ja sranja jeboteKlotzina wrote:http://friz.ba/studio-besic-moderni-sal ... ti-lijepo/
Moderni salon namjenjen svima koji zele izgledati lijepo...
Najbolji frizerski salon u Sarajevu
Moderator: anex
- Hemera
#1326 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu
-
Coconut
#1327 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu
A da ti ne pricam da kad sam prvi put otisla na feniranje, kad su se tek otvorili, da sam dozivjela bas neugodno iskustvo i tada sam se trebala opametiti i vise nikad im ne otici. Ponijela ja svoj sampon (tada sam koristila Alverde iz DM-a) jer ne volim da mijenjam i da mi oni peru kosu svojim samponima kakvi god da su, pogotovo sto ja koristim blage, prirodne sampone bez SLS-a i silikona, kao sto je ovaj Alverde npr., a neki frizer dobacuje : vidi ove, ponijela sampon od 3 marke a mi koristimo sampone od 50 KM.hurmasica:D wrote:Da se osvrnem i ja na EN studio u SCC sto je jedna djevojka na stranici prije napisala...citam njezin post a kao da sam svoje iskusvo pisala ..kod mene je isto gusta kosa i stvarno sam "teska" po pitanju feniranja jer zelim da bude odradjeno kako treba ...medjutim isto tako samo mi je kosu oprao samponom ... feniranje mahnuo sto bi se reklo .. ja sjedim, "cekam" da mi kakvo ulje stavi na kosu ..al jok ..kosa mi je uzasna bila. napuhana kao sto imam obicaj reci ... bolje se sama kuci isfeniram ...
definitivno nije vrijedno 35KM za pranje, sisanje vrhova i feniranje ... a da spomenem i da me nije lik osisao kako treba..ostao pramen pozada duzi ...inace idem u KS i moje iskustvo s njima je zaista zadovoljavajuce ... isto sve uradim za 18 KM ..
PS imam drugaricu koja se farba kod njih (scc) ...kod jednog momka, ne znam mu ime al je onak cooler-sski (ima tetovaze) i samo rijeci hvale ima
Nista mi mrze nema nego kad mi frizer pametuje o markama a isprobala sam dosta (kada su maske u pitanju) od Kerastase, L´oreala professional, TIGI-ja, NASHI Argan, Macadamije, Orofluido, itd. da ne nabrajam ali sampon ce mi uvijek prirodni pa makar kostao i marku, sastojci su mi bitni.
-
FrozenCastle
#1328 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu
Da li im negdje salon, treba mi samo šišanje, da skrati za 10cm, a da je oko/ispod 15 KM? Gdje god gledam, sve nabijene cijene za osnovnu stvar.
Last edited by FrozenCastle on 06/12/2015 20:58, edited 1 time in total.
- brown.sugar
#1329 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu
Je li neko bio u salonu Emana na Malti, cini mi se? Dobila sam preporuku od jedne cure, ali nema nikakvih info online, tipa FB stranice i slicno.
- semmy
#1330 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu
Oni rade sa La Biosthetique, sam naziv ti kaze sastav sampona,tretmana maskica i boja. Ako ti nijemrsko pogledaj stranicu www.labiosthetique.com pa sama procitaj i vidi razliku tvog sampona i ovih sampona. Meni se kosa preporodila odkako mi je oni u salonu tretiraju, boja fenomenalna a kosa zdrava i sjajna.Coconut wrote:A da ti ne pricam da kad sam prvi put otisla na feniranje, kad su se tek otvorili, da sam dozivjela bas neugodno iskustvo i tada sam se trebala opametiti i vise nikad im ne otici. Ponijela ja svoj sampon (tada sam koristila Alverde iz DM-a) jer ne volim da mijenjam i da mi oni peru kosu svojim samponima kakvi god da su, pogotovo sto ja koristim blage, prirodne sampone bez SLS-a i silikona, kao sto je ovaj Alverde npr., a neki frizer dobacuje : vidi ove, ponijela sampon od 3 marke a mi koristimo sampone od 50 KM.hurmasica:D wrote:Da se osvrnem i ja na EN studio u SCC sto je jedna djevojka na stranici prije napisala...citam njezin post a kao da sam svoje iskusvo pisala ..kod mene je isto gusta kosa i stvarno sam "teska" po pitanju feniranja jer zelim da bude odradjeno kako treba ...medjutim isto tako samo mi je kosu oprao samponom ... feniranje mahnuo sto bi se reklo .. ja sjedim, "cekam" da mi kakvo ulje stavi na kosu ..al jok ..kosa mi je uzasna bila. napuhana kao sto imam obicaj reci ... bolje se sama kuci isfeniram ...
