Kolika je sigurnost sto se tice racuna s kojeg placas naravno?žulijan asanž wrote:paypal je jedina svijetla tačka u ovom mraku naše države, jer ti je kao fizičkom licu omogućio da trguješ/kupuješ stvari kojih kod nas nema.sabinna_ba wrote:Hocu da koristim ovaj servis ali me zanima dali ste imali losa iskustva i koliko je to sigurno uopste,ovdje kod nas,mislim u BIH ?
problema nikad nisam imao, niti je iko ikad imao. imaju savršen sistem za rješavanje sporova i eventualnih problema koji su jako rijetki i uvijek pravedno rješeni na kraju.
Paypal u Bosni i Hercegovini
Moderator: anex
- sabinna_ba
#1326 Re: Dali se imali losa iskustva sa Paypal-om
-
Saka
#1327 Re: Dali se imali losa iskustva sa Paypal-om
Pravedno za kupca a ne i za prodavca. PayPal je u 90% slučajeva na strani kupca i gotovo uvijek vraća novac kupcu ako otvori spor. To znam kao prodavac.žulijan asanž wrote:imaju savršen sistem za rješavanje sporova i eventualnih problema koji su jako rijetki i uvijek pravedno rješeni na kraju.
Ma napravi jak password i čuvaj korisničke podatke i nema problema sa sigurnošću.sabinna_ba wrote:Kolika je sigurnost sto se tice racuna s kojeg placas naravno?
- sabinna_ba
#1328 Re: Dali se imali losa iskustva sa Paypal-om
Budem li se zeznula NACI CU VAS !!!!!! hehehehSaka wrote:Pravedno za kupca a ne i za prodavca. PayPal je u 90% slučajeva na strani kupca i gotovo uvijek vraća novac kupcu ako otvori spor. To znam kao prodavac.žulijan asanž wrote:imaju savršen sistem za rješavanje sporova i eventualnih problema koji su jako rijetki i uvijek pravedno rješeni na kraju.
Ma napravi jak password i čuvaj korisničke podatke i nema problema sa sigurnošću.sabinna_ba wrote:Kolika je sigurnost sto se tice racuna s kojeg placas naravno?
- Dozer
#1329 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Sabina, klikni ovdje i preuzmi sigurnosni program za PP. S njim si 1000% sigurna
)
Last edited by Anonymous on 21/01/2012 00:27, edited 1 time in total.
Reason: banned
Reason: banned
- shiljak
#1330 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
ne mozes taj novac koristit, mozes samo cekati da ti legne prvo na racun u banci pa onda da ga iskoristis.rinna0304 wrote:ja mislim da sam jedina koja ovaj paypal ne konta i koju pocinje da nervira al hajd
imam na ovom paypal balace nesto dolara nez ni odkud al hajd .. e da li ja mogu narucivati s tim?
jel mi moze neko objasniti za sta taj balance sluzi jel ja to trebam preuzeti nekako il sta vec, mogul narucivati s tim :S ..
tek od nedavno narucujem preko ebay pa slabo razumijem sve to :$
-
*didy*
#1331 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Trebam vasu pomoc.
Naime, jucer sam prvi put pokusala otvoriti account na paypalu (debitna visa kartica), i unijela sam pogresna, trazena, 4 broja,prilkom verifikacije.Naravno,karticu su odmah blokirali.Ima li mi spasa??
Buduci, da stvarno sa paypalom nemam iskusta,svi dobro- namjerni savjeti su dobro dosli,a ostale molim za psssttt.
Naime, jucer sam prvi put pokusala otvoriti account na paypalu (debitna visa kartica), i unijela sam pogresna, trazena, 4 broja,prilkom verifikacije.Naravno,karticu su odmah blokirali.Ima li mi spasa??
Buduci, da stvarno sa paypalom nemam iskusta,svi dobro- namjerni savjeti su dobro dosli,a ostale molim za psssttt.
