Evo jedan recept kako iskoristiti hurme, jako brz jednostavan a djeluje mi i ukusan recept
Ramazan, opet ;)
- beautyfool
#1326 Re: Ramazan, opet ;)
A.Selam Altuna, meni vala valja raniti
ali danas sam spavala duze tako da ne znam kad cu na spavanje
Evo jedan recept kako iskoristiti hurme, jako brz jednostavan a djeluje mi i ukusan recept
- arzuhal
#1327 Re: Ramazan, opet ;)
we alejkumu selam i selam alejkum i merhaba!
Ebu Hanife, rahmetullahi 'alejhi, imao običaj da ispruži jednu nogu, dok bi sjedio i držao predavanja iz fikha svojim učenicima, jer nije mogao zadugo da sjedi na koljenima. Jadne prilike ugleda nekog nepoznatog čovjeka da prisustvuje predavanju. Pošto ga nije poznavao, a bila je mogućnost da je i taj čovjek neki učenjak, Ebu Hanife nije htio iz pristojnosti da ispruži nogu, iako mu je bilo teško i noga ga boljela. Dugo se on patio sa tom nogom...Čovjek samo mirno sjedio i slušao njegovo kazivanje. Učenici se povremeno javljaju sa ponekim pitanjem i komentarom, al' onaj jok, pa Ebu Hanife ne može ni da otkrije o kakvom se insanu radi...
U jednom momentu, dok je Ebu Hanifa govorio kako vrijeme iftara nastupa u akšam, zalaskom sunca, onaj čovjek zamoli da postavi jedno pitanje. Ebu Hanifa se obradova i jedva dočeka, al' sa oprezom:
- Bujrum! Pitaj!
- A šta ćemo ako sunce ne zađe do jacije, šta ćemo onda!?, upita vrli pitac.
- E onda će Ebu Hanife ispružit nogu - reče Imam i othuknu...
Ebu Hanife, rahmetullahi 'alejhi, imao običaj da ispruži jednu nogu, dok bi sjedio i držao predavanja iz fikha svojim učenicima, jer nije mogao zadugo da sjedi na koljenima. Jadne prilike ugleda nekog nepoznatog čovjeka da prisustvuje predavanju. Pošto ga nije poznavao, a bila je mogućnost da je i taj čovjek neki učenjak, Ebu Hanife nije htio iz pristojnosti da ispruži nogu, iako mu je bilo teško i noga ga boljela. Dugo se on patio sa tom nogom...Čovjek samo mirno sjedio i slušao njegovo kazivanje. Učenici se povremeno javljaju sa ponekim pitanjem i komentarom, al' onaj jok, pa Ebu Hanife ne može ni da otkrije o kakvom se insanu radi...
U jednom momentu, dok je Ebu Hanifa govorio kako vrijeme iftara nastupa u akšam, zalaskom sunca, onaj čovjek zamoli da postavi jedno pitanje. Ebu Hanifa se obradova i jedva dočeka, al' sa oprezom:
- Bujrum! Pitaj!
- A šta ćemo ako sunce ne zađe do jacije, šta ćemo onda!?, upita vrli pitac.
- E onda će Ebu Hanife ispružit nogu - reče Imam i othuknu...
- ružmarin-a
#1328 Re: Ramazan, opet ;)
i ja vam svima šaljem najljepše selame,
ali me horizontale i njihov relaxing svijet mame
jer valja ustat nakon sanja
inšaAllah na nova radna putovanja

ali me horizontale i njihov relaxing svijet mame
jer valja ustat nakon sanja
inšaAllah na nova radna putovanja
- arzuhal
#1329 Re: Ramazan, opet ;)
Ružmarina rimom stihove sad meće
ramazan mubarek, nejma veće sreće
selam zdaje, pa nam žibje - pitamo se đe će?
snu zekat dati - veli ona da će

ramazan mubarek, nejma veće sreće
selam zdaje, pa nam žibje - pitamo se đe će?