definitivno nije vrijedno 35KM za pranje, sisanje vrhova i feniranje ... a da spomenem i da me nije lik osisao kako treba..ostao pramen pozada duzi ...inace idem u KS i moje iskustvo s njima je zaista zadovoljavajuce ... isto sve uradim za 18 KM ..
PS imam drugaricu koja se farba kod njih (scc) ...kod jednog momka, ne znam mu ime al je onak cooler-sski (ima tetovaze) i samo rijeci hvale ima![]()
i ja mu fino odgovorim- moze vala kostati i 500 KM, pun je hemije i necu to na tjeme da stavljam.
Nista mi mrze nema nego kad mi frizer pametuje o markama a isprobala sam dosta (kada su maske u pitanju) od Kerastase, L´oreala professional, TIGI-ja, NASHI Argan, Macadamije, Orofluido, itd. da ne nabrajam ali sampon ce mi uvijek prirodni pa makar kostao i marku, sastojci su mi bitni.
-
Coconut
#1331 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu
Nemaju uopce na stranici spisak sastojaka, nego su samo napisali glavne sastojke. Ali, koliko vidim samo im je zelena linija ˝organska˝, a oni peru kosu nekim drugim.semmy wrote: Oni rade sa La Biosthetique, sam naziv ti kaze sastav sampona,tretmana maskica i boja. Ako ti nijemrsko pogledaj stranicu http://www.labiosthetique.com pa sama procitaj i vidi razliku tvog sampona i ovih sampona. Meni se kosa preporodila odkako mi je oni u salonu tretiraju, boja fenomenalna a kosa zdrava i sjajna.
Drugo, kosa mi je u odlicnom stanju jer je njegujem maskama, leave in tretmanima i uljima, a sampon je tu samo da opere, i da bude sto manje agresivan isto kao i gel za umivanje lica.
- thekupus
#1332 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu
Iskreno, iz dosta postova lahko je zakljuciti sta se EN studiu najcesce zamjera- to je upravo profesionalnost. Ako hoces da kod njih radis frizuru, radit ces po njihovom, kako oni odrede, jer ipak su oni skolovani i iskusni, ti svoje znanje baziras na posjedovanju kose, ne na profesionalnoj brizi iste.
Kao i ona djevojka sto je ljuta bila sto joj nisu htjeli agresivnim postupcima uklanjati farbu,a neki kvazifrizer je potrcao da zaradi 50 KM bez razmisljanja o dugorocnom zdravlju kose klijenta, tako i ova osoba koja smatra da se bolje razumije u preparate zbog nekih malih povrsinskih rezultata.
Postoji razlog zasto Alverde kostaju jedan broj, a La Bioesthetique skroz drugi broj maraka, a to sigurno skolovan frizer razumije bolje od laika. Ova situacija je ista kao da dovedes auto automehanicaru na zamjenu ulja, i doneses Bimalovo jestivo ulje. Kad odbije da ga stavi u auto ti se naljutis- pa to je tvoje auto, sta on ima tebi birati ulje, pa tebi su rezultati sa jestivim od 2 KM u zadnjih 50 km skroz uredu, auto ide fino, cak blago mirise na ustipke.
A kad ti poslije 200 km crkne motor- onda se sjetis mehanicara koji ti je pristao staviti ulje, i njega krivis sto se motor pokvario.
Valjda sam dovoljno pojednostavio analogiju da bude razumljiva.
