Ljubav je....
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- Daphna
#1326 Re: Ljubav je....
"Ljubav je sila koja nas oslobađa usamljenosti, a zatim nam uzima sve ostale slobode!"
Slobodan Dojčinovski
Slobodan Dojčinovski
- bosniandizdar
#1327 Re: Ljubav je....
Ni sluchajno ,draga moja,a pogotovu ne hotimichno primjenjivati citirano mishljenje u zivljenju nam.Zashto?? Gledaj...iz citiranog proizlazi da ljubav i njezin produkt negira slobodu .Apsolutna zabluda koja ljudsko biche moze otjerati u slijepu ulicu .Dugorochno je i prijetnja ljudskom rodu.SLOBODA je pojam stasao po ljudskom razumu i veoma,veoma apstraktan.Ovo podvlachim imajuchi u vidu cjelokupnu ljudsku evoluciju.Ona,sloboda,je i razlichito pojmljiva u ovisnosti od individualne spoznaje.Tako che netko ubijanje bliznjih i okoline tumachiti po liniji slobode dok che razuman svoju slobodu ogranichiti upravo zbog tih bliznjih i univerzalnoj ljubavi spram istih.Iz tog razuma proizlazi da chovjek nije stvoren kao jedinka za sebe shto proizvodi neminovnu ,ljudsku,drushtvenost a odstranjuje usamljenost i izolovanost i ,shto je bitno, stvara SLOBODU relativnog poimanja.Nasuprot tome imamo u povijesti sluchaj gdje je narcisoidnost i usamljenost chovjeka ,kroz psihu mu manje vrijednosti,proizvela diktatora tipa Staljina tezechi apsolutnoj slobodi unishtavajuchi milione ljudi dati kroz ljubav idolu jal sveopchoj ljubavi.Ovdje nije ljubav kao "sila"djelovala na izlazak iz usamljenosti i otudzenosti...vech je determinanta narcisoida stvarala silu da zazove apsolutnu slobodu poradi i radi otudzenosti i cijene apsolutne slobode.Daphna wrote:"Ljubav je sila koja nas oslobađa usamljenosti, a zatim nam uzima sve ostale slobode!"
Slobodan Dojčinovski
Dakle,ne suprostavljati LJUBAV i SLOBODU.Naprotiv ..traziti njihovu harmoniju stavljajuchi akcenat na ljubav.Josh jedanput:Sveukupnost zivljenja je baza u ljubavi a sve drugo je nuz produkt.Hvala
P.S.
Pokretachka sna ga ljubavi i sloboda kao produkt ljubavi je,svakako,u sljedechem prilozenom.Ovdje ,u okviru porodice,se stvara akumulativnost ljubavi i veze na vech kodirano.U ovom domenu se radza i ljubav ka svojim bliznjima,chovjeku,zajednici,zemlji i svemu pulsirajuchem te chovjeka lishava izolovanosti stvarajuchi predpostavke za relativnu slobodu bez antagonzma prema ljubavi jer je ,ljubav, chinilac slobode.Tako che i ,relativna,sloboda zaziviti partnersku ljubav chija povremena usamljenost moze biti plod fikcije iliti pak abnormalna sitacija gdje partner kroz apstraktnu slobodu chini nasilje nad sobom i okolinom a time i nad ljubavi.Podugachko tipkah i oprostite.Jesam li shta novo rekao??
- Daphna
#1328 Re: Ljubav je....
bosniandizdar wrote:Jesam li shta novo rekao??Daphna wrote:"Ljubav je sila koja nas oslobađa usamljenosti, a zatim nam uzima sve ostale slobode!"