- shiljak
#1332 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
koliko si puta unosila pogresan pin? Trebalo bi bar 2 puta da mozes unositi taj pin.
- raoul duke
#1333 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Jucer sam unio podatke kartice na paypal, i trenutno cekam taj ' konfirmacijski kod' . Bio u banci danas, na bankomatu pogledao, skinuli mi oko 4 KM sa racuna. Udjem u banku , da pogledam u izvodu transakcija taj "kod", kad nema ga jos.
Kao da nije obavljena nikakva transakcija. Treba da cekam jos dok se ne realizuje transakcija, kako bih vidio kod?
Kao da nije obavljena nikakva transakcija. Treba da cekam jos dok se ne realizuje transakcija, kako bih vidio kod?
-
Mustang1
#1334 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Mozes nazvati broj banke nadji .. Ali ne moras taj kod kucati ..mislim da mozes naruciti i do 100 $ bez koda .. Ja sam sinoc ukucao karticu i narucio/platio preko paypala nije bilo nikakvih problema
- vjesticanametli
#1335 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
vecer dragi moji
i upomoc
otvaram acc na pp pa sam dosla do mjesta da ukucam podatke sa kartice eh moze li visa classic od unicredita ili koja treba..........je li moguce da mi se uplati novac iz USA u BiH preko PP
ja ovo nista ne kontam
hvala
otvaram acc na pp pa sam dosla do mjesta da ukucam podatke sa kartice eh moze li visa classic od unicredita ili koja treba..........je li moguce da mi se uplati novac iz USA u BiH preko PP
ja ovo nista ne kontam
hvala
-
Saka
#1336 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Ako hoćeš da primaš uplate nemoj koristiti kreditnu karticu (znači NE Visa classic) već debitnu koja je povezana sa računom (znači Visa electron). Zašto, imaš odgovor na prethodnim stranama.
- alica.k
#1337 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
moguce je, meni su dvije-tri uplate vec legle iz USA.vjesticanametli wrote:vecer dragi mojii upomoc
ja ovo nista ne kontam![]()
hvala
medjutim, ja ne bih kreditnu karticu na to kacila, radije izvadi debitnu.
-
Eborg
#1338 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Može li se ova tema spojiti sa temom Paypal - ALL ABOUT (stari naziv "Paypal - želimo više opcija!") ili da se jedna od ove dvije teme obriše?
Hvala!
Hvala!
- rinna0304
#1339 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
jel mi moze neko reci koliko bi me obprilike izasla carina za parfem koji je s shippingom i svim oko 70 KM
znam da se za parfeme placa carina al slabo znam kako sta ide jer ne prelazim iznos preko 50 KM

-
motorola01
#1340 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
30KM+rinna0304 wrote:jel mi moze neko reci koliko bi me obprilike izasla carina za parfem koji je s shippingom i svim oko 70 KMznam da se za parfeme placa carina al slabo znam kako sta ide jer ne prelazim iznos preko 50 KM
![]()
- Ja_Ja
#1341 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Evo ovdje imas formulu po kojoj izracunati carinu: http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... &start=525rinna0304 wrote:jel mi moze neko reci koliko bi me obprilike izasla carina za parfem koji je s shippingom i svim oko 70 KMznam da se za parfeme placa carina al slabo znam kako sta ide jer ne prelazim iznos preko 50 KM
![]()
- Dozer
#1342 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Ta formula je dobra samo do onog dijela + taksa, +...
Recimo, na vrijednost od ukupno 120USD kada je 1$ bio 1,33KM, dakle 160 KM, meni su obracunali 100 KM carine i poreza. Dali mi uredno 6 uplatnica (slovima: sest
) da uplatim. Naravno, ja se pobunim, pa tuc-muc-tup-zviz...sidjemo mi na 45KM 
I, opet, dobijem 6 uplatnica. Na salteru, gledam uplatnice, a na njima nema cega nema...i pitam one "sta je ovo?". Kazu - nemamo pojma. Izvadim uplatnicu na kojoj stoji 10KM za formulare (?!), a ona na salteru samo sto ne oplaka od smjeha...kaze - a, tako vam je to...
