Citati koje bi podijelili s drugima
Moderator: Chloe
- vesela_sveska
#1326 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Kad se žena ponaša kao da je više nije briga za tebe, tad te najviše treba...
- vesela_sveska
#1327 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Mogu ja bez tebe, ali mi je nekako ljepše s tobom...
- vesela_sveska
#1328 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Nikada nemoj da se mijenjaš kako bi se nekome svidio. Promijeni se, ako će te to učiniti boljom osobom i povesti te ka boljoj budućnosti...
- Tkd
#1329 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
I onda uđeš u neku strankuvesela_sveska wrote:Nikada nemoj da se mijenjaš kako bi se nekome svidio. Promijeni se, ako će te to učiniti boljom osobom i povesti te ka boljoj budućnosti...
- frameni
#1330 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Kada svijet kaže: "Odustani". Nada šapuće: "Probaj još jednom"....
- smak
#1331 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
koga nema, bez njeg se moravesela_sveska wrote:Mogu ja bez tebe, ali mi je nekako ljepše s tobom...
- vesela_sveska
#1332 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
bas takosmak wrote:koga nema, bez njeg se moravesela_sveska wrote:Mogu ja bez tebe, ali mi je nekako ljepše s tobom...
- madFlava
#1333 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
People fear death even more than pain. It's strange that they fear death. Life hurts a lot more than death. At the point of death, the pain is over. Yeah, I guess it is a friend.
Love cannot save you from your own fate
People are afraid of themselves, of their own reality; their feelings most of all. People talk about how great love is, but that's bullshit. Love hurts. Feelings are disturbing. People are taught that pain is evil and dangerous. How can they deal with love if they're afraid to feel? Pain is meant to wake us up. People try to hide their pain. But they're wrong. Pain is something to carry, like a radio. You feel your strength in the experience of pain. It's all in how you carry it. That's what matters. Pain is a feeling. Your feelings are a part of you. Your own reality. If you feel ashamed of them, and hide them, you're letting society destroy your reality. You should stand up for your right to feel your pain.”
“I wouldn't mind dying in a plane crash. It'd be a good way to go. I don't want to die in my sleep, or of old age, or OD...I want to feel what it's like. I want to taste it, hear it, smell it. Death is only going to happen to you once; I don't want to miss it.”

Love cannot save you from your own fate
People are afraid of themselves, of their own reality; their feelings most of all. People talk about how great love is, but that's bullshit. Love hurts. Feelings are disturbing. People are taught that pain is evil and dangerous. How can they deal with love if they're afraid to feel? Pain is meant to wake us up. People try to hide their pain. But they're wrong. Pain is something to carry, like a radio. You feel your strength in the experience of pain. It's all in how you carry it. That's what matters. Pain is a feeling. Your feelings are a part of you. Your own reality. If you feel ashamed of them, and hide them, you're letting society destroy your reality. You should stand up for your right to feel your pain.”
“I wouldn't mind dying in a plane crash. It'd be a good way to go. I don't want to die in my sleep, or of old age, or OD...I want to feel what it's like. I want to taste it, hear it, smell it. Death is only going to happen to you once; I don't want to miss it.”
- potočanka
#1334 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
ponekad je, zaista, ćutanje najbolji odgovor... neki baš ne zaslužuju nikakvo objašnjenje... ni istinu, ni laž...
- me_mery
#1335 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
" Pitam se kakva je to volšebna tehnika uticala na to da sve vrednosti i utemeljenja koja predstavljaju suštinu i potrebu svakog čoveka, bilo da je ta potreba iskazana ili potisnuta, budu proglašeni za romantičarske iluzije ili kič? Teme o ljubavi, vernosti, partnerstvu, iskrenosti, zajedništvu u dobru i zlu - prečesto se iz razgovora odstranjuju sa prezirom i rečenicom : to više ne postoji. Šta znači - ne postoji?
Možda smo toliko preplašeni da to nećemo pronaći da nam je lakše da verujemo da ne postoji. Znači li to da je ljubav nekad postojala pa smo ustanovili da je glupa, dosadna i nepotrebna, ili znači da nikad nije ni postojala?
Ili Bolje pitanje: ako sve nabrojano ne postoji, šta postoji? Šta nudite u zamenu?
