NBA - National Basketball Association

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Layne

#1326 Re: NBA na OBN-u

Post by Layne »

Ma pogodi nekad i tricu.....kad mu lopta preko ruke pređe :D
LSD

#1327 Re: NBA na OBN-u

Post by LSD »

Layne wrote:Ma pogodi nekad i tricu.....kad mu lopta preko ruke pređe :D
Dobra ti slika na avataru pravo :thumbup: ...Staley R.I.P. :(
Layne

#1328 Re: NBA na OBN-u

Post by Layne »

LSD wrote:
Layne wrote:Ma pogodi nekad i tricu.....kad mu lopta preko ruke pređe :D
Dobra ti slika na avataru pravo :thumbup: ...Staley R.I.P. :(
Zahvljujem...jedan jedini i neponovljivi :(
shadow

#1329 Re: NBA na OBN-u

Post by shadow »

LSD, ti bi trebao promjeniti nick u LTS, bolje bi ti stajao. :-)
Veceras u Gardenu pobjeda za 2:0 i mirniji pristup subotnjoj tekmi.
LSD

#1330 Re: NBA na OBN-u

Post by LSD »

shadow wrote:LSD, ti bi trebao promjeniti nick u LTS, bolje bi ti stajao. :-)
Veceras u Gardenu pobjeda za 2:0 i mirniji pristup subotnjoj tekmi.
Možda bi i promjenio ako bi mi objasnio šta ti znaci to LTS :D
arze

#1331 Re: NBA na OBN-u

Post by arze »

Layne wrote:
arze wrote:
glog wrote:Ne rekoh da nema veze sa kosarkom, nego da ono sto on igra uglavnom nije ni k od kosarke, osim ponekad, a kada zaigra kosarku, tada obicno ima ono sto ja nazivam dobro vece. A dobro vece ne ocjenjujem po tome da li je ubacio 55 ili 4 poena, i mislim da se dobro vece na tom nivou ne moze "posreciti", nego se mora i dobro znati i dobro oznojiti...
to ti je futuristicka kosarka sto james igra pa mozda nije kosarka danasnja...trebace dugo vremena da se rodi ovakva atleta al cisto sumnjam da ce ikad
Slažem se da se atleta kao što je James vjerovatno nikada neće pojaviti, ali ako je futuristička košaraka postizati 90% koševa na ulaz, a iz vana ne pogađati ništa, pa čak ni otvorene šuteve, onda se odričem glrdanja ovog sporta u budućnosti. I još nešto, fizička snaga je prolazna, kao i sam atletizam a šta će poslije pomenuti igrač ili bilo koji drugi koji svoju igru zasniva na snazi i fizičkim predispozicijama?

ocigledno volis vise italijansku kosarku gdje je 70%poena iz trica...ma svaka stoka moze usutat tricu...al na ulaz preko 3 igraca nemoze niko ko lebronnnnnnnnnn....jebote trica ba hallo skontaj vise da centri pucaju trice a veze nemaju o kosarci
STO LAPSATE DA LEBRON NEMOZE NISTA POGODIT COEK IMA 32% U KARIJERI TRICU I HAJ MI RECITE DA JE TO NESTO TOLKO LOSE JEL???
PA NADITE MI IGRACA KOJI IMA 50% A KAMOLI VISE NEMOJTE VISE LAPRDAT I SRAT-SVE ODE U HAVU
LSD

#1332 Re: NBA na OBN-u

Post by LSD »

ocigledno volis vise italijansku kosarku gdje je 70%poena iz trica...ma svaka stoka moze usutat tricu...al na ulaz preko 3 igraca nemoze niko ko lebronnnnnnnnnn....jebote trica ba hallo skontaj vise da centri pucaju trice a veze nemaju o kosarci
STO LAPSATE DA LEBRON NEMOZE NISTA POGODIT COEK IMA 32% U KARIJERI TRICU I HAJ MI RECITE DA JE TO NESTO TOLKO LOSE JEL???
PA NADITE MI IGRACA KOJI IMA 50% A KAMOLI VISE NEMOJTE VISE LAPRDAT I SRAT-SVE ODE U HAVU
E nek si im rek'o...trebao sam i ja ovo isto napisati prije tebe,ali eto brži si bio...uglavnom,slažem se sa ovim postom.
arze

