SMINKA oliti MAKE-UP

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
*mima*

#1326 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by *mima* »

Michun wrote:
Ma.Le.Na wrote:Michun je ekspert ovdje
mi ostali je imitiramo :D i slusamo :D
jasta sam :lol:
ja sam samo ovisnik :-)

BTW-imam ja catrice karmina. neki roze sa sljokicama i crveni kremasti. oba su super.

Jesu postojani?
bez_ideje

#1327 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by bez_ideje »

Fakt,cure u Cm-u su fine :thumbup:
Jedna je za mnom trcala preko pola radnje do kase da mi kaze da ima ista krema sa 25% gratis po istoj cijeni
Ma.Le.Na

#1328 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Ma.Le.Na »

bez_ideje wrote:Fakt,cure u Cm-u su fine :thumbup:
Jedna je za mnom trcala preko pola radnje do kase da mi kaze da ima ista krema sa 25% gratis po istoj cijeni
ove u DMu se stalno stalno mjenjaju...ne mozes se ni sprijateljit s njima vec odose negdje drugo :roll:
Michun

#1329 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

*mima* wrote:
Michun wrote:
Ma.Le.Na wrote:Michun je ekspert ovdje
mi ostali je imitiramo :D i slusamo :D
jasta sam :lol:
ja sam samo ovisnik :-)

BTW-imam ja catrice karmina. neki roze sa sljokicama i crveni kremasti. oba su super.

Jesu postojani?
Pa za tu cijenu jesu :)
Zelena Carapa

#1330 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Zelena Carapa »

kad sam imala 25 koristila sam samo maskaru i karmin :)

sad sa 35+ pored pudera, podloga, korektora, sjena, olovaka za oci, maskare, karmina, sjajila za usne i rumenila skontah da moram nabaviti i podlogu za sjenu. :D :D

aferim cure :wink:
*mima*

#1331 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by *mima* »

Nisam u toku za tu podlogu za sjenu...... :cry:
bez_ideje

#1332 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by bez_ideje »

:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
NE ZNATE ZA PODLOGU ZA SJENU ?! :? :-? :-) :-) :-) :-)

:lol: :lol: :lol: :lol:
Artdeco primer ,sjajna stvar
Zelena Carapa

#1333 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Zelena Carapa »

*mima* wrote:Nisam u toku za tu podlogu za sjenu...... :cry:
meni jucer preporucili ovdje :)
Ma.Le.Na

#1334 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Ma.Le.Na »

*mima* wrote:Nisam u toku za tu podlogu za sjenu...... :cry:
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 23&t=83268
*mima*

#1335 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by *mima* »

Interesuje me efekat te podloge za sjenu?
Ma.Le.Na

#1336 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Ma.Le.Na »

*mima* wrote:Interesuje me efekat te podloge za sjenu?
sjena je postojanija...ne skuplja se na kapcima...boja intenzivnija...
*mima*

#1337 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by *mima* »

eh to me interesuje....hvala
VenomousV

#1338 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by VenomousV »

yellow cat wrote:@pacificgirl uzela sam Soft Coral i Gentle Nude, super su mi, a probaću i ostali asortiman, nadam se...:) Baš prije Neutrogene imala sam Dove, ali ne taj, pa ću svakako probati, mada mi je čaršaf sav masan tamo gdje mi noge dođu jer se vazda mažem...

Popust u DM-u se može iskoristiti do 31.01., a što se tiče cijena, meni je nekako CM pristupačniji, a možda sam i subjektivna jer su mi draže cure tamo što rade. :-D
ne znam koliko su fine jer sam u posljednjih godinu dana usla samo jednom ali mi se svidja sto ti ne pridje njih 5 kad gledas nesto da te pita mogu li ti pomoci...
mozda je malo cudno al ja preferiram da sama razgledam i onda ako mi fkt treba pomoc zatrazim istu =)

u CM-u sam primjetila da imaju tonu nekih stvari za nokte od essence-a... to moram malo bolje prosnjuhat... i taj Art Deco, nisam nista njihovo koristila...

A sad jedno pitanje, koliko maskara posjedujete? (cisto da provjerim jesam li frik :D)

Edit: Bila u Marsu, stoje one stare wannabe hello kitty sjene, a dobili su neke sa animal printom stvari (pakovanja tako izgledaju), neke sjene, preocajne maskare i neka rumenila... sve u svemu mescini vecina polovno ili je postalo kako su zene ispipale...
Ali, nasla sam solingenovu pincetu za 1.65 KM i koliko sam uspjela sad da je probam - dobra je :D
Ma.Le.Na

#1339 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Ma.Le.Na »

VenomousV wrote:
yellow cat wrote:@pacificgirl uzela sam Soft Coral i Gentle Nude, super su mi, a probaću i ostali asortiman, nadam se...:) Baš prije Neutrogene imala sam Dove, ali ne taj, pa ću svakako probati, mada mi je čaršaf sav masan tamo gdje mi noge dođu jer se vazda mažem...

Popust u DM-u se može iskoristiti do 31.01., a što se tiče cijena, meni je nekako CM pristupačniji, a možda sam i subjektivna jer su mi draže cure tamo što rade. :-D
ne znam koliko su fine jer sam u posljednjih godinu dana usla samo jednom ali mi se svidja sto ti ne pridje njih 5 kad gledas nesto da te pita mogu li ti pomoci...
mozda je malo cudno al ja preferiram da sama razgledam i onda ako mi fkt treba pomoc zatrazim istu =)

u CM-u sam primjetila da imaju tonu nekih stvari za nokte od essence-a... to moram malo bolje prosnjuhat... i taj Art Deco, nisam nista njihovo koristila...