Ali ono što me zapravo iritira je sledeće: niko od tih -realnih- ljudi novog doba nije izgovorio: -Ja nikog ne volim i super mi je da me niko ne voli. Najbolje se osjećam kada me lažu i za nijansu bolje kada me voljena osoba prevari. Svoje dobro i zlo nosim sam, a partnerstvo je poslednje u čemu mogu da se zamislim.
Moje logično pitanje glasi: Šta vi u stvari hoćete, u šta verujete i čemu je suština vaše tvrdnje?!"
Lemurova ljubav - Ivana Kuzmanović
Možda smo toliko preplašeni da to nećemo pronaći da nam je lakše da verujemo da ne postoji. Znači li to da je ljubav nekad postojala pa smo ustanovili da je glupa, dosadna i nepotrebna, ili znači da nikad nije ni postojala?
Ili Bolje pitanje: ako sve nabrojano ne postoji, šta postoji? Šta nudite u zamenu?
Ali ono što me zapravo iritira je sledeće: niko od tih -realnih- ljudi novog doba nije izgovorio: -Ja nikog ne volim i super mi je da me niko ne voli. Najbolje se osjećam kada me lažu i za nijansu bolje kada me voljena osoba prevari. Svoje dobro i zlo nosim sam, a partnerstvo je poslednje u čemu mogu da se zamislim.
Moje logično pitanje glasi: Šta vi u stvari hoćete, u šta verujete i čemu je suština vaše tvrdnje?!"
Lemurova ljubav - Ivana Kuzmanović
- me_mery
#1336 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
"... i to ti je vječita borba, znaš. Ostati svoj a opet pripadati nekome. Gdje povući onu finu crtu kada je dosta i koji dio tebe treba ostati samo tvoj. Ne može se kažu voljeti bez da nekome daš sve do sebe...ali koliko treba da daš prije nego to postane apsurd. I šta je to sve? Tvoje dobre strane, loše? Ona tamna strana koje i sam ponekad bojiš? Ona najtananija nadanja...snove? Treba li da se ogoliš pred nekim da bi on mogao da te voli? I šta kad daš baš sve... a to opet ne bude dosta? I kako uopće može da se voli neko ko nema više ništa svoje? A možda je ljubav upravo to...da sve moje snove zamjenim za naše. I šta ako druga strana ne može da podnese to tvoje sve?
... to ti je večita borba, znaš. voljeti nekoga, a ostati svoj."
- frameni
#1337 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
me_mery wrote:"... i to ti je vječita borba, znaš. Ostati svoj a opet pripadati nekome. Gdje povući onu finu crtu kada je dosta i koji dio tebe treba ostati samo tvoj. Ne može se kažu voljeti bez da nekome daš sve do sebe...ali koliko treba da daš prije nego to postane apsurd. I šta je to sve? Tvoje dobre strane, loše? Ona tamna strana koje i sam ponekad bojiš? Ona najtananija nadanja...snove? Treba li da se ogoliš pred nekim da bi on mogao da te voli? I šta kad daš baš sve... a to opet ne bude dosta? I kako uopće može da se voli neko ko nema više ništa svoje? A možda je ljubav upravo to...da sve moje snove zamjenim za naše. I šta ako druga strana ne može da podnese to tvoje sve?
-
jablan11
#1338 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Pogledajte stranicu:www.avdo-nikocevic.com/Moje misli
- frameni
#1339 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Svaki čovjek je misterija. Možemo biti uvjereni kako nekoga znamo u dušu, a zapravo znamo samo onoliko koliko je on želio, koliko dopustio da znamo. Nema li svako neki, samo svoj unutarnji svijet u koga se povlači da bi se napojio novom snagom, ljepotom tugom, oživio davnu čežnju, raspirio zapretanu strast, vratio nadu da osim kaskanja u svakodnevnici postoji još nešto.
- vesela_sveska
#1340 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Nikada ne zaboravi tri tipa osoba u svom životu: One koji su ti pomogli, koji su te napustili i koji su te doveli do teških trenutaka u životu...
Oni koji te stvarno vole, nikada neće odustati od tebe. Čak i kada budu imali hiljadu razloga da odu, oni će naći onaj jedan da ostanu...
Oni koji te stvarno vole, nikada neće odustati od tebe. Čak i kada budu imali hiljadu razloga da odu, oni će naći onaj jedan da ostanu...
- vesela_sveska
#1341 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Ljubav ne treba da bude savršena, samo iskrena...
