FC Barcelona

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
bhcrow

#1326 Re: FC Barcelona

Post by bhcrow »

goal.com :lol: :lol: :lol: poznati po istinitim vijestima...
http://bobsoccer.ru/scenario/8/art/102

- Я бы поменял, но, думаю, что все-таки сейчас самый красивый футбол все же не у нас, а у «Барселоны». А вот потом уже, может быть, и у «Арсенала».

- Чего не хватает «Арсеналу», чтобы играть так, как играет «Барселона», которая выиграла в прошлом сезоне всевозможные титулы?

- Возможно, двух очень хороших футболистов из топовой десятки.
do_tokija

#1327 Re: FC Barcelona

Post by do_tokija »

bhcrow wrote:
goal.com :lol: :lol: :lol: poznati po istinitim vijestima...

- Я бы поменял, но, думаю, что все-таки сейчас самый красивый футбол все же не у нас, а у «Барселоны». А вот потом уже, может быть, и у «Арсенала».

- Чего не хватает «Арсеналу», чтобы играть так, как играет «Барселона», которая выиграла в прошлом сезоне всевозможные титулы?

prenijeli dezinformaciju koju je plasirao goal.com

ko bi se divio barceloni timu kojem sudje pomazu da napravi uspjehe u evropi i protiv arsenala u finalu i milana u polufinalu 2006 i prosle godine protiv chelsija! lopovi koje gura uefa...
bhcrow

#1328 Re: FC Barcelona

Post by bhcrow »

do_tokija wrote: prenijeli dezinformaciju koju je plasirao goal.com

ko bi se divio barceloni timu kojem sudje pomazu da napravi uspjehe u evropi i protiv arsenala u finalu i milana u polufinalu 2006 i prosle godine protiv chelsija! lopovi koje gura uefa...
toliko o tvojoj realnosti :lol: :lol: :lol: :lol:

a uz predškolsko znanje engleskog mogao si zaključiti ko je od koga preuzeo informaciju:

"The most beautiful football isn't here, but at Barcelona," Arshavin told Russian website Bobsoccer. "But after them, perhaps Arsenal.
respo

#1329 Re: FC Barcelona

Post by respo »

bhcrow wrote:
do_tokija wrote: to su izjave izvucene iz konteksta da je iz nekog ozbiljnijeg izvora pa haj rekao bi nesto, ne lupaj bolje ti je nijedan arsenalov igrac to nikad nije reko!

ja sam fino stavio link od vijesti koju je objavio Goal.com, ako su oni slagali onda je do njih. Pretpostavljam da ti mislis kako su oni neozbiljni :lol:

evo ima i na ruskom:

ljudi znate li vi uopste citati
evo gore fino pise
normalno je da igramo divan fudbal tu je barc elona neprikosnovena a poslije nje vjerovatno arsenal
da sarajevo nije prodalo saranavoca igralo bi u ligi prvaka dodao je arsavin dodajuci
ali ipak zeljo igra leprsaviji fudbal zahvaljujuci treneru broj 1 u svijetu amaru osimu koji ima najjaci vezni red kojeg traze svi vodeci klubovi a ja sam zelio preci kod njih ali nisam bio dovoljno dobar tako da mi je zao

zelio sam otici u sarajevo takodje al i me ni oni nisu htjeli pa sam otisao u arsenal koji me jako zelio dok sam kao mali navijao za rubin kazan jer mi je deda bio musliman ali je barca bila bolja u svim segmentima

eto to je izjavio na ruskom

da dodam sto se tice kluiverta on je postao euorpski klupski prvak europe 95-e sa ajaxom dok sa barcom nije osvojio istu

sto se tice namjestanja u primeri vjerujem da i barca i real imaju prednost u odnosu na druge al opet napominjem real je rezimski tim tako da vise naginje realu
adcor

#1330 Re: FC Barcelona

Post by adcor »

bhcrow wrote:"The most beautiful football isn't here, but at Barcelona," Arshavin told Russian website Bobsoccer. "But after them, perhaps Arsenal.
jesi li razmislio o tome da je taj bobsoccer kvazi sajt??? lepo je rekao carls barkli: sto ulazis u frku kad si slabiji... :D

evo jedno standardno pitanje od strane mene i jedno novo :)
ima li kakvih informacija o fan klubu?
ima li kakvih okupljanja kad su utakmice u pitanju (CL prvnestveno)?
adcor

#1331 Re: FC Barcelona

Post by adcor »

Chmoljo wrote: ma to je tako. ni sam ne mogu reći da sam zaluđen sada i da pratim svaku Barcinu tekmu, ali bio sam tamo nekoliko puta, svidili mi se ljudi, grad, klima... i tako jednostavno simpatišem taj klub i obavezno pratim u ligi prvaka i ponekad ako igraju protiv jačih u primeri.