Slobodan Dojčinovski
Pratim već izvjesno vrijeme ono što pišeš... Nekako mi se čini da suviše komplikuješ stvari ponekad pokušavajući ostalima objasniti različite aspekte ljubavi i ono što ona nosi sa sobom! Replicirajući na različite forme ljubavi koje forumaši daju!Svi smo mi svjesni toga što ti želiš reći, manje više znamo ono što znaš i ti... Ali ponekad dajemo "definicije" ovisno o raspoloženju, trenutnom stanju duga i uma. Možda imamo i različite definicije i kriterije za ljubav, vjerovatno je i mi ovdje, koliko nas ima, ispoljavamo na različit način. No, ja vjerujem da je dobro što je to tako! Različitost je dobra!
Da, ponekad vjerujem da ljubav oslobađa usamljenosti... Ali i da ponekad krade slobodu i dio onog istinskog tebe! Ponekad čak i ne vjerujem da ljubav uopšte postoji i da je moguća! Ponekad vjerujem da je sve koristoljublje i seks... I ne brinem se što je to tako! To su različite faze kroz koje prolazim, kroz koje sazrijevam i spoznajem istinsko značenje te riječi i tog osjećanja!
- bosniandizdar
#1330 Re: Ljubav je....
Pratim već izvjesno vrijeme ono što pišeš... Nekako mi se čini da suviše komplikuješ stvari ponekad pokušavajući ostalima objasniti različite aspekte ljubavi i ono što ona nosi sa sobom! Replicirajući na različite forme ljubavi koje forumaši daju!Svi smo mi svjesni toga što ti želiš reći, manje više znamo ono što znaš i ti... Ali ponekad dajemo "definicije" ovisno o raspoloženju, trenutnom stanju duga i uma. Možda imamo i različite definicije i kriterije za ljubav, vjerovatno je i mi ovdje, koliko nas ima, ispoljavamo na različit način. No, ja vjerujem da je dobro što je to tako! Različitost je dobra!
Da, ponekad vjerujem da ljubav oslobađa usamljenosti... Ali i da ponekad krade slobodu i dio onog istinskog tebe! Ponekad čak i ne vjerujem da ljubav uopšte postoji i da je moguća! Ponekad vjerujem da je sve koristoljublje i seks... I ne brinem se što je to tako! To su različite faze kroz koje prolazim, kroz koje sazrijevam i spoznajem istinsko značenje te riječi i tog osjećanja![/quote]
Da....."manje vishe" pojmio.
I..upravo zato sljedeche...zbog onih sa definicjiom da traje praznina "jednog kutka srca"Nije patetika...Svevishnjeg mi :
-
PalaSa Marsa
- Bullet Tooth Tony
#1332 Re: Ljubav je....
Svakog jutra stavlja ružu na jastuk ženi već 60 godina
Britanac Tom Šovelton (87) iz jednog malog mesta nedaleko od Londona, koji je u braku već 60 godina, tokom svih tih decenija svakog jutra na jastuk svoje supruge stavlja crvenu ružu kao dokaz ljubavi...
Svakog jutra uz ružu njegova supruga dobija i nežan poljubac, baš kao i svake večeri pred spavanje, prenela je lokalna štampa. „Čitavog života živeli smo i radili zajedno i znamo da su mali pokloni koje činimo jedno drugom veoma važni. Proživeli smo već 60 srećnih godina“, izjavila je Džoan Šovelton koja ima 83 godine. Ona i njen muž upoznali su se 1. januara 1946. godine, a u brak su stupili 1949. Šovelton svoj svakodnevni gest ne smatra nečim izuzetnim.

Britanac Tom Šovelton (87) iz jednog malog mesta nedaleko od Londona, koji je u braku već 60 godina, tokom svih tih decenija svakog jutra na jastuk svoje supruge stavlja crvenu ružu kao dokaz ljubavi...
Svakog jutra uz ružu njegova supruga dobija i nežan poljubac, baš kao i svake večeri pred spavanje, prenela je lokalna štampa. „Čitavog života živeli smo i radili zajedno i znamo da su mali pokloni koje činimo jedno drugom veoma važni. Proživeli smo već 60 srećnih godina“, izjavila je Džoan Šovelton koja ima 83 godine. Ona i njen muž upoznali su se 1. januara 1946. godine, a u brak su stupili 1949. Šovelton svoj svakodnevni gest ne smatra nečim izuzetnim.

