Kosarkaska reprezentacija BiH

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
kobe_sa

#1326 Re: reprezentacija

Post by kobe_sa »

1. Sta mislite sto je igrao Ratko Varda ??? u 30 toj godini debituje , probudio mu se patriotizam u srcu , pa je odlucio da cak rizikuje povredu dok jos nesta da zaradi samo za Bosnu i Hercegovinu 8-) , COVJEK IGRAO SAMO DA SE PRODA NEMA TRENUTNO KLUBA

2. Javno prozvati Ikonica i Teletovica (Vasiljevic i Hukic vise nisu taj kvalitet) da se ocituju na tv sto nisu dosli i jel zele da se pokaju ali zadnju im sansu dati ;)

3. Mensuru Bajramovicu oduzeti pasos i deportovat ga u Siriju i zabranit mu ulaz u BiH zbog kompromitovanja ugleda BiH

4. Kad vec hrlovinu dodika ne mozemo otjerati iz politike , valjda mozemo iz kosarke, Imamovicu zabraniti ucesce u sportskim institucijama (samo uzimati pare iz asa holdinga) kao i shupku iz hrvatskog naroda kome ne znam ime , kod nas uvjek je*eni nacionalni kljuc

5. Ako nema ko da igra pokupit djecu sa igralista , mislim da bi sa vecim srcem igrali
van Basten

#1327 Re: reprezentacija

Post by van Basten »

blamaža astronomskih razloga.
Da li je neko već preuzeo odgovornost za to? Ponudio ostavku možda? Neopozivu čak? Ili možda previše očekujem nakon -23 protiv jedne takve košarkaške velesile kakva je Belgija? Hoćemo li opet slušati floskule o mladoj ekipi u stvaranju, smjeni generacija, dječijim bolestima i slične nebuloze
zalizani

#1328 Re: reprezentacija

Post by zalizani »

Nakon par elaboracija dolazimo do zakljucka da je bolest prvi put dijagnosticirana u NSBIH dosegla status pandemije i na oblastima drugih sportova, tacnije i u KSBIH. Pitanje se postavlja, da li smo dotakli dno ili može još dublje!?
meme pitar

#1329 Re: reprezentacija

Post by meme pitar »

vJERUJEM DA BI i ja koji sam nepismen za košarku znao bolje voditi reprezentaciju od MB. Ovo dokle je on dogurao nema dalje. Igračima nemam zamjerki. On bi i reprezentaciju Spanije izbacio u B diviziju.
Globus

#1330 Re: reprezentacija

Post by Globus »

Strasno je da Varda Bajramovic ... ufate loptu dodju do nje nekako kod naseg kosa i zalete se napriejd gdje cete u pm a imaju pored sebe playa al djaba ne bi to dodalo nevjerovatno treba im zabranit da se bave kosarkom i rekreativno
zecko_kupuz

#1331 Re: reprezentacija

Post by zecko_kupuz »

Samo je kod nas normalno da igramo sa dva gotovo u potpunosti različita sastava, tokom kvalifikacija za isto EP. Nema Teletovića, Vasiljevića, Hukića, Krupalije, Nešovića...
Inače, zna li iko zašto nema Krupalije, gdje se taj momak izgubio??? Nešto nisam u toku.
red01

#1332 Re: reprezentacija

Post by red01 »

ovo je dio izvjestaja sa tekme protiv belgije sa portala kosarka .hr, koji se u biti svodi na onu moju konstataciju o poniženju koje bi nas čekalo protiv francuza:

"Kod BiH su najistaknutiji bili centri Ratko Varda (17 poena) i Kenan Bajramović (12 poena), a potpuno su zakazali bekovi. Izabranici Mensura Bajramovića sada moraju čekati četvrtak i navijati za Portugal, no s igrom iz drugog poluvremena u Antwerpenu ionako bi bili poniženi od strane Francuza."