budimo realni, ako već pratiš fudbal, ne možeš voljeti neki klub iz neke druge zemlje nego neki iz svoje. meni je to nekako logično. kad bi igrali Barca i Željo (:D) zna se u čijoj mreži bih volio vidjeti šest golova. :D (al' bojim se da bi bilo obratno :D )

osim toga, uvijek ću podržavati klub u kojem igraju naši reprezentativci. tako sam neku noć bio fakat sretan kad je Lyon pobijedio ;-) pogotovo što je Miralem učestvovao u akciji za drugi gol. :)
idem i ja cesto u neum, pa nikako da pocnem za njih da navijam :lol: :lol: :lol:
salu na stranu. ja ipak gotivim vise barcu nego neki domaci klub. ako vec pricamo o domacim onda je to partizan (prvi tim koji sam takoreci zavolio :))
bhcrow

#1332 Re: FC Barcelona

Post by bhcrow »

adcor wrote::)
i ja bih volio znati ovakvo nesto, al fakat. ovamo pratim neke druge fan klubove koji su fino uvezani i lijepo i aktivno rade. Udruzuju se sa drugim fan klubovima, uvezali su se sa klubom, itd.
ja sam jednom pisao adminu stranice fc barcelona bosnia, ali nisam dobio nikakav odgovor. na ovoj temi ovdje na forumu se mnogo vise pise o barci nego na forumu te web stranice. vidim vijesti se dodaju, mada bi i to moglo biti cesce i aktuelnije...
Distortion

#1333 Re: FC Barcelona

Post by Distortion »

bhcrow wrote:
adcor wrote::)
i ja bih volio znati ovakvo nesto, al fakat. ovamo pratim neke druge fan klubove koji su fino uvezani i lijepo i aktivno rade. Udruzuju se sa drugim fan klubovima, uvezali su se sa klubom, itd.
ja sam jednom pisao adminu stranice fc barcelona bosnia, ali nisam dobio nikakav odgovor. na ovoj temi ovdje na forumu se mnogo vise pise o barci nego na forumu te web stranice. vidim vijesti se dodaju, mada bi i to moglo biti cesce i aktuelnije...
I ja isto :D

Ja sam se cuo sa momkom koji mi je govorio kako ce aktivirati fan klub kojeg je nekad prije posjetio Laporta ali nakon dva maila nikad mi se nije obratio. Čak smo dogovarali da se nadjemo negdje i da popricamo i vidimo sta se moze uraditi po tom pitanju jer mislim da nas ima dosta koji gotivimo ovaj klub.

Kada he u pitanju sajt fcbarcelona-bosnia.com on bi svakako mogao biti azurniji ali posao dosta vremena uzima pa covjek nekad ne moze stici napisati clanak. Da se ima vise slobodnog vremena vjerovatno bi sajt bio azurniji al' Bože moj.

Forum je otvoren zbog ljudi koji su to trazili. Mislim da bi mogao biti koristan zbog zblizavanja raje a zasto ne jedan dan da se okupimo, stupimo u kontakt s klubom (naravno preko fan kluba) i odemo na tekmu...
respo

#1334 Re: FC Barcelona

Post by respo »

pa fino trebaju se zadovoljiti neki kriteriji ako se hoce biti oficijelni klub navijaca barcelone

treba ga registrovati kao udruzenje treba imati sekretara i te zezancije zatim sve to poslati u barcelonu da oni oficijelno to priznaju i daju plakatu za njihove tzv penyes (ili tako nekako nisam bas siguran kako se zove napamet)

ja licno imam clansku barcelone

p.s. http://www.fcbarcelona.com/web/english/ ... penya.html
bhcrow

#1335 Re: FC Barcelona

Post by bhcrow »

respo wrote:

čestitam i moram priznati da ti zavidim na tome
bhcrow

#1336 Re: FC Barcelona

Post by bhcrow »

Marquez se izjasnio na optužbe za lošu formu: "Kriv sam!"

Barcelonin štoper Rafel Marquez (30), koji se tek nedavno vratio nakon ozljede priznao je da mu treba još vremena da uhvati formu i ritam sa ostatkom tima, te da treba brzo nešto poboljšati ako želi zacementirati svoje mjesto u prvih jedanaest. Rafa se povrijedio u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka protiv Chelsea, da bi se potom ponovno sam ozlijedio u predsezoni na turneji po SAD-u. Njegova prva utakmica u prvih jedanaest podudarila se sa Barcinim prvim porazom u sezoni.