-
PalaSa Marsa
#1333 Re: Ljubav je....
Bas su cakani 
- ljubav_aha
#1334 Re: Ljubav je....
bosniandizdar wrote:Heheee.zanimljivo! Ove tri tachkice sa prekidima su standarddizirani jezik u Bosni????Velim 'halo ba''..oprosti na neznanju mi,ako je tako, i respekt inovatorima pojmova po chinu ljubavi.Drzim ti fige "hej ba'!!Zrachi ljubav iz svake tvoje zabiljeshke!! Kako za koga i to...kako za koga..."halo ba'
Za ljubav
kliknula sma na link
dobro upozorenje,he he he
The URL contained a malformed video ID.
nema veze sa standardizacijom jezika,vec sa ekpresijom misljenja na valstiti nacin
hvala na lijepim zeljama
- bosniandizdar
#1335 Re: Ljubav je....
kliknula sma na link
nema veze sa standardizacijom jezika,vec sa ekpresijom misljenja na valstiti nacin
hvala na lijepim zeljama
[/quote]
Chuuuuj...nisam neshto dobro...po pravilima,'vlastitim" ukucao.Ha ja ...ne hateri ,draga moja,nisam dan saaaa .."ekpresijom"(shta li mu ga ovo znachi ljepoto
) i mashim standardno lupajuchi .To je to!!
Grli standardni "ekpresije" Modre Rijeke mi i pohranjuje u sebi shapat dat njenim tokom
hvala na lijepim zeljama
Chuuuuj...nisam neshto dobro...po pravilima,'vlastitim" ukucao.Ha ja ...ne hateri ,draga moja,nisam dan saaaa .."ekpresijom"(shta li mu ga ovo znachi ljepoto
Grli standardni "ekpresije" Modre Rijeke mi i pohranjuje u sebi shapat dat njenim tokom
- ljubav_aha
#1336 Re: Ljubav je....
bosniandizdar,nema potrebe biti tuzan,svako ispoljava vlstita osjecanja onako najbilje zna i umije,sa tobom disu djela mehmedalije mak dizdara,izavnerdan umjetnik,naravno,ako tebi tako dogovoara,naces nekoga ko upravo voli takav pristup ispoljavanju vlastiti emocija
-
PalaSa Marsa
#1337 Re: Ljubav je....
Ljubav je...
-
Arni75
#1338 Re: Ljubav je....
Kazu da ljudi sami
biraju svoj put
i ja sam mislio tako
evo, vec godinama
Svaka se prica mora
ispricati dvaput
ja je sada pricam
kome cu, neg' vama
Nije vazno koliko smo puta
udahnuli dah
hej, vaznije je koliko smo puta
ostali bez daha
Kazu da ljudi sami
kuju svoju srecu
i ja sam mislio tako
o nasim sudbinama
Al' ne znam s koje strane
sve te lazi krecu
ova je ostala sama
Ljudi, nemam ja bas nista s time
to je u tri cina drama
ljubav je samo ime
koje ljudi nadjevaju zabludama
Kazu da ljudi sami
biraju svoj put
i ja sam mislio tako
ja sam mislio tako
o nasim sudbinama
Svaka se prica mora
ispricati dvaput
ja je sada pricam
kome cu, neg' vama
udahnuli dah
ostali bez daha
biraju svoj put
i ja sam mislio tako
evo, vec godinama
Svaka se prica mora
ispricati dvaput
ja je sada pricam
kome cu, neg' vama
udahnuli dah
ostali bez daha
Kazu da ljudi sami
kuju svoju srecu
i ja sam mislio tako
o nasim sudbinama
Al' ne znam s koje strane
sve te lazi krecu
ova je ostala sama
Ljudi, nemam ja bas nista s time
to je u tri cina drama
ljubav je samo ime
koje ljudi nadjevaju zabludama
Kazu da ljudi sami
biraju svoj put
i ja sam mislio tako
ja sam mislio tako
o nasim sudbinama
Svaka se prica mora
ispricati dvaput
ja je sada pricam
kome cu, neg' vama
udahnuli dah
ostali bez daha
-
tuberan_1
#1339 Re: Ljubav je....
nema ljubavi...vise...za mene
- Daphna
#1340 Re: Ljubav je....
