Il Capitano wrote:1.Vidi se da nisi gledao utakmicu..oba su kartona zsluzena,ali postoj zasto se svi bune-poslije prvog crvenog samuelu pacini u sesnaestercu namjerno udara lusija sto se vidi sa snimka(sacekao je da mu lusijo pridje),a sudija mu daje samo zuti sto je iznerviralo kordobu a fala Bogu maalo mu fali i budala pravi drugi faul..u tome je problem,razliciti kriteriji za kartone i penale citavu sezonu..pored suspenzije mou,suspendovan i cambiaso zbog navodno sukoba sa nekim igracem sampe iako su svi igraci sampe rekli da do toga uopste nije doslo2407 wrote:Objektivnost ti i nije bas najjaca osobina, ne?Il Capitano wrote: moze li mi neko reci kako je to sudija navlacio za nas(osim ofsajda),sta je to on jos dosudio u nasu koristcitam sudije pomazu interu-neka mi neko kaze samo dvije utakmice kada je inter pobijedio zaslugama sudija ove sezone,a ja cu mu pet,sest kada je inter izgubio bodove upravo zbog sudija..evo da vam pomognem-kada smo igrali sa dva crvena protiv sampe od 30 min,kada je snajder dobio crveni protiv milana vec u 20-25 minuti,protiv barija kada roseti sudi 2 penala u 5 minuta za bari,trebali vam jos-na cudan nacin sudije navlace za nas..mislim da smo u vrhu sa crvenim kartonima..upravo su sudije napravile da su nas ostale ekipe sustigle-protiv napolija 2 penala,protiv sampe 2 crvena,protiv djenove penal..
Redom i logicno:
1. Oba crvena protiv Sampdorie su bila itekako opravdana, imas Youtube pa provjeri. To je ona utakmica kada je Mou fasovao 3-4 utakmice zabrane zbog sugerisanja da sudija zasluzuje hapsane(hajd reci da i savez navlaci protiv Intera). Poslije toga su svi mediji u Italiji, neki u svijetu i par legendi Intera rekli da su crveni itekako zasluzeni i da je Mou pretjerao sa reakcijama i svi su zajedno nazvali Interovce, mislim, nazivom crybabies.
2. Crveni protiv Sneijdera je takodje zasluzen, samo sto je sudija u toj utakmici imao gresaka na obje strane ali je crveni opravdan. I koliko me pamcenje sluzi, a ne zalim se u tom segmentu, Inter tu nije izgubio niti jedan bod vec je osvojio sva tri.
3. Oba penala za Bari su bila na mjestu. Prvi za igranje rukom Samuela u sesnaestercu, drugi Lucio starta u sesnaest na igraca bez ikakvog kontakta sa loptom. Hoce li mi molim te objasniti kako ovo nisu opravdani penali?
Ja ne znam kako ovo moze biti sudjenje protiv Intera ako im se sudi onako kako treba? Mozda jedino ako vi Interisti na celu sa onim lalokasem Mou-om mislite da vam se ne smije suditi niti jedan penal ni crveni protiv vas.
Pozdravi u toj utakmici inter bolji iako je imao dva igraca manje
2.Da,ali je protiv merdi citavih sat vremena igrao sa igracenjem manje,za onaj potez poneke sudije daju samo zuti,ali ne sudije na interu pokazuju autoritet..sta da se drukcije zavrsila utakmica,ali nam oni penzioneri ne bi dali go da se igrala jos jedna utakmica
3.Kod penala za inter,kada je oboren pandev,igrac barija bio zadnji igrac utakmice i roseti mu pokaze samo zuti karton(milan-siena-golman rusi zubinja i dobija crveni+penal),vjerujem da bi inter na kraju pobijedio da je imao igraca vise..taj isti roseti ne svira dva penala protiv napolja-igranje rukom u sesnaestercu i povlacenje milita
4.Protiv Djenove ona budala Baloteli vise je padao i setao nego sto je igrao,ali kada na kraju kada bude povucen za dres pri prekidu,lopta isla na njega-nista..iskreno ne bi ja tu dosudio penal zbog malog umisljenka
5.Protiv palerma u posljednjih 20-25 minuta inter nije dobio nijedan prekrsaj u krugu 20-25 metara od gola,a bilo ih je par(slicno kao protiv rome)
6.sudije mozda u nekim utakmicama ne uticu na sami rezultat,ali zato cekaju svaki mali prekrsaj da bi dali davali zute,pa u slijedecoj utakmici nece igrati mislim maikon,lusio,zaneti-skoro pa citava odbrana
Evo zbog ovih stvari se i svi bune..ako hoces jos,samo reci..
