.

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
*mima*

#1326 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by *mima* »

sjecam se da je bio visok ...crn.......ma ono ko nesto on zajeban.........znam da je pravio face ispred ogledala ....ono kako da izgleda zajeban.........u Italiji ga neki malac zbo nozem.....
Chisum

#1327 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by Chisum »

Evo, jebes mi mater, i mene ste zadeverali. Ja sam znao dva Groma, jednog iz Sarajeva, a jednog iz Novog Sada, koji je tu kljucao po Sarajevu jedno vrijeme perd rat, ali po ovom opisu nije mi k'o ovaj iz Sarajeva.
*mima*

#1328 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by *mima* »

Jedno vrijeme je nosio crni sesir i crni plast........po carsiji je hodo.....ma ja plakala od smijeha......a bio je krupan.....dolazio je i kod serbe na malti....
HAVANA

#1329 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by HAVANA »

negativ wrote:
mima wrote:
shana_majka wrote:Jel' ko spomen'o "komision" u vase shtrase ?
Komision je legendaran.......Sjecas se ti lika.....nadimak ....GROM?
Ja kupio prvu majicu JPS i Wranglerice u njemu.
A koliko znam Groma je neki mali šipac bukvalno preklo... i to kad je bio u najvećoj snazi, tuga j... ga.
*mima*

#1330 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by *mima* »

woooooowe.....shana.......kako mi fali lik........
helpdesk1

#1331 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by helpdesk1 »

*mima* wrote:Jel iko spominjo lika....nadimak je RIKA........vidjoh ga neku noc u jednom restoranu....
Vidjeh ga sa Junom na Nišićkoj u vikendici, prepadaju komšije :))))))))
fosil

#1332 Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by fosil »

Ima li malog Ćire jos u zivotu?
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#1333 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by KatarinaKosaca »

fosil wrote:Ima li malog Ćire jos u zivotu?
Živ i zdrav, svaki dan preko puta taksista kod Katedrale radno vrijeme, ne možeš da fulit.
zikamu

#1334 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by zikamu »

Grom je bio dobar komad hajvana, glumio jebenkovica, a u stvari bio pravi mali mis kad bi bio solo... Al' se zato petkom i subotom u Kaktusu i Domu mladih, k'o satro nakav redar i izbacivac, stalno slep'o uz hrmpalije kao sto su bili Kusmuk, Aziz, Mucho... i jos par macana sto sam im pozaboravlj'o imena... Vazda u ono koznoj, crnoj, kratkoj jaknici... k'o nesto u stilu: al' sam danas nesto zajeban... Doduse, posto je bio malo jaca "prehlada", sjecam se, sto neko spomenu i njegovog perioda sa crnim plastom i velikim crnim sesirom... Totalno drugi imidz, al ost'o isti tokmak... Stalno u ustima zvaka koju je zvak'o samo na prednje zube, je je "ta trane" bila promaha... Ne bih se smjeo zaklet' al' sve mi se nesto cini da mu je ime bilo Munib..
Fino se sjetit'...
baja

#1335 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by baja »

citam u SB intervju sa Jozom Andzicem, mislimda on pripada ovde :-D koga je on ganjo, bezbel ga je zapamtio :lol:
helem, spominje ono ubistvo u ratu na trgu pere kosorica, dvoje djece ubijeno rad 400dm...sjeca li se iko vise detalja?
South Blue Mama

#1336 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by South Blue Mama »

nazalost sjecam se tog podmuklog ubistva, ne bih spominjala imena, njih dvoje rodjak i rodica, oboje maloljetni, na vrata pokucao poznati lik, ona otvorila, oboje mucki ubijeni ,on u snu, cak kazu da su odvrnuli plin ako neko pozvoni da plane sve, njen brat (zivio u istom ulazu) dosao da ih probudi i nasao ih... sjecam se i sahrane, njenog oca kako nas tjera sa LAV-a :roll:
elem lik -organizator svega, je par noci prije sjedio sa njenim ocem u tom stanu, cugalo se i ovaj ga u pjanskoj naveo da pokaze steka sa lovom ( da li mu je nesto prodavao ili trazo pozajmicu), nakon 2-3 dana poslao 2 lika i oni ucinili sto su ucinili, organizator meni se cini dobio 10 godina, radio u restoranu na ulazu u KPZ :roll:
ona je bila jedno predivno stvorenje i nama svima je bio veci sok sto su na taj nacin izgubili zivot u vrijeme najvecih crnjaka ... Boze sacuvaj :(
Edin H.

