Sarajevski taksisti- dno dna
- cx6
#1326 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Jesu li divlji svi koji nemaju na registraciji TA oznaku da u te ne sjedam? Juce sam ih vidio barem 20 takvih i to Sarajevo taxi a najvise onoga Benjo
- Qler
-
Saka
#1328 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Ako nemaju TA sigurno su divlji, a i ako imaju TA nije sigurno da su legalni jer falsifikuju tablice.
Krive su inspekcije koje kontrole prave samo ponekad u "akcijama" koje najave u novinama umjesto da je kontrola stalna. I brate drasticne kazne moraju biti. Ako je nelegalan - oduzimanje auta, ako je falsifikovao table - privesti i krivicna prijava. A ne napisati mu prekrsajnu 100KM kao da je pogresno parkirao.
Nasa policija je takodje kriza. Prodje pored takvog ili pored pogresno parkiranog auta ili pored ocitog krsenja zakona i ne uradi nista, jer mu to nije zadatak taj dan i libo ga neka stvar.
Krive su inspekcije koje kontrole prave samo ponekad u "akcijama" koje najave u novinama umjesto da je kontrola stalna. I brate drasticne kazne moraju biti. Ako je nelegalan - oduzimanje auta, ako je falsifikovao table - privesti i krivicna prijava. A ne napisati mu prekrsajnu 100KM kao da je pogresno parkirao.
Nasa policija je takodje kriza. Prodje pored takvog ili pored pogresno parkiranog auta ili pored ocitog krsenja zakona i ne uradi nista, jer mu to nije zadatak taj dan i libo ga neka stvar.
- dzeno123
#1329 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Nedavno uhvatili nekog iz Kale taxi-ija, lik hladno imo pun gepek razlicitih TA tablica. 
-
mahalas505
#1330 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Ma problem su inspekcije i kazne, tj. kazne su male i naplata istih dosta mala. Mislim da ima propis,zakon ili sta vec, koji kaze, karikiram, uhvatim te jednom, napisem ti kaznu, slijedeci put te uhvatim, trodupla kazna i oduzimanje auta dok se ne isplati sve. Ovo ja samo glasno razmisljamdzeno123 wrote:Nedavno uhvatili nekog iz Kale taxi-ija, lik hladno imo pun gepek razlicitih TA tablica.
- Entropio
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI
#1332 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Uh, ovaj je za sad najjači... Fifi Taxi. Mislio sam da je Paja Taxi najgore ime, ali sam se prevario.
-
Saka
#1333 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Ovaj je samo za gay populaciju. 
- anonimnaosoba
#1334 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
p.s. zar nisu legalni i oni taksisti koji imaju stare registarske tablice (3 broja-slovo-3 broja) ?
-
Bimmer_
#1335 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
FIFI je glavnianonimnaosoba wrote:![]()
![]()
![]()
![]()
Fifi i cvijetno društvo ahahahah
![]()
![]()
![]()
![]()
p.s. zar nisu legalni i oni taksisti koji imaju stare registarske tablice (3 broja-slovo-3 broja) ?
Nisu, legalni su SAMO oni koji imaju TA table... Stare table ni u kom slucaju
-
miki.ba
#1336 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Ja neki dan zaustavio taksi (na njemu piše samo taksi) nema ni reklame.
Uđem nema ni taksimetra nego frajer na smartphone-u ima nekakv app koji funkcioniše kao taksimetar.
Doduše dobro je otkucao, al se ja pitam sto i ja nebi malo taksiro po gradu da i ja sta zaradim.
Uđem nema ni taksimetra nego frajer na smartphone-u ima nekakv app koji funkcioniše kao taksimetar.
Doduše dobro je otkucao, al se ja pitam sto i ja nebi malo taksiro po gradu da i ja sta zaradim.
-
Bimmer_
#1337 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
ima takvih padobranaca koliko hoces, mozes vala komotno i ti, cini mi se ko god je besposlen, a ima auto sa 4 vrata, taksiramiki.ba wrote:Ja neki dan zaustavio taksi (na njemu piše samo taksi) nema ni reklame.