Osvrćući se na svoju izvedbu, on je priznao da još ima posla za napraviti prije nego što bude mogao igrati na najvišoj razini. On je rekao: "Ja moram priznati da se moram brzo poboljšati ako želim doći na nivo forme mojih suigrača. Sve je stvar minuta igranja. Ja sam imao vrlo malo minuta dosad ove sezone, i malo po malo ću se poboljšati. Trebam raditi najvećom brzinom. "

Marquez, koji trenutno prolazi kroz pregovore o obnovi ugovora sa menadžmentom, izjavio je da bi volio kraj svoje karijere u Barceloni. ali ugrabiti mjesto u timu postaje sve teže zbog konkurencije kao što je Carles Puyol, Gerard Pique i Dmytro Chygrynskiy. Osim toga, Barca ima i Martin Caceresa i Henriquea, koji su na posudbi, a tu je Gaby Milito, koji se navodno dobro oporavlja od dugoročnih ozljeda. A tu su i Barcini proizvodi Marc Muniesa i Andreu Fontas koji također prezentiraju svoje dobre igre za Barca Atletic sedmicu za sedmicom.

Ali Marquez je optimista, kako za sebe tako i tim. Govoreći o nedavnom porazu on je rekao: "Utakmica protiv Rubin Kazana treba nam pomoći da naučimo lekcije kako da budemo odlučniji naprijed i pažljiviji nazad."

Postanite član FB grupe Barca Bosnia fanova i čitajte sve najnovije vijesti na svom Zidu: http://www.facebook.com/barcabosnia?ref=ts
adcor

#1337 Re: FC Barcelona

Post by adcor »

respo wrote:pa fino trebaju se zadovoljiti neki kriteriji ako se hoce biti oficijelni klub navijaca barcelone

treba ga registrovati kao udruzenje treba imati sekretara i te zezancije zatim sve to poslati u barcelonu da oni oficijelno to priznaju i daju plakatu za njihove tzv penyes (ili tako nekako nisam bas siguran kako se zove napamet)

hvala na informaciji, ali nije u tome problem :)
problem je nastao kada su se pojavila 3 lika sa istom pricom. svi su poslali zahtjev i tu je sve stalo...
koliko sam ja shvatio iz njihove price najdalje je dogurao lik koji vec duze vrijeme neoficijelno vodi fan klub koji se nalazi u hadzicima. on je ujedno admin na fcb bosnia forumu i sajtu...

p.s. pojasni malo oko te clanske...
respo

#1338 Re: FC Barcelona

Post by respo »

sta ti treba pojasniti oko clanske?

kad dobijes clansku fakticki si "vlasnik" barcelone mislim jedan od 160000 placas godisnje 115 eura
bhcrow

#1339 Re: FC Barcelona

Post by bhcrow »

Henry se oporavlja nakon ozljede

Katalonski list El Mundo Deportivo navodi da se Barcelonin napadač i francuski internacionalac Thierry Henry (32) dobro oporavlja od ozljede koju je pretrpio kao rezultat njegovog posljednjeg poziva od strane francuske reprezentacije. Nakon što je nekoliko dana bio neaktivan, Henry nije imao problema s trčanjem jučer. Prema prognozi koja je izvršena po povratku, nakon međunarodnih utakmica, Henry je trebao biti deset dana isključen zbog ozljede tetive koljena u desnoj nozi.

Ako ne bude novih problema, Henry bi mogao biti dostupan treneru Barcelone Josep Guardioli za nedjeljnu ligašku utakmicu protiv Real Zaragoze. S druge strane, Guardiola bi mogao radije dati Henryu još nekoliko dana odmora kao mjeru predostrožnosti, a u igru ga uvesti tek u srijedu u prvoj utakmici Copa del Rey protiv Cultural Leonesa.

Iako Henry nije počeo dobro ove sezone (zabio svoj posljednji gol u drugoj utakmici protiv Real Madrida), Guardiola je uvjeren da će Francuz povratiti njegovu najbolju formu, kao i prošle sezone kada je zabio 26 golova.

http://www.facebook.com/barcabosnia
bhcrow

#1340 Re: FC Barcelona

Post by bhcrow »

Sacchi: "Barca najbolja, Madrid glumci bez scenarija."

Talijanski nogometni trener Arrigo Sacchi, bivši trener talijanske reprezentacije i AC Milan dream teama 90-tih je boravio je u Španiji radi Real Madrid vs AC Milan utakmice. Naširoko smatran kao jedan od najvećih taktičara u nogometu, Sacchi je dao svoje mišljenje o dvije najveće momčadi u Španiji (i on došao na Bernabe da ovako priča o.p.).