#1337 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by Edin H. »

baja wrote:citam u SB intervju sa Jozom Andzicem, mislimda on pripada ovde :-D koga je on ganjo, bezbel ga je zapamtio :lol:
helem, spominje ono ubistvo u ratu na trgu pere kosorica, dvoje djece ubijeno rad 400dm...sjeca li se iko vise detalja?
Je li ima neko da postavi taj interview sa Jozom Andzicem?
eltroxin

#1338 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by eltroxin »

Je li ima neko da postavi taj interview sa Jozom Andzicem?
Image
Image
eltroxin

#1339 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by eltroxin »

Image
Image
eltroxin

#1340 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by eltroxin »

Image
Edin H.

#1341 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by Edin H. »

Hvala eltroxin, procitah, istina sa poteskocom, jer nisam mogao uvecati.
braca

#1342 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by braca »

Grom o kojem vi pricate nije bio nimalo mala maca, bio je zaheban i - na zalost - poznat po nekoliko silovanja. Mozda nije bio zaheban prema najzahebanijim, ali za obicnu raju je bio opasan lik.
Chisum

#1343 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by Chisum »

Sarajmen wrote:Jozo na ovoj temi... :lol: pa u jednu ruku sasvim opravdano. Bar iz onog razloga da je znao udovoljiti ''žestokim momcima'' i skinuti opasač , odnosno pokazati da i bez ''zakona iza sebe'' ima hrabrosti da se obračuna sa nekim . To su one situacije kada mu se prigovori'' lako ti je kad imaš zakon iza sebe'' i sl. ...

Jesu li ovo haustorčad došla na red?
Jesu... ali, bogami, izgleda da su dezertirali s teme... :D

Moracemo nazad na mahalce... oni su uvijek tu... nigdje ne mrdaju, kao i obicno... prodje im zivot u 100 metara. :D
Nekako s proljeća

#1344 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by Nekako s proljeća »

:)
d343

#1345 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by d343 »

Kupalo wrote:Ostadoh duzan pricu o Nixsonu.

Nixson je bio najmlađe dijete u porodici Grbić, pravo ime Nikola, otac mu je bio alkoholičar koji ih je tukao svaki dan , majka nesretna žena koja je natjerana da se uda za njegovog oca , jer joj je prvi zaručnik poginuo u II SR. Nixon se rodio sa dva srca i počeo se baviti hrvanjem , bio jedan od perspekrtivnijih hrvača,ali je krenuo putem starijeg brata čiji je nadimak bio Badžo. Badžo je nakon boravka na Golom otoku promijenio profil i prestao se baviti kriminalnim radnjama.
Nixson je 2 puta bio u Zenici, a oba puta ga je hapsio rođak. Prvi put je pokušao bježati i polomio obje noge, drugi put je dobio toliko udaraca u glavu , da je nakon toga dobio epilepsiju.
Hobi mu je bio da ode pred policijsku stanicu i zove policajce da ga tuku.
Završio je tako što je nakon pomračenja svijesti ubio svog oca , a potom pošao ubiti majku, a spriječila su ga dva momka iz TO, '92.
Sahranjen je na Stupu zajedno sa ocem i majkom. Majka je umrla 2003, nakon što je još preživjela rat u Sarajevu, smrt brata i dvije mlađe sestre i moždani udar kćerke.