#1333 Re: NBA na OBN-u

Post by arze »

pa ocjenjuju igraca nakon jedne utakmice u kojoj zakaze a nakon 100 iznad zemaljski odigranih utakmica on je i dalje taj koji sve igra na snagu :-D
pa sta ce, da nece na picku igrat jel? :lol:
danas je u trendu kosarka sa sto jacim atletama,bolje fizicke predispozicije odlucuju pobjednika,nekazem da nema nista ni u glavi al to je uglavnom prokuzeno sve,danas svako igra kosarku!Vecina ekipa forsira igrat sa nizom postavom-a sta mislite zbog cega?sto oni bolje pucaju trice jel?ma nije zbog toga vec upravo sto ljudi hoce brzu igru,jednostavniju a ne ono sppustis loptu onom 220cm pa on nesto izgurava..vozdra to je proslo vrijeme.Barem se mijenja a uvijek ce bit zirafa od 220
alphonse kauders

#1334 Re: NBA na OBN-u

Post by alphonse kauders »

arze wrote: STO LAPSATE DA LEBRON NEMOZE NISTA POGODIT COEK IMA 32% U KARIJERI TRICU I HAJ MI RECITE DA JE TO NESTO TOLKO LOSE JEL???
Izvini, ali igrač koji opali 5 trica po susretu bi trebao imati barem 40% uspješnosti u tome. Drugim riječima, DA - LOŠE JE!! Mislim da bi na 32% posto nagurao i Edin Bavčić.
LBJ je odličan igrač, ali teško njemu kada nestane eksplozivnosti i počne nosati one steznjake oko koljena. Jednostavno, živi od prvog koraka, na drugom koraku već ramenom skrši protivničkog igrača i onda opet eksplozivnost u skoku i to je to. Kad ga uduplaju on doda u stranu i tako nabere asistencija (nije baš da se radi o nekim lucidnim dodavanjima, nego su to obično dodavanja iz srljanja u dvojicu), ali opet ponavljam - čovjek igra ono što zna i teško ga je spriječiti da igra tako dobro.
Nije on ni tako loš šuter kao npr. Erik Snow, a naravno da je daleko od dobrog šutera - tu je negdje, srednja žalost. Ako ga prosere onaj šut sa 5 metara onda će i zabiti 40+ poena, jer tada ga ne mogu čuvati, ali Regie Miller nikad neće postat:)
glog

#1335 Re: NBA na OBN-u

Post by glog »

Jok, ja ga ne ocjenjujem nakon jedne lose utakmice - istu sam ocjenu imao NAKON UTAKMICE KOJU JE ODIGRAO ODLICNO a prije ove koju ti zoves losom, a ja neminovnom ! Ne smetaju meni njegove fizicke predispozicije nego nacin na koji ih koristi: samo za poboljsanje licne statistike, kada bi mogao uraditi mnogo vise i biti sampion ! Mene upravo i nervira tracenje tih fenomenalnih predispozicija, jednako kod Lebrona, kao sto me je nerviralo ranije kod Kobea (nisam jos sto posto siguran da se Kobe izvukao, ali je u zadnje vrijeme na putu), ili u evropskoj kosarci kod pokojnog Drazena Petrovica ! Sut mu nije bas neki, ali od njega se trice i ne ocekuju -(ko je jos vidio small forwarda da puca sa distance :) ), a sa poludistance je sasvim dovoljno opasan... Sta ce biti kada malo ostari i uspori ? Bice opet odlican igrac, kojeg je tesko izgurati sa pozicije na kojoj igra, i potpuno ce se preseliti pod kos.
arze

#1336 Re: NBA na OBN-u

Post by arze »