Nema trenutno... Biće! U budućnosti.tuberan_1 wrote:nema ljubavi...vise...za mene
-
djana h
#1341 Re: Ljubav je....
Bas vas je @bosniandizdar dao u razmisljanje,a opet kako doseci njegovu zapetljanost?I to jos na polju ljubavi.
Ipak,kroz ove sve pjesme,spotove,rijeci recenice slutim da jos tezis onome o cemu uveliko ovdje tabiris,nema u tebi puno iskustva po ljubavi,mozda zelje za tim i nade da ces dosegnuti ono o cemu pises.
A,mozda i grijesim
Ljubav je shavatiti drugo bice do dna njegove duse,razumjeti svaki njegov pogled i osjetiti ono sto on osjeca.To se moze postici,na vrhuncu velikih ljubavi desi se i taj tren potpunog spajanja dvaju bica.
Ipak,kroz ove sve pjesme,spotove,rijeci recenice slutim da jos tezis onome o cemu uveliko ovdje tabiris,nema u tebi puno iskustva po ljubavi,mozda zelje za tim i nade da ces dosegnuti ono o cemu pises.
A,mozda i grijesim
Ljubav je shavatiti drugo bice do dna njegove duse,razumjeti svaki njegov pogled i osjetiti ono sto on osjeca.To se moze postici,na vrhuncu velikih ljubavi desi se i taj tren potpunog spajanja dvaju bica.
- bosniandizdar
#1342 Re: Ljubav je....
Dakako,grijeshis ,odnosno,nisi upuchena ljepoto.Dobro ,sam grijeh je po onom...oprosti mu dragi Allahu(Svevisnji) jer nezna shta govori!!djana77 wrote:Bas vas je @bosniandizdar dao u razmisljanje,a opet kako doseci njegovu zapetljanost?I to jos na polju ljubavi.
A,mozda i grijesim![]()
Draga moja,ne radi se o "zapetljanosti" vech duhovnosti i poimanje,razumom,iste.Tome nisi vichna,koliko vidim,i ne haterim.Nismo svi isti niti jednakim arshinom Bogom dani.Ali,licemjerstvo zadrzi za sebe kad opchish sa sebi nepristupacnim razumom.
Nastup koji ti je dat o mom iskustvu kroz ljubav je,draga moja,mahalushki avaz kroz glavu nabijenu na komshijin parmak zurechi u ljepotu dushi ti odstranjenoj i degradiranoj po Bozijem NURU.
O shvatanju drugog bicha i ljubavi za istog ,rijechima dajemo potvrdu u stvarnom zivotu kroz relaciju chovjek-chovjek ,partner-partner,otac-dijete,chovjek-priroda,chovjek-UZVISHENI itd.Donositi sud o nekome a nepoznavati njegov zivot dat kroz medzuljudske odnose, i ljubav kao sveopche i prapochelo, je nishta drugo do licemjerstvo onog kojeg Bog kazni da istim ,licemjerstvom,drugima zivot zagorchavaju stvarajuchi DZehenem po vlastitom bichu.Nisam sretan po rechenom.No,ISTINA je sveukupni orjentir ljudskog opstanka .Naravno,kroz ljubav koja istinu zaziva.
Ne hateri ,mila moja,vech se vrati na tvoje i moje rijechi i potrazi ISTINU.SELAM ti dushi i pozdrav tvom otjelovljenom i duhovnom bez obzira na stranputicu.
Tebi nevidzena a tako stvarna i rijechima nedostupna
- Admir_1984
- Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće
#1343 Re: Ljubav je....
nuzno zlo 
-
djana h
#1344 Re: Ljubav je....