Ovo sto iznosis 50 % je tacno. Ovo sto pises da mu je majka imala zarucnika nije tocno za Peru se udala iz ljubavi sa 17 godina. Tacno je da je Pero pio al nikad nije zlostavljo prorodicu koliko ja znam pola Svrakinog je bilo njegovo JEDAN VELIKI GAZDA !!!! Presto je piti posljednjih 20 godina nije okuso alkohol. Nixson je imo sukobe sa zakonom, i nnije u zenici bio 2 puta nego vise puta ako te interesuje za epislepsiju, epilepsiju je dobio prilikom pada sa jabuke vidine 12 metara. A licno sam gledao 6 osvojenih medalja hrvalja i juda.
bjelave

#1346 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by bjelave »

zikamu wrote:Grom je bio dobar komad hajvana, glumio jebenkovica, a u stvari bio pravi mali mis kad bi bio solo... Al' se zato petkom i subotom u Kaktusu i Domu mladih, k'o satro nakav redar i izbacivac, stalno slep'o uz hrmpalije kao sto su bili Kusmuk, Aziz, Mucho... i jos par macana sto sam im pozaboravlj'o imena... Vazda u ono koznoj, crnoj, kratkoj jaknici... k'o nesto u stilu: al' sam danas nesto zajeban... Doduse, posto je bio malo jaca "prehlada", sjecam se, sto neko spomenu i njegovog perioda sa crnim plastom i velikim crnim sesirom... Totalno drugi imidz, al ost'o isti tokmak... Stalno u ustima zvaka koju je zvak'o samo na prednje zube, je je "ta trane" bila promaha... Ne bih se smjeo zaklet' al' sve mi se nesto cini da mu je ime bilo Munib..
Fino se sjetit'...
Grom je bio sa Koseva. Sjecam ga se kroz maglu. Znam da je bio istetoviran ko crtani roman. Za razliku od kosevskih predtatnih mangupa poput Dzalete, Muce itd ne znam sta je na kraju bilo s njim i gdje je nestao.
vecaveca1

#1347 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by vecaveca1 »

fako trgovac s carsije ??? ime i prezime zna li neko ...brat mu ubijen u italiji sin se predozirao tako nesto
Chisum

#1348 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by Chisum »

Sarajmen wrote:Podrumaši, nismo mi to valjda ... :)
Tko, tsto? :D
fireman

#1349 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by fireman »

Kažu da je bila ekipa negdje krajem šesdesetih i početkom sedamdesetih pravo opasna,otišli su svi vani raditi,pola ih je već pomrlo što od života ,što od starosti, neka se imena spominju ( Mali,Čiča,Šune itd)
*mima*

#1350 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by *mima* »

bjelave wrote:
zikamu wrote:Grom je bio dobar komad hajvana, glumio jebenkovica, a u stvari bio pravi mali mis kad bi bio solo... Al' se zato petkom i subotom u Kaktusu i Domu mladih, k'o satro nakav redar i izbacivac, stalno slep'o uz hrmpalije kao sto su bili Kusmuk, Aziz, Mucho... i jos par macana sto sam im pozaboravlj'o imena... Vazda u ono koznoj, crnoj, kratkoj jaknici... k'o nesto u stilu: al' sam danas nesto zajeban... Doduse, posto je bio malo jaca "prehlada", sjecam se, sto neko spomenu i njegovog perioda sa crnim plastom i velikim crnim sesirom... Totalno drugi imidz, al ost'o isti tokmak... Stalno u ustima zvaka koju je zvak'o samo na prednje zube, je je "ta trane" bila promaha... Ne bih se smjeo zaklet' al' sve mi se nesto cini da mu je ime bilo Munib..
Fino se sjetit'...
Grom je bio sa Koseva. Sjecam ga se kroz maglu. Znam da je bio istetoviran ko crtani roman. Za razliku od kosevskih predtatnih mangupa poput Dzalete, Muce itd ne znam sta je na kraju bilo s njim i gdje je nestao.

U Italiji zboden nozem....s ledja.......i to od nekog maloljetnika.......
Post Reply