Kao i ona djevojka sto je ljuta bila sto joj nisu htjeli agresivnim postupcima uklanjati farbu,a neki kvazifrizer je potrcao da zaradi 50 KM bez razmisljanja o dugorocnom zdravlju kose klijenta, tako i ova osoba koja smatra da se bolje razumije u preparate zbog nekih malih povrsinskih rezultata.
Postoji razlog zasto Alverde kostaju jedan broj, a La Bioesthetique skroz drugi broj maraka, a to sigurno skolovan frizer razumije bolje od laika. Ova situacija je ista kao da dovedes auto automehanicaru na zamjenu ulja, i doneses Bimalovo jestivo ulje. Kad odbije da ga stavi u auto ti se naljutis- pa to je tvoje auto, sta on ima tebi birati ulje, pa tebi su rezultati sa jestivim od 2 KM u zadnjih 50 km skroz uredu, auto ide fino, cak blago mirise na ustipke.
A kad ti poslije 200 km crkne motor- onda se sjetis mehanicara koji ti je pristao staviti ulje, i njega krivis sto se motor pokvario.
Valjda sam dovoljno pojednostavio analogiju da bude razumljiva.
-
Coconut
#1333 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu
@thekupus- frizer ne moze bolje znati od MENE sta odgovara MOJOJ kosi. Ja sam svoju kosu uzela u svoje ruke prije nekoliko godina. Znam tacno koje mi ulje odgovara, koje ne, koji tretmani, kakvi samponi. Isprobala sam mali milion preparata. Prosla sam bukvalno kroz sito i reseto sa svojom kosom jer sam nekada bila jako glupa i unistila je. Za kosu i lice mi nikada nece biti zao izdvojiti sumu, i prije bih npr. dala 100 KM za Shu Uemura masku nego za farmerke.
Sampon mi mora biti prirodni, nije bitna cijena. Nisam ja rekla da kupujem iskljucivo jeftine sampone, bitni su mi sastojci.
Sto se tice auta, tu si upravu i nemam tu sta dodati.
Samo jos jedna stvar- znaci vama je ok da frizer pametuje koliko sta kosta bez da ste ga pitali za misljenje?
Sampon mi mora biti prirodni, nije bitna cijena. Nisam ja rekla da kupujem iskljucivo jeftine sampone, bitni su mi sastojci.
Samo jos jedna stvar- znaci vama je ok da frizer pametuje koliko sta kosta bez da ste ga pitali za misljenje?
- Edin H.
#1334 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu
Coconut wrote:@thekupus- frizer ne moze bolje znati od MENE sta odgovara MOJOJ kosi. Ja sam svoju kosu uzela u svoje ruke prije nekoliko godina. Znam tacno koje mi ulje odgovara, koje ne, koji tretmani, kakvi samponi. Isprobala sam mali milion preparata. Prosla sam bukvalno kroz sito i reseto sa svojom kosom jer sam nekada bila jako glupa i unistila je. Za kosu i lice mi nikada nece biti zao izdvojiti sumu, i prije bih npr. dala 100 KM za Shu Uemura masku nego za farmerke.
-
Coconut
#1335 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu
Hu iz ju?Edin H. wrote:Coconut wrote:@thekupus- frizer ne moze bolje znati od MENE sta odgovara MOJOJ kosi. Ja sam svoju kosu uzela u svoje ruke prije nekoliko godina. Znam tacno koje mi ulje odgovara, koje ne, koji tretmani, kakvi samponi. Isprobala sam mali milion preparata. Prosla sam bukvalno kroz sito i reseto sa svojom kosom jer sam nekada bila jako glupa i unistila je. Za kosu i lice mi nikada nece biti zao izdvojiti sumu, i prije bih npr. dala 100 KM za Shu Uemura masku nego za farmerke.
Al su azurni frizeri i rodbina istih
- Edin H.
#1336 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu
Ja sam frizerova mamaCoconut wrote:
Hu iz ju?