Mnogo bi se moglo pisati o Sirijcu i negovoj(ne)stručonosti, ali sam o tome pisao i prije početka kvalifikacija pa bi to sada ispalo malo degutantno, stoga ću ovdje završiti sa komentarom o njemu.
Jedino što bi Sirijac u ovom momentu trebao učiniti poslije ove blamaže, je da odmah- danas podnese ostavku, ali ipak je to malo pretenciozno očekivati od čovjeka njegovog, ljudskog i intelektualnog, kapaciteta.
and

#1333 Re: reprezentacija

Post by and »

koliko je para karta za siriju u jednom pravcu?i ne vraćaj se više....
Roy

#1334 Re: reprezentacija

Post by Roy »

Jos se beduin pere u novinama...svi krivi (sudije, povreda gordica, oni pogadjaju nemoguce) osim njega....kako te nije stid memsure jadove...idi goni ovce po pustinjama Sirije
Tornado Bi

#1335 Re: reprezentacija

Post by Tornado Bi »

Zux wrote:Iako je ovo najgora nasa ekipa svih vremena (Jazvin najgluplji kosarkas kojeg sam u zivotu gledao, Milosevic nije skupio 40 minuta u cijeloj sezoni za Zvezdu, Djedovic super talenat koji je proveo sezonu u spanskom nizeligasu, Bavcic... hm, Opacak na zalasku karijere zadnjih sezonu statira u Spaniji, Kikanovic imao groznu zavrsnicu sezone, Varda na kraju karijere nasao reprezentaciju, treba li jos...), mi bi i s ovim igracima jos u grupi izborili EP da nije jednog jedinog i nikad prevazidjenog strucnjaka zvanog "treca cetvrtina" Mensura Bajramovica. Lik koji nikada nije ni u jednom timu koji je vodio znao sloziti tri akcije, makar i usrani pick&roll. Lik koji zna traziti timeout samo nakon serije 0-13. Spodoba zbog koje za reprezentaciju ne igraju: Teletovic, Hukic, Mrsic, Bremer, Domercant, Vasiljevic... Toliko je dug spisak kretenluka vezanih za ovog covjeka koji se posrao na jedini vrhunski sport koji nam je donio plasman na veliko takmicenje, da bih mogao provesti noc ovdje tipkajuci, ali vise nije vrijedan mojih zivaca. Sve kad bi Belgija zijanila i mi razguzili Francuze, njegovu facu vise ne mogu gledati.
Ma bolje je da sa ovakvim selektorom i ovakvim "nazovi" igračima i ne odemo na EP da se još više blamiramo.
Sramota.
Tomahawk11
Globalni moderator

#1336 Re: reprezentacija

Post by Tomahawk11 »

Kakva crna reprezentacija... :x nisu vrijedni pomena, treba nas u B diviziju, pa da dodjemo pameti :oops:
El_comadante

#1337 Re: reprezentacija

Post by El_comadante »

nama fali mnogo toga u i oko reprezentacije. npr. nema nikakvih emisija da se bave košarkom, našom ligom itd pa onda igraći svakakvi igraju a selektor nam je totalno loš i ako neče sam da ide treba mu uručiti otkaz ali se opet postavlja pitanje ko če nas voditi jer od imalo kvalitetnih trenera niko nije lud da nas vodi, koga sa selektora?
nikad_izvini

#1338 Re: reprezentacija

Post by nikad_izvini »

El_comadante wrote:nama fali mnogo toga u i oko reprezentacije. npr. nema nikakvih emisija da se bave košarkom, našom ligom itd pa onda igraći svakakvi igraju a selektor nam je totalno loš i ako neče sam da ide treba mu uručiti otkaz ali se opet postavlja pitanje ko če nas voditi jer od imalo kvalitetnih trenera niko nije lud da nas vodi, koga sa selektora?
Vladu Vukoičića :D On je blago rečeno kvalitet za sirijca a vjerujem da ne bi tražio previše.
green_mile

#1339 Re: reprezentacija

Post by green_mile »

Ako veceras Portugal pobijedi Belgiju definitivno cu prestati da pratim kosarku, jer bi to znacilo da Sirijac ostaje jos neko vrijeme kao selektor i onda bi opravdanje za debakl protiv francuza bio iznenadio ih parket, sudija preglasno puhao u pistaljku, preveliko osvijetljenje dvorane, sve samo ne da je ON kriv, FUJ
udrch

#1340 Re: reprezentacija

Post by udrch »

<evo ga prvo izjednačenje na tekmi 43:43..portugal bolji u drugom poluvremenu..
Hajmo Bosno i Portugalu..
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#1341 Re: reprezentacija

Post by hrasno38 »

I to je to. KRAJ Belgija pobjedila 60:58 i za BiH definitivno zbogom. Nadam se da je definitivno i za sva vremena i zbogom Mensuru Bajramovicu!!!!!!!
udrch

#1342 Re: reprezentacija

Post by udrch »

hrasno38 wrote:I to je to. KRAJ Belgija pobjedila 60:58 i za BiH definitivno zbogom. Nadam se da je definitivno i za sva vremena i zbogom Mensuru Bajramovicu!!!!!!!
:thumbup:
Pridružujem se lijepim predramazanskim željama..levatina
The idijot

#1343 Re: reprezentacija

Post by The idijot »

e konacno je vrijeme....Menso odlazi !!! :x
video

#1344 Re: reprezentacija

Post by video »

The idijot wrote:e konacno je vrijeme....Menso odlazi !!! :x
Hoce, ahaaa :x
Edin H.