Uđem nema ni taksimetra nego frajer na smartphone-u ima nekakv app koji funkcioniše kao taksimetar.![]()
- anonimnaosoba
#1338 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
ok, vidio sam na Bistriku jednog taksistu, ima firmu na krovu, al' stare table kod njega, pa dođoh i upitah..Bimmer_ wrote: Nisu, legalni su SAMO oni koji imaju TA table... Stare table ni u kom slucaju
-
eki to
#1339 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
treba se napraviti mahnit i iskruziti od kartona taxi firmu
sto gore to bolje i laganini poceti kruziti po gradu, ha ja

-
ja1977
#1340 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Koji je fazon ono sa Kale (ili neki drug) rent-a-car, a u stvari klasicno taxi vozilo???
- drndalo
#1341 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Rupa u zakonu, ili bar pokusavaju da je iskoriste... A Vlasti su na odmorima... Hm, kao da i kad nisu sta pametno rade... ? 
-
Bimmer_
#1342 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Nema inspekcije, na odmoru su, a oni rade sta hoce... Kale je prvi poceo sa tim, sad su i ostali vidili od njega, pa ima i Paja d.o.o, Kale d.o.o... Opet je broj divljih taksista u porastu.drndalo wrote:Rupa u zakonu, ili bar pokusavaju da je iskoriste... A Vlasti su na odmorima... Hm, kao da i kad nisu sta pametno rade... ?
Sinoc kod katedrale zena zaustavlja divljaka ispred mene i krenula da udje, tek onda skontala da je divljak i rekla "oprostite ne bih" a on kao jalijas poceo da vice na nju i lupa vratima i verbalno je napao, haman i fizicki...
Sreca ja prisao odmah zena sjela kod mene, a on kad me vidio otisao. Bilo je kasno mozda oko 1h i nije bilo ljudi na ulici. Istraumirala se jadna, jedva sam je smirio...
Najavili si zakon novi u septembru i nadam se da ce onda rijesiti i ovo pitanje nelegalnih taksista...
- poznanik
#1343 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Bimmer_ wrote:..Najavili si zakon novi u septembru i nadam se da ce onda rijesiti i ovo pitanje nelegalnih taksista...
Može Vlada KS donijeti i 10 novih zakona, svejedno, ako se ne provodi, ako nema ko nadzirati ispravnu primjenu. Neshvatljivo je da Kanton Sarajevo nema dovoljno inspektora nadležnih za saobraćaj, da urede problem nelegalnog taksiranja.
Pritisak treba izvršiti na Ministarstvo saobraćaja KS i na MUP, oni su glavni krivci... Pritisak treba izvršiti i na porezne inspektore, oni treba da nadziru primjenu Zakona o fiskalnim sistemima i u radu "taksi društava", kazne za prekršioce su ogromne...
- drndalo
#1344 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Kakvi fiskalni sistemi kad su taxisti izuzeti od fiskalizacije ? Ili je sta promijenjeno dok sam ja spavao...? 
-
Bimmer_
#1345 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Samostalni taksi djelatnici su izuzeti iz fiskalnog sistema za sada, ali izgleda da ce se to promijeniti...poznanik wrote:Bimmer_ wrote:..Najavili si zakon novi u septembru i nadam se da ce onda rijesiti i ovo pitanje nelegalnih taksista...
Može Vlada KS donijeti i 10 novih zakona, svejedno, ako se ne provodi, ako nema ko nadzirati ispravnu primjenu. Neshvatljivo je da Kanton Sarajevo nema dovoljno inspektora nadležnih za saobraćaj, da urede problem nelegalnog taksiranja.
Pritisak treba izvršiti na Ministarstvo saobraćaja KS i na MUP, oni su glavni krivci... Pritisak treba izvršiti i na porezne inspektore, oni treba da nadziru primjenu Zakona o fiskalnim sistemima i u radu "taksi društava", kazne za prekršioce su ogromne...
Imaju kao samo 2 inspektora, koji urijetko rade, ali valjda ce sad da zaposle jos par pa da budu cesce na ulici...