Nisam licemjerna vec sam samo onim rijecima htjela da vidim da li volis zaista,jesi li pojmio onu pravu ljubav,a sve je ispalo malo nevicno jer sam zurilabosniandizdar wrote:Dakako,grijeshis ,odnosno,nisi upuchena ljepoto.Dobro ,sam grijeh je po onom...oprosti mu dragi Allahu(Svevisnji) jer nezna shta govori!!djana77 wrote:Bas vas je @bosniandizdar dao u razmisljanje,a opet kako doseci njegovu zapetljanost?I to jos na polju ljubavi.
A,mozda i grijesim![]()
Draga moja,ne radi se o "zapetljanosti" vech duhovnosti i poimanje,razumom,iste.Tome nisi vichna,koliko vidim,i ne haterim.Nismo svi isti niti jednakim arshinom Bogom dani.Ali,licemjerstvo zadrzi za sebe kad opchish sa sebi nepristupacnim razumom.
Nastup koji ti je dat o mom iskustvu kroz ljubav je,draga moja,mahalushki avaz kroz glavu nabijenu na komshijin parmak zurechi u ljepotu dushi ti odstranjenoj i degradiranoj po Bozijem NURU.
O shvatanju drugog bicha i ljubavi za istog ,rijechima dajemo potvrdu u stvarnom zivotu kroz relaciju chovjek-chovjek ,partner-partner,otac-dijete,chovjek-priroda,chovjek-UZVISHENI itd.Donositi sud o nekome a nepoznavati njegov zivot dat kroz medzuljudske odnose, i ljubav kao sveopche i prapochelo, je nishta drugo do licemjerstvo onog kojeg Bog kazni da istim ,licemjerstvom,drugima zivot zagorchavaju stvarajuchi DZehenem po vlastitom bichu.Nisam sretan po rechenom.No,ISTINA je sveukupni orjentir ljudskog opstanka .Naravno,kroz ljubav koja istinu zaziva.
Ne hateri ,mila moja,vech se vrati na tvoje i moje rijechi i potrazi ISTINU.SELAM ti dushi i pozdrav tvom otjelovljenom i duhovnom bez obzira na stranputicu.
Tebi nevidzena a tako stvarna i rijechima nedostupna
Dobro,ne pravdam se ali ipak licemjerni ljudi ne poznaju ljubav i ne mogu mnogo o njoj reci,osim da stogod citiraju,a ja bih mogla o ljubavi danima i nedeljama.
- bosniandizdar
#1345 Re: Ljubav je....
[/quote]
Nisam licemjerna vec sam samo onim rijecima htjela da vidim da li volis zaista,jesi li pojmio onu pravu ljubav,a sve je ispalo malo nevicno jer sam zurila
Dobro,ne pravdam se ali ipak licemjerni ljudi ne poznaju ljubav i ne mogu mnogo o njoj reci,osim da stogod citiraju,a ja bih mogla o ljubavi danima i nedeljama.
[/quote]
Volim uzburkati vodu tihe puchine.Nastojim na dodiru po valovima... iznjedrenog sa nevremenim u chudima nevremena.
Da volim!!!....vidjeti nije!!! Da sam dat da ljubim i ljubljeno na pijadestal stavljam je hod zivota mi i da se ischitati po drugima kojima oreolom nastojim biti.
Nisam Melek zaduzen da bdijem nad dushom ti.Jesam svoje dushe imenitelj pri putevima njenog obnashanja.Kadar nisam da dushu mi obgrlim i time je davati razumom gdje treba .Izvanjsko chini da je hazarderstvom dana ,chesto,neshvatljiva ,ali,prechesto gazena i skoro i zgazena od onih koji je rabishe.Ni zbog toga ne trpim i ne chinim otklon od ljubavi.Trazim zaklon u ljubavi od onih po otklonu od ljubavi.
Iiiii...radze .ljepoto moja,fragmentalno o ljubavi a pri tome ...danima,mjesecima....godinama i trajnim U LJUBAVI.