Al su azurni frizeri i rodbina istih
Lijepo ti objasnim sta treba da kazes frizeru sljedeci put, a ti odmah udaris po nepotizmu
-
Coconut
#1337 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu
Nisam mislila konkretno na tebe, vidis da sam odvojila recenicu, nego na ove dvije osobe koje su me prethodno citirale, ali sam zaboravila to da im napisem
A hvala na savjetu, ubuduce cu morati tako
- semmy
#1338 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu
Ja sam samo prezadovoljan klijent salona en studio, svidjalo se to tebi ili ne.Coconut wrote:Nisam mislila konkretno na tebe, vidis da sam odvojila recenicu, nego na ove dvije osobe koje su me prethodno citirale, ali sam zaboravila to da im napisem![]()
Vidim pominjes alverde kao organski sampon, pa sad ja tebe pitam sta to u njemu od sastava ima organsko kad kosta cca 4-5 km, po mojoj logici nista jer za taj novac ne mozes kupiti ni 2gr nicega organskog.
Pratim La Biosthetigue i na fb gdje imaju opis proizvoda i jako puno slika prezadovoljnih klijenata i zdrave i lijepe kose.
Cak mi nikad nije bilo mrsko saslusati frizere kad mi objasnjavaju o proizvodima i samom sastavu koji je od ricinusovog ulja, marokanskog arganovog ulja, moringe, kokosa, soje, pustinjska ruza, betain secerne repe, crni ovs, provitamin b-5 i jos mnogo biljnih aktivnih sastojaka. Pa jos i dodatno procitam i deklaraciju na istom gdje sve lijepo pise jer meni je moja kosa jako bitna i odkako sam kod njih na feniranju, farbanju ( prirodna sam crnka a obojena u prelijepu gold-copper blond sa bayalage tehnikom )i tretiranju maskama moja kosa je zdrava i sjajna.
- Nisrin
#1339 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu
.
Last edited by Nisrin on 25/12/2018 12:05, edited 1 time in total.
- otherside
#1340 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu
fakat ne kontam sto ne sjasete vise sa cure, 100 x rekla da je probala hejbet sampona, odgovara joj taj i nece vise da mijenja i rizikuje pa taman da kosta i 20 feninga.
eto sad svi trebamo kupiti sampon od 50 km i to je garant dobre kose....jasta je
uostalom, sve to bio, eco, organic kao deklaracija na proizvodu mi uvijek blinka kao mamac za budale.
svi ti "zdravi" sastojci se mogu kupiti pa pravite homemade maske i sampone za kosu
eto sad svi trebamo kupiti sampon od 50 km i to je garant dobre kose....jasta je
uostalom, sve to bio, eco, organic kao deklaracija na proizvodu mi uvijek blinka kao mamac za budale.
svi ti "zdravi" sastojci se mogu kupiti pa pravite homemade maske i sampone za kosu
-
Coconut
#1341 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu
@Otherside- Hvala
Fino sam napisala ne koristim sampone koje imaju silikone ( dimethicone, amodimethicone itd.) i SLS (sodium laureth sulfat) agresivni cistac, koji se koristi u deterdzentima za pranje suda i sl. i koji samo isusuje kosu,(parabene da ne spominjem), ovaj Alverde to nema i meni odgovara, sada koristim neki drugi ali uvijek rotiram 3-4 sampona za koja znam da mi valjaju. Medutim, nije fazon u tome. Fazon je u bezobrazluku pojedinih frizera koji na tako ruzan i podcjenjivacki nacin zele da mi uvale svoje proizvode, bez da sam pokazala interesovanje za isti.
Mojoj drugarici su uvalili neko ulje za zastitu od sunca, bukvalno je bacila pare.
PS. ovdje sam pronasla te divne sastojke http://www.cosmetic-ingredients.net/pro ... lish#12109, ovaj prvi regenerator ima 4 vrste parabena. Puno je hemije, i ne vidim nista prirodno tu na sta im aludira taj naziv.