#1345 Re: reprezentacija

Post by Edin H. »

hrasno38 wrote:I to je to. KRAJ Belgija pobjedila 60:58 i za BiH definitivno zbogom. Nadam se da je definitivno i za sva vremena i zbogom Mensuru Bajramovicu!!!!!!!

Pa vi idite u Portugal na more :x
nikad_izvini

#1346 Re: reprezentacija

Post by nikad_izvini »

Spreman sam ispoštovati ugovor do kraja, kaže selektor Bajramović...
22.08.2009. 09:05

Imali smo četiri šanse (po dvije u svakom od dva posljednja kvalifikaciona ciklusa) i nijednu nismo iskoristili, pa će i dalje ostati upisano da je košarkaška reprezentacija BiH posljednji put na evropskim prvenstvima nastupila još 2005. godine.

Tanka nit nade da se možemo domoći finala baraža za EP 2009. pukla je pobjedom Belgije u Portugalu (60:58).

Propali planovi

- Žao mi je što nismo stigli do finala baraža protiv Francuske, mada je pitanje koliko bismo mogli uraditi s obzirom na to da je riječ o moćnoj selekciji.

Što se tiče daljnjih planova, jednom sam se povukao, nakon EP-a 2005., ovaj put sam spreman ispoštovati ugovor do kraja, na još dvije godine, naravno, ako rukovodstvo Saveza ne odluči drugačije - kaže selektor Mensur Bajramović.

Osim vidljivih razloga na parketu, uzroci sunovrata naše košarke mogu se potražiti i u činjenici da je Savez na ivici finansijskog kolapsa, da poziv u reprezentaciju u jednom momentu, čini se, nije odbio samo onaj igrač kojem nije ni upućen, da je selektor, u borbi za vlastitu egzistenciju, bio odsječen angažmanom u Siriji...

- Bilo je zamišljeno da radim kao profesionalac, uz ostale obaveze, pravim kampove za mlađe igrače. Međutim, ništa od toga nije se moglo ispoštovati, situacija je takva, uposlenici Saveza, među kojima sam i ja, desetak mjeseci nisu dobili plaću... - kaže Bajramović.

Otkazi igrača

Sve slabosti Saveza reflektuju se na odnos igrača prema reprezentaciji. Naime, ovog ljeta je 12 od 25 košarkaša otkazalo učešće u baražu.

- Iza dolaska ili nedolaska igrača krije se puno stvari. Na povrede i slične probleme ne možemo utjecati, a da bismo u našu korist prelomili neke druge dileme, koje su na granici, nedostaje ono čega mi nemamo, a to je snaga i moć institucije. Tu je najveći problem - rekao je Bajramović.

Uskoro Skupština KSBiH

Uskoro bi trebala biti održana Izborna skupština KSBiH od koje Bajramović očekuje pozitivne pomake.

- Da bi bilo šta moglo funkcionirati, potrebno je postaviti organizacione i materijalne temelje Saveza i nadam se da će Skupština povući prave poteze - kaže Bajramović.

Eto sirijca još dvije godine sa nama, taman da nas dovede do B grupe :skoljka:
mgogic

#1347 Re: reprezentacija

Post by mgogic »

Koji sex naseg naroda u svakoj recenici!Cuj kampove da pravi,da radi kao profesionalac :evil: Pa iz Sirije kamp da organizuje profesionalno!E jebem te Bosno,sta si sebi dozvolila!!!
The idijot

#1348 Re: reprezentacija

Post by The idijot »

kakav ugovor do kraja , nemoj Menso matere ti , idi vise ziv bio :run:
Edin H.

#1349 Re: reprezentacija

Post by Edin H. »

The idijot wrote:kakav ugovor do kraja , nemoj Menso matere ti , idi vise ziv bio :run:
Problem je kompleksniji, nije samo do Mense :oops:
Mahalac

#1350 Re: reprezentacija

Post by Mahalac »

Al bi njegovo uklanjanje bio itekako dobar pocetak!
Post Reply