Grli ...korjeniti i prkosni...staze mi date a pohranjene...vremenom olichene i tudzim trasirane...pomaknut i stran Bosni.
Nisam licemjerna vec sam samo onim rijecima htjela da vidim da li volis zaista,jesi li pojmio onu pravu ljubav,a sve je ispalo malo nevicno jer sam zurila
Volim uzburkati vodu tihe puchine.Nastojim na dodiru po valovima... iznjedrenog sa nevremenim u chudima nevremena.
Da volim!!!....vidjeti nije!!! Da sam dat da ljubim i ljubljeno na pijadestal stavljam je hod zivota mi i da se ischitati po drugima kojima oreolom nastojim biti.
Nisam Melek zaduzen da bdijem nad dushom ti.Jesam svoje dushe imenitelj pri putevima njenog obnashanja.Kadar nisam da dushu mi obgrlim i time je davati razumom gdje treba .Izvanjsko chini da je hazarderstvom dana ,chesto,neshvatljiva ,ali,prechesto gazena i skoro i zgazena od onih koji je rabishe.Ni zbog toga ne trpim i ne chinim otklon od ljubavi.Trazim zaklon u ljubavi od onih po otklonu od ljubavi.
Iiiii...radze .ljepoto moja,fragmentalno o ljubavi a pri tome ...danima,mjesecima....godinama i trajnim U LJUBAVI.
Grli ...korjeniti i prkosni...staze mi date a pohranjene...vremenom olichene i tudzim trasirane...pomaknut i stran Bosni.
- burek_in_space
#1346 Re: Ljubav je....
Ja bih ovo nazvao dobrim dilerom!kiki-miki wrote:Je li ovo ljubav ili ? Kako biste ovo nazvali?
http://www.sarajevo-x.com/zanimljivosti ... /090910076
- bosniandizdar
#1347 Re: Ljubav je....
Paaa..dragi moji...da ovu temu ne podvedemo pod "Sova i njeno glasanje"Naime,ne ide u prilog temi izvjesni Kara-man koji na TV zvanoj "opruga u njenom elementu" "kara" razum ispod emisije zvana "60 minuta".Da je tri minute dosta a ne vjechnost u "karanju" jedne Nacije koja broji cirka chetiri miliona(4) zitelja.
Dakle,grli vas prijatelj i veli:Primjer koji ste naveli se podvodi pod realizam zivota jedne mnogoljudne zemlje.Navedeno vam,po liniji sarkazma,nije niti moze biti LJUBAV i poimanje iste u zemlji kojom je sluchaj naveden i izdvojen ne poznavajuchi konzervatizam ove zemlje koji chuva univerzalne vrijednosti .Aaa..chuvari tih vrijednosti...su doista mochni.
Na suprot vasheg glasanja..evo.. osobno iskustvo od juche.Bolnica je i radim izvjesne izmjene interijera.U trajanju radnog vremena pored mene nailazi pokretni krevet u kome je zena.Bolnichko osoblje gura teret na operaciju.Pored nje krochi muz i gura kolica sa djetetom od tri(3) godine.Zaustavljaju se u neposrednoj blizini mi i rijechi pred rastanak.I zena i chovjek su svojih trideset i neku godinu.On se naginje nad njom ,tiho zbori...ljubi je iiiii....suzu pushta.Poslije toga slijedi njeno zazivanje djeteta i njegovo nespretno brisanje suza.Napushtam scenu i sam u nju uvuchen.
Vratim se nazad i druga kolica sa teretom iz operacione sale.Zena sedamdeset i neku sa lijepim crtama lica i frizurom kao da je taj momenat od frizera.Iz chekaonice izlazi njen dragi,omanji chovjek,sitan u hodu i tijelu..prilazi kolicima...nechujnim pokretima ruke dodiruje njenu kosu...brishe joj suze sa lica i cjeliva to isto lice.Iznova sam napustio scenu a i sam posao.