Fazon je sto moze svaki saobracajni policajac da podnese prijavu za nelegalne taksiste kooje zaustave, pa u principu i ne trebaju inspektori ali obzirom da je zakonsko uredjenje taksi prevoza u rasulu, ceka se novi zakon pa da se to provede kako treba, u suprotnom imaju najavljen strajk taksista, sa najavom blokade zgrade KS i Vlade
-
presca
#1346 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Jucer ,drugarica prvi put dosla u Sarajevo .I morala otici u Tom u lukavici .Usla kod mercatora na Ilidzi u sarajevo taxi i kada je rekla gdje ide .Vozac ju pitao .Curo znas li gdje je to ,voznja do tamo ti je 15 KM .A svi znamo da nije ni 5 KM.I ona rekla uredu jer nije ni znala gdje je to ,a i zurilo joj se .A tek kako je vozio kaze muka joj bilo .I poslije mene zvala da dodjem po nju i ispricala mi to .Dno dna zaista .
-
sema911
#1347 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
prije par dana dodjem u SA i na aerodromu sjedme u sarajevo taxi i neznam sta mi bi kazem mu hello kad on meni stranac jel ja ono jess jess i na tecnom engleskom upita me "dokle jarane" where to go a ja budala uzmem tel napisem adresu jer zaboga neznam bosanski i sutim nazad tipkam poruku jadam se zeni sta radim i kako se pravim budaletinom ,. kada ovom zvoni tel,. javlja se on i prica drugu kako vozi nekog stranca i da ce svartit do vraca da vidi jel neko tu nesto,. ja se nako jedva suzdrzavam da se ne nasmijem jbga kada sam poceo zajebavat valjda je red da do kraja provdem zahebanciju i poce on da kruzi po dobrinji i poce se penjat prema vracam i govori "ovo shorter way" ja ono klimnem glavom a onaj taksimetar vrti ko lud" dodjosmo na vraca okrenu i ide prema bistriku spusti se do skenderije pa obalom oko vjecnice i ulica iznad precjednistva prema domu policije i dovuce me na adresu i on meni "evo nas home stigli" ja ono sanerski budaleski nasmijem(vani su stajali par prijatelja svaki min 100kila zive vage i po 2metra preko ledja iscjepaju 7metara drva za dan) izvalim hajd buraz neseri i preko ramenu mu 20km bacim da ste samo vidjeli njegove reakcije vadi neku palicu,cijev sad bi se on tuko al vidi pozdravljam se sa ovima odustade brzo stajo jes nekih sigurno po sata gledajuci gdje cu da udjem nebil sta skonto da mi naplati medjutim tu mi samo auto stoji parkirano,.
jesam i ja ispo papak nisam platio al nisam od njega trazio turisticku voznju i da me zahebaje i to hello al jbga taka sam budala pa sta mogu
po SA izbjegavajte da ulazite u taxi koji su blizu autobuskih stanica aerodroma il ove sto stoje po punktovima vecinom kada udjes unutra je pakleno toploo i sl il fatajte ove letece dosta su posteniji i vecinom sute i voze nepitaju ko ti je deda nana koga znas i to
preporuka crveni taxi ti me ljudi svaki dan iznenadjuju nekih desetak puta sam sa njima do aerodroma i nikada nisam ja ubacivao torbe i vecinom zavezu torbe/u mrezom da se ne pomjera u gepeku i ako i od njih trazis da upalis klimu il da otvoris prozor, nema cekanja ,. a za cigare svaki pita hocel smetat da zapalim,. ako trazim od njih da sacekaju pristaju al prvo naglase kako ce to uticat na cijenu,., i
jesam i ja ispo papak nisam platio al nisam od njega trazio turisticku voznju i da me zahebaje i to hello al jbga taka sam budala pa sta mogu
po SA izbjegavajte da ulazite u taxi koji su blizu autobuskih stanica aerodroma il ove sto stoje po punktovima vecinom kada udjes unutra je pakleno toploo i sl il fatajte ove letece dosta su posteniji i vecinom sute i voze nepitaju ko ti je deda nana koga znas i to