A sad jedno pitanje, koliko maskara posjedujete? (cisto da provjerim jesam li frik :D)
:D
trenutno 3,5 :D
do prije neki dan 4,5...ovu jednu sam bacila mada je mogla posluziti jos

ako vas buni ovo pola :D to je mala mini maskara sto dobio od max factora ..pa et i nju racunam :D
Zelena Carapa

#1340 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Zelena Carapa »

Ja posjedujem maksimalno dvije. Imam obicaj da bacam staru cim kupim novu. Maskarama je rok trajanja 3 mjeseca pa se kao pridrzavam toga. :-)
Michun

#1341 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

Dvije maskare...zelim da kupim trecu pa snjuham po ebay i gledala onu beautypediu sto sam vam poslala da vidim sta oni vele koja valja. Za sad se premisljam izmedju praaavo skupe i jeftine.
Sto se tice "MAC" sminke. Kad pregledas i izaberes sta ti se svidja...zatrazis i dobijes novo u kutiji, neotpakovano.
*mima*

#1342 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by *mima* »

A koje maskare su vam dobre.........max faktor je meni odlicna maskara....samo se pokvarila......suhe su......
Ma.Le.Na

#1343 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Ma.Le.Na »

isprobala sam MAx factorovu 2000 cal....pa onda false lash effect...zatim lorealovu onu zlatnu neku...i lancome High Definition

do sada meni najvise pase ova max factorova debela :D false lash effect
*mima*

#1344 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by *mima* »

I tu sam kupila....................suha ko barut......bas su ih pokvarili.... :x
SOMA

#1345 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by SOMA »

Zelena Carapa wrote:kad sam imala 25 koristila sam samo maskaru i karmin :)

sad sa 35+ pored pudera, podloga, korektora, sjena, olovaka za oci, maskare, karmina, sjajila za usne i rumenila skontah da moram nabaviti i podlogu za sjenu. :D :D

aferim cure :wink:
Ama to ja govorim, s mojih 32 mijenjam totalno svoj nacin sminkanja, zivota i izgleda zbog vas :lol: eno kupila onaj smokey eyes od catrice, jos nazad ima uputstvo kako se to radi, za nas makeup-legastenicare.

cuj imate vise od jedne maskare :shock: kuku lele
a de sad to s podlogom za sjenu polako objasnite :D
Ma.Le.Na

#1346 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Ma.Le.Na »

*mima* wrote:I tu sam kupila....................suha ko barut......bas su ih pokvarili.... :x
mima da nisi nabasala na neku staru zalihu

ja sam prije ove sadasnje kupila ono kao specijalno izdanje ..u ljubicastom pakovanju (okviru) i bila je onako posuha
poslije je u DMu bila akcija onih normalnih pakovanja crnih...i kupim..i savrsena je
VenomousV

#1347 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by VenomousV »

Michun wrote:Dvije maskare...zelim da kupim trecu pa snjuham po ebay i gledala onu beautypediu sto sam vam poslala da vidim sta oni vele koja valja. Za sad se premisljam izmedju praaavo skupe i jeftine.
Sto se tice "MAC" sminke. Kad pregledas i izaberes sta ti se svidja...zatrazis i dobijes novo u kutiji, neotpakovano.
u marsu?? :S

ja vam inace imam 9 maskara (sto je mila majka, prije sam imala puno vise)
cim izadje neka nova ja je moram kupit' i probat'... a pobacala sam nedavno neke koje ne koristim...

super mi je max factor lash extension effect (ne zbog extension effecta jer mi ne treba nego zato sto nema grudvica a budu pravo lijepe trepavice) & takodjer max factor false lash effect al kad otarem cetkicu od otvor... prije mi je bila najdraza ona maybelline plava volume express..

treba mi preporuka za dobru maskaru koja daje volumen a da ne pravi grudvice =)
Last edited by VenomousV on 14/01/2011 15:04, edited 1 time in total.
Michun

#1348 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

Lancome Hypnose.
Elizabeth Arden double density.
Od skupljih...ja to gOnjam na ebay.
Jeftinije, sta ufatim. Loreal, maybelline.
Ma.Le.Na

#1349 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Ma.Le.Na »

SOMA wrote: a de sad to s podlogom za sjenu polako objasnite :D
ja koja sam i nominovala na onoj temi ovu podlogu za naj MOJ proizvod da pojasnim

ovo je ta podloga

Image

nemoj da te slika zavara kao mene :D kutijica je jako mala
ali u sustini dugo ce ti trajati jer je podloga kao neka vaselinska krema u boji...stavlja se u vrlo tankom sloju na kapak ..cijeli...i to na cist kapak...bar ja tako stavljam...dakle nista puder nista krema

preko nje stavis sjenu normalno

bude puno postojanija i ja otkako je koristim...skoro pa svaka sjena mi valja :D
ni jedna se vise ne skuplja na kapcima
Gospoda Ministarka

#1350 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Gospoda Ministarka »

Kad na mojim malesnim cuda radi, na tvojim ce mimo biti da neces oci moci otvoriti :lol:
Image

Ja sam zadovoljna.
Post Reply