snu zekat dati - veli ona da će
- Ahmmed
#1330 Re: Ramazan, opet ;)
Zoya wrote:Hvala beauty![]()
Nesto mi se srce steglo veceras uh
"Gospodaru, ja sam Tvoj rob, sin Tvog roba i Tvoje ropkinje. Moj život je u Tvojoj ruci; Tvoj sud je za mene pravedan – molim te, Allahu, svakim Tvojim imenom kojim Si Sebe nazvao, kojem Si nekog Svog roba naučio, u Svojoj Knjizi objavio ili nedokučivim ostavio – da Kur'anom obraduješ moje srce, osvijetliš mi srce, otkloniš mi brigu i razbiješ tugu"
-
Zoya
#1331 Re: Ramazan, opet ;)
Amin!Ahmmed wrote:Zoya wrote:Hvala beauty![]()
Nesto mi se srce steglo veceras uh
"Gospodaru, ja sam Tvoj rob, sin Tvog roba i Tvoje ropkinje. Moj život je u Tvojoj ruci; Tvoj sud je za mene pravedan – molim te, Allahu, svakim Tvojim imenom kojim Si Sebe nazvao, kojem Si nekog Svog roba naučio, u Svojoj Knjizi objavio ili nedokučivim ostavio – da Kur'anom obraduješ moje srce, osvijetliš mi srce, otkloniš mi brigu i razbiješ tugu"
Ahmmede divno. Rasplakao si me
- BHF_Manijak
#1332 Re: Ramazan, opet ;)
mah brate moj,nekad ne treba ni prvi ni drugi red gledati,nego malo zavirit izmedju redaka jel`le?!istocnjak wrote:Alejkumu selam odoh i ja lagano se spremati za sabah namaz ...BHF_Manijak wrote:Tekabbel `alellah,odoh lagahno da abdestim i klanjam sabah,dosta za veceras,selamim vas sve,maksuzije mutikase Istocnjaka i Arzuhala,koji su ovu vecer aman raspolozeni bili za zakuhat...halal vam bilo!
![]()
cujemo se sutra braco i sestre..uz nove epizode TVSA ilahija![]()
P.S. Drugi put uprati drugi red ... obavezno.
Selam svima ...
Jes pripremio za veceras loz ulje,ugalj,drva i slicne sirovine?!
-
ajgenrauh
#1334 Re: Ramazan, opet ;)
zbog ramazanske hibernacije ove mi horske bulice mirisu ko kolacici. majke mi presvrnucu. dobar ovaj ramazan u zrelo ljeto. pravi ramazan. Selam svim aksamlijama uz zelju da Allah dz.s. bude zadovoljan sa nama.
- arzuhal
#1335 Re: Ramazan, opet ;)
Ma ne treba to njemu, on ko zmaj toBHF_Manijak wrote:mah brate moj,nekad ne treba ni prvi ni drugi red gledati,nego malo zavirit izmedju redaka jel`le?!istocnjak wrote:Alejkumu selam odoh i ja lagano se spremati za sabah namaz ...BHF_Manijak wrote:Tekabbel `alellah,odoh lagahno da abdestim i klanjam sabah,dosta za veceras,selamim vas sve,maksuzije mutikase Istocnjaka i Arzuhala,koji su ovu vecer aman raspolozeni bili za zakuhat...halal vam bilo!
![]()
cujemo se sutra braco i sestre..uz nove epizode TVSA ilahija![]()
P.S. Drugi put uprati drugi red ... obavezno.
Selam svima ...![]()
![]()
Jes pripremio za veceras loz ulje,ugalj,drva i slicne sirovine?!
- BHF_Manijak
#1336 Re: Ramazan, opet ;)
Ja ja jes vidio moj Arzuhale,starog lisca....arzuhal wrote:
Ma ne treba to njemu, on ko zmaj toJes vi'o što te loži bezze: drugi put gledaj...a zna da se radi o vrlo starom snimku i da se drugi red skoro cijeli ud'o
Ima samo pođikoja is prvog...
-
Kwaheri
#1337 Re: Ramazan, opet ;)
ruhi pak hazreti ahmed mustafa ra salavat Allahumme salliala sejjidina Muhammed Selam alejkum i alejkumu selam.. Amin na vase dove... i da vas Dobri Bog oveseli 
- arzuhal
#1338 Re: Ramazan, opet ;)
Allahumme salli 'ala sejjidina Muhammedini-nnebijji-l-ummijji we 'ala alihi we sahbihi we sellim 
-
Kwaheri
#1339 Re: Ramazan, opet ;)
Bog ti dao... rijetko gdje cujem ( vidim) ove salevate mog mejtefaarzuhal wrote:Allahumme salli 'ala sejjidina Muhammedini-nnebijji-l-ummijji we 'ala alihi we sahbihi we sellim
- arzuhal
#1340 Re: Ramazan, opet ;)
Meni jedno od najdražih (naučeno napamet od neprestanog ponavljanja, u itikafu jedne male halepske džamije poodavno, sa usana šazilijskih ašika):Kwaheri wrote:Bog ti dao... rijetko gdje cujem ( vidim) ove salevate mog mejtefaarzuhal wrote:Allahumme salli 'ala sejjidina Muhammedini-nnebijji-l-ummijji we 'ala alihi we sahbihi we sellim
Allahumme salli we sellim 'ala zati muhammedijje
wa-gfirlena ma jekunu we ma kad kane!