preporuka crveni taxi ti me ljudi svaki dan iznenadjuju nekih desetak puta sam sa njima do aerodroma i nikada nisam ja ubacivao torbe i vecinom zavezu torbe/u mrezom da se ne pomjera u gepeku i ako i od njih trazis da upalis klimu il da otvoris prozor, nema cekanja ,. a za cigare svaki pita hocel smetat da zapalim,. ako trazim od njih da sacekaju pristaju al prvo naglase kako ce to uticat na cijenu,., i
-
maximilijana
#1348 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
mene rijetko koji Sa-taxi hoce da vozi na kratkim relacijama (do 5KM) cak mi je jedan na standu kod BBI, na moj oprijedlog da voznju od 2-3KM naplati 5KM samo da me vozi, rekao: ja da vozim za petaka, nisam lud! i vratio se u taxi i poceo zderati sendvic. i tako ja i mama sa kesama put bjelava 
trudim se zaustaviti sa TA oznakama ali da nije Sarajevo taxi..njima ne dam ni marke i nadam se da ce propasti ko GRAS
:D
drski su, bezobrazni..vazda kukaju kako nemaju..a stand kod katedarle vrijedi milion koja dobra auta.. doduse znam tih par likova koji se uredno bave svercom

trudim se zaustaviti sa TA oznakama ali da nije Sarajevo taxi..njima ne dam ni marke i nadam se da ce propasti ko GRAS
drski su, bezobrazni..vazda kukaju kako nemaju..a stand kod katedarle vrijedi milion koja dobra auta.. doduse znam tih par likova koji se uredno bave svercom
-
zvrk
#1349 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
scena danas: na ilidzi na standu prilazim prvom taksiju:
covjek pored auta veli izvolite, ali ne sjeda u auto -
kazem relaciju - brijesce
kaze: guzva je gore...
reko, jel to znaci da necete voziti
eto kaze pitajte nekog drugog...
i pitam okolo ko levat
odgovor je: sta vam je rekao kolega...
nidje veze, nidje guzve...
zovnem zuti taksi, covjek dodje za pet minuta
i taksimetar otkuca 7,20
valjda im je to malo
ili su mislili da trebaju u brijesce brdo ici pa nece s ravnice
od danas - moja sapica u njihov taksi nece
a na broj za zalbe se niko ne javlja
pa cu probat u ponedjeljak
covjek pored auta veli izvolite, ali ne sjeda u auto -
kazem relaciju - brijesce
kaze: guzva je gore...
reko, jel to znaci da necete voziti
eto kaze pitajte nekog drugog...
i pitam okolo ko levat
odgovor je: sta vam je rekao kolega...
nidje veze, nidje guzve...
zovnem zuti taksi, covjek dodje za pet minuta
i taksimetar otkuca 7,20
valjda im je to malo
ili su mislili da trebaju u brijesce brdo ici pa nece s ravnice
od danas - moja sapica u njihov taksi nece
a na broj za zalbe se niko ne javlja
pa cu probat u ponedjeljak
-
Bimmer_
#1350 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Nemozemo propasti, moze udruzenje ali mi samo samo udruzenje samostalnih taksi djelatnika, tako da i ako udruzenje propadne mi napravimo novo ili radimo svako po svom kao i do sadmaximilijana wrote:mene rijetko koji Sa-taxi hoce da vozi na kratkim relacijama (do 5KM) cak mi je jedan na standu kod BBI, na moj oprijedlog da voznju od 2-3KM naplati 5KM samo da me vozi, rekao: ja da vozim za petaka, nisam lud! i vratio se u taxi i poceo zderati sendvic. i tako ja i mama sa kesama put bjelava
trudim se zaustaviti sa TA oznakama ali da nije Sarajevo taxi..njima ne dam ni marke i nadam se da ce propasti ko GRAS![]()
:D
drski su, bezobrazni..vazda kukaju kako nemaju..a stand kod katedarle vrijedi milion koja dobra auta.. doduse znam tih par likova koji se uredno bave svercom![]()
Ali eto postujem makar to sto zaustavljas samo sa TA oznakama neka makar legalni rade
@sema911 nek nisi platio druze jos si ga trebao i prijavit.
Samo neznam sto se pravis englez kad nisi,ali to je par drugih rukavica