Mozes li mi iskreno reci koliko si pogledao utakmica intera ove sezone?
p.s ovdje ima i drugih navijaca intera,pa oni mogu reci da li sam u pravu ili nisam
Serie A
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
Il Capitano
#1326 Re: Serie A
-
internazionale
#1327 Re: Serie A
nisam gled'o subotnju utakmicuIl Capitano wrote:1.Vidi se da nisi gledao utakmicu..oba su kartona zsluzena,ali postoj zasto se svi bune-poslije prvog crvenog samuelu pacini u sesnaestercu namjerno udara lusija sto se vidi sa snimka(sacekao je da mu lusijo pridje),a sudija mu daje samo zuti sto je iznerviralo kordobu a fala Bogu maalo mu fali i budala pravi drugi faul..u tome je problem,razliciti kriteriji za kartone i penale citavu sezonu..pored suspenzije mou,suspendovan i cambiaso zbog navodno sukoba sa nekim igracem sampe iako su svi igraci sampe rekli da do toga uopste nije doslo2407 wrote:Objektivnost ti i nije bas najjaca osobina, ne?Il Capitano wrote: moze li mi neko reci kako je to sudija navlacio za nas(osim ofsajda),sta je to on jos dosudio u nasu koristcitam sudije pomazu interu-neka mi neko kaze samo dvije utakmice kada je inter pobijedio zaslugama sudija ove sezone,a ja cu mu pet,sest kada je inter izgubio bodove upravo zbog sudija..evo da vam pomognem-kada smo igrali sa dva crvena protiv sampe od 30 min,kada je snajder dobio crveni protiv milana vec u 20-25 minuti,protiv barija kada roseti sudi 2 penala u 5 minuta za bari,trebali vam jos-na cudan nacin sudije navlace za nas..mislim da smo u vrhu sa crvenim kartonima..upravo su sudije napravile da su nas ostale ekipe sustigle-protiv napolija 2 penala,protiv sampe 2 crvena,protiv djenove penal..
Redom i logicno:
1. Oba crvena protiv Sampdorie su bila itekako opravdana, imas Youtube pa provjeri. To je ona utakmica kada je Mou fasovao 3-4 utakmice zabrane zbog sugerisanja da sudija zasluzuje hapsane(hajd reci da i savez navlaci protiv Intera). Poslije toga su svi mediji u Italiji, neki u svijetu i par legendi Intera rekli da su crveni itekako zasluzeni i da je Mou pretjerao sa reakcijama i svi su zajedno nazvali Interovce, mislim, nazivom crybabies.
2. Crveni protiv Sneijdera je takodje zasluzen, samo sto je sudija u toj utakmici imao gresaka na obje strane ali je crveni opravdan. I koliko me pamcenje sluzi, a ne zalim se u tom segmentu, Inter tu nije izgubio niti jedan bod vec je osvojio sva tri.
3. Oba penala za Bari su bila na mjestu. Prvi za igranje rukom Samuela u sesnaestercu, drugi Lucio starta u sesnaest na igraca bez ikakvog kontakta sa loptom. Hoce li mi molim te objasniti kako ovo nisu opravdani penali?
Ja ne znam kako ovo moze biti sudjenje protiv Intera ako im se sudi onako kako treba? Mozda jedino ako vi Interisti na celu sa onim lalokasem Mou-om mislite da vam se ne smije suditi niti jedan penal ni crveni protiv vas.
Pozdravi u toj utakmici inter bolji iako je imao dva igraca manje
2.Da,ali je protiv merdi citavih sat vremena igrao sa igracenjem manje,za onaj potez poneke sudije daju samo zuti,ali ne sudije na interu pokazuju autoritet..sta da se drukcije zavrsila utakmica,ali nam oni penzioneri ne bi dali go da se igrala jos jedna utakmica
3.Kod penala za inter,kada je oboren pandev,igrac barija bio zadnji igrac utakmice i roseti mu pokaze samo zuti karton(milan-siena-golman rusi zubinja i dobija crveni+penal),vjerujem da bi inter na kraju pobijedio da je imao igraca vise..taj isti roseti ne svira dva penala protiv napolja-igranje rukom u sesnaestercu i povlacenje milita
4.Protiv Djenove ona budala Baloteli vise je padao i setao nego sto je igrao,ali kada na kraju kada bude povucen za dres pri prekidu,lopta isla na njega-nista..iskreno ne bi ja tu dosudio penal zbog malog umisljenka
5.Protiv palerma u posljednjih 20-25 minuta inter nije dobio nijedan prekrsaj u krugu 20-25 metara od gola,a bilo ih je par(slicno kao protiv rome)
6.sudije mozda u nekim utakmicama ne uticu na sami rezultat,ali zato cekaju svaki mali prekrsaj da bi dali davali zute,pa u slijedecoj utakmici nece igrati mislim maikon,lusio,zaneti-skoro pa citava odbrana
hoces jos,samo reci..
