilnim oblicima. jesi li ikad vidio kakve su pukotine na necemu sto prirodno ispuca, nema pravih uglova niti pravih linija.
glede tvog bloga, covjece, previse si u ovome da bi ti povjerovao da si obicni gradjanin.
Rasimovski

#1346 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by Rasimovski »

Nešto se ušutiše ovi što prijete?
A bogme i ovi sa "dokazima".
potpuni stranac

#1347 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Rasimovski wrote:Nešto se ušutiše ovi što prijete?
djaba je tebi pricati, nije tebi do dokaza. nesto je ovdje truhlo. previse si involviran u sve ovo. razumijem ja da neko ponesto napise, ali tebi je ovo profesija, mozda da nam fino sve priznas?
Rasimovski

#1348 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by Rasimovski »

potpuni stranac wrote:
Rasimovski wrote:
potpuni stranac wrote:

e sad ga jebi, sto je previse, previse je. cuj iskopali.ooooooooooooooooooo, gluposti nikad kraja. da zivis u visokom, kao sto tvrdis (a sto ti ja nikako ne vjerujem) znao bi da su ti tuneli postojali od ranije, bar početak. normalno je da isti podgrade, za mislis da bi neko radio u nepodgradjenom tunelu. prirodna pecina=smijesno. glede ploca, opet si smjesan, nije poenta u povrsini istih vec u pravilnim oblicima. jesi li ikad vidio kakve su pukotine na necemu sto prirodno ispuca, nema pravih uglova niti pravih linija.
glede tvog bloga, covjece, previse si u ovome da bi ti povjerovao da si obicni gradjanin.
Kao što rekoh, "tunel" je bio i ranije i zvali smo ga "pećina na Ravnama" i postojala je legenda kako je povezan sa starim gradom Visoki, što naravno nikad nije dokazano. Btw, u pećunu sam ulazio kao dijete desetine puta. Kao što rekoh da su to bili "tuneli" morali bi postojati tragovi podgrađivanja kako bi se spriječlilo urušavanje". Toga na žalsot nema.
Rasimovski

#1349 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by Rasimovski »

potpuni stranac wrote:
Rasimovski wrote:Nešto se ušutiše ovi što prijete?
djaba je tebi pricati, nije tebi do dokaza. nesto je ovdje truhlo. previse si involviran u sve ovo. razumijem ja da neko ponesto napise, ali tebi je ovo profesija, mozda da nam fino sve priznas?

Pa nisi iznio niti jedan dokaz. A ovo mi nije profsija. Ja inače radim na stvaranju nove vrijednosti, a ako si išao u školu skontaćeš.

Nego bio sam u "tunelima kad su ih kopali" i kad je Gogi Čakić rekao (pokazujući ka zidu id zemlje="Evo ovamo je još jedan krak koji ćemo počet kopat sutra.
potpuni stranac

#1350 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Rasimovski wrote: Kao što rekoh, "tunel" je bio i ranije i zvali smo ga "pećina na Ravnama" i postojala je legenda kako je povezan sa starim gradom Visoki, što naravno nikad nije dokazano. Btw, u pećunu sam ulazio kao dijete desetine puta. Kao što rekoh da su to bili "tuneli" morali bi postojati tragovi podgrađivanja kako bi se spriječlilo urušavanje". Toga na žalsot nema.
šefe, šefe, jedino ako su ih podgrađivali H profilima od nehrđajućeg čelika.
Locked