alphonse kauders wrote:
arze wrote: STO LAPSATE DA LEBRON NEMOZE NISTA POGODIT COEK IMA 32% U KARIJERI TRICU I HAJ MI RECITE DA JE TO NESTO TOLKO LOSE JEL???
Izvini, ali igrač koji opali 5 trica po susretu bi trebao imati barem 40% uspješnosti u tome. Drugim riječima, DA - LOŠE JE!! Mislim da bi na 32% posto nagurao i Edin Bavčić.
LBJ je odličan igrač, ali teško njemu kada nestane eksplozivnosti i počne nosati one steznjake oko koljena. Jednostavno, živi od prvog koraka, na drugom koraku već ramenom skrši protivničkog igrača i onda opet eksplozivnost u skoku i to je to. Kad ga uduplaju on doda u stranu i tako nabere asistencija (nije baš da se radi o nekim lucidnim dodavanjima, nego su to obično dodavanja iz srljanja u dvojicu), ali opet ponavljam - čovjek igra ono što zna i teško ga je spriječiti da igra tako dobro.
Nije on ni tako loš šuter kao npr. Erik Snow, a naravno da je daleko od dobrog šutera - tu je negdje, srednja žalost. Ako ga prosere onaj šut sa 5 metara onda će i zabiti 40+ poena, jer tada ga ne mogu čuvati, ali Regie Miller nikad neće postat:)
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
arze

#1337 Re: NBA na OBN-u

Post by arze »

glog wrote:Jok, ja ga ne ocjenjujem nakon jedne lose utakmice - istu sam ocjenu imao NAKON UTAKMICE KOJU JE ODIGRAO ODLICNO a prije ove koju ti zoves losom, a ja neminovnom ! Ne smetaju meni njegove fizicke predispozicije nego nacin na koji ih koristi: samo za poboljsanje licne statistike, kada bi mogao uraditi mnogo vise i biti sampion ! Mene upravo i nervira tracenje tih fenomenalnih predispozicija, jednako kod Lebrona, kao sto me je nerviralo ranije kod Kobea (nisam jos sto posto siguran da se Kobe izvukao, ali je u zadnje vrijeme na putu), ili u evropskoj kosarci kod pokojnog Drazena Petrovica ! Sut mu nije bas neki, ali od njega se trice i ne ocekuju -(ko je jos vidio small forwarda da puca sa distance :) ), a sa poludistance je sasvim dovoljno opasan... Sta ce biti kada malo ostari i uspori ? Bice opet odlican igrac, kojeg je tesko izgurati sa pozicije na kojoj igra, i potpuno ce se preseliti pod kos.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
arze

#1338 Re: NBA na OBN-u

Post by arze »

drazen petrovic vs lebron james
opet :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
petrovic je imo' izrazeniji biceps
shadow

#1339 Re: NBA na OBN-u

Post by shadow »

Igra onaj Cleveland :lol: Dobro su otvorili tekmu, to je sve sto su veceras uradili kako treba. Sve nakon toga je pripalo Celticsima, Jamesa su zatvorili samo tako, odbrana je odigrala fantasticno, napad solidan. Imam utisak da se veceras nisu ni umorili previse, odigrali koliko im je trebalo za pobjedu i mogu u subotnji mec uci rastereceni i odmorni.
Sad tamo akoBogda uzeti barem jednu od dvije i onda ovdje u petoj tekmi zatvoriti seriju. :)
glog

#1340 Re: NBA na OBN-u

Post by glog »

Ne pricam o poredjenju, nego ti navodim primjere onih koji su zbog ogromnog ega tracili talent, ne dostigavsi ni blizu onoga za sta su bili sposobni.
LSD

#1341 Re: NBA na OBN-u

Post by LSD »

glog wrote:
Ne pricam o poredjenju, nego ti navodim primjere onih koji su zbog ogromnog ega tracili talent, ne dostigavsi ni blizu onoga za sta su bili sposobni.
Ovdje moram reagovati,nema mi druge
Idemo redom,dakle prvo Petrovic....covjek poginuo u najboljim godinama života (28),u godini kada je u NBA (Nets) imao prosjek od preko 22 koša i kojeg je cekao poziv za All-star.
Sad povratak u prošlost...18-godišnji Dražen Petrovic kao prva zvijezda Šibenke pa sve do njegove tragicne smrti...opšti prosjek- 37,7 koš. u prvenstvu Yuge...33,8 koš.u evropskim nastupima

Year Competition Achievement Club
1982 Korać Cup Finalist BC Šibenka
1983 Korać Cup Finalist BC Šibenka
1985 European Champions Cup Winner BC Cibona
1985 Yugoslavian Championship Winner BC Cibona
1985 Yugoslavian Cup Winner BC Cibona
1986 European Champions Cup Winner BC Cibona
1986 Yugoslavian Championship Finalist BC Cibona
1986 Yugoslavian Cup Winner BC Cibona
1987 European Cup Winners Cup Winner BC Cibona
1987 Yugoslavian Championship Finalist BC Cibona
1988 Yugoslavian Cup Winner BC Cibona
1988 Korać Cup Finalist BC Cibona
1989 Spanish Cup Winner Real Madrid
1989 Spanish Championship Finalist Real Madrid
1989 European Cup Winners Cup Winner Real Madrid
1990 NBA Playoffs Finalist Portland Trail Blazers