Recimo, na vrijednost od ukupno 120USD kada je 1$ bio 1,33KM, dakle 160 KM, meni su obracunali 100 KM carine i poreza. Dali mi uredno 6 uplatnica (slovima: sest
I, opet, dobijem 6 uplatnica. Na salteru, gledam uplatnice, a na njima nema cega nema...i pitam one "sta je ovo?". Kazu - nemamo pojma. Izvadim uplatnicu na kojoj stoji 10KM za formulare (?!), a ona na salteru samo sto ne oplaka od smjeha...kaze - a, tako vam je to...
-
eeeeeee
#1343 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Znali ko koliki je "fee" kad se nesto proda putem paypala. tj. prodajem nesto lik mi uplacuje pare iz npr. hrvatske???
i dali je ovo tacno
koliko vidim 4,9% + 0.50$ po transakciji
imali neko iskustva sa primanjem para za prodanu robu ne slanje para nego za kupovinu od vas???
i dali je ovo tacno
koliko vidim 4,9% + 0.50$ po transakciji
imali neko iskustva sa primanjem para za prodanu robu ne slanje para nego za kupovinu od vas???
-
Saka
#1344 Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Što se tiče provizija za BiH tu je malo komplikovano. Ako naplaćuješ u Eurima uzimaju od 3.8-4.9% + 0.35€. Postotak zavisi od zemlje iz koje je kupac. Detaljni cjenovnik imaš na ovom linku.
Npr. prodaješ nešto za 10 EUR i kupi neko iz Njemačke. Paypal uzima 3.9% (od 10EUR) + 0.35€ = 0.74€, ti dobiješ 9.26€.
Npr. prodaješ nešto za 10 EUR i kupi neko iz Njemačke. Paypal uzima 3.9% (od 10EUR) + 0.35€ = 0.74€, ti dobiješ 9.26€.
-
eeeeeee
#1345 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
da da znaci najveca je 4,9% kao sto sam i napisao i taman ovo 0,5$ dodje oko 0,35€
ok hvala da znam ukalkulisati u cijenu
ok hvala da znam ukalkulisati u cijenu
-
Android Knego
#1346 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
pridruzujem se prijedlogu, ako je tehnicki izvodivo... nema smisla ovako... poleti tamo, poleti 'vamo...Eborg wrote:Može li se ova tema spojiti sa temom Paypal - ALL ABOUT (stari naziv "Paypal - želimo više opcija!") ili da se jedna od ove dvije teme obriše?
Hvala!
- shiljak
#1347 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
i neka se zove "Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini all about"

-
motorola01
#1348 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Zna li neko kako da sa paypala prebacim novac na karticu???Dobio refund za neku stvar koju nisam dobio na adresu(3 dolara i nesto) ,ali mi to stoji vec nekih 10-12 dana kao paypal balance i ne prebacuju mi na karticu.Da li ja to nekako mogu prebaciti na svoju karticu?
-
Saka
#1349 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Jel stoji na pending balance ili na available balance?
Ako je na available balance povuci ce ti se samo prvog u mjescu, tj. sutra ili prekosutra a leci nekoliko dana kasnije.
Ako je na available balance povuci ce ti se samo prvog u mjescu, tj. sutra ili prekosutra a leci nekoliko dana kasnije.
-
motorola01
#1350 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Pise samo paypal balance.Recimo isti dan sam imao jos jedan refund,ali taj refund je prvo legao na paypal,pa je odmah proslijedjen na karticu(to se vidi u history-u),dok ovaj legao na paypal i ne mrda dalje.I ranije sam imao refund i svaki put je islo na karticu,samo sad je ostalo na paypal racunu.Sacekat cu ponedjeljak,utorak pa da vidim hoce li sa paypala proslijediti na karticu...Saka wrote:Jel stoji na pending balance ili na available balance?