Komparaciju nashih, danih istom zemljom prebivalishta a nepojmljivim po gore pisanim chu drugi put.
Nego....autor topika je doista zanijemio poslije niskih temperatura u gradu joj sa "lijpe zene defiliraju dzadom"???
Dakle,grli vas prijatelj i veli:Primjer koji ste naveli se podvodi pod realizam zivota jedne mnogoljudne zemlje.Navedeno vam,po liniji sarkazma,nije niti moze biti LJUBAV i poimanje iste u zemlji kojom je sluchaj naveden i izdvojen ne poznavajuchi konzervatizam ove zemlje koji chuva univerzalne vrijednosti .Aaa..chuvari tih vrijednosti...su doista mochni.
Na suprot vasheg glasanja..evo.. osobno iskustvo od juche.Bolnica je i radim izvjesne izmjene interijera.U trajanju radnog vremena pored mene nailazi pokretni krevet u kome je zena.Bolnichko osoblje gura teret na operaciju.Pored nje krochi muz i gura kolica sa djetetom od tri(3) godine.Zaustavljaju se u neposrednoj blizini mi i rijechi pred rastanak.I zena i chovjek su svojih trideset i neku godinu.On se naginje nad njom ,tiho zbori...ljubi je iiiii....suzu pushta.Poslije toga slijedi njeno zazivanje djeteta i njegovo nespretno brisanje suza.Napushtam scenu i sam u nju uvuchen.
Vratim se nazad i druga kolica sa teretom iz operacione sale.Zena sedamdeset i neku sa lijepim crtama lica i frizurom kao da je taj momenat od frizera.Iz chekaonice izlazi njen dragi,omanji chovjek,sitan u hodu i tijelu..prilazi kolicima...nechujnim pokretima ruke dodiruje njenu kosu...brishe joj suze sa lica i cjeliva to isto lice.Iznova sam napustio scenu a i sam posao.
Komparaciju nashih, danih istom zemljom prebivalishta a nepojmljivim po gore pisanim chu drugi put.
Nego....autor topika je doista zanijemio poslije niskih temperatura u gradu joj sa "lijpe zene defiliraju dzadom"???
- kolega
- idia
#1349 Re: Ljubav je....
Te večeri izađu u poslastičarnicu: muž popije espresso bez cukra i mineralnu vodu, žena cappuccino, a dijete pojede dva parčenceta torte... Srećni su. Nasmijani. Liče na ljude. Bar za tren izgledaju upravo onako kao što su nekada zamišljali da će izgledati: zadovoljni sobom i bezbrižni. Izvjesno vrijeme oboje osjećaju isto: neko čudno i neuhvatljivo nadahnuće koje njihovim životima daruje smisao i opravdanje. Posmatraju svoje dijete koje im se smije umazano filom torte oko usana. Uzvraćaju mu osmijeh. „Bože“, uzdiše žena, „koliko je čovjeku malo potrebno da bi bio srećan.“ A i to malo mu je po pravilu nedostižno, htio je reći muž, no na vrijeme se uzdržao od komentara; nije htio kvariti trenutak ushićenja svojoj ženi. On je voli. A sačuvati drugome čovjeku iluziju sreće možda je najbolja definicija ljubavi ili bar jedna od mnoštva najboljih.
- bosniandizdar
#1350 Re: Ljubav je....
Nisam siguran zbog chega ...ali neka bude mojih nekoliko minuta u ispisivanju sljedecheg.Ono...poslije tusha ...ko'svoj ..shto veli vochka i autor ovog topika.
SELAM I POZDRAV
(trenutak sjete moje malenkosti)
Grlio sam
grljen nisam bio.
Od grljenja oklop sastavio-
i "Modrom" ga rijekom potopio.
Studen ledi-
Proljeche zamrlo
i svom duhu njime sam sudio.
Ogoljen sam i ledom se smaram-
bez oklopa svoju sjenu stvaram.
Svojom sjenom zdencem se otapam