YUBA most points scored by an individual in a league game (112)
ACB most points scored by an individual in a final series game (42)
ACB most 3PT field goals made by an individual in a final series game (8)
NBA 1991-92 second highest 3PT field goal percentage (.444)
NBA 1991-92 fourth highest field goal percentage among guards (.508)
NBA 1992-93 second highest 3PT field goal percentage (.449)
NBA 1992-93 second highest field goal percentage among guards (.518)
NBA most 3PT field goals made with none missed in a three-game playoff series (2; tied with two other)
NBA third best career 3PT field goal percentage (.437)

[edit] National teams
Year Event Host Placement Country
1980 Balkan Championship for Junior Men Istanbul, Turkey 3rd SFR Yugoslavia
1981 Balkan Championship for Cadets Thessaloniki, Greece 1st SFR Yugoslavia
1982 Balkan Championship for Junior Men Patras, Greece 1st SFR Yugoslavia
1982 European Championship for Junior Men Dimitrovgrad and Haskovo, Bulgaria 2nd SFR Yugoslavia
1983 University Games Edmonton, Canada 2nd SFR Yugoslavia
1984 Balkan Championship Athens, Greece 2nd SFR Yugoslavia
1984 Olympic Games Los Angeles, United States 3rd SFR Yugoslavia
1986 World Championship Madrid, Spain 3rd SFR Yugoslavia
1987 University Games Zagreb, SFR Yugoslavia 1st SFR Yugoslavia
1987 Eurobasket Athens, Greece 3rd SFR Yugoslavia
1988 Olympic Games Seoul, South Korea 2nd SFR Yugoslavia
1989 Eurobasket Zagreb, SFR Yugoslavia 1st SFR Yugoslavia
1990 World Championship Buenos Aires, Argentina 1st SFR Yugoslavia
1992 Olympic Games Barcelona, Spain 2nd Croatia

Balkan Championship for Junior Men 1982 Best Player
World Championship 1986 MVP
European Championship 1989 MVP

Pa jeli ovo tlacenje talenta zbog sopstvenog ega?? zar ovo nije velika karijera bila?? a mogla je biti još i veca da nije tako rano napustio ovaj svijet.

Što se tice LeBrona...tu si požurio da zakljucis da je njegova karijera propali talenat...covjece,njemu se tek 23 godine i on ne igra kao što je Petrovic igrao u Yugi i to u timu Cibone koja je harala protiv protiv Bosne,Olimpije,Zadra i sl....vec u najjacoj ligi svijeta i to u jebenom Clevelandu (koji je, usput receno, postao malo zanimljiviji javnosti upravo pojavom Jamesa)...dakle LeBronu je put do slave 100 puta teži,nego što je to bio Petrovicu u njegovo doba.
glog

#1342 Re: NBA na OBN-u

Post by glog »

Sve je to lijepo i krasno, ali ni priblizno onome sto je mogao. Za 13-14 godina igranja uzeo je jedno prvenstvo drzave i dva evropska klupska prventsva, ostalo su kojekakvi kupovi Radivoja Koraca i slicno. Da je malo pozivio mogao je osvojiti i kup Lilijane Ronketi :) Balkanska prvenstva, Univerzijade, sreca pa nije bio bravar jer bi ovdje naveo i medalju na Radnickim Igrama Metalaca u Valjevu... Od 1988 do 1991 je osvojio sa reprezentacijom vrijedne medalje zbog toga sto nije mogao nametnuti svoju igru Kukocu, Radji, Divcu, Paspalju, Danilovicu, Zdovcu koji nisu pristajali da dodaju loptu Drazenu i ne petljaju se u utakmicu, a nije ih bas mogao sve istjerati iz ekipe kao sto je istjerao Djordjevica.