p.s ovdje ima i drugih navijaca intera,pa oni mogu reci da li sam u pravu ili nisam
ako inter ne bude prvak neka to bude roma
da inter ne igra ligu prvaka ne bi roma imala šanse
komentari navijača juventusa i milana oko sudija itd
- 2407
#1328 Re: Serie A
Pazi drug, ja nigdje nisam rekao da sudisjkih gresaka nema, ono sve sto sam ti obrazlozio i evo koliko ja vidim i ti se slazes s tim da su te odluke bile ispravne, a ti si ih naveo kao glavne razloge, navodnog, sudjenja na stetu Intera.Il Capitano wrote: 1.Vidi se da nisi gledao utakmicu..oba su kartona zsluzena,ali postoj zasto se svi bune-poslije prvog crvenog samuelu pacini u sesnaestercu namjerno udara lusija sto se vidi sa snimka(sacekao je da mu lusijo pridje),a sudija mu daje samo zuti sto je iznerviralo kordobu a fala Bogu maalo mu fali i budala pravi drugi faul..u tome je problem,razliciti kriteriji za kartone i penale citavu sezonu..pored suspenzije mou,suspendovan i cambiaso zbog navodno sukoba sa nekim igracem sampe iako su svi igraci sampe rekli da do toga uopste nije dosloi u toj utakmici inter bolji iako je imao dva igraca manje
hoces jos,samo reci..
Sve ovo sto si ti naveo, isto to moze navesti navijac svakog tima ovdje. Sudijske greske se desavaju i desavat ce se svima, ali ta vasa teorija da su sudije i sudjenje u Italiji okrenuti protiv Intera mi spada u konspiracijsku, hajde da razgovaram sa navijacem Lecce-a pa bi i moglo nekako proci. Meni ovo vise lici na propagandu onog lalokasa da su mu vazda sudije krive, ako se ne varam isti problem je imao i u Chelsea-u(nisam ga vala pratio u portugalu al ne sumnjam da je i tamo imao problema sa sudjenjem). Simptomaticno, zar ne?
p.s.
Eklatantan primjer da ova vasa teorija o sudijskoj zavjeri protiv intera ne drzi vode je zadnja utakmica protiv Rome, gdje dajete gol iz vise nego evidentnog offsajda(trostrukog, s obzirom da su tri igraca bila iza linije) i sudija ne svira cisti penal na Brighi-u. Hajde da je ova utakmica imala karakter neke ljetne skole fudbala, ali ipak se radilo o mozda najvaznijoj utakmici ove sezone u Serie A.
-
fedayn-roma
#1329 Re: Serie A
Upravo tako, oni bas to i misle... zato je sudjenje u ligi prvaka za njih bilo super.... 1 penal u Milanu i dva u Londonu nesvirana Celsiju......2407 wrote:
Mozda jedino ako vi Interisti na celu sa onim lalokasem Mou-om mislite da vam se ne smije suditi niti jedan penal ni crveni protiv vas.
Pozdrav
Problem je Mou... to njegovo arogantno ponasanje vidi se i na terenu... Dovoljno je da pogledate kako protestuju interovi igraci na svaku odluku... To je minimum za zuti karton svaki put, a najveci primjer toga je crveni koji je dobio Sneider u derbiju protiv milana.... Platealni aplauzi sudiji u lice.....
-
stidljiv
#1330 Re: Serie A

Ma neeeeeema ofsajda...
- scheph
#1331 Re: Serie A
Roma rutinski 1:0...pritisak se nastavlja.
- rIder
#1332 Re: Serie A
Odlicna parija protiv bologne, motta
milito
odlicna asistencija za gol balotellija 
Sljedece 2 utakmice mozda i odlucujuce, fiorentina vani, juventus kuci i onda dvomec sa barcom u LP i laksi protivnici u serie A.