- vesela_sveska
#1342 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Bez obzira koliko si snažna osoba, uvijek postoji neko ko te može učiniti slabim...
- potočanka
#1343 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Vrlo često je dovoljno samo biti pored nekoga. Nije potreban dodir. Čak ni razgovor. Dovoljan je samo osjećaj koji prolazi između vas. Vi znate da niste sami...
- frameni
#1344 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Ono što ponekad vidimo, što nam otkupi i ukrade poglede, ne predstavlja istinit odraz, već samo viziju, čudnovatu fatamorganu ljepote. Prava vrijednost je duša, u njoj je skrivena naša spoljašnjost, naš sjaj, koji nekako nikad ne blijedi, ne nestaje, dar od Boga koji, istaknut na pravi način, premašuje vidljivo i govori nam o sljepilu površnosti. Uvijek treba zaviriti u dušu, jer je u njoj, duboko, poput labirinta, skrivena naša istinska ljepota, naš žar, vatra i savršenstvo.
- vesela_sveska
#1345 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Čudno je kako osoba koja uđe u tvoj život i od koje ne očekuješ ništa, na kraju postane sve ono što si ustvari želio i trebao...
- Tkd
#1346 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
I'd rather be hated for who I am, than loved for who I am not
- vesela_sveska
#1347 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Ne želim priznati da si najbolja od svih.
Pravih. Pogrešnih. Neprobanih. Slućenih. Sa praga vraćenih.
Nisi najbolja. Ti si prva. Jedina. A takve se ni sa kim ne porede.
Ne želim priznati da sam najbolji samo kad me ti imaš i kad tebe želim.
Pravi. Najluđi. Najsretniji. Najneispavaniji. Svoj. Tvoj.
Neću ti to priznati, jer bih time sebi priznao da su se meni najbolje stvari u životu već desile.
Eto, zato neću...
Pravih. Pogrešnih. Neprobanih. Slućenih. Sa praga vraćenih.
Nisi najbolja. Ti si prva. Jedina. A takve se ni sa kim ne porede.
Ne želim priznati da sam najbolji samo kad me ti imaš i kad tebe želim.
Pravi. Najluđi. Najsretniji. Najneispavaniji. Svoj. Tvoj.
Neću ti to priznati, jer bih time sebi priznao da su se meni najbolje stvari u životu već desile.
Eto, zato neću...
- nevidljiva_
- Location: tamo gdje snovi postaju stvarnost, gdje mašta nema granica, a zvijezde mogu da se dohvate........
#1348 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Ljubav se rodi, živi i umire u očima.
Šekspir
Šekspir
- potočanka
#1349 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
Nikad ne možeš biti toliko glup,
koliko ja mogu da budem gluh.
Nikad ne možeš da budeš tako alav,
koliko ja mogu da ti dam.
Nikad ne možeš toliko da srušiš,
koliko ja mogu iznova da sagradim.
I nikad, ama baš nikad, ne možeš da budeš toliko zao,
koliko ja mogu da budem dobar.
Ivo Andrić
koliko ja mogu da budem gluh.
Nikad ne možeš da budeš tako alav,
koliko ja mogu da ti dam.
Nikad ne možeš toliko da srušiš,
koliko ja mogu iznova da sagradim.
I nikad, ama baš nikad, ne možeš da budeš toliko zao,
koliko ja mogu da budem dobar.
Ivo Andrić
- hieveryone
#1350 Re: Citati koje bi podijelili s drugima
"If you think you're prepared for what's about to happen, you're not."
"Važno je da vjera uči ljude da moraju biti dobri, da moraju prekoračiti svoju sebičnost."
"I kada ti kazem da zaboravis,
Kažem ti to zato što te volim
Kažem ti to bez gorčine,
jer, čemu sećanja...?
Pogledaj kako trešnja u tvome vrtu,
Iznova cveta svakog proleća...
Nasmeši se jutru koje dolazi,
Zagrli belinu novih dana
i ... zaboravi."
"Važno je da vjera uči ljude da moraju biti dobri, da moraju prekoračiti svoju sebičnost."
"I kada ti kazem da zaboravis,
Kažem ti to zato što te volim
Kažem ti to bez gorčine,
jer, čemu sećanja...?
Pogledaj kako trešnja u tvome vrtu,
Iznova cveta svakog proleća...
Nasmeši se jutru koje dolazi,
Zagrli belinu novih dana
i ... zaboravi."