Drazen je zbog svog ega kostao Cibonu titule prvaka drzave protiv Zadra - mislio momak da je bolje da slavi u Zagrebu. Cibona prvak bez njega - u sampionski tim dovedu Drazena i ne budu prvak, Real prvak bez njega, dovedu Drazena u sampionski tim i gledaju u ledja Barceloni. A nije da nije mogao - mogao je i sa Realom i sa Cibonom harati svijetom po deset godina - bio je talentom i radom za klasu iznad ostalih, ali ga je ukopalo ja pa ja pa onda opet ja, pa onda njegova mama, pa onda opet ja i Aco!!! Drazena je iz play offa izbacio neki tamo Stefan Karadzic !!! Uostalom ima tema o Drazenu, mozemo nastaviti tamo...

Za Lebrona nisam rekao da je propali talenat - on je ogroman talenat, a da li ce se od tog talenta iskristalisati novi igrac o kojem se prica generacijama ili ce ce prestati interes za njega cim NBA stvori novog "Kinga". Imena Jordana, Magica, Jabara, Chamberlaina , Birda, Shaqa, Olajuwona - svi znamo, bez obzira da li su igrali jos prije naseg rodjenja, Iverson i dan danas igra a ja ga vec zaboravio kao igraca - da nije najbolje poredjenje za put kojim ide Lebron ne bi mi pao na pamet.
jasko_ba

#1343 Re: NBA na OBN-u

Post by jasko_ba »

e ako ti dražen ne valja, onda se ubij čovječe
ccc
piskerernest

#1344 Re: NBA na OBN-u

Post by piskerernest »

jasko_ba wrote:e ako ti dražen ne valja, onda se ubij čovječe
ccc
pa dražen je bio igrač koji je imao vrhunski šut a u ostalim elementima je bio prosječan igrač,u nba u skoku čak i slab
Comrad

#1345 Re: NBA na OBN-u

Post by Comrad »

glog wrote:Za Lebrona nisam rekao da je propali talenat - on je ogroman talenat, a da li ce se od tog talenta iskristalisati novi igrac o kojem se prica generacijama ili ce ce prestati interes za njega cim NBA stvori novog "Kinga". Imena Jordana, Magica, Jabara, Chamberlaina , Birda, Shaqa, Olajuwona - svi znamo, bez obzira da li su igrali jos prije naseg rodjenja, Iverson i dan danas igra a ja ga vec zaboravio kao igraca - da nije najbolje poredjenje za put kojim ide Lebron ne bi mi pao na pamet.
Pa ko tebi valja?! Hoces Bavcica u Phili pa da njega hvalimo?! Iverson je LEGENDA, njega ne diraj :D !!!
Takav tip igraca se nikad nece pojaviti. Mozes reci da je sebican, da se isutava, sta ja znam, ali treba od nicega, od totalnog siromaha doci i do toga - i to sa posranih 180cm. Uostalom, gdje je Jordan bio sa 23 godine? Koji je Kobe bio pick? Mislim da ne treba raniti sa pretpostavkama, narocito u slucaju LBJ-a (koji, ipak, ima dosta naznaka da ce postati prvak i upravo igrac o kojem ce pricati sljedece generacije). :)
Comrad

#1346 Re: NBA na OBN-u

Post by Comrad »

Ako neko slucajno nije vidio, na OBN-u veceras (tj. u subotu ujutro) tekma br.3 Jazz - Lakers u 3h. :)
Neelix

#1347 Re: NBA na OBN-u

Post by Neelix »

Comrad wrote:Ako neko slucajno nije vidio, na OBN-u veceras (tj. u subotu ujutro) tekma br.3 Jazz - Lakers u 3h. :)
e fala bog ti dao :D :D a taman sam mislio odspavat :roll: :D
Risto Kuglarić

#1348 Re: NBA na OBN-u

Post by Risto Kuglarić »

Comrad wrote:Ako neko slucajno nije vidio, na OBN-u veceras (tj. u subotu ujutro) tekma br.3 Jazz - Lakers u 3h. :)
o kuku majko... jebe se njih za evropsko tržište :D
Vaso

#1349 Re: NBA na OBN-u

Post by Vaso »

idemo po trecu pobjedu 8-)
Neelix

#1350 Re: NBA na OBN-u

Post by Neelix »

u nedjelju opet lakersi :-D :-D :-D :-D
Post Reply