Sljedece 2 utakmice mozda i odlucujuce, fiorentina vani, juventus kuci i onda dvomec sa barcom u LP i laksi protivnici u serie A.
-
krusty
#1333 Re: Serie A
scheph wrote:Roma rutinski 1:0...pritisak se nastavlja.
ja sam se bojao ovog Barija al eto dobro je bilo na kraju, Totti se vratio to je glavno za ovih par odlucujucih utakmica
- Admir_1984
- Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće
#1334 Re: Serie A
Roma dominira! 
-
krusty
#1335 Re: Serie A
neka Inter ganja LP, neka je i osvoji na kraju, a Romi scudetto
danas aBd Roma na prvo mjesto
danas aBd Roma na prvo mjesto
- KPNCTNJAH
#1336 Re: Serie A
Izgleda da ovo nije jedan od 'mnogih' sudija koji su na strani InteraPomoćni sudac "proslavio" pogodak Fiorentine
U 33. kolu talijanske Serije A nogometaši Intera su upisali još jedan kiks, kojeg Roma može kazniti u nedjelju, te će u slučaju pobjede protiv Atalante preuzeti prvo mjesto na tabeli.
Inter je odigrao kod Fiorentine 2-2, makar je devet minuta prije kraja poveo 1-0 pogotkom Kamerunca Eto'a. No, već u idućem napadu su domaći igrači izjednačili nakon kornera, kada je Danac Per Krřldrup najbolje reagirao u gužvi nakon kornera.
Tom pogotku su se veselili mnogi. Navijači i igrači Fiorentine, pa navijači Rome i Milana koji se i dalje nadaju da baš njihovi miljenici mogu pobijediti u borbi za naslov prvaka Serije A. No, radovao mu se i pomoćni sudac samog ogleda na Artemio Franchiju Nicola Ayroldi.
Kada je trener Intera Jose Mourinho vidio reakciju pomoćnika prenerazio se, a ovaj mu je, navodno, uzvratio riječima:
"Mogu raditi što god hoću."
Inače, njih dvojica se ne podnose od utakmice u decembru prošle godine (Bologna - Intera 1-3), kada je Ayroldi svojim mišljenjem uvjetovao crveni karton Maiconu.
"Ha, čujte, možda se radovao zbog Fiorentine. Možda zbog Rome, a možda zbog sebe samoga", uz smješak je komentirao Marco Branca, direktor Intera, ovaj čudan potez pomoćnog suca.
-
LSD
#1337 Re: Serie A
Izgleda da se kompletna Italija složila oko jedne stvari i urotila protiv Intera (Milan,Roma,Juve,mediji,sudije,javnost....)
Što jasno govori da su svima nabili komplekse svojom dugogodišnjom dominacijom u Seriji A i da se SVI žele riješiti Intera po svaku cijenu , pa su sad udružili snage samo da ga smaknu s trona....jer ko ce ih gledati kako i po 5 put zaredom podižu trofej prvaka zemlje.
Nisam simpatizer Intera ,naprotiv baš su mi mrski i to pravo , ali ovo je postalo smiješno i žalosno kako su drugi blamiraju.
Što jasno govori da su svima nabili komplekse svojom dugogodišnjom dominacijom u Seriji A i da se SVI žele riješiti Intera po svaku cijenu , pa su sad udružili snage samo da ga smaknu s trona....jer ko ce ih gledati kako i po 5 put zaredom podižu trofej prvaka zemlje.
Nisam simpatizer Intera ,naprotiv baš su mi mrski i to pravo , ali ovo je postalo smiješno i žalosno kako su drugi blamiraju.
-
krusty
#1338 Re: Serie A
Roma se ne blamira... nisu izgubili od kraja oktobra 2009, tj 23 utakmice bez poraza. ako je to blamiranje nek se sto duze tako blamiraju
Roma 68
Inter 67
...
forza ROMA
Roma 68
Inter 67
...
forza ROMA
- rIder
#1339 Re: Serie A
drugi
nakon skoro 4 godine
17,18 April
Inter - Juventus, Lazio - Roma
25 April
Inter - Atalanta, Roma - Sampdoria
2 Maj
Lazio - Inter, Parma - Roma
9 Maj
Inter - Chievo, Roma - Cagliari
16 Maj
Chievo - Roma, Siena - Inter
forza lazio!