Što se tiče Madrida i 2-3 poraza kod kuće, od strane Milana, Sacchi je rekao: "Madrid igra zastarjeli nogomet, na temelju velike osobnosti. To je film s velikim glumcima, ali bez scenarija. Svako igra za sebe. Milan, s problemima ritma, brzine i slabe forme igrača, pobijedio je u Madridu kroz kolektivnu i organiziranu igru. Oni su bili skromnii zasluženo pobijedili. "Sacchi je čak usporedio trenutne Los Blancos s timom Galacticosa od prije pet ili šest godina, sa Zidanom, Roberto Carlosom, Raulom, Casillasom ... oni su bili veliki igrači, ali oni nisu imali tehničke ili ljudske harmonije. "

Talijan je rekao da je La Lige ove godine utrka između Barcelone i Real Madrida. On vjeruje da je Barca bolja momčad od ova dva tima i pohvalio rad Pep Guardiole i "ozbiljnost" svih njegovih igrača ", koji daju sve što mogu, s radošću i profesionalnošću." Dodao je, "Barca je daleko iznad ostalih . Oni su sklad, pojedinačne i kolektivne kvalitete - imaju sve. "

On se kaže ne brine previše zbog poraz od Rubin Kazana i rekao da u Barceloni ne trebaju brinuti sve dok oni ne izgube svoje "motivacije". "Barca će pogriješiti samo ako izgube svoje izuzetne motivacije - uvjerenje da učini nešto važno, za postizanje savršenstva i postizanja izvrsnosti".

Konačno, on je komentirao Lionel Messija i njegovu trenutnu formu, "On može biti umoran, ne znam. Igračimože biti u lošem stanju, i to se događa. Uspjeh će ovisiti o vjerovanju u njeg unutar tima. "

bhcrow

#1341 Re: FC Barcelona

Post by bhcrow »

Puyol produžuje ugovor s Barcom do 2013.!!!

FC Barcelona i Carles Puyol su postigli dogovor oko produženja ugovora kapitenu Barce do 2013. godine. Ugovor će uskoro biti pripremljen i potpisan od obje strane. Puyolov trenutni ugovor važi do 30. juna iduće godine, nakon što potpiše novi vjernost Barci će produžiti do 2013. godine.
Trener Pep Guardiola i sam igrač su saopšili ovu vijest u petak ujutro pred početak treninga. Suigrači Puyola su pozdravili ovu vijest ovacijama i aplauzom i tako izrazili svoje oduševljenje novim ugovorom za svog kapitena.

LSD

#1342 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

e jest mi drago za Puyola,stvarno...nisam mogao danima spavati iscekujuci rasplet situacije oko njegovog ugovora...evo sve mi suze radosnice niz leđa idu...sad je svima lakše.
adcor

#1343 Re: FC Barcelona

Post by adcor »

LSD wrote:e jest mi drago za Puyola,stvarno...nisam mogao danima spavati iscekujuci rasplet situacije oko njegovog ugovora...evo sve mi suze radosnice niz leđa idu...sad je svima lakše.

:? :? :?

ovaj konflikt traje godinama :lol: :lol: :lol:
Image
Image
Last edited by adcor on 24/10/2009 10:49, edited 1 time in total.
Danss

#1344 Re: FC Barcelona

Post by Danss »

adcor wrote:
LSD wrote:e jest mi drago za Puyola,stvarno...nisam mogao danima spavati iscekujuci rasplet situacije oko njegovog ugovora...evo sve mi suze radosnice niz leđa idu...sad je svima lakše.

ovaj konflikt godinam traje :lol: :lol: :lol:
Image
Image
I kakve veze ima Pepe sa Puyolom?!
adcor

#1345 Re: FC Barcelona

Post by adcor »

Danss wrote: :? :? :?
I kakve veze ima Pepe sa Puyolom?!
ko je spomenuo ikakvu vezu? stavio gifove u nastavku posta... :roll:
mrtva kokoš

#1346 Re: FC Barcelona

Post by mrtva kokoš »

slinasi ne prenose tekmu kvari im programsku shemu :x :x
ocekujem 3 boda 3 gola i 3 boda prednosti na tabeli...
Distortion

#1347 Re: FC Barcelona

Post by Distortion »

Sreca pa se moze gledat na satelitu...a ima i rojadirecta ko ima dobru konekciju...

P.S. Ima live prijenos na fcbarcelona-bosnia makar tekstualno :D
awekenings

#1348 Re: FC Barcelona

Post by awekenings »

3 - 0 --- poluvrijeme ... Zaragoza skroz tanka .. Keita proradio .. Ibrahimovic 1 komad .. :D :D
adcor

#1349 Re: FC Barcelona

Post by adcor »

Splinter wrote:slinasi ne prenose tekmu kvari im programsku shemu :x :x
ocekujem 3 boda 3 gola i 3 boda prednosti na tabeli...
jesi li mislio na prvo poluvrijeme? :D
strasan go ibrake...
Baltazar_khan

#1350 Re: FC Barcelona

Post by Baltazar_khan »

4-0 :thumbup:

+3 u odnosu na Madrid :oops:
Post Reply