Fino sam napisala ne koristim sampone koje imaju silikone ( dimethicone, amodimethicone itd.) i SLS (sodium laureth sulfat) agresivni cistac, koji se koristi u deterdzentima za pranje suda i sl. i koji samo isusuje kosu,(parabene da ne spominjem), ovaj Alverde to nema i meni odgovara, sada koristim neki drugi ali uvijek rotiram 3-4 sampona za koja znam da mi valjaju. Medutim, nije fazon u tome. Fazon je u bezobrazluku pojedinih frizera koji na tako ruzan i podcjenjivacki nacin zele da mi uvale svoje proizvode, bez da sam pokazala interesovanje za isti.
Mojoj drugarici su uvalili neko ulje za zastitu od sunca, bukvalno je bacila pare.
PS. ovdje sam pronasla te divne sastojke http://www.cosmetic-ingredients.net/pro ... lish#12109, ovaj prvi regenerator ima 4 vrste parabena. Puno je hemije, i ne vidim nista prirodno tu na sta im aludira taj naziv.
Last edited by Coconut on 06/12/2015 14:41, edited 1 time in total.
-
Coconut
- Cherry-Cherry
#1343 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu
Ja ne volim, kada mi frizer koji se ne razumije baš previše u bendove, sastave proizvoda isl, počne da pametuje. Ja se prilično dobro razumijem u tu materiju, čitam dosta o tome i onda mi ništa gore nema, nego kad vidim da sagovornik baš i nema neko znanje, a arogantan je i želi da pametuje. I onda krene nešto kao s visine, pa bi da svoje neznanje prikrije arogancijom.
-
Coconut
#1344 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu
TakoderCherry-Cherry wrote:Ja ne volim, kada mi frizer koji se ne razumije baš previše u bendove, sastave proizvoda isl, počne da pametuje. Ja se prilično dobro razumijem u tu materiju, čitam dosta o tome i onda mi ništa gore nema, nego kad vidim da sagovornik baš i nema neko znanje, a arogantan je i želi da pametuje. I onda krene nešto kao s visine, pa bi da svoje neznanje prikrije arogancijom.
Meni fakat za kozmetiku nije bitna cijena ali evo vec nekoliko godina prvo sto uradim kada kupujem bilo sta sto stavljam na tijelo, lice ili kosu jeste da okrenem bocicu i procitam sastojke.
- Cherry-Cherry
#1345 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu
Nedavno jedan želi da prosipa pamet, a nije čuo za makadamiju. Ma idi jbs 
- Amazonka27
#1346 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu
Ja nauke u pm...izgleda da ako hocu da imam zdravu i lijepu frizuru, moram biti hemicar (minimum master) + vanredni studij likovne akademije smjer kiparstvo i 3 kursa vise becke smjer ustogljenost...a bezveznijih frizura nigdje vise nego po Sa...cim neko malo odstupa - odmah se drogira
- semmy
#1347 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu
nauka ili ne ja imam odlicnu boju ( a prirodno sam crna ) i perfekno zdravu kosu zahvaljujuci en studio timu & la biosthetique tretmanima
ja sretna s njima

ja sretna s njima

-
Balaševićka
#1348 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu
Kakve su im cijene?semmy wrote:nauka ili ne ja imam odlicnu boju ( a prirodno sam crna ) i perfekno zdravu kosu zahvaljujuci en studio timu & la biosthetique tretmanima
ja sretna s njima![]()
Pitanje je i za ostale, ako neko zna. Balayage, ombre, sombre
- Spear
#1349 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu
Ima li ko preporučiti muški frizerski salon?
Neko profesionalan ko mi može dati neke inpute i napraviti odgovarajuću frizuru... ja se čitav zivot šišam po principu "ma skrati 5-6 cm"
Neko profesionalan ko mi može dati neke inpute i napraviti odgovarajuću frizuru... ja se čitav zivot šišam po principu "ma skrati 5-6 cm"
- P308
#1350 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu
Gianni's Barbershop, nalazi se na Mejtasu, ulica Cekalusa. Ima i na facebooku svoju stranicu.Spear wrote:Ima li ko preporučiti muški frizerski salon?
Dobar je i frizer Amar u KS-u u Importanne-u.