17,18 April
Inter - Juventus, Lazio - Roma
25 April
Inter - Atalanta, Roma - Sampdoria
2 Maj
Lazio - Inter, Parma - Roma
9 Maj
Inter - Chievo, Roma - Cagliari
16 Maj
Chievo - Roma, Siena - Inter
forza lazio!
-
King_Arthur
#1340 Re: Serie A
kakvi su oni rosoneri majmuni ja bih se sad izrezao
catania,napoli,livorno i lazio kod kuce u jako bitnim trenucima prvenstva
pa onda kad se sjetim tekme u napulju
pa onda protiv parme 90' zijan.... jes bilo i par pobjeda u 90' al opet bolje i cista pobjeda u 93' nego onakve kakve je inter znao dobijati 
helem steta velika... mogli su sada imati 4-5 bodova minimalno prednosti nad pratiocima
al poslije milana ako ce neko osvojiti to nek bude onda roma najvise bih volio 
catania,napoli,livorno i lazio kod kuce u jako bitnim trenucima prvenstva
helem steta velika... mogli su sada imati 4-5 bodova minimalno prednosti nad pratiocima
- ultima_palabra
#1341 Re: Serie A
Lazio uzima Romu, navlači dovoljno bodova da ne brine za opsatanak i onda pušta Intera
Watch this space...
Watch this space...
- scheph
#1342 Re: Serie A
ultima_palabra wrote:Lazio uzima Romu, navlači dovoljno bodova da ne brine za opsatanak i onda pušta Intera![]()
Watch this space...
pocelo je pocelo...
-
krusty
#1343 Re: Serie A
imaju recimo slican raspored do kraja Inter i Roma
a Inter ce sigurno negdje prosuti bodove zbog Barcelone, jer u zadnje vrijeme ocito slabiji rezultati zbog LP...
Roma ako pobjedi Lazio mislim imaju odlicne sanse da zavrse na prvom mjestu
a Inter ce sigurno negdje prosuti bodove zbog Barcelone, jer u zadnje vrijeme ocito slabiji rezultati zbog LP...
Roma ako pobjedi Lazio mislim imaju odlicne sanse da zavrse na prvom mjestu
-
jedan od mnogih
#1344 Re: Serie A
Inter uzima prvenstvo 100%
- Djokej
#1345 Re: Serie A
Joj ovog Lazia kako nenoramalno igra.. Gube 2-0 pa dobise 3-2.. Napokon da Inter vise nije prvi, ovo je za Romu prva meč lopta..
- Cyrax
#1346 Re: Serie A
Sta se ovo Calciopoli opet otvara
?
- Brando
#1348 Re: Serie A
"Tutti sapevano, tutti facevano". 13.4. Forza Luciano!!!!
moze shinter koliko hoce ali nece dokle hoce
samo nek vrate sto su ukrali

moze shinter koliko hoce ali nece dokle hoce
samo nek vrate sto su ukrali
- Point.
#1349 Re: Serie A
Hajde ne budali, Juve je uhvacen kako si namjesta i tekme i sudije i sa time se nemozete pomiriti i nazor pokusavate uvuci Intera da bi oprali vas sramni vez. Bjezi ba.Brando wrote:"Tutti sapevano, tutti facevano". 13.4. Forza Luciano!!!!![]()
![]()
moze shinter koliko hoce ali nece dokle hoce![]()
![]()
![]()
samo nek vrate sto su ukrali![]()
- 2407
#1350 Re: Serie A
Ako znas engleski procitaj ovo pa ti mozda neke stvari budu jasnije:Point. wrote: Hajde ne budali, Juve je uhvacen kako si namjesta i tekme i sudije i sa time se nemozete pomiriti i nazor pokusavate uvuci Intera da bi oprali vas sramni vez. Bjezi ba.
Calciopoli Phone Calls Between Referees, Inter, Milan & Others Published
Calicopoli: Top Club President Sent Presents To Referee Designator - Report
Calciopoli Debate: It Is About Time Juventus Questioned Why They Were Relegated & Stripped Of Two Scudetti
Ovo je sve svjeze, a sutra na sudskoj raspravi ce biti prezentovano jos vise dokaza da nije samo Moggi zvao osobu koja je zaduzena za raspored sudija(a za to je Juventus i kaznjen) nego su to radili i Galliani i Moratti i Spalleti itd. Ove sve dokaze je prikupio i pronasao Moggiev pravni tim a ne istrazitelji talijanskog pravosudja i svi ovi dokazi su postajali 2006 kada je Juve kaznjen, pa hocemo li jos pricati o velikoj zavjeri protiv Intera?