i dova i salavat i zikir i istigfar...
- BHF_Manijak
#1341 Re: Ramazan, opet ;)
U Begovoj poslije svaka cetri rekata teravije uci se prvo tekbiri pa nakon druga cetri ovaj salavat,i tako dva putaKwaheri wrote:Bog ti dao... rijetko gdje cujem ( vidim) ove salevate mog mejtefaarzuhal wrote:Allahumme salli 'ala sejjidina Muhammedini-nnebijji-l-ummijji we 'ala alihi we sahbihi we sellim
-
Kwaheri
#1342 Re: Ramazan, opet ;)
masallah...na sekund tii pozavidjeh... kad smo kod najdrazih salavata, meni su oni koje smo prve ucili, dok je majka savijala oko sebe ipak..bez premca...zbog osjecanja koja bude, mada u dobroj konkurenciji je i ovajarzuhal wrote:Meni jedno od najdražih (naučeno napamet od neprestanog ponavljanja, u itikafu jedne male halepske džamije poodavno, sa usana šazilijskih ašika):Kwaheri wrote:Bog ti dao... rijetko gdje cujem ( vidim) ove salevate mog mejtefaarzuhal wrote:Allahumme salli 'ala sejjidina Muhammedini-nnebijji-l-ummijji we 'ala alihi we sahbihi we sellim
Allahumme salli we sellim 'ala zati muhammedijje
wa-gfirlena ma jekunu we ma kad kane!
i dova i salavat i zikir i istigfar...
Allahumme salli we sellim we zid we barik ala resulillah we alihilathar... da te ne pricam gdje sam ga ugrabila...uglavnom od insana muminske cehre
BHF, dobri insanu, nama koji zivimo na selu...Begova je ihihihi...al eto uzivajte vi ..sjeti se kad zauce ti salavati, majke nekada uz njih djecu uspavljivale...
- Altuna
#1343 Re: Ramazan, opet ;)
maksuz selam KwaheriKwaheri wrote:ruhi pak hazreti ahmed mustafa ra salavat Allahumme salliala sejjidina Muhammed Selam alejkum i alejkumu selam.. Amin na vase dove... i da vas Dobri Bog oveseli
Zoya
Latina
Selam vam svima, Ahmmede maksuz hvala za onu prelijepu dovu
-
suspect_zero
#1344 Re: Ramazan, opet ;)
Ustajte raja, još malo pa sehur
..........šta ste svi zaspali 
- arzuhal
#1345 Re: Ramazan, opet ;)
Prva si progovorila! Peci kahvu!suspect_zero wrote:Ustajte raja, još malo pa sehur..........šta ste svi zaspali
-
suspect_zero
#1346 Re: Ramazan, opet ;)
arzuhal wrote:Prva si progovorila! Peci kahvu!suspect_zero wrote:Ustajte raja, još malo pa sehur..........šta ste svi zaspali
To ti je kad je jezik brži od pameti

-
Kwaheri
#1347 Re: Ramazan, opet ;)
evo..ova ce valjda biti tamam do sehura 

- Irm@
#1348 Re: Ramazan, opet ;)
i meni samo vjerujem iz razlicitih razloga..Zoya wrote: Nesto mi se srce steglo veceras uh
jedna od najboljih prijateljica mi odlazi na 6 mjeseci i bash sam nekako tuzna
-
suspect_zero
#1349 Re: Ramazan, opet ;)
Kwaheri wrote:evo..ova ce valjda biti tamam do sehura
Ovo može biti do kraja Ramazana
- arzuhal
#1350 Re: Ramazan, opet ;)
suspect_zero wrote:Kwaheri wrote:evo..ova ce valjda biti tamam do sehura
Ovo može biti do kraja Ramazana